Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Igen.Ami érték a kalibrációs menüben volt,mértem és rendben volt.
Most jött egy hibaüzenet ami még eddig nem jelentkezett.
Ezek szerint nem lenne meg a 12 v? De a kalibrációnál mértem a vpp ponton 11,9 v-ot.
Szia
Amig nem ereszted össze egy multiméterrel, addig biztos nem jutsz semmire. A Step Up convertert talán még egy szkóppal is érdes lenne átnézegetni. Lehet megvan a Vpp csak kicsit kevesebb. A Vpp-nél már 1-2 Volt is problémás lehet. Méregesd át üzem közben MpLab-al is és a PIC programmerrel is és vesd össze az eredményt. Valaki biztos nincs a helyzet magaslatán. Fery
Ez a hiba üzenet nem a Vpp-ről szól, hanem a Vdd-ről, vagyis az 5 Voltja kevesebb mint 4,5. Ott méregess.
Igazad van VDD , elnéztem mert már tiszta ideg vagyok.Végig mértem az 5v megvan.Vagyis 4.96 az usb bejövö.A Picre 4.6 volt jut.Scopom nincs tehát mérni nem tudok.
Ezen a képen 2.5V van beállítva Vdd-nek. Így nem fog működni az 5V-os PIC-ekkel, azoknak általában 4.5-5.5V Vdd kell a programozáshoz! Nem ez a baj forrása, hogy elállítotad a Vdd-t a kezelőprogiban? Ha jól tudom, az MPLAB-ban nem tudod állítani a Vdd-t, az mindig 5V-ot ad ki, ott ment is a programozás, azt írtad.
Szia
Nyertél, szinte biztos, hogy ez lesz a probléma, A hiba üzenet is a Vdd-ről szólt. Na erre ihatunk egy sört azt hiszem. Fery
Mplab-bal próbáltam égetni.
Ezt irja amikor nincs rajta pic: Programming Target (2008.04.26. 12:09:33) Erasing Target Programming Program Memory (0x0 - 0x4F) Programming Program Memory (0x600 - 0x60F) Verifying Program Memory (0x0 - 0x4F) PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x0 - Expected Value 0x18A - Value Read 0x0) PICkit 2 Ready Ezt amikor pic van rajta: Programming Target (2008.04.26. 12:10:01) Erasing Target Programming Program Memory (0x0 - 0x4F) Programming Program Memory (0x600 - 0x60F) Verifying Program Memory (0x0 - 0x4F) PK2Error0027: Failed verify (Address = 0x1 - Expected Value 0x280A - Value Read 0xA) PICkit 2 Ready
Próbáltam törölni.
De nem törli ki a pic tartalmát.Egy másik égetővel és progival,beolvasom a tartalmát ami benne volt.
Na erről jól lekéstem(fűnyírás stb..) de azért igazán leírhatnád a többieknek is, hogy mi volt a probléma!
Hadd legyen már egy kérésem/kérdésem azokhoz, akik PICkit2-t használnak: azt tapasztaltam (a munkahelyi és az otthoni gépemen is), hogy ha a PK2 be van dugva (mindegy, hogy az eredeti vagy a klón), akkor a directx-es játékok, amik használják a dinput.dll-t, nem indulnak el, hibával kiszállnak. Sőt, ha elindítom a futtatásból a dxdiag-ot, akkor is elszáll a dinput.dll-nél, tehát reprodukálható a hiba. Ez másnál is így van, tapasztalta már más is (mindkét gép magyar XP prof. SP2-vel és az összes frissítéssel)?
Kipróbáltam, bedugtam a PK2-t és elindítottam a dxdiag-ot. Nekem is kiadadt az említett dll-nél. (XP SP2, eredeti PK2 legújabb firmware-el)
Mi a jobb válsztás, ICD2 vagy PICKIT2? Minek érdemesebb a klónját megépíteni?
ez valószínűleg azért lehet, mert a Pickit2 drivere HID eszközosztályba sorolja az égetőt, a directx pedig úgy véli, hogy ő is valami humán IO perifária, és gondolom megpróbál vele beszélgetni...
Igen, ez nagyon valószínű. Csak azt furcsállom, hogy ezt a problémát én sehol nem láttam még felvetve. És nem újkeletű, az biztos, régebbi firmware-ek is ugyanezt produkálják (nálam). Talán jó lenne szólni a Microchipnek, hogy esetleg figyeljenek oda jobban a HID-kompatibilitásra?
Ha az ICD2 topicban tetted volna fel a kérdést, akkor azt válaszoltam volna, hogy az ICD2-t, itt meg azt modnom, hogy a PK2-t.
Komolyra fordítva, nézd meg melyik mit tud, és utána döntsd el melyikre van szükséged. Mindkettő tökéletesen jó égető, az ICD2 jelenleg még több PIC-et támogat debuggolás szempontból..
Azért nem esküdnék, hogy mindkettő tökéletes. Ahol dolgozom ICD2 van 2db. Az első már döglött volt, mert az első kiadásnál a microchip kihagyta az illesztő IC-k után a soros ellenállást, ugyhogy ha valaki nem figyelt, elszálltak ezek az IC-k. A második verzióban ezt javítoták, tehát hardveresen akár jó is lehetne, de azért elég sok nyűgje van. A másik gyenge pont az RJ11 es csati. Szerintem ezt nem kell tetézni, elkefélték. Sok használat megteszi a magáét.
Aztán vettem magamnak egy pickit2őt. Meglepődtem mi mindent tud, főleg hogy most is csinosítják. USB 2.0 -át támogat, villám gyorsan programoz. PIC programozáson kívűl sok minden mást is tud. Nem utolsó, hogy rendkívül olcsó. Amit negatívumként tapasztaltam pk2 nél, hogy debugnál, ha regiszter tartamat akarok olvasni, nem mindíg ad valós értéket. Azt régen tapasztaltam, azóta nem próbáltam, lehet hogy már javították. ICD ezt csuklóból és helyesen tudja. ICD2 régi csont, nem is igazán fejlesztik, néha van új fw de talán csak az új kontrollerek miatt. pk2 viszonylag új, rugalmas, még sok lehetőség rejlik benne (bár meglehetősen egyszerű). Nagyjából minden fontosabb "kommersz " kontrollert tud, valószínűleg későbbieket is támogatja majd. Ezek a gyári cuccokra vonatkoztak. Ha építed: ICD2 -t egész jól után lehet építeni, egyet én is csináltam, de költésges. PK2 - kevés alkatrész, egyszerű olcsó. Ha nem sok szerkezetet készítettél akkor ez a nyerő neked. De ha én most állnék neki valamelyiknek, tuti PK2 őt építenék.
Ez a hozzászólás valószínűleg herzsolt-nak szólt, de biztosan nem watt-nak címezted szerintem!
Igen neki szólt, csak wattra kattinta írtam a választ. Még szoknom kell a forum használatát.
Szia watt!
Megépítettem a klónodat (mármint a PICKit2-ét). Leellenőriztem. Felprogramoztam. Leellenőriztem. Csatlakoztattam. USB led világít, de nincs pitty. Az összeszerelés során (a lapodon az első beültetési képen) az USB csati alatt található 1k-st nem raktam be mivel az a rajzon nincs és amúgy is R12 2k2-val lenne párhuzamosan (szerintem). A programozást először az Oshon féle vassal és programmal próbáltam, de az eepromot nem jól írta. A te égető progoddal újraírtam (csak) az eepromot ellenőriztem. OK. Mégegy gyors ell és csatlakoztatás. Zöld van, pitty nincs. Gondoltam mégiscsak kell az az 1k-s oda, de pitty igy sincs. (Ekkor jött a vihar és inkább kikapcsoktam és eltettem magam mára.) Abba reménykedve, hogy csak a porgramozásnál lehet a hiba, ma reggel újraprogramoztam (volna!). A flasht csak 1000h-tól írta. Próba Oshonnal, de az is csak onnan írja. Miután kivettem azt a bizonyos 1k-t, újra tudtam írni rendesen. Megvolt a 4 zöld. De pitty az még mindíg nincs. A PIC-be a PK2v023100.hex-t tuszkoltam be, fesz az USB-n (PIC-en) 5.06V. HEEEEELP! (A problémát a Terminal-on is feltettem, légyszi oda is szúrd be a válaszodat) Előre is köszi: elektroby
Csak nem hagyott nyugodni és még egy kicsit piszkáltam. Ha a 9-es lábat (OSC1/CLKI) megpiszkálom, akkor a piros led viágít, elalszik majd az "USB eszközt nem lehet felismerni....." hibát jelez az XP. Próbáltam cserélni kondit (a PIC leírása szerint 15pF kell?!) és kvarcot is de semmi változás.
Hogyan tudom megnézni, hogy megy-e a PIC oszcillátora?
A konfiguráció jó a PIC-ben? A felprogramozó program beírja a konfig biteket is rendesen?
Egy régebbi OS-t égess bele mert a 2.31 már próbálja elérni a külső memóriát (ami nincs a watt féle pk2 klónban) és ezért lehet nem indul el hanem várja hogy "válaszoljon" a memória ic.
Nálam fut a 2.31-es firmware az EEPROM nélküli klónban. Akkor akad ki csak, ha az EEPROM-ot használni akaró varázslót elindítom (mondjuk oda tehettek volna egy ellenőrzést).
Tényleg, már emlékszem, hogy erről beszéltünk.
Akkor marad a Config kérdés!
Sziasztok, tudna valaki érdemben segíteni ,hogy a 18F2550-es PIC-et hol lehet beszerezni, sehol sem találtam HQ, LOMEX, RET, . Megköszönném ha segítene valaki.
Üdv: Doncso
ChipCad Kft.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |