Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, egy Reed-relé.
Sziasztok. Milyen kondival lehet eztet helyettesiteni? KT1800 0,1/400V DC, 160V AC ERU
100 nF/400 V, fólia. Valami hasonló.
Az 1. kép van felülről.
A 2. kép oldalról, ezzel azonos a másik oldala csak tükörkép ( nincs rajta semmi felirat vagy jelzés ). A 3. kép az alja. Ott látható valamicske NYÁK -lap - még nem szedtem ki. Az "eleje" és a "hátulja" üres. Se felírat, se jelölés, semmi. Azért nem tettem fel róla képet.
Találtam valami leírás félét róla. Abban egy tekercs és egy kapcsoló látható ...
A REED relét mágnes/mágneses tér kapcsolja - ha jól tudom. Vagy ez valami különleges "állatfaj" ?
Bővebben: Link És ez polaritás függő? Ha jól latom az eggyik oldala fekete ami a - oldal?
Szia!
Ez az R123M harckocsi rádió beszéló-készlet csatlakozója.
Ez nonpolar kondi, tehát nincs +- oldala. A tekercselés kezdetét jelölik így. Audio áramkörben a forrás oldalra teszem a jelöltet. Azok a roederstein kondik nagyon jók
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
A tekercselés kezdete, vagyis a belső kivezetés? Lehet ennek valamilyen jelentősége a kapacitás működése tekintetében?
A csikkal jelölt van kivül, azt szokás a hidegebb (GND, forrás, stb.) oldalra tenni.
De olyannal helyettesíthetem ami a linkben található?
Igen (bár a te linkeden 22 nF van, de gondolom 100 nF akart lenni).
A normál relét is tekercs által keltett mágneses tér kapcsolja... A Reed-kontaktus körül tekercs van, ami által kapcsolódik a kontaktus.
Sziasztok.Hány nanofarad ez a kondenzátor?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Köszönöm.És mennyire tartós ez a tipusú?Ha erősitőben ic bemenethez csatlakozik és a környezetében voltak hibás elkók és ellenállás meg hibásodhat?Gondolom jobb kicserélni.
Köszi !
Ráraksz egy ellenállasmérőt, ha valami számról felfut végtelenre gyorsan akkor jó.
Nem szoktak tönkre menni, ha csak a névleges feszültségnél nagyobb feszültséget nem kapnak. (átütés - zárlat) Ohm mérővel ellenőrizhető. A tuti egy kapacitás mérővel történő mérés lenne.
Idézet: „Ha erősitőben ic bemenethez csatlakozik és a környezetében voltak hibás elkók és ellenállás” Ebben az esetben inkább IC hiba fordulhat elő szerintem. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Pakolászás közben találtam egy izzót.
E27 és ez van ráirva: Idézet: „ORION 180-190V 500W” Miben lehetett? A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Foto stúdió fényerőszabályzós derítő (háttér) lámpájában.
Hihető , megtaláltam az öccsét.
Arra ez van irva: Idézet: „TUNGSRAM IMF 180v 200w AD17 2950 LUMEN T52” Szerintem csak fotó célú cuccokra irnak Lumen értéket (is).
Nekem is, pontosabban édesapámnak is volt ilyesmi 500 W -os égője, iszonyúan világított. Az speciel a TV stúdióból származott, úgy '55 -ből. Kicsit már füst színű volt a búrája, gondolom kiselejtezték.
Ezek egyenáramról működtek, és szabályozhatóknak kellett lenniük a színhőmérséklet miatt. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Nekem is van 500 W-os. Tunsraphot típus.
100 óra élettartamú. Kb. egy órát már használtam is. A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Hello!
Valaki így első blikkre tudna erről valamit mondani?
Reed relé érintkező, no kivitelű. Vagy ha nem reagál mágnesre akkor szikraköz féle.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2022
Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |