Fórum témák
» Több friss téma |
Ez offline gép már jó ideje. Filmezésre használják és pár(100+) apró játék van rajt. Nagyigép. Nem is igazán lenne talán alkalmas netezésre. másfél gp ram 1 magos proci . De még működik és szórakoztat.
Sziasztok,
Van egy problémám véletlenül letöröltünk pár fájlt egy pendrive-ról amit jó lenne visszaállítani... Melyik programmal szoktátok? (Már vagy 5-t kipróbáltam a de ingyen egyik sem állítja vissza...) Köszi!
Recuva (csak kapcsold be a mélykeresést is)
Sziasztok.
Windows 10 defender vírusvédelmét szeretném kikapcsolni, teljesen. Eléggé problémás a dolog, próbálkoztam már pár weboldallal, de a Windows szeret erősködni, és a registry-hez nem enged hozzáférést, a defender valós idejű védelmét meg mindig visszakapcsolja. Nem akarok semmi vírusvédelmet a laptopra - kövezzetek meg nyugodtan, de ez a laptop a youtube-on és filmeken kívül mással nem fog talalkozni. Ha bekapok egy vírust, újrahúzom az egész gépet. Van erre valami kis programocska, ami mondjuk vírusvédelmet szimulál, de nem fogyasztja az erőforrásokat, vagy valami más úton kikapcsolja a defendert? Egy i3-as gépre van felrakva a windows, és szörnyen pörgeti a lemezt, meg dolgoztatja a procit. A windows új telepítés...Egy sima firefox indítás 20mp, aztán jönnek az üzenetek a jobb alsó sarokban, hogy ez van kikapcsolva, az van, stb... A legjobb, hogy automatikusan gyomlál ki olyan programokat, amikre nekem szükségem van, és nem vírusok. Küzdenem kell a windows-zal. Köszi. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2022
Szia!
Ha fontos fájlok és szoftveresen nem tudod lementeni őket (és biztos, hogy nem lett felülírva), akkor egy hatékonyabb, ún. chip-off recovery (hardveres) módszerrel is meg tudom nézni.
Ezzel lenne érdemes megpróbálnod: Defender Control v2.0 - Sordum.org.
Esetleg permanens megoldásként tudok küldeni *.reg fájlokat, amik a különböző funkcióit kapcsolják ki vagy be.
Nagyon szépen működik, nem kell semmilyen egyéb registry buhera.
Mellesleg érdemes tanulmányozni az ajánlott oldalt, mert van sok más hasznos program is.
Köszönöm!
Legközelebb ki fogom próbálni! (Bár már kissé okafogyott lett, két fájlt megtaláltam egy régebbi mentésből, a harmadikat meg újra írtam, de hál istennek egy része "még élt" valamennyire az emlékezetemben kb 45 perc alatt kész lett... Amúgy egy beadandó melléklete volt.) A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2022
Neked is köszi!
(Ezt a módszert nem ismerem, de közben megoldódott...)
Sajnos nem volt még időm kipróbálni, de elraktam linket! Köszi!
Természetesen, ha a gépem elé kerülök feltöltöm valahova.
Ez jól működött, köszi. A frissítést is kikapcsoltam egyből.
Sziasztok
Ettől, hogy lehet megszabadulni? win10
Asztalon a jobbgomb menüben vannak a hírek beállításai. Le lehet tiltani úgy, hogy mind eltűnjön vagy csak időjárás maradjon.
köszi
Szívesen! Még az jutott eszembe, hogy van, amikor a DControl-t nem engedi futtatni, olyankor a "turn-off" és a "disable-real-time-protection" használata segít, meg egy újraindítás.
Sziasztok!
Nekem szerintem szoftveres problémáim lesznek ( mármint hardveresen nyilván könnyebb lenne megoldani komolyabb proci több ram...stb). Adott egy gép: Pentium Dual E2200 2.2GHz 4Giga Ram 256Gb SSD dedikált videókártya van benne de sajnos nem tudom a tipusát. Alaplap ha esetleg releváns: Asus P5LD2-VM/S X64 win 10.(Pontosabban ez a verzió) Egyedüli funkciója, a jútúb zenelejátszás (természetesen videóval nem elég a hang). Viszont a processzort nagyon eszi szinte 100%-on pörög és laggol is (google krómot használtam). Feladatkezelőben az Asztali ablakkezelő és a króm van "pirosban". 720P és 480P de még 360P felbontásban is akadozik néha. Friss telepítés (hisztizik még egy perifériára amit már nem volt időm megnézni illetve letölteni hozzá a megfelelő drivert) A gép illetve a proci cserén kívül van valami megoldás? A segítségeteket köszönöm.
Nem igazán. E2200 az nagyon kevés a win10 szolgáltatásaihoz is és a yt is elég sok erőforrást használ. Más oprendszerrel talán elég lenne, de ez az a proci kategória, ahogy egy lényegesen jobb nincs 3-4 ezer, kérdés bios mit támogat. Nemem a lelki nyugalmam többet ér, minthogy ilyen elavult dolgokkal szenvedjek
Esetleg egy másik böngészőt is kipróbálhatnál, mondjuk Opera,
az angol oldal ne tévesszen meg, a böngésző magyar nyelvű. Vagy mondjuk Firefox. Bár szerintem az opera kevesebb erőforrást kajál... Mindenesetre elszomorító tény, hogy annak idején XP korszakban 512MB RAM -on elment egy opreszdszer és normálisan lehetett böngészni is. Manapság meg már a 2GB RAM simán kevés a rendszernek, de ha még böngészőt is indítasz néhány megnyitott lap után, máris fagy az egész kóceráj...
zenelejátszás: természetesen videó nélkül kellene
lecsukott fedél, ledobott böngésző, stb
A yt ugyanazt a videót többféle kódolással is nyújtja, h264, Vp9, AV1. Ezek lejátszásának más más az erőforrásigénye. Ez a chrome extension letiltja, hogy mást adjon mint h264, mert annak van HW támogatása, kisebb CPU-val lejátszható. Nem próbáltam, de hátha segít.
Az Opera szintén chromium alapú már elég rég óta, az is annyi erőforrást igényel mint a chrome.
Ha a PC adott, akkor esetleg másik, kisebb erőforrás-igényű oprendszer jöhetne szóba.
Ha valóban "csak" tecsöved lejátszás a gép feladata :
Picipuha store-ból : Youplay alkalmazásletöltése- hátha kevesebb erőforrást kér, mint egy böngésző... b, lehetőség : Vannak LINUX verziók amik(kel) régebbi gépek(nek) lehet még pár hasznos évet adni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |