Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Sziasztok ! Régi problémával fordulok hozzátok . Egy 380 V - os CO hegesztő transzformátort szeretnék bekötni , mert nem jól kötötte be " valaki " . Gyárilag hét fokozat van , de nekem elég lenne kevesebb is . A trafó három oszlopos , középen elválasztva a primer tekercsek . Alul a szekunder alatt van a primer egy része , ezek a tekercsek össze vannak kötve alul . Képen jól kivehető , hogy honnan indulnak a megcsapolások , illetve a tekercsek kezdetei - végei . Ti melyik fokozatkapcsolót ajánlanátok , illetve hogyan kössem be ? Köszönöm szépen !
Először is fel kell bontani a kábelkötegelős lekötést, hogy az egyes oszlopok kivezetései jól beazonosíthatók legyenek. Mivel oszloponként 3 megcsapolás van, így a maximálisan kihasználható fokozatszám 7. Én a te helyedben kihasználnám mind a 7 fokozatot, mert sokkal jobban használható gép az ahol sok a fokozatszám. Ránézésre nem túl nagy a trafó, szerintem 20A-es fokozatkapcsoló jó lehet hozzá. Én a GN20-7116 típust javasolnám hozzá, Ez kifejezetten hegesztőgépekhez való és 7 fokozatú. A bekötését most fejből meg nem mondom, de holnap ha lesz időm lerajzolom .
Köszönöm Mpisti ! A trafó 300 A - es , de lehet , hogy , csak 280 . Nagyon szuper , hogy segítesz .
Szia Itt a kifejtési táblázat.
Köszönöm !
Sziasztok!
Van egy IWELD GORILLA POCKET MIG185 IGBT tipusú hegesztő. A tulaj elmondása szerint, előző nap dolgoztak vele,majd este lekapcsolták. Másnap, mikor ismét akarták használni, már a pisztoly gomb nyomására nem forgott a huzaltoló motor. Volt egy másik kábelük, azt rátéve ismét működött. Majd egy idő után pukkant benne valami és azóta nem működik. Bekapcsoláskor a ventilátor forog, de gomb nyomásra semmit nem csinál, valamint a huzal végén folyamatosan kint van a hegesztő feszültség. Szemre semmilyen hibát nem lehet felfedezni,nem látni kidurrant alkatrészt. Elméletileg ív hegesztést is tud,de a tulaj szerint már az a funkciója régóta nem működik. Esetleg tudna valaki segíteni,hogy hol kezdjem a hiba keresést? Vagy létezik erről valami rajz,leírás, ilyesmi? Előre is köszönöm a segítséget.
Szia
Esetleg a relé ami a kondifeltöltés után zárja rövidre a feltöltő kört? Most csak ez egy tipp persze de...
Sziasztok
Adott trakiszos 180A es hegesztő trafó, szép jó hegeszt meg minden... Az új elektronikus jószágokkal viszont sokkal fröcsögés mentesebben lehet művelni a melót, van mód arra hogy valami viszonylag egyszerű módival, javíthassak az eredményén? Pl: jobb fojtótrafó, valami plusz fesz az ívtartáshoz... stb Előre is köszi!
Idézet: „...valamint a huzal végén folyamatosan kint van a hegesztő feszültség...” Nem tudom ez mennyire üzemszerű állapot, de ha nem az, elképzelhető, hogy egy-két power fet sunyi módon (látható külsérelmi nyom nélkül) átment zárlatba...
"egy-két power fet sunyi módon (látható külsérelmi nyom nélkül) átment zárlatba... " de hát a kimenet és a fetek között még lenni kell egy trafónak is ami csak akkor tud adni a kimenetre feszt ha működik az inverter.
Lehet. De hál' Istennek nem nekem kell vele foglalkoznom, elküldték egy hegesztés technikai szervízbe,szenvedjenek vele ők
Kedves Mpisti ! Sikerült a kapcsolót beszerezni . A megadott átkötesek készen vannak , ill. a három fázis a mágneskapcsolóról . A trafóm kilenc kivezetését kiválogattam . A három leghosszabb (tekercsvég) kivezetést bekötöttem . 7-es fokozatban ez a három kivezetés kap csak áramot . A többi hat kivezetés bekötésében akadtam el . 6-os fokozatban is kap áramot az egyik direkt oszlop ( képen zöld szig.) .
A kapcsoló másik oldala .
Szia!
Mellékelem a trafó képét a ráírt kapcsoló számokkal. A "C" oszlop zöld kivezetését nem tudtam feliratozni, az a kapcsoló 14-es számú érintkezőjéhez megy. Az általad berakott piros színű vezeték áthidalásokat dobáld ki, mert a kapcsolóban azok benne vannak, csak nem látszanak.
Köszönöm ismételten ! Már kötöm is !
Hello!
lehet 2 év telt el de egy Lengyel oldalon megtaláltam a V7 panel rajzát. Co hegesztő fotó rövidre zárása kezdeti "durrogás" elkerülésére. ESAB MIG 405,505 manualban van. http://www.ozas.com.pl/files/DTR/MIG-MAG/ESABMig%20405%20-%20505/Ozas Esab 405,505 Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2022
Üdv! Egy T.I.P tronic 140 gépet kaptam egy barátomtól. Vett újjat, mert ezzel "lett valami". Ránéztem multi csipogóval és a benne lévő 230v/12v trafó primer oldala szakadást mutat. Van itthon egy Makrai biztonsági leválasztó trafó 230/12v 45 VA, ezt beépíthetem nyákon kívül? Ezeknek a transzformátoroknak van valami "polaritása" vagy mindegy hogy kötöm a primert és a szekunder részt? A szekunder résznél a kettes sorkapocs felett "0" és "12v" -ot ír. Ez lényegében mindegy akkor a nyákon lévő szekunder forrfuratoknál? Kicsit összezavart az info.
Nincs polaritása, beépítheted. Arra azért ügyelj, hogy a primerje a 230V pontra csatlakozzon a szekunder pedig a 12V-ra! Valamitől viszont eldurranhatott a benne lévő trafó, ezért nem ártana körbenézni, hogy mi zárlatos....
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
Köszönöm! A primer sekunder oldal tiszta, állítólag ez típushiba több emberkénél is tönkrement. De attól még lehet valami bibi.
Ezt még lehet megvalósítom benne ez jó ötletnek tűnik: youtube
Sziasztok!
A képen látható W22 tolópanel van a gépemben. Az a gondom vele, hogy a T3 tranzisztort kivégzi valami. Mi szokott ilyet okozni? Még nem volt időm jobban belemerülni.
Kellene egy előtoló motorhoz egy kis egyszerü elektronika , egy bevált kapcsolási rajz jól jönne hirtelen.
Einhell sga 150 hez kellene pici motor van benne ,jelenleg egy valami barkacsolt valami van bent de nem ok A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2022
Amennyiben azt kivégzi ott a kimeneten valami zárlat van ,megkell lesni a motort a vezetékeket .
Köszönöm ,titokban erre gondoltam de több ember többet tud.
Anno csináltam ilyen kis vackot de fet volt benne ha jól emlékszem ,a tekercselő gépembe van három is. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2022
Nekem is 555 PWM van a tekercselőben FET-el. Pár éve már teszi a dolgát...
Szia ezt csináltam meg jól működik.
Szerintem a kép lözepén a 100u-s kondi felett van.
A T3 kapcsolja a relét. Ha az elszáll, akkor a relével párhuzamos dióda szakadt lehet,és emiatt megy tönkre a tranzisztor, ugyanis nincs ami levágja a relé kikapcsolásakor keletkező feszültséglökést. Vagy menetzárlatos a relé, de ez eléggé ritka eset.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |