Fórum témák
» Több friss téma |
Drága Uram! Pontosítanék.
- Az elektromos kapu vevőjére kötöttem az antennát. Az antennát sajnos nem tudom jobb helyre tenni, köztem és a kapu között egy épület helyezkedik el. Az én elképzelésem egy “átjátszó” lenne, ami csak a 433.92 MHz sávon elhangzott jelet erősítené fel és sugározná.
Köszi a konstruktív hozzászólást.
Kapun jelzőfény és infra érzékelő…magyarul vakon is használhatom.
Szia!
Nagyon érződik az elem töltöttségén…picit gyengébbel már nem is tudom nyitni.
Még a kapu fajtáját sem írtad meg, de az infrasorompó ellénére, a toló- és nyílókapunál is vannak "vak" zónák, ahol veszélyes tartózkodni, pl. egy kisgyereknek.
Ezzel én is tisztában vagyok. A gyakorlatban még is azt látom, hogy elnyomja a 433Mhz-el működő távirányító jelét a Wifi kamera. Bár elég közel van a riasztó a kamerához. kb.2m van közöttük. Ha be van kapcsolva a kamera, akkor a riasztó nehezebben veszi a jelet.
A témánál a kapu típusa irreleváns. Minden veszélyes, amit használunk.
Tegyél a kapura gsm modult akkor telefonnal a világ másik végéről is tudod nyitni .
Ha jól látom az újabb fajta, sárgás gombbal (és a régiekkel is kompatibilis) Beninca távirányítóval küzdesz. Pedig ezek 230 méteres hatótávval bírnak (normál terepen).
De ha "közted és a kapu között még van egy épület is"...akkor ez már kész csoda, hogy néha még működik is.
A régebbi kapunyitóm van.
Csatolok egy képet, sokkal jobban szemlélteti a problémámat A pirossal megjelölt átjáró végében van a kapu. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Így már "tisztább" a kép...említetted a "felfelé" nyílást, tehát garázskapu motor lenne felszerelve?
Ezt rögtön megírhattad volna! ...vagy tévedek? (Az nem tudja nyitáskor odalapítani a gyerekeket sem...) Az antennával az a baj, hogy a hosszú koaxkábelen elveszik a "nyereség"...persze antenna is van nagyobb nyereségű, meg fabatkát sem érő drótdarab belsejű. "Ingyért" nem fog menni, de némi apróért: 1.) Azt az új távirányítót kipróbálni ("Visszaváltod", ha nem válik be... Igaz eléggé macerás a konfigurálása. 1x már szívtam vele, de sikerült!) 2.) Veszel egy külső RF vevőmodult (minél érzékenyebbet) és azt minél közelebb felszereled az innenső nyíláshoz (de lehet már a motornál is venni fogja a jelet). 3.) 433 MHz-es irányított antennát szerelsz fel a mostani helyett...
Ez egy 2szárnyú elektromos kapu, nem garázskapu
A motorvezérlő antennája az utcafronton van felszerelve, abból az irányból van is neki kb 100 méteres hatótávja. Az udvar felől nem tudok sajnos antennát felszerelni. Egy erősítőre lenne szükségem, ami a távirányító jelét felerősítve lőné tovább az antenna felé.
De azt a vágyott cuccot is kb. félúton kéne felszerelni...táppal ellátni.
Mégis hová tennéd? Egy uni (vagy egy olcsóbb kínait) vevőt elhelyezni a távirányítóddal együtt egy madáretetőnek tűnő napelemmel táplál dobozba...amit aztán egy 2. (akármilyen) távirányítóval kapcsolgatsz... Ez legalább "legális"... A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Köszönöm, ezt kipróbálom
A teraszra tenném, tápot is tudok adni neki.
Azt a cuccot csak példának mutattam (van még többtucatnyi hasonló kütyü)! Meg az is félő, hogy a Beninca ugrókódját nem is fogja felismerni.
A terasz meg nem "félúton" van... A papír szerinti 300m-es hatótávja (vannak 500m-esek is) is közel áll az újfajta Beninca táv 230 méteréhez. Ráadásul ez az utóbbi olcsóbb is! (Sőt másolható vele közvetlenül a működő táv kódja!) ... tovább már nem ragozom. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2022
Jó napot!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy Like It pro60/600 garázskapu nyitóm és egy30-40 nyitás után elfelejti a beállítást és csukásnál újra kinyit. Ilyenkor újra kell programoznom. Mi lehet a hiba?Van rákötve (gnd vagy ilyesmi hogy a kapunyitó távval is tudjam használni) Még az is problémás hogy ha pl.felfelé nyitásnál megállítom akkor újra indításnál nem csuk hanem tovább nyit.(és fordítva) Ja és csak a motoron elhelyezett (up és down) gombokat nem tudom csak úgy nyitásra és zárásra használni. Lenne ezekre valami megoldás? Előre is köszönöm. Gábor
Kéne ismerni a végálláskapcsolók megoldását, de gyanítom, hogy referenciapont + ablaktölő motor kimeneti tengelyéről méri a fordulatszámot.
Kéne pár fénykép a motor belsejéről. Szinte biztos, hogy mechanikus hiba van, ezért mászik el a végállás.
Jól sejted!:
Idézet: „"Limit switch by optical encoder"”
Hidd el hogy sok kisérletezés után a gsm modul lesz a megoldás , beszélj össze a többi lakóval , vegyétek meg közösen és mindenki fiókba rakhatja a távirányítót , mamár mindenkinél ott a telefon és az összes lakó számát bele lehet programozni , másnak véletlenül sem nyílik csak a programozott számokra reagál .
Sziasztok!
Adott egy Roll230 kapunyitó. A problémám vele, hogy még bekötött antennával is csak kb 20 méter a hatótávja. Az utcáról és belülről is, az antenna a kapu tetején helyezkedik el. Sokszor nyomni kell a távot 3-4 mp-ig mire elindul a kapu. Pont ugyan ezt a típust használom a műhelyemnél, ott akár 200 m távból is megy gond nélkül. Mit tehetnék ez ügyben szerintetek? Valami zavarja a jelet? Vagy nyák hiba lenne? Köszönöm a válaszokat!
Le kéne tisztítani a panelt alkohollal, ill. szokott előfordulni, ilyen sorkapcsos antennabekötésnél, hogy a sorkapocs és a panel közé bemegy a szennyeződés, ehhez sajna ki kell forrasztani a sorkapcsot és szépen meg kell tisztítani.
Hülyén hangzik, de ilyenen is múlhat a dolog. Egyéb ötletem nincs így látatlanból.
"Egy Roll230"...na de melyik változat? Mindkettő 100%-osan azonos?
Ha kivehető (bár kétlem) az RF modul, annak felcserélésével...meg a távirányítók másikra történő ráhangolásával is ki lehet deríteni, hogy mi a hiba. A távirányító típusa? Ugyen nem az újabb fajta Masterslip ? Aztán még ott van az a (bizonyára hosszú) koax antennakábel...a mostaniakhoz már adnak egy réz antennát...
Hali!
Volt rádió váltás... Az ezeréves távirányító egy új vevő panellal gyatrán működik(vagy nem), és ugyanez igaz az új távirányítóra régi vevővel... Ha megnézed a 2 kapuvezérlőd nyákján a rádiós vevő modult esetleg befotózod és elküldöd a gyártónak gardengate-nek okosabb leszel, esetleg a távirányító belét is... és megmondják "kompatibilisek-e" egymással
Az a gond, hogy a kerdező(k) fontos részleteket elhallgatnak és nagyon felületesen írják le a problémájukat... Úgy kell harapófogóval kihúzni belőlük a részleteket...szinte könyörögve! (..és nem csak ez esetben)
Az "ez" meg "az" helyett nevesíteni kéne a pontos típust...fotóról nem is beszélve. Ahogy itt sincs fogalma a kérdezőnek, hogy a ROLL230 (de inkább ROLL 230V) vezérlőnek az évtizedek allatt hány verziója (v.1.12...1.41...stb.) került a piacra...egy kép ezt egyértelműsítené. Persze, mi a hozzászólók vagyunk a "ludasak" , mert még ennek ellenére is megpróbálunk segíteni...holott el is ereszthetnénk a fülünk mellett, kínlódjon csak, ha képtelen a részletekbe beavatni bennünket. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
De a távirányító, az a Masterslip, viszont mindkét távirányító rá van hangolva mindkét kapura, és a műhelyét messziről nyitja. A két vezérlés teljesen ugyan az, sőt egyszerre lettek vásárolva és telepítve.
Konkrétan erről van szó: https://www.kapuaruhaz.hu/kapunyito-szettek/tolo-kapunyito/max-600-...t-1488
Részben igazad van, felületesen írtam le a kérdést, de azért van a fórum, hogy egymást segítsük talán. Elnézést, ha megsértettelek a felületességemmel, de ez ne legyen már indok arra, hogy ne is adjanak tanácsot a fórumtagok....
Ok, így már érhető...sőt több ilyen szettet szereltem fel nem oly régen (igaz a jobb, Proteco motorral)
Azt ugyebár tudjuk, hogy ezek a távirányítók úgy működnek, hogy elég az 1-es gombot betanítani, a 2-es automatikusan "kiskapu" funkcióval működni fog !? Én mindig csak ezt használtam...a 3, 4-est nem. Tehát ki kéne próbálni a problémás kapunál úgy, ahogy a leírásban van: Törölsz minden távot a memójában és ráhangolsz egyet (csak az 1-es gombot!). Ha így is marad a gond, akkor máris telefonálhatsz gari ügyben... Persze a sárgaréz hozzáadott antennát használd a sorkapcsokba kötve. Az antennáid/ azok kábelhosszairól sem írtál még...ha centire azonosak és jól kötötted be a koax GND és ANT végét (meg a koax árnyékolása sem zárja össze, valamint a vétel térbeli viszonyai is kb. azonosak...) Esetleg "megérzésre" az a gyanú merül fel bennem, hogy te az egyik kapudra a táv 3-as (...4) gombjait használod, nem pedig a javasolt 1/2-eseket...de majd megírod. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
Lehet rosszul magyaráztam. Mindkét kapunál ugyanazon távirányító 1 es gombját tanítottam csak fel. A két kapu 2 km-re van egymástól. Viszont nem kaptam réz antennát hozzá, egyik csomagban sem volt. A külső antenna hossza mindkét helyen 3m, és jól van bekötve a sorkapocsba.
Ugye az antenna árnyékolást nem kell a dobozban "letestelni".? Valahol egy rajzon mintha láttam volna, hogy a com-rol húztak egy vezetéket az antenna testre. Most jelenleg konkrétan 2 méterre álltam a kaputól és kellett 3 másodpercig nyomnom, mire életrekelt a kapu. Egyébként köszi, hogy foglalkoztok a témával. Idézet: „mindkét távirányító rá van hangolva mindkét kapura” Ez azt jelentené, hogy akár egyetlen távirányító 1-es gombjával ugyan azzal a kóddal működik mindkét kapu? Ezek ugrókódos távirányítók...kérdés, ez mennyire zavar be. Pl. írtam, hogy hangold rá a jól működő távot a problémás kapuvezérlőre... Mért nem próbáltad ki csak úgy, ahogy gyárilag ajánlott: 1 kapuhoz- 1 táv, a másikhoz meg a másik!? Persze a memóból törölj előbb minden kódot! Az is gáz, ha hosszan nyomod a gombot...nyomd meg csak röviden, és nézd a vezérlő visszajelzéseit. Van olyan táv (ez pont nem az) amit a véletlen lenyomás elleni védelem miatt több mp-ig lenyomva kell tartani, hogy kapcsoljon. A koaxkábel árnyékolósának bekötésének hiánya meg nagyon nagy hiba! A 3 méteres kábelhosszon is elveszhet az antenna nyeresége...ha összevissza megtöröd/hajlítgatod... Az antennáidról sem tudunk semmit: olcsó (rövid, kábel nélküli) villogóba épített...vagy vastag kábellel ellátott drágább fajta? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |