Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Sziasztok
Körbe akarom burkolni a gépet. Berkács áruházba néztem 2mm polilarbonát lemezt, 1m2 10ezer körül.... Brrrr. Nekem bőven megfelelne, amit a covid miatt a pénztárosok védelmére felszereltek, vékony plexi lap, ami gondolom filléres tétel. Hol lehet ilyet kapni?
Idézet: „vékony plexi lap, ami gondolom filléres tétel.” Azért annyira nem az! Vannak erre szakosodott cégek, de nem leszel sokkal boldogabb!! Nem én fogom megkeresni a hozzád legközelebb lévőt.. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2022
Igaz.
Lehet (bontott) üveggel jobban jár a kolléga.
Pl. Bővebben: Link ...1 milló fillértől kaphatók!
Az lenne a tervem, hogy a vázat megcsinálnám én és ráragasztanám a vékony plexit.
Idézet: „Azért annyira nem az!” De, az lenne, csak ebből is sikerült luxuscikket kreálni.
Köszi, mikor legutoljára ugyanilyen mennyiségű plexire költöttem, kaptam hozzá egy turmixgépet is ezért az árért (1 hónapja)
Hello! Egy ismerősöm (a suliban ezt most tanuló fiának) 32Gb RAM-mal rendelkező PC után "hajt"...
Az lenne a kérdésem, hogy mégis milyen hardverigénye van egy 3D nyomtatóhoz kapcsolódó PC-nek ? Itt meg azt olvasom, hogy nem kell PC...elég egy SD kártya. Lehet a 3D-s végtermék megalkotásához kell nagy PC-erő? 3D szkennerről nem volt szó, az úgyis csak a "koppintáshoz" kell...
Ha a Gkód küldés hardver igényét nézzük, ahhoz elég lenne egy P1-es gép is.
komolyabb szeletelés, ill. a tervező programok miatt kell az erős vas. Idézet: „Itt meg azt olvasom, hogy nem kell PC...elég egy SD kártya.” De kell a PC, SD kártya csak a több órás nyomtatáskor kell, amikor nem akarjuk egész este a 100W-os Pc-t még pluszba.
A fiának valószínűleg játékhoz kell az erős gép.
Rendszeresen rajzolok 3D-ben. Még ahhoz sem kell az erős gép. Egy bonyolultabb építészeti rajznál, ahol sok alakzatot kell megjeleníteni, ott az átlagnál erősebb gép kellhet. 3D-s nyomtatáshoz és 3D rajzoláshoz egy közepes irodai gép bőven elég.
Ha jól emlékszem, nálunk a cégnél egy Raspberry volt a nyomtatóra kötve. Márcsak azért is, hogy a céges laptoppal a helyén dolgozzon a kolléga, és ne a nyomtató mellett üljön, és nézze ahogy megy a nyomtatás...
Köszönöm...tolmácsolom neki ezt. De a fiúnak meglepi lenne ez a PC, nem is tud erről...
Csak a nyomtatáskori G-kód elküldéséhez nem kell nagy teljesítmény, épp ezért is lehet kiírni egy SD-re, ha azt tudja olvasni a nyomtató. Viszont a szeletelő program, ami a 3D file-ból G-kódot készít, már a gyors munkához kéri a teljesítményt egy bonyolultabb testnél, a 3D rajzoló programok teljesítmény igénye nagy, mind processzor GHz/magok, mind memória, mind videokártya. Manapság a memóriánál, fájósabb beruházás a videokártya, biztos elmegy még 8-cal is, de két év múlva a legújabb programok amik a fiatalságnak kell kérni fogják a 32-őt. Én inkább használtban gondolkodnék, pl. Bővebben: Link
Én az elmúlt kb. 10 évben nem cseréltem és nem vettem új gépet. Intel Core2 E6300 vassal, és 6GB RAM-mal tervezek és nyomtatok. Tervezni mást is szoktam, bútort, kisebb épületet (csak belülről - tető meg ilyenek nélkül)
Nem volt gyors munka, de már én sem vagyok az De a célra tökéletesen megfelelt, elég volt! Nem emiatt kellett most új gépet vennem, hanem mert a Fusion betette, hogy már nem indul Win7 alatt - hogy a szegenszedett szakramentóját nekijje!!! Win10 meg nem ment fel a régi gépemre... Az új gépre meg nem ment fel a bevált Xubuntu 18, így kompromisszumokkat kell a bugos Xubi 20-at használnom! Idegesítő, de a szabadságunkat a szoftverek korlátozzák...
Volt szó a múltkor a nyomtató körbe burkolásról, amit én költségvetés szinten sokalltam.
Sikerült találnom egy viszonylag egyszerű és olcsó megoldást. Mellékeltem pár képet az alkotásról. A váz 16-os pvc csőből készült, az idomokat PET-G-ből nyomtattam. A plexi kb 0,5mm vastag, mezőgazdasági boltba vettem, 1 méteres széles tekercsbe árulják 2-3 ezerből kijött. A blexilapot szilo + ragasztópisztollyal rögzítettem, nem túl szép, de hirtelen nem találtam jobb megoldást. Még az ajtóra kell valamit kitalálni, az az oldal még nincs kész. Amúgy jól nézne ki, csak a szilózás átlátszik, lehet lesz majd valami szegély, egyenlőre így marad.
Ügyes vagy. Az jutott eszembe, hogy egy ilyen vázra egy egyszerű műanyag fólia is felhúzható.
Nálam sokáig úgy ment, egy nylon zsákot ráhúztam a gépre, jó is volt, de szeretném egy kicsit igényesebb szintre hozni.
Ajtóra kéne valami ötlet
Egy pár éve ABS anyagból bevásároltam. Aztán rájöttem, hogy nem ez lesz a kedvenc anyagom a nagy vetemedése miatt. Gondolom, hogyha a mostani nyitott nyomtatómra húznék egy ilyen dobozt az valamelyest segítene a helyzeten. Ellenben mivel magasabb lenne a nyomtató tér hőmérséklete, akkor ezzel a nyomtatási paramétereken is változtatnom kellene ? Lassabban szilárdulna meg az anyag.
Miért nem csökkented a ventillátor sebességét, hogy hütse le olyan gyorsan az anyagot?
Teljesen ki van kapcsolva ABS-nél a hűtés. A felsőbb rétegek húzzák az alsót. Ettől deformálódik. Az asztal hőmérséklete 100C . Az első 2mm vastagságig nincs probléma. Utána kezdődik a baj.
Akkor lehet, jobban kell hüteni. Én kb 50% sebességgel forgatom a fejen a ventillatort.
Én is kaptam már olyan anyagokat, amivel nagyon sokat kellett kisérletezni.
Burkolás mindenképpen kell, nekem előtte nylonzsák volt.
Abs az nagyon kényes anyag, 110 fok kell az asztalon, ha biztosra akarsz menni és még az se 100% Az, hogy kell e tárgyhűtés, az függ a tárgy alakjától, kis rétegidős tárgynál bizony kellhet. Nekem is van ABS-em, de már teljesen átálltam a pet-g-re, annak elég a 85 fok. Meg új ultrabase lapom van, nem tudom, hosszú távon mit szólna a 110 fokhoz, de nem akarom elrontani.
Hali
Kipróbáltam a módszeredet, úgy néz ki, hogy nem az esetleges asztal visszahűlésből adódó tárgy elengedés a fő probléma, hanem amíg áll a fej a félbemaradt nyomtatás fölött és amíg visszafűt, hogy folytassa, e közbe kifolyik anyag, az extruderből ami persze ráköt a tárgyra. Miután újra pozícionálja magát, és folytatja a nyomtatás, ebbe az összegyűlt kifolyásba fel tud akadni a fej. Nekem szerencsém volt, mert elég masszív a szerkezet, így nem lett kuka 2 órás nyomtatás. Egyébként nem áramszünet, hanem Idézet: „Thermal Runaway” Hibával állt meg a nyomtatás, valószínűleg a tárgyhűtés túlhűtötte a fejet, ezt még meg kell oldanom.
Csinálj egy PID tuningot max hűtéssel.
Jó ötlet hűtéssel.
Korábban vettem hőszigetelésként szilikon burkolatot a hotend-re, de nem passzolt, valószínűleg ez más fajta, így marad a kapton szalag.
Sziasztok
Váza, ill lámpapbúrát szeretnék tervezni Freecad-ba Ez a video alapján Eljutottam, hogy a váza külseje megvan. Most meg kéne csinálni a belsejét, hogy üreges legyen. Első kérdésem: A vastag szilárd test létrehozás gomb miért nem működik? De ahogy elnéztem a videoba se így csinálja az üregességet itt Ezen a ponton elakadok. Ő egy szeletelővel csinált belőle üreges testet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |