Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
A thingiverse nem jó, nyilván, ha van is, profilja biztos nem lesz jó + a csapágyazás se mindegy.
Szerintem megrajzolható, csak kéne egy láncszem adata és hogy mennyi fog van a keréken.
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2021
Sikerült a hibát elhárítani... Két lehetséges opció van, az elsőbe nekem belefagyott a program, a másodikról a képeket mellékelem.
1) a jobb oldali narancsos sárgás mezőben lévő kulcsos ikonra kell kattintani és szerencsés esetben a Repetier ki tudja javítani a modell felszínét (8320e procis gép 16GB memóriával és 1050NVidia kártyával nem volt neki elég hozzá ennél a darabnál) 2) másik programot kell használni, ami esetemben a MeshLab, ott pedig a szűrők közül meg kell keresni a Remeshing, Simplification and Reconstruction alatt a Surface Reconstruction közül az egyik fajtát (itt a VCG hozott jó eredményt) és annak a paramétereivel játszani Ez utóbbi program ezekkel a szűrőkkel szépen meg tudja javítani az STL fájlt igaz lehet, némi degradáció árán.
Szia!
1, Igen a repertier-ben meg van a javításra a lehetőség. De 2db Xeon E5 2697 processzorral és 64GB DDR4 2133Mhz és RTX3060 12GB-os kártyán is kifagyott a szeletelő! 2, Az általad küldött 88mb filét megnéztem. Azt majd lesz valami. Köszönöm a segítségedet.
Sziasztok.
Idézet: „1) a jobb oldali narancsos sárgás mezőben lévő kulcsos ikonra kell kattintani” Nekem nincs kulcsos ikon. Tudja valaki miért? 2.2.2 verziót használok,win7/32 rendszeren. 5bdc Idézet: Win10 kell hozzá, hogy legyen, mert annak a beépített funkcióját használja hozzá. „win7/32 rendszeren”
Sziasztok!
Van arra szerintetek valami megoldás, hogy ha magas, de vékony tárgyat szeretnék nyomtatni, ne boruljon el? Cura-t használok, gyakorlatilag egy peremes lapról van szó, mint egy vonalzó. De széltében, hosszában nem fér a gépbe, csak élére állítva, akkor is csak épp hogy És ahogy halad felfele, szépen nyomtat is, csak elmászik, majd ledől. Természetesen be van kapcsolva a Cura esetén a brim, vagy raft, tök mindegy, mert olyan keskeny a tárgy, hogy a cura éppen csak egy pici "lábat" ad hozzá, 1-2 réteg. Ami tök jól tapad, de ahogy emelkedik a tárgy, szépen "kiszakad" belőle.. Szóval mi lehet a trükk? Ha van egyáltalán.. PLA+ a filament.. Köszönöm a tippeket!
Rajzolsz neki egy talpat 3D-ben. Esetleg oldaltámasztókat.
Szia!
Sajnos az én 3d tudásom a nyomtatásig terjed rajzolni láma vagyok...
Repetierbe meg lehet adni, milyen széles legyen a brim, akár az egyész tárgyasztalt is kitöltheti.
Gondolom az intelligensebb cura-ba is meg lehet adni
A Cura-ban is be lehet állítani, de ettől még a tárgy eldől. Tőben kitörik. Saját tapasztalat.
Ha jól emlékszem ebbe a fórumba tettem be egy képet egy horgász műcsaliról. Látszik rajta a talp, melyet utána le lehet törni róla. Csak a rögzítést szolgálja. Meg is van. A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2021
Meg lehetne próbálni az FW-be beállítani alacsony gyorsulási értéket az X-re, erre a feladatra.
Szia !
Z-hopp esetleg ?
Sziasztok
A karácsony előtti ajándéktárgyak nyomtatása és a jegesedésből adódó pillanatnyi áramszünetek rávilágítottak arra, hogy kell lépni valamit szünetmentesítés terén. Kinek van esetleg tapasztalata ebbe? 2 módszer van a fejembe: 1. rátolok a betápra egy szünetmentes tápot és kész. Ezzel az a gond, hogy eggyel több elektromos berendezést kellene kerülgetni + nincs is most kéznél. 2. van viszont UPS aksim jópár darab. 2db 12V-os aksit kötnék sorba (mivel nálam 24V-os minden) aztán már csak a közös le/fel kapcsolást kell megoldani. Amit nem tudok, hogy mennyire fogja komálni a 24V-os töltést hosszú távon, mivel 28V-al kellene elvileg. Remélhetőleg bírni fogja ezeket az áramkimaradásokat.
Hosszabb nyomtatásoknál ez lehet a megoldás, én ezt szoktam használni. (POWER_LOSS_RECOVERY)
Mondjuk ha nem csak pillanatnyi áram kimaradás van akkor az asztal úgy is kihűl és 90%-ba le is pattan róla a nyomat. Ha esetleg meg több órás áramszünet van akkor teljesen mindegy mert oda kellene több akkumulátor, hogy bírja.
Átgondoltam és mégis szünetmentes táp kell, ami a pc-t is elbírja, majd jól megtuningolom 2-3 aksival.
De a te verziód is érdekel. Találtam pár leírást ezzel kapcsolatba, de érdekelt volna, hogy ez a gyakorlatba, hogy néz ki, Nem igényel semmi tartalék áramforrást?
PC miért kell? nem SDkártyáról nyomtatsz?
Semmit nem igényel, annyit csinál csak, hogy minden egyes rétegnél menti sd kártyára az aktuális pozíciót.
Elmegy az áram akkor onnan folytatja ahol abba hagyta. Ennek csak az a buktatója ha nem csak pár percre megy el, mert akkor az asztal is kihűl és a tárgy felválhat az asztalról.
Nem probléma, állatába ultrabase lapra szoktam nyomtatni a nagyobb melókat, az pedig akár több perc fűtés kikapcsolás után is tartja.
Nem mindig, kis nyomtatásoknál küldöm rá gépről, de egyébként is jó az ha van szünetmentes.
Sajnos most még csak egy jó aksim van, a kb 10 közül, ez pár másodpercig tudja tartani a lelket a nyomtatóba. Idézet: „Nem probléma, állatába ultrabase lapra szoktam nyomtatni a nagyobb melókat,” Az oké, de fél óra áramszünet esetén arról is lepattan
Azért azt ne felejtsd el, hogy a szünetmentesek elektronikáját a gyári mennyiségű akkukapacitáshoz méretezik! Ha nagyobb kapacitású az akkupakk akkor oda nagyobb töltőáram is kell, meg kisütéskor a hosszabb üzemidő miatt jelentősebb melegedés is várható. Ezeket is figyelembe kell venni! Na meg ezek az átlagos szünetmentesek pár percig bírják ellátni a PC-t ha mondjuk négyszer-ötször nagyobb akkut teszel rá és megy a nyomtató is meg a PC is maximum negyed óra körüli üzemidő lesz még akkor is. Az meg nem túl sok még így sem. Plusz a szünetmentesnek még a megnövekedett teljesítményt is bírnia kell.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2021
Meg ami a legfontosabb hogy általában az akkumulátor nincs leválasztva a hálózatról, ha ki van hozva vezetékkel figyelni kell az érintésvédelemre.
Nagyobb áramszünetről szokott értesíteni a szolgáltató. Tényleg csak pillanatnyi áramszünetek, ill. ami mostanában szívat, néha leveri a fi relét. Ez is max fél perc.
Ezt kell kivédenie.
Le fogom tesztelni előtte, tudok róla.
24V-os kameratáp és akkumulátor is megoldás, de egyszerűbb volt vennem egy használt 230V-os szünetmentest erre a célra 200Ft-ért.
Az lehet a baj, hogy a hozzászólásod nyelvtanilag és nyelvhelyességileg is - finoman szólva - kifogásoható.
Fogalmazd meg úgy, hogy érthető legyen a kérdésed mindenki számára, és tedd fel úgy! |
Bejelentkezés
Hirdetés |