Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Encoder
Témaindító: Magashegyi, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Volt olyan hogy csak a bal oldali csatornak mentek, volt olyan is hogy magába a bal első hangszóró ment nagyon csendesen, de általába néma. Amikor ment is egy picit, és ha hozzáértem a hangerőszabályzóhóz, akkor elhallgatott. De biztos hogy nincs valami hibája az encodernek? Mert ha egy picit eltekerem akkor mind a három érintkezője rövidzárba van, ha megint tekerek egy lépést, akkor nincs rövidzárba, és így tovább.
Lehet hibája, de "kimosva" hosszabb ideig jó lesz. Csináld meg.
Nem tudom szétszedni, félek hogy eltöröm valahol. Amúgy sima spray-el fujtam, de nem lett jobb.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Szétszedés nélkül nem lesz jó, ki kell mosni.
Látom szegecselve van, próbáld a tengelyénél bejuttatni spray-t A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Sziasztok!
Ennek az encodernek a helyettesítőjét keresném a tme.hu -n. Tudna valaki segíteni? Bővebben: Link
Szia! Kínából ennyi pénzért egy kosárral küldenek, ugyan ilyet.
Köszi Feri, de tme.hu tól tud a cég rendelni.
Csak az ekvivalens tipust nem tudom.
Ha jót akarsz magadnak, akkor Alps gyártmányút veszel. Innen szemezgess: Bővebben: Link.
Az a baj, hogy a mechanikai méreteken kívül, amit homály fed, van még pár paraméter ami érdekes lehet, pl. az impulzusok száma fordulatonként.
Szia.Hifiben en is csere elott allok.
A fizikai parametereken kivul az impulzus/fordulat szamit meg?
Van egy 24Vdc incremental jeladó. 1kHz jel jön ki belőle. Szeretném felezni a frekvenciát. Optó kapuval egy Sn5474 ic bemenetére adtam a jelet. (3-as láb). 2-es 6-os lábát összekötöttem. De mit csináljak 1-es és a 4-es lábbal?
Illetve hogyan csatolja ki a jelet az 5-ös lábáról? EL817 optó van hozzá. Köszönöm a segítséget!
Hello!
- Bár egy TTL bemenet ha "szakadt" (nincs bekötve sehova), az magas szintnek számít. De korrekt, ha magas szintet adunk neki. Tehát vagy közvetlen, vagy egy ellenállással kell a VCC tápra kötni. (Mert mind kettő L szintre aktív, ami a negáló felülvonásból is látható.) - Ha a tároló bemenetén alkalmazod az optocsatoló, akkor a CLK bemenet és a VCC közé felhúzó ellenállást illik kötni. Pld 1k esetén a lehúzó áram 5mA, ehhez jön hozzá a CLK bemenet 3,2mA árama, az 8,2mA. Ezt kell lehúznia az optonak, 0,8V alá. Az EL817 CTR tényező minimuma 50%, tehát ennél minimálisan kétszer nagyobb Led áramra van szükség. Tehát az 16,4mA, a 24V-os oldalon. Vagy is 1,5K-nál kisebb előtét ellenállás kell a diódával sorba. Természetesen az 1k a jobb választás. Az opto kollektor-emitter szaturáció, eléggé a kritikus határam van, mert az adatlap 8. ábrája szerint 20mA Ledáram és 16mA kollektor áram esetén, a szaturációs feszültség kb. 0,9V lesz. Tehát pont a 0,8V-os határon van. - Kicsit jobb a helyzet, ha a bemeneten "lehúzó ellenállást" használunk. Ennek 0,8V alá kell húzni a bemenetet, ha az opto ki van kapcsolva. 0,8V/3,2mA=250 ohm. Tehát 220 ohm-ot használva lehúzza a 0,8V alá. Ekkor viszont az opto áramának kell a feszültséget a 220 ohm-on 2V fölé húzni. 2V/220 ohm=9mA. 50%-os CTR paraméter esetén ez minimum 18mA áramot jelent, így a Led-el soros 1k árama ezt meghaladja. Remélem érthető a dolog. A tervezést "pesszimista módon" (minimális paraméterek) kell számítani. Akkor nem érhet meglepetés. De az 54-es sorozat MILITARY eszköz, így nem a legjobb választás, kivét ha a követelmények ennek megfelelőek. (Esetleg ez van a fiókban.)
Szia! Talán még az, hogy hol arretál. Van, ami egy klikkre csak egy fázist vált, van ami fél, de van ami egész periódust ad. (meg az A-B fázis is kétváltozós)
Valószínűleg ezek a kérdések majd később jönnek elő, kivéve akkor, ha csak fordulatszám tartásához kell az érték.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |