Fórum témák
» Több friss téma |
Alap helyzetben a led kb másodpercenként villog. Ha kiveszem a fotocellából az átkötést, ugyanolyan ütemben villog tovább,de a fotocellát jelző led kialszik. Ha vissza kötöm,ismét világít. De mivel csak felfele nyitna egyfolytában,így ha menet közben kiveszem a sorkapocsból a vezetéket, arra nem reagál,forog tovább.
Hasonlítsd össze a többivel, pl nyitod a végállást, nyitod a Stop kört.... párat gyors ütembe villognia kell a processzor ledjének, így jelzi, hogy felfogta a dolgot.
Ha a photo nyitásnál ezt nem csinálja, akkor ott lesz a gond, valahol a photo optokapuja- processzor között. Hihetetlenül hangzik, de garázsnyitó ellenére is szoktak beázásos gondok lenni. Mivel vízszintesen van a panel, bármi páralecsapódás is kerül, az itézi az átkötéseket, főleg a via-kat.
Közbe megnéztem, egy jó SP6060-on. ha nincs a photo átkötve, akkor egyik irányba se indul el. Még felfele se.
Szia!
Így van, ez ennél is működik.Ha a photo-ból ki veszem a vezetéket, akkor ez sem indul el.Kipróbáltam amit írtál. Az OK led villog, de ha a nyitás oldali végállás kapcsolót kapcsolom mikor megy a motor, akkor csak másodpercenként villog,semmi extra,viszont ha ilyenkor a csukás oldali kapcsolót kapcsolom akkor kettőt villan egymás után és villog tovább kb másodpercenként. Ha megszakítom a Photo,vagy a Stop kört, azt sem jelzi ki a led, csak villog szép csendesen. Idézet: „főleg a via-kat” Az mi, pontosan? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2022
Mint írtam, minden bemeneti változásra egy gyors led villogással kell reagálnia, ha nem így van akkor ott lesz a hiba.
Via Bővebben: Link Átvezetés a két oldali nyák között, nekem volt nemegyszer, hogy a trimmer potméter ill a relé alatt volt megszakadva a via. minden esetbe beázás volt az ok.
Ja,így már tudom. Akkor tüzetesebben átnézem a panelt, de azt már nem ma, ahhoz túl fáradt vagyok. Bár első ránézésre nem látszik rajta beázás nyom. Mondjuk a sorkapocs alatt lehet még bibi,majd megnézem.
Sziasztok tud valaki segíteni erre mi a megoldás ugyan ez a jelenség. Köszönöm
Szia,
pont ezt a típust még nem, de sok mást javítottam már. A hibajelenség olyasmire utalhat, hogy az elektronika nem látja a motor mozgását vagy áramfelvételét. Nézd meg kérlek, hogy a motoron van-e enkóder, az hány szálon fut be az alaplapra. Ha nincs enkóder, meg kell vizsgálni, hogy a motor áramfelvételének jele eljut-e a mikrovezérlőhöz (általában egy low-side, 0.1 ohm ellenálláson mért feszültséget kondícionálják műveleti erősítővel). Ha lennének jó minőségű képek a panelről, lehet, többet tudunk segíteni.
Szia itt a panel ez elő bejegyzésnél megmlíti hogy tudja a megoldást csak nem írta le
Én sem olvastam a soron következő hsz.-t, de itt a link:
Bővebben: Link
Köszönöm szépen kedves vagy megpróbálom hátha
Szia még egy kis szakmai segítség amiről szó van az egy kör alakú tányér 4 db mágnessel. Melyik a 0 pont? Hova állítsam a tányért hernyó csavarral lehet rögzíteni a tengelyhez?
Szia,
úgy gondolom, itt nincs abszolút 0 pont. Az elektronika képes negyed fordulatokat számolni ezáltal, de ennyi. Távolság programozásnál számolja az impulzusokat (negyed fordulatokat), és ha elérte a kívánt számot, megáll. Javaslom, hogy szereld fel, hogy lássa a mágneseket, de az ajtóval ne legyen kontaktusa (ne mozgassa azt). Indítsd el egyik irányba, és mikor ő úgy gondolta, hogy kész a manőver, akkor akaszd rá az ajtót (a megfelelő, nyitott vagy zárt állásban). Mindezt persze úgy értem, ha nem lettek kitörölve a végállások, mert akkor újraprogramozás.
Szia
Ahogy helyére tolod a vezérlést, van egy kis hall jeladó, ami érzékeli a motorba elhelyezett mágnest, ez alapján tudja a vezérlés, mennyit fordult a motor, nincs végállás, se referenciapont. És valóban, egy hulladék. Azt a 34,9Voltos környezetbe dolgozó 35V-os elkót gyorsan cseréld ki 50Voltosra, amíg magával nem rántja a processzort is. 3 vezérlésből 3db volt processzorhibás
Pont ez a bajom, nem veszi fel a végállásokat olyan mintha nem érzékelné a mágneseket. Mit tudok tenni, hogy érzékelje?
Szia melyik a hall jeladó?
Tehát most, hogy visszakerült a helyére az elektronika, és a mágnesek forognak a Hall szenzor fölött, így is ugyanazt a hibát produkálja?
Ha nem érzékeli a hall jeladó a forgást, akkor csinál 1-1 másodperc oda/vissza forgást, majd leáll.
ezt csinálja? Hall jeladóval nagyon ritkán van baj, itt se gondolnám, hogy van, lehet, hogy a mágnes jött ki? Lehet, hogy bipoláris a hall érzékelő, szóval fontos lehet, hogy van az északi/déli pólusú mágnes a helyén. Azok a tianbo márkájú reklék is nagyon rossz minőségűek, sokszor van velük baj, cseréld majd omronra A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2022
Igen 1-1-1 oda vissza oda mozgás és kész
Videozd le, azt megnézem, nekem mit csinál ha nincs a helyén, de biztos, hogy nem érzékeli a forgást.
Ez biztos, hogy nem érzékeli a forgást.
Adj a vezérlésnek áramot és nézd meg a hall jeladó lábain a feszt, + 5V és mágnessel ellenőrizd a kimenetét, változik-e ennek hatására.
Sziasztok a megoldás egy kicsit nevetséges a ti segítségetekk kellett hozzá így, hogy tudtam a hall jeladó ról tetemm az elektronika alá egy kis papír darabot és mindkét motor azonnal elindúlt köszönöm mindenkinek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |