Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
nagyon szépen köszönöm!Nem terhelem amúgy sokkal.
Udv,
A BassBox 6 program segitsegevel szimulaltam es ez tunt elfogadhatonak. De mas programokat is lehet hasznalni szimulaciohoz
az fura mert énis azzal számoltam
és nekem Hifinél 15 liter jött ki :S neked hogyan jött ki 27?
Nekem ugy jott ki, hogy a programban a doboz szamitasanal az optimum gombra kattintottam. Ezutan kiprobaltam sokfele terfogatot, neztem hogy valtoznak a szimulalt ertekek, gorbek majd kivalasztottam azt ami sztem is egy elfogadhato kompromisszum lehet ennel a hangszoronal. A program csak szamolt en pedig gondolkodtam Magyarul a program csak egy szimulacios segedeszkoz ami gyorsan tud szamolni, de nem mondja meg a tutit es nem gondolkodik helyetted. Csatoltam szimulacios eredmenyeket 3 fele dobozmerettel (a csatolt kepen lathatoak)
- Lila: netto terfogat 15L, a felso abran lathato, hogy az amlitudo valaszban az f3-as freki 50Hz folott van, az also gorben pedig a membrankiteres szimulalt erteke lathato, ennel a doboznal a legkisebb, mert a dobozba zart levegot itt a legnehezebb osszenyomni. - Zold: netto terfogat 27L, az f3-as pont mar lejjebb tolodott kb. 46-47Hz kornyekere, viszont a membrankiteres az alacsony frekvenciakon nagyobb lett. - Sarga: netto terfogat 50L, az f3-as pont megint lejjebb csuszott, de a membrankiteres is jelentosen megnott. Mivel nem tudjuk, hogy ennek a SAL hangszoronak mekkora a max linearis es mechanikai membrankiterese, ezert nem erdemes neki hatalmas dobozt epiteni. A 27 liter koruli ertek sztem egy elfogadhato kompromisszum ha nem fogod "diszkozasra" hasznalni a dobozokat De ahogy irtam korabban is ez nem szent iras, el lehet siman terni ettol a terfogattol, csak tudni kell hogy mi es hogyan valtozik ezaltal. Tobbek kozt erre (is) jo a szimulacios program.
ok köszi! Mégvalami énnálam nincsen ilyen hogy optimum :S Nálam ezek vannak.Ja és mért baj az hogyha nagyon kileng a membrán??? Akkor elvileg nagyobb a hangerő nem?
Na végre már készen lett a kárpitozás és már benn is van a kocsiban.De azért felrakok róla pár képet róla ha nem baj.
Lenyűgöző!
Köszi! puca3333 Pöpec scooby_ épp téged nézlek a cartoon network-n
NAgyon profi! De te mennyiér vetted a hangfal kárpitot? Nálunk nagyon drága kb 1500 ft 140*70 cm es kárpit.
miiiiii?
Jaaa,tényleg felvok regizve 1000-éve nem néztem,lebuktam Télleg és te mit keresel ott?
Persze hogy nem látszik,amint írta,ragasztó,csak egy kicsit B"""atni akartam
Amúgy szerintem is jó,gratula!!!!
Jah amúgy én is akarok 1-et építeni,van egy nemtudom milyen márkájú 8Ohmos,nem tudom hány vattos hangszóróm.
20Cm-es (széltében,hosszában) 8 Ohm Ehhez akarok 22Cm-es dobozt(minden oldala22CM) Szerintetek jó lenne a hangja :kerdes: köcce....
Mit gondolsz?
Horror és mese....mást nem ismerek A sok szappanoperás filmet nem kedvelem Most buherálok egy mnc sub erősítőt...a 200W-os verziót. Kicsit elakadtam,mert TIP35C/36C van benne és nem találok nagyobb mosfetet... Amúgy tisztességes teljesítménye van. Szerintem a te 20 censitedhez a kisebbik mcn modul is megfelelő. A magyar mnc oldalon láthatod a leírást. de kapható itt a nagy és itt a kicsi
hááát ebből konkrétan semmi nem hozható ki.Márkát azért jó lenne tudni. Nincs ráírva semmi? :S Ja és kocka hangfalat ne csinálj annál nagyobb hülyeség nincs mert állóhullámok alakulnak ki. (javítsatok ki ha okoskodok )
HY
az állóhullám mit jelent? Okozhat olyan jelenséget,hogy légszomja van egy mélynyomónak? Mintha kihagyna ütemet,de közben mozog...
Idézet a wikiből "Leggyakrabban akkor jön létre, ha két különböző tulajdonságú közeg határfelületén egy hullám visszaverődik, és „saját magával” találkozik, hoz létre interferenciát" Állatába magas sugárzóknál fontos.
lamalas, honnan jött a zárt dobozos ötlet? Két útban TVM? ... Hááááát.
Elméletileg nem ilyen egyszerű, de elnézve a hangszórókat, gyakorlatilag úgyis mindegy.
Sziasztok
Van két darab Pioneer 130W-os mély/magas hangfalam szeretnék még egy magasat melléjük tenni a dobozba ( A doboz direkt így lett kialakítva) . És aztt szeretném kérdezni, hogy jó e hozzá egy két utas váltó? Vagy ilyenkor hogyan kell mert szeretném ha rendesen szólnának a beépítet magasaik mert nagyon szép hangot adnak.
Amit írtál nagyon kusza-kesze.
130W-os mély magas hangfal.... +1magas...doboz ilyen... Nem egy biaxiális autó hangszórót értel véletlen a "hangfal" alatt, amit handobozba tettél, és ehez még egy magas sugárzót szeretnél beszerelni? Bár nem értem ha szerinted jól szól így is, miért akarsz +még magasat beletenni,. Ilyen esetben nem kell kétutas hangváltó,egyszerübb esetben elég csak a magas elé tenned egy kondit sorosan, aminek az értéke függ a váltási frekitől. (álltalában.4,7-6,8uF) De kapható készen dobozolva is váltó, talán SAL ha jól emlékszem.
mielőtt váltót készítünk, jó volna tudni, hogy mihez.
Sziasztok!
Van nekem egy Videoton DC 2550A hangfal páram ami 43 literes. Ezekbe milyen 25 cm-es hangszórót ajánlatok ami jól néz ki és jól szólna? A SAL-t azt felejtsétek el, mert amilyen olcsó annyit is ér. Az MNC-be talán az autós mélynyomók jók még, de azok meg 4 Ohm-osak és azok nem valók otthonra 8 Ohm-os erősítőhoz.
Udv,
Ha a sublada bass-reflex rendszeru (az esetek legnagyobb reszeben az), akkor muszaj! :yes: Termeszetesen nem mindegy milyen hosszu es milyen atmeroju a reflex cso
MNC is ugyanolyan mint a SAL...de ha jó mélynyomót akarsz az nem 10.000-nél kezdődik...
Szia!
Én azért picit ellenkeznék Rannek kollégával. De csak egy picit. Problémára semmi ok. Tehát: Nem tudom ki hol gyártja,de persze,lehet az mnc olyan,mint a sal. Viszont. Az mnc olcsóbb és pl a big bull igen jól eltalált széria. Van már 7 db a környezetemben és mind meg vagyunk elégedve.(ellentétben egy autóműhelyben dolgozó volt ismerősömnél tapasztalt sal autósládákkal...hát valami förtelem volt. Szép nagyot mozogtak,de olyan "hlupp-hlupp" ha érted Nem volt az a bumm!-bumm! De természetesen nem 10-nél kezdődik a minőség!...szóse róla...csak jelezni akartam,hogy a big bull-t eltalálták. Videoton: Nekem egy DCR3090-es pár vidi ládám is van és kinyírta egy STK végfok a mélyeket. SBX3040-es elődöt,azaz SBX3030-as mélypárt vettem bele. Ezt eddig csak hallásra tudtam "lemérni",de a gyári vidi hangszóroinál biztosan jobbak. Pedig ellenzem ma is a somogyi termékeket,de mivel csak középnek vettem,így meglepetés volt,hogy jól szólnak mélyre is MNC csak 4ohm-os? Vegyél X4-eset és azon két 4ohmos tekercs van. Sorosba és ott a 8ohm. Milyen erősítőd van? mert több típus is viszi a 4ohm-ot. általában 4-16ohm-ra engedhető a legtöbb erősítő,de valóban van,ami 6ohm alatt blokkol vagy egyszerűen "nem szól normálisan".
bocsi...nem X4-est...ki van égve a billem vezetőfóliája és igen sokszor még szerkesztéssel se veszem észre,hogy mit írok ő szerinte.
Szal X2-eset. |
Bejelentkezés
Hirdetés |