Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
nagyon szépen köszönöm!Nem terhelem amúgy sokkal.
Udv,
A BassBox 6 program segitsegevel szimulaltam es ez tunt elfogadhatonak. De mas programokat is lehet hasznalni szimulaciohoz ![]()
az fura mert énis azzal számoltam
![]() és nekem Hifinél 15 liter jött ki :S neked hogyan jött ki 27?
Nekem ugy jott ki, hogy a programban a doboz szamitasanal az optimum gombra kattintottam. Ezutan kiprobaltam sokfele terfogatot, neztem hogy valtoznak a szimulalt ertekek, gorbek majd kivalasztottam azt ami sztem is egy elfogadhato kompromisszum lehet ennel a hangszoronal. A program csak szamolt en pedig gondolkodtam
![]() - Lila: netto terfogat 15L, a felso abran lathato, hogy az amlitudo valaszban az f3-as freki 50Hz folott van, az also gorben pedig a membrankiteres szimulalt erteke lathato, ennel a doboznal a legkisebb, mert a dobozba zart levegot itt a legnehezebb osszenyomni. - Zold: netto terfogat 27L, az f3-as pont mar lejjebb tolodott kb. 46-47Hz kornyekere, viszont a membrankiteres az alacsony frekvenciakon nagyobb lett. - Sarga: netto terfogat 50L, az f3-as pont megint lejjebb csuszott, de a membrankiteres is jelentosen megnott. Mivel nem tudjuk, hogy ennek a SAL hangszoronak mekkora a max linearis es mechanikai membrankiterese, ezert nem erdemes neki hatalmas dobozt epiteni. A 27 liter koruli ertek sztem egy elfogadhato kompromisszum ha nem fogod "diszkozasra" hasznalni a dobozokat ![]()
ok köszi! Mégvalami énnálam nincsen ilyen hogy optimum :S Nálam ezek vannak.Ja és mért baj az hogyha nagyon kileng a membrán??? Akkor elvileg nagyobb a hangerő nem?
Na végre már készen lett a kárpitozás és már benn is van a kocsiban.De azért felrakok róla pár képet róla ha nem baj.
![]()
Lenyűgöző!
Köszi! puca3333 Pöpec ![]() scooby_ épp téged nézlek a cartoon network-n ![]()
NAgyon profi! De te mennyiér vetted a hangfal kárpitot? Nálunk nagyon drága kb 1500 ft 140*70 cm es kárpit.
miiiiii?
Jaaa,tényleg felvok regizve 1000-éve nem néztem,lebuktam ![]() Télleg és te mit keresel ott? ![]() ![]()
Persze hogy nem látszik,amint írta,ragasztó,csak egy kicsit B"""atni akartam
![]() ![]() Amúgy szerintem is jó,gratula!!!!
Jah amúgy én is akarok 1-et építeni,van egy nemtudom milyen márkájú 8Ohmos,nem tudom hány vattos hangszóróm.
20Cm-es (széltében,hosszában) 8 Ohm Ehhez akarok 22Cm-es dobozt(minden oldala22CM) Szerintetek jó lenne a hangja :kerdes: köcce....
Mit gondolsz?
![]() Horror és mese....mást nem ismerek ![]() ![]() Most buherálok egy mnc sub erősítőt...a 200W-os verziót. Kicsit elakadtam,mert TIP35C/36C van benne és nem találok nagyobb mosfetet... Amúgy tisztességes teljesítménye van. Szerintem a te 20 censitedhez a kisebbik mcn modul is megfelelő. A magyar mnc oldalon láthatod a leírást. de kapható itt a nagy és itt a kicsi
hááát ebből konkrétan semmi nem hozható ki.Márkát azért jó lenne tudni. Nincs ráírva semmi? :S Ja és kocka hangfalat ne csinálj annál nagyobb hülyeség nincs mert állóhullámok alakulnak ki. (javítsatok ki ha okoskodok
![]()
HY
az állóhullám mit jelent? Okozhat olyan jelenséget,hogy légszomja van egy mélynyomónak? Mintha kihagyna ütemet,de közben mozog...
Idézet a wikiből "Leggyakrabban akkor jön létre, ha két különböző tulajdonságú közeg határfelületén egy hullám visszaverődik, és „saját magával” találkozik, hoz létre interferenciát" Állatába magas sugárzóknál fontos.
lamalas, honnan jött a zárt dobozos ötlet?
![]() ![]()
Elméletileg nem ilyen egyszerű, de elnézve a hangszórókat, gyakorlatilag úgyis mindegy.
Sziasztok
Van két darab Pioneer 130W-os mély/magas hangfalam szeretnék még egy magasat melléjük tenni a dobozba ( A doboz direkt így lett kialakítva) . És aztt szeretném kérdezni, hogy jó e hozzá egy két utas váltó? Vagy ilyenkor hogyan kell mert szeretném ha rendesen szólnának a beépítet magasaik mert nagyon szép hangot adnak.
Amit írtál nagyon kusza-kesze.
![]() 130W-os mély magas hangfal.... +1magas...doboz ilyen... Nem egy biaxiális autó hangszórót értel véletlen a "hangfal" alatt, amit handobozba tettél, és ehez még egy magas sugárzót szeretnél beszerelni? Bár nem értem ha szerinted jól szól így is, miért akarsz +még magasat beletenni,. ![]() ![]()
mielőtt váltót készítünk, jó volna tudni, hogy mihez.
Sziasztok!
Van nekem egy Videoton DC 2550A hangfal páram ami 43 literes. Ezekbe milyen 25 cm-es hangszórót ajánlatok ami jól néz ki és jól szólna? A SAL-t azt felejtsétek el, mert amilyen olcsó annyit is ér. Az MNC-be talán az autós mélynyomók jók még, de azok meg 4 Ohm-osak és azok nem valók otthonra 8 Ohm-os erősítőhoz.
Udv,
Ha a sublada bass-reflex rendszeru (az esetek legnagyobb reszeben az), akkor muszaj! :yes: Termeszetesen nem mindegy milyen hosszu es milyen atmeroju a reflex cso ![]()
MNC is ugyanolyan mint a SAL...de ha jó mélynyomót akarsz az nem 10.000-nél kezdődik...
Szia!
Én azért picit ellenkeznék Rannek kollégával. De csak egy picit. Problémára semmi ok. Tehát: Nem tudom ki hol gyártja,de persze,lehet az mnc olyan,mint a sal. Viszont. Az mnc olcsóbb és pl a big bull igen jól eltalált széria. Van már 7 db a környezetemben és mind meg vagyunk elégedve.(ellentétben egy autóműhelyben dolgozó volt ismerősömnél tapasztalt sal autósládákkal...hát valami förtelem volt. Szép nagyot mozogtak,de olyan "hlupp-hlupp" ha érted ![]() De természetesen nem 10-nél kezdődik a minőség!...szóse róla...csak jelezni akartam,hogy a big bull-t eltalálták. Videoton: Nekem egy DCR3090-es pár vidi ládám is van és kinyírta egy STK végfok a mélyeket. SBX3040-es elődöt,azaz SBX3030-as mélypárt vettem bele. Ezt eddig csak hallásra tudtam "lemérni",de a gyári vidi hangszóroinál biztosan jobbak. Pedig ellenzem ma is a somogyi termékeket,de mivel csak középnek vettem,így meglepetés volt,hogy jól szólnak mélyre is ![]() MNC csak 4ohm-os? Vegyél X4-eset és azon két 4ohmos tekercs van. Sorosba és ott a 8ohm. Milyen erősítőd van? mert több típus is viszi a 4ohm-ot. általában 4-16ohm-ra engedhető a legtöbb erősítő,de valóban van,ami 6ohm alatt blokkol vagy egyszerűen "nem szól normálisan".
bocsi...nem X4-est...ki van égve a billem vezetőfóliája és igen sokszor még szerkesztéssel se veszem észre,hogy mit írok ő szerinte.
Szal X2-eset. |
Bejelentkezés
Hirdetés |