Fórum témák
» Több friss téma |
a füleket nem menti, de az előzményeket igen. Elvileg minden fülednek benne kell lennie, de időigényes kimazsolázni.
De van session backup is, csak több helyen többféle néven. Verziófrissítéskor meg bezárás előtt 5 perccel is..Meg a win is csinal néha korábbi verzió mentést a fileokról. Appdataban kell a megfelelő Firefox usert megkeresni és az egyik fölső mappában lesz az aktuális munkamenet és ha bezárod a previous file. A tetszőleges backup filet kell átnevezni és ennek a helyére rakni. De ez még akkor sem a legkönnyebb, ha az illető ért hozzá. Sok hasonló meg félrevezető nevű file és mappa van arrafele.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2022
Pont ettől tartottam. Ráadásul nem is lehet visszaszerezni az összes fület amiatt, hogy az az oldal mindig csak ugyanazt írja a fülekre (Pinterest), semmi mást, így még az előzményekben is mindegyik teljesen egyformának tűnik. Sőt, az egy dolog, hogy visszaállítok egy "session"-t egy ablak miatt, de amíg nem kattintok fülekre, addig be se tölti, ami a fülön lenne, tehát az előzményekbe se kerül be.
Olvasod te amit írnak, vagy ne is részletezzem, mert még a szándék sincs meg, hogy az írásom alapján kikeresd?
Én csupán azt írtam (veroka-nak válaszolva), hogy az említett dolgok miatt nem lehet az előzményekből visszamazsolázni az oldalakat, amik a füleken voltak.
Most viszont megnéztem a Firefox AppData mappáját, és ugyan sikerült behatárolni a user mappát, de ott olyan dolgok vannak, amik nekem kínaiak ‒ a "cache2" mappát ne is említsük, sok hosszú kód-fájlnevű, kiterjesztés nélküli fájl van benne, melyek azonosíthatatlanok. Azért köszönöm, úgy tűnik, hogy azokat az oldalfüleket buktam.
Sziasztok! Használ még valaki 2003-as Office-t? Valamelyik win10 frissítés után, pl a Word mentés másként esetén lefagy, ezt egymástól függetlenül több számítógépen stabilan, tehát minden esetben csinálja. Esetleg tud rá valaki megoldást? Köszönöm!
Annyira régi, hogy már frissítés sincs hozzá. (Gyenge próbálkozás újra telepíteni.) Esetleg a 2007-es változatot feltelepíteni. ugyan úgy működik, csak a menüt keverték meg.
Oké, hogy régi, de mi a francot állítottak, át, hogy a mentés másként ablakban, ha mappát akarok váltani, teljesen le kelljen fagynia. Egyébként meg ezt jogtisztán vettük, nem szívesen adnék ki 5-6 gépre való Office árát, csak azért mert frissítgetnek.
Libre Office, WPS Office, stb teljesen ingyen van és folyamatosan frissítve van..
Az ára: 6x0=0 Ft A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
Az okosok ezt fejlesztésnek mondják. Együtt fejlesztik a rendszert és a programokat. Bevétel generálás is. Az office elég rugalmas, de mindent nem visel el. Még egy lehetőség, ha emlékszel mikor frissítették a 10-est, állítsd vissza a frissítés előtti állapotot. Ideiglenesen jó lesz, de biztos, hogy nem fognak sokáig együttműködni. Vagy ne válts mappát és utólak helyezd át a fájlt. Pár másodperces művelet.
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
Nálam egy gépen a mai napig Office 2003 (32bit) van Win10 Pro (64bit) gépen, amin az összes megjelent frissítés rajta van (21H2 19044.1466).
Rá van még téve az Office 2007 kiegészítő, így kezel minden docx (stb.) fájlt is. Soha egyszer sem volt gond a használattal. Telepítési sorrend: 1. MS Office 2003 2. MS Office 2003 Service Pack 3 3. MS Office File Format Converters for Office 2007 HU 4. MS Office Compatibility Pack for Office 2007 HU SP2 5. ODF files with Office 2003-2007 v4.0.5309 (csak ha kell ODF) Szerintem evvel a felállással nálad is jó lesz.
Nekem MS Office2000 van feltelepítve + kompatibilitási csomag xlsx és docx miatt. Mindent tud amire szükség van, és sokkal gyorsabban működik, mint az újabb, brutális méretűre hízott verziók.
Ja, már bőven 4GB az MS Office telepítő. Nagyobb mint a Windows..
(jbban veszik mint a narkót, pedig mindkettőt dielerek terjesztik) A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
És mindezt kihasználja a Userek néhány százaléka. A többinek untig elég, amit a 2007 nyújt. Nekem ráadásul az új Office megjelenése, kezelése egy hidegrázás.
Úgy tűnik elég volt csak az SP3-at telepíteni, köszönöm!
Ha már a régi programokról van szó. Tele van az összes hócipőm, hogy a Win10 állandóan figyelmeztet, ha át akarok nevezni egy .txt fájlt valami más kiterjesztésre.
Valamikor a Win95Win98 környékén egy registry sorral hozzá tudtam adni az új fájl menühöz tetszés szerinti kiterjesztést, de most már nem találom. Létezik valami egyszerű okosság erre?
Vezérlőpult > jobb felső részen Megtekintés: kis ikonok > Felhasználói fiókok > Felhasználói fiókok felügyelete beállítása > a csúszkát lehúzni alulra (nem ajánlott)
És ezt a figyelmeztetést hogy csinálja? Csak mert bármilyen kiterjesztést bármilyen kiterjesztéssé átnevezhetek ha akarok. Mondjuk én nem a win saját alkalmazását használom a fájlok kezelésére hanem a tcmd-t, az soha nem sír semmi ilyenért.
Az office-os problémára, én is küzdöttem vele sok évvel ezelőtt, aztán jött a docx meg egyebek, letöröltem a francba, feltelepítettem az openoffice-t ami ugyanúgy mindent tud, ingyenes, a mérete meg a töredéke az office-énak és azóta is jól megvagyok vele.
Kijön egy nyüves ablak, amit le kell "okézni". Én húsz évig nem használhattam tcmd, meg hasonló programokat, hogy a Windows saját kezelőfelületében állandó gyakorlatom legyen. Most már nem is akarok, mindent meg tudok csinálni, amire szükségem van az alap opárációs rendszerrel.
Az úgynevezett "UAC"-nál (User Account Control) is lehúztad a csúszkát legalulra? Annak hatásosnak kellene lennie.
Én napi szinten használom a Total Commandert, nekem elhiheted, hogy egy eléggé praktikus sokoldalú program, számos dolgot el lehet benne intézni...
Elhiszem, hogy van, akinek segítséget jelent, de ha valaki naponta legalább három-négy gépet használ, jobban teszi, ha arra épít, ami mindegyiken rajta van.
Az UAC-t pedig csípőből kikapcsolom. A kérdést úgy értem, hogy hogyan lehet kibővíteni a fájlkezelő jobb klikk/"Új fájl létrehozása "menüt egy új kiterjesztéssel bővíteni. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
Azt én is kikapcsoltam, mivel én vagyok az egyetlen felhasznàlói fiók a gépemen, teljes körű hatalommal.
Visszatérve az eredeti "problémádra", a Windows óvatos, nehogy probléma keletkezzen a fájlkiterjesztés átírásából. Oké, a régi Windowsok nem rinyáltak még ilyenekért, de sajnos már a Windows is úgy kezeli a felhasználókat, mint akik bármit elronthatnának... Szóval, az az ablak sajnos nincs összefüggésben az "UAC"-cal, még a legnagyhatalmúbb rendszergazdának is előjön. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
registry editorban kell új context menüt létrehozni. Esetleg ezt kipróbálhatod, én sosem használtam.
Azt nem fogom kipróbálni, de nem sokkal jutottam előbbre.
Érdekelne kedves Doky586 kolléga javaslata a felvetett probléma megoldására.
Szia!
Helyi házirendben lehet szabályozni a viselkedését és nem kell hozzá az UAC kikapcsolása. A gpedit.msc segítségével lehet a helyi házirendeket szabályozni, de nem találtam meg ott hogy hívják, ezért ugyan ennek a beállításjegyzékben való módosításának módját írom ide. 1) regedit 2) HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System 3) ConsentPromptBehaviorAdmin kulcs értékének 0-ra állítása 4) gépújraindítás Elvileg ezután már nem fogja feldobni ezt az ablakot.
Dobja a nyomorult.
A ConsentPromptBehaviorUser 3 volt, az Admin eleve 0. És pampogni is van képe .
Sajnálom. Én csak ezt találtam google segítségével. Minden más MS közeli oldal azt írta by design ilyen, s nem is lehet megváltoztatni ezt a viselkedést.
Köszönöm a fáradozást. Nem is a viselkedés a probléma, hanem az, hogy még azt sem tudom megcsinálni, hogy egy jobb klikkel létrehozzak egy .bas kiterjesztésű fájlt. Ha ez sikerülne, már azzal is boldog lennék.
Anno a by design helyett azt mondtuk, ez nem bug, hanem feature. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |