Fórum témák
» Több friss téma |
Életveszélyes megoldás! Az érintésvédelmi vezetőt tilos nullának használni!
Sziasztok
Kapunyitó motoroknak (a szárnyú kapu) szeretnék elvinni áramot egy dugaljtól, de rengeteg féle földkábel van a horror drágától a pár száz forintosig. Milyen kábelt javasoltok, egy pke csöbe szeretném behúzni. Elöre is köszönöm a segítséget
Fehér MT kábelt használj, ha csőbe húzod.
Kültérre, nedves helyre én jobbnak látom a H07RN-F kábelt, még akkor is, ha csőbe van húzva.
Nem ismerem ezeket a motorokat, de ehhez ilyen tavolságra a 1.5 es elég igaz?
Hol tudok hirdetni erősáramú villanyszerelési anyagot eladásra?
Jelzőfényes billenőkapcsolóval ellátott, szerelhető dugaljból ki lehet venni az izzót vagy legalább kikötni? A fény zavar, amiatt nem tudnám használni. Linkekni nem tudok, mert itt már minden tiltott.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2022
Az a kérdés milyen tapasztalatod, kézügyességed van. Ha ügyes vagy igen, Valahogy összerakták, de nem a kiveszünk egy darab vezetéket kategória.
A kapcsolórészt beképezheted, hogy milyen beépítésű. Némelyik trükkös!
Ha kiveszed a billenőkapcsolót látod hol a billenő tengelye, ott kell a házat szétfeszíteni, és a billenő rész kijön a glimmlámpával, meg a rugója, meg az érintkező kipotyog... vagy össze tudod utána rakni vagy nem... Ha hátul a csatlakozónál megnézed, lehet látsz vékony kis drótot kibújni, azt egyszerűbb elvágni. Vagy veszel egy lámpa nélküli kapcsolót, vagy ragasztasz rá szigszalagot, vagy lefested feketére...
Sziasztok!
Érvéghüvely fogót szeretnék venni 16mm2-ig milyet ajánlotok?
Ha napi szinten, munkához kell akkor tudom ajánlani a Knipex 97 53 09 -es fogóját. Önbeálló, egyedül a 16-os vagy dupla 10-es érvéghüvelynél kell a kis kart átfordítani. Dupla 16-os már túl nagy falat neki, ha ez szempont. Itt van egy kis videó is róla: Knipex 97 53 09.
Ez tényleg profi. Olcsóbbat szeretnék egyelőre.
Ezek közül válogathatsz :
Bővebben: Link
T! zaza99! Először is inkább kismegszakítókat szerelnék be,nem biztosyítékot. A vezetékek keresztmetszete dönti el,hogy a túlterhelésvédelem és a zárlatvédelem biztosított legyen szabvány szerint!
1,5mm2-es rézvezetékhez beépíthetsz C13A-es, 2,5mm2-es rézvezetékhez pedig C16A-es kismegszakítókat.
Sziasztok. Egy érdekes dolog történt a napokban... Kollégám "beejtette" Az öntöttvas elosztófedelet az egyik NKI aljzatra. Szokásos hang és fényjelenség kíséretében. A keresztmetszeteknek megfelelő biztosítás ellenére sem oldott a 80A-os NKI sem a kábelt védő a túloldalon. Nem patkolt egyik biztosító sem jól is van méretezve. Létezik hogy nem alakult ki akkora zárlati áram (annak ellenére hogy elfolyt egy darab fém ) Találkoztatok már ilyennel ?
Szia!
Néha előfordulnak érdekes jelenségek. Pl; A zárlati áram erőhatása eltolja a fedlapot ......ezért kialszik az iv. Meg olyan is , hogy a hagyományos izzólámpa búrával a betonra esik ,s nem törik szét -hanem visszapattan. Na de aki ezt 2x egymásután megtudja csinálni ?Az bűvész, vagy vajákos.
Lehetséges.
80A-rel hegeszteni lehet. A 80-as NKI alfája azt hiszem 4. 8X4 320A nál olvad ki zárlatra az NKI.
Ez igaz. Hasonló jelenséggel találkoztam sokszor de akkor valami oldott legalább... A pláne hogy kollégámat nem is rázta meg Mondtam már sokszor testkamerával kellene járnunk
Velem olyan esett meg, hogy kihúztam a begyömöszölt fővezetékköteget az elosztódobozból, és egy szigeteletlen belógó vezeték hozzáért a hanyagul leszigszalagozott nullakötéshez. Volt csimm-bumm-sípdudacintányér (szemem káprázott, fülem csöngött). Majd konstatáltam műszerrel, hogy még mindig megvan mind a három fázis. Kimentünk a ház sarkánál levő tokozathoz és kiderült, hogy a 35A-es(!) NKI sem oldott ki. Vezetékhossz, induktív és ohmos ellenállás, ezek szorzata időállandó... Előbb fröccsent szét a drót, hogy kiolvadt volna a bizti.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne a tanultabb fórumtársakhoz, hogy fürdőszobában a tükörvilágítás jelenleg alu mmfal csonk áll ki a falból, melyet szeretnénk 60 cm-rel odébb helyezni, milyen módszerrel tegyük hogy az minden szabálynak megfeleljen? Még annyi, hogy csempézve lesz majd a fal és a toldás e mögé kerülne, tehát valami végleges, karbantartás mentes megoldás érdekelne...
Szia!
Ha igy ; Még annyi, hogy csempézve lesz majd a fal és a toldás e mögé kerülne, tehát valami végleges, karbantartás mentes megoldás érdekelne... Akkor teljes csere, semmi toldás.
Az utolsó mondat az egyetlen járható út.
Rendben, köszönöm.
Akkor ez lesz... (Sajnos akkor szét kell verni az előszoba egy részét is, ott van a világítás doboza, de legalább tök új nyomvonal lesz csatornázva....)
Mint nagyon kezdő kérdezem egyébként mennyire biztonságos és jó megoldás ha egy meglévő kapcsolóból kábelez az ember ki egy fali aljzatnak áramot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |