Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon rosszul feltételezed. Már hogy ne volna??? Az a lényeg.
Akkor minden cella külön ki van vezetve? Sok vezeték kellhet.
Több cellát össze lehet kötni direktben párhuzamosan és akkor azok az akku kezelő áramkör számára egy cellaként fognak látszódni.
Az akkucsomagban van benne az elektronika.
Nézz meg a videómegosztón egy ilyen szétszerelését... Prius battery disassembly, tesla battery disassembly, ampera battery disassembly, stb...
Közben rátaláltam erre a cikkre, így már kezd érthető lenni.
Cellankenti nincs de parhuzamos agankenti van megpedig igen komoly.
Pl. a regi 50kW Tesla pakkba 31 akku van parhuzamosan es ebbol a blokkbol van 96 darab sorba azaz van benne egy 96-os balanszer.
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van egy xiaomi robotporszívóm. Nem tölti fel a készüléket. A dokkolón 4 voltot mérek 20 volt helyett. Merre keressem a hibát? Garancia idő alatt ugyan ez volt a baja. Szerviz 1 nap alatt javította.
Nos nem akarlak elszomorítani, de egy címkéből nem nagyon fognak tudni segíteni neked.
Szét kell szedni, és jó minőségben lefényképezni az elektronikát elölről hátulról. Ha már egyszer volt ilyen hibajelenség, még az is lehet, hogy (a forrasztásból) magad is felismered melyik alkatrészt cserélték, bár ez egyáltalán nem biztos...
Sziasztok!
Pakkot szeretnék építeni 32700-ból. Forrfüles cellákat vettem, mert nincs ponthegesztőm. Elnézve a csak 4 ponton rögzített forrfület kevésnek találom. Van valami ajánlás, hogy mennyi áram vihető át a 4 ponttal?
NEM ÍRTAD LE!: A (3,2V LiFePO4?) cellák kapacitását (mAh), és a szükséges cellánkénti max. terhelési áramot (18A?) sem adtad meg !
Én tudok a megadott infók alapján választ adni: 8.5A
Sajnos nagyon sokan hiányos infókkal teszik fel a kérdéseiket...utána meg napokra eltűnnek! Sőt, van, hogy többé "rá se pipálnak"!
(Én, ha valamit kérdezek, akkor "tűkön ülve" várom a válaszokat...de nem jön...)
Egy bizonyos keresztmetszetnek az áramáteresztő képességét hogy befolyásolja az adott akku kapacitása, típusa, cellánkénti max terhelése?
Triker csak annyit kérdezett, négy ponthegesztésen mennyi áram tud maximum átmenni... Ehhez semmilyen más adatra nincs szükség, legfeljebb a kontakt ellenállásra, és a keresztmetszetre, nameg a vezető anyagára. A kontakt ellenállás nagyon kicsi, lévén ponthegesztésről van szó. A keresztmetszet meg talán 4x1 mm² lehet sacc/kb. A kérdés nem az volt, bizonyos akkucsomagból vagy cellából milyen áramot tud kivenni. Szóval nem értem mire ez a felháborodás...
Ezt megsaccolni a hegesztési pontok méretét nem ismervén nem lehet.
4-nél több pont eléggé ritka... Ráadásul az én 32700-as celláim "anya-csavarosak" eredetileg...
De ő elmondta:
Idézet: „Forrfüles cellákat vettem...” Ha legközelebb meg erre jár, talán a keresztmetszetet is meg tudja majd saccolni.
Igen, kínálnak efféle cellákat, amelyek állítólag folyamatos 50 amperrel terhelhetők (4 ponthegesztéssel!)...de ez a "50A" szerintem kamu.
Nos az én 3.2V-os 32700-as LiFePO4 celláim 5000 és 6000 mAh-sak.
Ez alapján feltételezem, hogy a 12800mAh (és így a 50A is) kamu ! Ezt továbbra is fenntartom...vagy neked vannak ilyen 12,8Ah-s celláid és meg is mérted őket? A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2022
De hisz rá van írva, hogy lenne kamu?
Én is nagyon megörültem, amikor hozzám került 2db 18650-es 6000mAh ráírt kapacitású Li-Ion akku. Pátyolgattam, csurig töltöttem, és amikor megvettem a kapacitás mérő kis bigyókat, első dolgom volt megmérni, hogy hízzon a májam, hogy milyen szuper akkuim vannak. Aztán a pofára esésem hangjától remegett a ház. Egyik sem bírt kiizzadni magából 3-400 mAh-nál többet.
Sajnos, még mindig vannak vevők, akik hisznek a mesékben...
A kapacitás tényleg az, viszont a LiFe akkuk nagy áramot tudnak leadni és gyorsan tölthetőek
Sziasztok!
Próbáltam a neten előre keresgélni, de sajnos nem sikerült dűlőre jutni a következő problémámmal: Komolyabb (elsősorban) li-ion töltőre szeretnék beruházni. Amit mindenképp tudjon: legalább 5S pakkok töltése, minimum 3A-rel, balanszolva természetesen, kapacitás mérés, Magyarországi beszerezhetőség. A sokat emlegetett iMax B6 jött főként szembe, de ugye annak ott vannak a klónjai, külső vagy beépített tápos verzió, ezek inkább homályosítják a képet, mint tisztítják. Nagyon hasonló tudású Voltcraftot is találtam, ebben talán a PC kommunikáció az extra amit tud, de erre nincs igazán szükségem. Ha van jobb tippetek, vagy tanácsotok hogy ezek közül melyiket válasszam, azt megköszönöm. Max 30 ezret költenék rá, amibe szükség esetén egy külső táp ára is férjen bele. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2022
Szevasz!
Szerintem amit kinéztél ua. mint az iMax B6. De itt táppal együtt megveszed annyiért. Üdv. M.
Sziasztok!
A kollégám Bosch 14,4V 4Ah Li-Ion akkumulátorát szeretné használni más szerszámgépen mint amihez való. (töltést a saját töltőjével végzi el) Szépen működik de az akkuba nincs lemerülés elleni védelem azaz jóval 5v alá is tudja meríteni. Ennek megakadályozása miatt kellene bele egy elektronika ami ezt megakadályozza. Nem vagyok elektronikai guru de egyszerűbb elektronikákat le tudok gyártani kapcsolási rajz alapján. 2db csatlakozás van az akkupakkon nincs túlbonyolítva, az akkuban nincs elektronika. Köszönöm a segítséget.
Helló, ha csak egy szimpla áramkör kell ami jelzi, hogy x feszültség alá merült, a neten megszámlálhatatlan kapcsolást találsz, ha rákeresel a low voltage detector szavakra.
Igény szerint zéner diódás, tranzisztoros vagy akár cél IC -s áramkört is választhatsz, számodra megfelelően csak kijelzéssel, vagy akár áram megszakítással is... Ezekben túláramvédelem nincs, ha az is szükséges, akkor olyan áramkört kell keresni, amiben van. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
Szia!
Köszönöm az infót. Igazából nem tudom a kereső szavakat. Az lenne az igazi , ha egy adott feszültség szint alatt az elektronika bontja az áramkört de tölteni engedi.
Akkor keress úgy, hogy LiIon low voltage cutoff circuit, vagy LiIon undervoltage protection circuit...
De ha ezen keresztül akarod tölteni (erről eddig nem volt szó) akkor LiIon BMS circuit -ra van szükséged, ami balanszálni is tud... Az első két verzión keresztül nem lehet tölteni arra vigyázz. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2022
Ez lesz az .Köszönöm!
Az "adott feszültség szint alatt az elektronika bontja..." cellánként kell hogy figyeljen, szóval rendes BMS elektronika dukál bele.
Sziasztok !
Ha egy Nimh cella tényleges kapacitását akarom megmérni, jó e az alábbi kapcsolás? http://zpostbox.ru/how_to_measure_the_capacity_of_battery_a_simple_...y.html |
Bejelentkezés
Hirdetés |