Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A 3,3V visszamérésére való. Érdemes az alaplapi csatlakozónál rákötni a narancsra. Bővebben: Link
A négy pólusu a proci melletti 12V-os táp csati.
A dupla barna a +12V, a dupla fekete a GND A hat pólusúban a dupla sárga +12V, a dupla fekete GND, a kék -12V, a lila meg a standby A kis laposban a szürke 3,3V, a zöld valószínűleg a power-ON. A két másikban, piros-fehér olyan 1.5 - 2V-ot mértem. Annak a pontos funkcióit még keresgélni kell. Nem nagyon fogod tudni kulturáltan helyettesíteni szabvány ATX táppal. Biztosan lehet kapni használtan olcsón hasonlót. A PC pontos típusa szerint keress. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2022
Esetleg, ha rakeresel a tap pontos tipusara, es pinoutra, adhat valaszt. Vagy a regebbiekbe a nyakra ra volt szitazva, melyik pin, micsoda.
Közen találtam adatlapot. Így már meg van ,hogy mi micsoda.
Sziasztok! Mi érhette ezt a Coolink tápegységet? Esetleg egy túlfeszültség? Félvezető hiba? Hibajelenség: egy pillanatra felpörögnek a ventillátorok, majd lekapcsol. Szétszedtem, első pillantásra, 4 púpos kondit látok benne. Elég lehet, ha kicserélem a púpos kondikat?
Feltehetőleg elég lesz ha kicseréled a kondenzátorokat.Viszont a többi benne lévőt sem ártana kimérni.És ha nem megfelelők , akkor azokat is cserélni.
Sziasztok !
A témával kapcsolatban érdeklődnék hogy lehet-e vagy érdemes tuningolni. Pl. a szekunder kondenzátorokkal párhuzamosan kötni még egyet, esetleg még egy smd kerámiát is, ilyesmi. Vagy minden úgy van méretezve (diódák pl.), hogy nem bírná el a nagyobb áramot indításkor ? Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban ?
Hát egy jobb tápegység készítése.
Hogy mondjuk egy kicsit "audiofilebb" legyen, hiszen ott állítólag minden kihallatszik.
1. Olyan tápegységet kell választani, amiben benne van minden zavarszűrő, amit beleterveztek (Dell, IBM, NEC, Siemens, ...)
2. Ha biztosabb zavarvédelmet akarsz, a kimenet után, a táp házán kívülre tegyél további szűrőket, persze földelt fém házba! Azt már összecsavarozhatod vagy közös fém alapra szerelheted a PC táppal.
Sziasztok. Lenne egy pc tápom kb 5 éves müködik még épp! Hibája 12v,5v stab kimeneten a feszültség kb 1v-ott eset igy kb 11,6v /4,6v mérhető rajta terhelés allatt. Kondik nem puposak szekunder oldalon. Kérdésem ilyen hibánál szekunder oldali kondik száradása okozza a feszültség csökenést? Elég az 5/12v os kimeneti ág újrakondizása?
Hány Watt kell?Sziasztok!Hozzájutottam egy "félkonfig"-hoz, alaplap, proci+hűtő, ramok. Beraktam egy régi házba (300W-os táppal) és szépen működik. A kérdésem az hogy elég lesz-e a táp teljesítménye? A procira 95W áramfelvételt írnak az alap+ 2x4Gb ram+hűtés+HDD szerintem nem vesz fel 200W-nál többet.... A régi tulaj 600W-os táppal használta, de nekem nem lessz rajta brutális video kártya és semmi extra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |