Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AV modulator videóból

Témaindító: Novak, idő: Márc 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) hbe hozzászólása Okt 10, 2009 /

Üdv!

Na csak felmerült még egy probléma!

A régi modulátorokra amiket videókbol szedtem ki (2 féle), rákötöttem a kábeltévét és utánakötöttem a tévéket amik vannak a lakásba és mindketőnél ugyan az a probléma amivel nem tudok mit kezdeni, hogy szemcsés a kép!

A kábelek rendbe vannak, ellenőriztem.

Gondoltam régi videóbol van így még valószínű hogy a sima antennával megy. A kábellel meg nem tisztán. Vagy tévedés?

Mególdható ez a probléma?

(#) ferzoo válasza hbe hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

A +Bmod.a modulátor tápja,ez smd.Ic.kivitelnél 5-6V max.lehet.A régebbi nem smd.kivitelűeknél +9-12V a tápfesz.A12 az átmenő jel sáv erősitő tranzisztor tápja ami 12V.Ezt is kösd be és nem lesz szemcsés a kép.A G/K/i a különböző hangnormákat jelenti,kapcsolgatja +tápfesz.g beadásával.Ha jól tudom a G jelenti a nyugati hangnormát ami 5,5MHz hangvivőt jelent Tv.nél videonál egyaránt.
(#) hbe válasza ferzoo hozzászólására (») Okt 10, 2009 /

Köszönöm a segítséged!

Bekötöttem az A12-t mostmár a legtöbb csatornán tiszta a kép, de még vannak csatornák ahol enyhén szemcsés. lehet hogy a tápot kellene megszűrni jobban?

A G/K/i - hogyan kell bekötni, beállítani?
hogy a tv-n haljam a hangot mert most csak sípol!

Üdv!
hbe
(#) galgoczi sandor hozzászólása Júl 6, 2010 /

Szeretnék érdeklődni hogy Blaupunkt videóból kivett modulátor tunert áv- ról modulátora megcsinálni de a modulátor bekötését nem tudom 7 lába van és a láb kiosztásának a leírását szeretném megtudni. Előre is köszönöm.Ha lehet e-mail -be megküldeni sanyoca@ citromail.hu
(#) yozso hozzászólása Aug 25, 2010 /

Üdv! Szeretnék segítséget kérni,
egy philips vr 6082/59 tip, elég régi videóból vettem ki a modulátort, de a panelra nincs semmi írva, ill. a csatorna állító potméter sem a "dobozban" van, hanem a panelen mellette.

Használható ez így valamire? Vagy a panelen van más szükséges áramkör még? A lábkiosztást meg tudná valaki adni.

Képet mellékeltem.

Előre is köszönöm.

DSC001501.jpg

(#) yozso hozzászólása Aug 31, 2010 /

Üdv,

Ha valaki olvassa még, az legyen szíves jelezzen.

Köszönöm.
(#) galgoczi sandor válasza yozso hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

köszönöm a Yosonak de ez nem sokat segitetmert azt kérdeztem hogy a 7lábu modulátornak a lábkisztását ha valaki tudná akor irja már le vagy fényképes ilusztációt kűldeni előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza galgoczi sandor hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Szia!
Készíts Te egy fényképes illusztrációt a modulátorodról, lehetőleg levett fedlappal, hogy bele lehessen látni. Esetleg a videó pontos típusát is megadhatod.
(#) gaben62 válasza yozso hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Üdv. Az 1es kivezetés ami a varicapra megy, a hangolófeszültség, Uh=0-16V
A tápfesz.+12V,a 3as kivezetés, a videojelbemenet a 4es kivezetés, 3as az audiobemenet.
Uh stabil tápról kell beadni, ez állítja be az rf.outot, tehát hogy a modulátor melyik UHf csatornán adja ki a jelet.
22-60Ch.ig.
(#) galgoczi sandor válasza gaben62 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

köszi a segitséget az a baj hogy több videóból is ki vetem a modulátort és azért mondtam mert a 5 lábuakat könyü bekötni az már megy mint a karika csapás még egyszer köszi
(#) yozso válasza gaben62 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
Jól működik, egy 10V tápom volt itthon, azzal próbáltam.
Hangolófeszültséget nem adtam, így sem a sáv elején van az "adás", de pontosan nem tudom melyik csatornán mert a tv-m nem írja ki.

Üdv.:Yozso
(#) rookie64 hozzászólása Nov 13, 2011 /

Sziasztok! Van egy régi videolejátszóm, a típusa: SAMSUNG VX-710. Persze már nem működik, viszont RF modulátorként lehet használni. Az lenne a kérdésem hogy az RF kimenetet hogyan lehetne annyira felerősíteni hogy antennával ki tudjam sugározni max 100 m távolságra? Mert önmagában gyenge a kimeneti szintje tehát a TV-nek elég. Térfigyelő kamerához kéne. A legegyszerűbb kapcsolásokat szeretnék látni, mert még nagyon kezdő vagyok.
Előre is köszönöm!
(#) rookie64 hozzászólása Nov 13, 2011 /

Senki?
(#) bodnar00 válasza rookie64 hozzászólására (») Nov 13, 2011 / 1

Szia!TV adó
(#) gaben62 válasza rookie64 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

Én tudok neked készíteni ilyen AV. átjátszó jeladót, modulátorból, cigis doboz méretűt, fém dobozban.
6-8V tápról működik, kis adapterrel, vagy akár akkuról is elmegy, lakásban nyaralóban tökéletes színes kép átvitel, 70-140m.
jeladó antenna 11,5cm, drótantenna, a tv. vevőhöz, szintén elég egy 20-30cm. sodrott réz drótot csatlakoztatni.
Nem szükséges Yagi +koax, de még koax kábel sem,
+figyelő kamerához is ideális lehet, kültéri üzemmódot stabilan bírja, frekveciát megtartja.
(#) kérdező hozzászólása Jún 21, 2012 /

Sziasztok. Van egy bontott modulátorom. Bekötöttem, működött, de fakó, kontrasztszegény volt a kép. Gondolom a túl nagy jelszint miatt. Nem ez a fő baj, megoldottam volna. A baj az hogy most már egyáltalán nincs kép, bár a hang megmaradt. Ha átkapcsolom a tesztábrára, akkor az szépen látszik. Mi lehet a hiba? Lehet, hogy a forrasztgatás miatt tönkrement valami? A modulátor egyébként 5V-ról üzemel, 7805-ös IC-ről működtettem.
(#) Beachway hozzászólása Aug 14, 2012 /

Sziasztok! jól jönne egy kis segítség. Adott egy műhold vevő, amin nincsen antenna kimenet. Szeretnék hozzá építeni egy egységet, ami az euro/scart -ból antenna jelet csinál.Kiszedtem egy régebbi műhold vevőből egy RF modulátort, és rákötöttem.Egy picit szellemképes volt, de ez nem is lenne nagy gond.Viszont mikor egy másik csatornára kapcsolok egy pillanat alatt kifehéredik a kép, és utána fekete marad.És mikor vissza kapcsolok az előző csatornára, lassan vissza jön a kép.Olyan mint ha egyes csatornák videó jelszintje túlvezérelné a modulátort.Tettem rá egy 4mf-es kondit, és 1k trimmert osztónak bekötve.Így sem lett jó.A modulátor tápfesze 5volt.Ezt ellenőriztem mielőtt kiszereltem, és mind 2 lábra tettem tápot(MB,SB) Próbáltam több modulátorral is, és mindegyikkel ugyan ez a helyzet.Volt közte nyugati hangnormás, és régi 12V-os is.Minden segítséget előre is köszönök!
(#) küzmös Gergely hozzászólása Feb 28, 2022 /

Sziasztok! Egy Videoton Infracolor 2000.-es készüléket szeretnék beállítani sokadik tévének. A problémám a következő. A készüléken semmiféle AV bemenet nincs, csak egy sima 75 ohm-os koax. Analóg adás már kábelen sincs, így csak sep-top box-al (+antennával) lenne lehetséges a vétel. A boxok java részéből viszont ki van spórolva a modulátor. Nos találtam itt egy STRONG márkájú már évek óta nem használt porosodó műholdvevőt. Támadt egy olyan ötletem hogy belenézzek. Úgy látom hogy ebben ott a modulátor. Vajon működhet-e úgy hogy megszakítom az A (audió), és V (videó) szálakat, és egész egyszerűen 2db RCA aljzattal a fémház (test), és a "meleg" pont közé beadom a Sep top box-ról levett hang, és kép jelet, és úgy a modulátorból a tévébe?
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

Működnek a régi modulátorok az eredeti helyükről kivéve is. Általában +5V kell nekik 1 vagy 2 helyre, meg test, és a videó és hang jel. A videó jelnél lehet, hogy kell egy csillapítást betenni, legalábbis én jártam úgy, hogy túlvilágos volt a kép, túlvezérelte.
A képeken az SDA SCL feliratok nem biztos, hogy jót jelentenek neked... Keress inkább egy régi videót.
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

Igen, azt én is néztem ott, fogalmam sincs hogy mi lehet, vagy mit jelent.
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 28, 2022 / 1

Azt, hogy kommunikál a modulátorral a processzor. A "V" a videó, az "A" a hang jel. Ha benne hagyod az eredeti helyén, akkor működnie kell így is, csak szakítsd meg az AV pontokat és kösd be amit szeretnél, ahogy írtad.
(#) Suba53 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 28, 2022 / 1

Valószínű, hogy a modulátorban egy PLL szintézeres áramkör állítja elő azt a csatorna frekvenciát, amit modulál az AV jel. Ennek a szintézernek egy I2C buszon küldi a processzor az aktuális frekvencia adatokat. Az I2C busz egy két vezetékes busz. Az SDA az adat, az SCL pedig az órajel. Túlmutat ezen, de ha csak egy fix frekit kell tudni, akkor építhetsz egy olyan áramkört, ami csak annak az egy frekinek megfelelő SDA, és SCL jeleit küldi, anélkül, hogy törődne az acknowledge bittel, ami azt jelzi vissza egy intelligens I2C vezérlő számára, hogy a cél vette, és értelmezte a kódot.
(#) lelkes amatőr válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

Ha nem találsz más megoldást akkor fel tudok ajánlani egy, a képeken látható modult. Lepróbáltam, rendben működik.
(#) Udvari Zsombor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

Hú, régebben egyszer próbálkoztam egy hasonlóval, annak az lett a vége, hogy minden is kontaktos lett rajta valahova, így már nem volt kép, ráadásul csak mono hangot tudott. Ezért javasolom az óvatosságot, nehogy ez is tiszta kontakthibák halmazává alakuljon.
(#) Inhouse válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

Párat én is összeraktam anno, egy sem lett kontakt hibás. A mono hang az igen, nem igazán lesz I2C nélkülinél sztereó.
(#) lelkes amatőr válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 28, 2022 /

A Videoton Infracolor 2000 nem hiszem, hogy neheztelne ha csak mono jelet kap.

Udvari Zsombornak: megnyugtatásodra megnéztem a panelt, még most is oxidmentes, fényes. Persze Nálad fordultak már elő különb dolgok is.
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2022 /

Elvileg sikerülhet. De túlvezérlődik a kép, lezártam egy 100 ohm.-al a videobemenetet (75 ohm.-al kellene, de ez volt most itthon), betettem osztónak egy 4,7k potit, sajnos eddig még nem is közelítem, de próbálkozom.
(#) proba válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 1, 2022 /

Közelítsd másik irányból, a TV-re tegyél AV csatlakozót. Minek kétszer modulálni....
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2022
(#) Inhouse válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 1, 2022 /

Elsőre lehet, hogy jó lenne egy teszt az eredeti eszközzel. Valószínűleg menüből lehet tesztábrát is kapcsolni. Így meglátod, hogy jó-e a modulátor és jól hangoltad-e rá a TV-t. Utána jöhet a megszakítás és a külső rákötés. Először elég csak a videó jelet. A testpontokat is összekötötted?
(#) küzmös Gergely válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2022 /

Az eredeti eszközzel biztosan jó, szép tiszta képet ad, az egész egy fehér képernyő, és narancssárga felirat, miszerint nincs jel. Én testnek a tuner fémházát használtam. (Lehet nem jól tettem, mindjárt megnézem, van még vagy 10 percem. )
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2022
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem