Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mire gondolsz pontosan?
Amit nekem mondott egy ismerősöm - aki akkor építkezett ( nevére már nem emlékszem ) - az hasonlít a beton zsaluzó blokkra, csak Hungarocell -ből van és kisebbek a közepén a lyukak. Alul - felül bordázott, össze lehet rakni, mint a LEGO -t. A lyukakba meg betonacélt és betont kell rakni. A hab a hőszigetelő a beton a szerket tartó. Sokkal többet nem tudok róla csak azt, hogy nem olcsó és egy hétvégén fel lehet húzni egy családi ház falait.
Soha sem használnak szalicilsavat, de még a sóit sem, az Aszpirin hatóanyaga az acetilszalicilát. A leggyakoribb vivőanyag a laktóz (többnyire - monohidrát). Sajnos, vannak laktóz-érzékeny emberek, nekik ez komoly gond.
Megkérdeztem egy hitelesnek tekintett szakértőt a kérdésről:
Idézet: „A: A tabletták hatóanyagának hordozója az esetek 90% -ában szalicilsav. B: Soha sem használnak szalicilsavat, de még a sóit sem, az Aszpirin hatóanyaga az acetilszalicilát. A leggyakoribb vivőanyag a laktóz (többnyire - monohidrát). Sajnos, vannak laktóz-érzékeny emberek, nekik ez komoly gond.” Azt mondta, hogy az "A" szimpla ökörség, a "B"-t jelöljük be, ha ezen múlik a vetélkedés.
Erre gondolsz: youtube link. Vagy egy másik videó a témában: youtube link.
Ilyesmi lehet - bár én nem dolgoztam vele csak elmondás alapján tudok róla.
A technológia "szépséghibája", hogy csak a "hozzávaló" nyílászárókkal lehet összerakni, "farigcsálás" nélkül. Viszont ennyi emberre nincs szükség - de nem baj, ha vannak ! Elég egy rajzot "olvasni tudó" kőmíes, 1 beton keverő sm., 1 hordár - aki a vödröket és a vasakat hordja és elég 2 ember ( te és a zasszony ) aki hordja a "blokkokat". Egy nagy blokk is csak ~1kg körül van. Nem a súlya, hanem a mérete a korlátozó tényező a szállítása közben. Persze rendes alapozást igényel és a "betonkoszorú" ami felül összefogja. Erre már tetszőleges födém építhető. Nem tudom milyen magasságig használható, de 1 emeletes családi ház biztosan építhető belőle. Dryvit hálózni és "vakolni" kell - kívül-belül. Arról nincs információm, hogy egy polcot vagy konyhaszekrényt hogyan lehet rögzíteni rajta. Viszont fűtés nélkül is "furcsa melegség érzete" van benne az embernek. A haver úgy jellemezte: " Annyi a különbség mintha egy kővárban vagy egy faházban lennél ... " Taxis az illető, biztosan igaza van.
Egyszer egy moderátor azt írta: "Nem kell minden kesztyűt felvenni ..."
De: A szalicilsav (acidum salicylicum) és származékai a világ legszélesebb körben ismert gyógyszerei, amelyeket többek között a fájdalom és a láz csökkentésére, gyulladásos betegségek kezelésére használnak. Képletei: C7H6O3 ... Szalicilsav Részemről itt a vége !
Frappáns válasz.
Volt két állitás, ezekből az egyik butaság: Idézet: „A (Egri Frédi): A tabletták hatóanyagának hordozója az esetek 90% -ában szalicilsav. B: Soha sem használnak szalicilsavat, de még a sóit sem, az Aszpirin hatóanyaga az acetilszalicilát. A leggyakoribb vivőanyag a laktóz (többnyire - monohidrát). Sajnos, vannak laktóz-érzékeny emberek, nekik ez komoly gond.” Itt egy példa: Idézet: „Asactal 100 mg gyomornedv‑ellenálló tabletta 100 mg acetilszalicilsav gyomornedv‑ellenálló tablettánként. Biotranszformáció Az acetilszalicilsav gyorsan szalicilsavvá metabolizálódik, felezési ideje 15‑30 perc. Tablettamag: Mikrokristályos cellulóz (Type 102) Kukoricakeményítő Vízmentes kolloid szilícium‑dioxid Sztearinsav” Tudod a gyógyszereknél a hatóanyag, és a hordozóanyag (bár mindkettő "anyag", sőt "vegyi"anyag) nem ugyanazt jelenti. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Volt valami fejlesztési ötletek, vagy hosonló nevű topic, ahol az oldallal kapcsolatban lehetett írni. Na ez az amit nem találok. Tudja valaki hol van?
Pláne azért is, merte a tisztelt fórumtárs által linkelt "bizonyítás" Is azt írja: Idézet: „Érdekesség, hogy ezek után, többek között a szalicil kellemetlen mellékhatásait kikerülendő Felix Hoffmann(wd), a Bayer cég vegyésze az 1890-es években állította elő azt az acetilszalicilsavat,[m 1] ami közismert nevén az 1899-ben piacra került[m 2] aszpirin.[6][7]” Tehát: nem szalicilsav, csak hasonló a neve.
A /dev/null-ba irányították a sok felesleges vita miatt.
Ha tudnád, ki az a "hitelesnek tekintett szakértő", akit "besoroltál", szégyellnéd magad.
Helyette alul a "hiba bejelentése" szövegre kattintva tudsz észrevételt írni - ez volt a legutóbbi hivatalos álláspont.
Idézet: „kellemetlen mellékhatásait kikerülendő” Fene sem akar gyomorvérzésben elpusztulni.
A kellemetlen mellékhatásokat ott mégcsak nem is részletezték, pedig érdemes, érdekes lehet.
Ha már így szóbakerült: én semmiben sem semmi után sem semmi előtt sem egyáltalán nem akarok elpusztulni A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Ha lehetne választani én is ezt a kegyes módot választanám:
"Haldoklom, haldoklom és egyszerre csak hirtelen jobban leszek." N.B.A.
Ha már profi vegyészet, akkor van profi nyákoldó is közöttünk.
Beleolvastam:
Idézet: „Mikor beszélünk hurutos köhögésről?” Én általánosítanám és meg is válaszolnám: Amikor éppen nem köhögünk.
Nem hagy nyugodni, hogy nem találok rá, nem tudom mi lett vele.
Mi lett deguss felhasználóval, és mi lett a http://www.deguss.hobbielektronika.hu oldallal/cikkekkel?
Írj neki privát üzenetet, elvileg egy hete járt itt utoljára.
Az oldala megszűnt, nem vitte tovább. Hogy Vele mi lett, azt nem tudom.
Hello.
Renault Scenic 2 tulajoktól kérdezném (gyártás 2006, 1.9tdi), hogy az ajtók lezárása kulcs nélkül, az csak a vezetői oldalon levő gombról, és a csomagtartó ajtón levő renault jel közepével működik gyárilag? Mert minden ajtó "kilincsnél" van gomb, de ha azokat nyomkodom, nem történik semmi, csak a vezető ajtajánál. Köszi.
Asztali PC, Firefox 97.0.2 - a hobbielektronika.hu nem tölt be a sütik kiürítésének ellenére sem!
Idézet: Tudja valaki, hogy mi a fene folyik itt?? „Secure Connection Failed An error occourred during a connection to www.hobbielektronika.hu. Peer's Certificate has been revoked. Error code: SEC_ERROR_REVOKED_CERTIFICATE ● The page you are trying to view cannot be shown because the authenticity of the recived data could not be verified. ● Please contacr the web site owners to inform them of this problem. Learn more...”
Lehet hogy nem jól van beállítva a számítógépeden az óra vagy a dátum?
Nekem is előjött a hiba, de már elmúlt. A régebbi (pár napos) tanúsítvány vissza lett vonva, és helyette újat kapott az oldal. Valamit biztosan javítani kellett benne. Ennyi.
Érdekes, most néztem meg újra, és elmúlt a hiba! Ki érti ezt...
Ami az Apróhirdetési rovatban történik, az ott is marad. Ugye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |