Fórum témák
» Több friss téma |
Egyenlőre gyari panelen latom esélyét kulső freki beadassal meghekkelni
Jaj egyik kép nem jó
Na szóval ilyen ic nem létezik A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2022
Valahol a korben lesz egy nullatmenet erzekelo, igy lesz szinkronban (fazishasitas).
https://fccid.io/U43ICT400/Schematics/Schematics-1754734
Letoltottem a pdf et. 99%ban egyezik a valósaggal. Mi a jó fene alkatrész csinalja az órajelet. Amiből kindul, amit szinkronizál a rezonanciafrekivel. SEHOL SEMMI kristály , vagy bármi . Kiesik a szemem nem találom
Valkinek ilyen panel , ahol az lm339n benne van. Kidobandó
Érdekelne. Budai oldalon. Buda és biatorbagy vozaskore. A kép Alaska ic1800. De barmilyen marka jó. Kimeneti tekercs is kell, hogy meglegyen a rezonacia
Minek oda kristály meg szinkronizálás? Ott a tekercs meg mellette a kondenzátorok, annak minden edénnyel változik a rezonanciafrekvenciája. Azaz csupán követni kell. A teljesítmény fokozat ad egy impulzust. Ez "meglendíti" a rezgőkört. A következő periódusban az emelkedő jelre rátesz egy újabb impulzust. Ezzel fenntartja a rezgést. Mindig akkora impulzust tesz rá, amekkorát a programban az MCU meghatároz.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2022
A mikrovrzérlő látja a rezgőkör pillanatnyi feszültségét és abból tudja hogy mikor meg meddig kell nyitnia az IGBT-t.
R4, R27 ellenállásokon és az azokat követő R-C áramkörön keresztül a 22, 23, 24 lábakon figyel.
Kb igen ez így van , de szeretnék át allni egy masik rezonanciafrekire . Persze kimeneti kondit cserélve.
Ezt pedig csak az lm339n es panel engedi. 42.3khz a cél ... Egy oktató panelt akaronlk építeni , ezért maceralom a téma Azért gondoltam , hogy kellene órajel valahol létrejonnie, mert a nyomógomboknál. 74ls...ic van egy clock bemenet. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2022
De azon is gondolkodok, elméletileg ha picit kissebb kondit teszek a rezgőkörre magától rááll .
Végre valaki leírta érthetően, logikusan. Nagyon köszönöm.
Mit érsz ezzel a táblázattal, ha a kondenzátor ugyan állandó, de a tekercs induktivitása nem. Elég jelentős eltérés van az edény nélküli és a maximális edényméret között.
Üdv!
Sanos már többször írtam, de eddig még nem kaptam segítséget. A Hendi 2000- es indukciós lap minden funkciója szabályozható, viszont az edény felismerése nem akar megoldódni, nem melegít, csak csipog, és végül kikapcsol! Képeket már töltöttem fel! Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2022
Szia!
Olvastam , hogy tudnál segíteni! Segítséget kérnék, mert a főzőlap nem ismeri fel a mágnesezhető, indukcióslapra való edényeket, míg a másik lapon tökéletesen működnek! A tipusa Hendi 2000 model. Belehet kapcsolni, minden funkciója állítható, csak éppen nem indul el a melegítés. Hibakód nincs, csak időnként csipog, majd kikapcsolja magát! Mi lehet a hiba oka, hol keressem, ha szétszedem? Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2022 S73R4396.JPG S73R4398.JPG S73R4400.JPG S73R4403.JPG
Fercinek . Dolgozok a témán , csak rettentően lassan .
Majd össze foglalom mire jutottam
Üdv!
Bár még próbálom megérteni a főzőlap működését. Annyit tudok hozzászólni : 1/ igbt meghalytása 18-20v 2db pici tranyi .npn , és egy pnp. Npn kollektorát nézd meg. Ott van e ez a fesz ? 2/ proci hiba, vagy az őt kiszolgáló alkatrészek ez esetben folos vacakolni vele Ha idonként csippan az annyit tesz , hogy kiad 1db inpulzust az igbt re ( ha kiadja) és teszteli a rezgőkör reakcióját . Amiből tud kovetkeztetni levan terhelve vagy sem. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2022
Na ezen lehidaltam. Nem is gondoltam rá.
Pedig logikus 8uf kondi puffernek 100 herzen kapcsolgat a rezgőkörre ami vezérléstechnikai kérdéseket vet fel bennem Sárga a pufferkondi kék az igbt gate ellenallás bemenete A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2022
Még sok helyre be fogod írni ugyanazt???: https://www.hobbielektronika.hu/forum/?q=8uf+kondi+puffernek&h=...mp;c=0
Nem értem, mi a bajod vele? Az összes inverteres főzőlap ilyen. Legfeljebb nem 8, hanem 6 vagy 10 µF kondi van benne egyenirányítás után. Attól még nagyon szépen működik. A rezgőkör meghajtása sokkal magasabb frekin megy. Nem 100 Hz-en, ahogy gondolod. Ha ráadná arra a néhány menetes majdnem légmagos tekercsre a 100 Hz-et, azonnal megsülne a biztosíték meg az IGBT is.
Igen ezt tudom. Az a bajom , hogy amikor a 8uf kondin majdnem nulla a fesz . Hogyan lendűl túl rajta. Mit lat a komporator.
Bocsi de kifogom mérni. Érdekel pontosan mit hogy csinál. Addig amig a 8uf en minimum 100v van addig a komporator siman latja a belengést és tudja vezerelni a processzort mikor adjon inpulzust.
Ezért van az MCU-nak külön tápegysége. Az kézbentart mindent.
Oké az is rendben van. Na majd scopolok és elmondom mi a filozófiai problémam.
Bar annyit mar megtudtam , hogy a komporator tizedvoltos eltérésnél is ad jelet mar . Szóval esélyes , hogy a legkissebb fesznél is ad jelet
Hozott Ausztriából a haver egy lecserélt főzőlapot, hogy kattog a reléje. Nagy tapasztalat nincs mögöttem nem javítottam soha ilyen készüléket, szeretnek segítséget kerni tapasztaltabb szakembertől , hogy hol keressem a hibát mi okozza ezt a folyamatos relé kattogást?Kettő tűzhely működik problémamentesen a négyből!
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2022
Keress zárlatos IGBT-t! Húzna a relé, de a zárlat elveszi a feszültséget, így kiejt.
Ok elnézést , lehet összekeveredett a témakörök a telómon.
Üdv.
Köszi a választ! 3 db tranzittort találtam, S8050 npn ,a zöld kábel alatt, S8550 ez pnp, ez látható, és S8030 ez npn a zöld kábel felett, balra! Akkor itt mérjek feszültséget? A képen nehezen látható, de megtalálható! A csipogás az minden lapnál megvan. Addig amíg megfelelő edény nem kerül rá, csipog, majd bizonyos idő múlva kikapcsol, és nem csipog. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2022
Leírták, a hűtőbordákon lévő IGBT et ellenőrizzed zárlatra.
Köszi a választ, de nekem 3 db kis tranzisztorról írtak, hogy ott meg van e a 18-20V, mert az hajtaná meg az IGBT!
Szerintem ha az IGBT zárlatos lenne, akkor vagy a biztosíték menne ki a lapon, vagy egyből lecsapná a hálózati biztosítékot, de itt nem ez történik! Egyszerűen nem ismeri fel a ráhelyezett edényt! Inkább szakadt lehet az IGBT, ha az a rossz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |