Fórum témák
» Több friss téma |
Már valahol olvastam az AKAI GX4000D-nél olyant, hogy a fej erősítő első lépcsőinél a kisjelű tranzisztorok "bezajosodnak". Nekem kapásból, új korában is rémisztő volt a műsor alatti nesz.
Nem lehet, hogy alapból már zajosak lehetnek azok a tranzisztorok? Szintén rémlik, hogy voltak ajánlások, milyen típusokkal lehet jobb eredményt kicsikarni a készülékből... De, hol és milyent? Homályba veszett. Hátha tud konkrétot valaki...
Szerintem ma már nem lehet gond alacsony zaju tranzisztorokat találni.
Nekem úgy rémlik, mintha az nem a GX4000 hanem a 4000 DS MkII jellemzője lett volna. Ahogy Massawa mondja, ma már nem gond kiszajú tipust találni, de fogalmam sincs milyen tipus kellene bele. Elvileg valahol megvolt nekem a GX4000 szervízkönyve, abban benne van a pontos tipus, ami alapján helyettesítő alacsony zajú tipust lehet keresni. Megnézem, hátha megvan valahol még a szervízkönyv, de talán a topicban visszakeresve is megtalálod valakinél.
Szervusztok!
Mellékelem, rémlett, van nekem a gépről irodalmam. Nem bánom, ha segítetek...
Persze nem biztos, hogy csak a tranzisztoron mulik a zaj, könnyen lehet egy szerencsetlen megoldás, munkapont, sporolás stb. Szoval nem lesz olyan egyszerü a dolog. Maximum egy cserét megér, de ha nem hozza az elvárt eredményt, akkor kár vele tovább foglalkozni.
Ép a minap talált valaki egy japán szalagos magnot ( állitolag az elsöt kiskereskedelmi forgalomban) aminek öles betükkel van az elölapjára irva, hogy 6 tranzisztort tartalmaz. Az én elsö kazettás magnomban sem volt több, söt késöbb még ezt is lekörözték amikor permanens mágnes lett a törlö fej.
Kicsit visszaolvasva ebben a topikban leírtam a konkrét helyettesítő típusokat is. Kemény 20Ft-ért már hozzájuk lehet jutni
Bár van egy kis szépséghibájuk, hogy nem ugyanaz a lábkiosztásuk. Cserébe olcsóbb, korszerűbb és kisebb zajú, mint az eredeti... Idézet: „Persze nem biztos, hogy csak a tranzisztoron mulik a zaj, könnyen lehet egy szerencsetlen megoldás, munkapont, sporolás stb. Szoval nem lesz olyan egyszerü a dolog. ” AKAI 4000 esetén tuti a tranzisztor okozza! Nem csak zajt, sokszor recsegő ropogó zavarokat is produkál, 2SC945-re cserélve jól működik, hosszabb távon is. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2022
Üdv Akai 4000ds-be keresek fejeket más típus is lehet ami jobb az eredetinél ha van valakinél.
Szia!
Ha van Facebookod, akkor keresd fel az Akai GX4000D csoportot. Ott előfordulhat, hogy találsz. Ha végképp nincs, akkor még a Tesla ANP935 fejek is jók bele, csak sajnos gyorsabban elkopnak, meg a felfogatással bajlódni kell, valamint után kell állítani. Meglepően jól szólnak a Tesla fejek. De pl. az Unitra csapnivaló. Azt is próbáltam anno. Ha nincs szétnyílva a fejmag, akkor még a felcsiszolással is próbálkozhatsz.
Üdvözlet!
Nagy mértékű orsós magnó javításba, felújítást végeztem. Összesen 11 db, mind régi, 60-as, 70-es évekbeli, nem magas minőségű készülékek, amelyek évtizedek óta a pincében voltak és nagy részüknek az eredetére sem emlékszem, BRG-k, Teslák, Unitrák, tehát nem kell nagy cuccokra számítani. Leginkább úgy volt, hogy amikor nem kellett valakinek, hozzámvágta; "Te majd elszórakozol velük, ahogy ismerlek..." - Nekem meg fájt a szívem kidobni őket. Ekkor találtam ki egy számítási módot a szükséges, töménytelen mennyiségű meghajtó szíj pótlásához és a programba való szervezése egy barátom munkája. Gondolom, aki hasonló tevékenységbe fog, jól jöhet. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2022
Nagyon hasznos kis program, hamarosan kipróbálom!
Köszönjük!
Két kiegészítés.
1. A szűkítés arra vonatkozik, hogy ugye, mindig egy kicsit szűkebb szíj kell, mint a kiszámolt kerület, hogy kellőképpen feszüljön. Ezt 0 és 10 % közt állíthatjuk be a csúszkával. Pl. a gyorsforgatáshoz nagyobb mértékű szűkítés kell, mint pl. egy számlálót meghajtó szíjhoz. A tapasztalat az, hogy általában mindenhez OK 3-5 % közti szűkítés és a számlálóhoz elég 1-2 %-ot beállítani. (Úgyse kapsz pontosan olyat a boltban, de irányadónak OK.) 2. A progi nem lett levédve hibás adatok bevitele esetére, tehát akkor is ad értéket, ha pl. a két sugár összegénél kisebb a középpontok távolsága. - Majd ha rá tudom venni a havert, megcsinálja.
Megörültem, de mikor megnéztem elszomorodtam. Azt hittem, egy jó kis táblázat a gyakori szoci magnókhoz, de látom, ez egy program. Én meg mióta nyögdíjas vagyok (12 éve), nem bosszantom magam a PiciPuha ablakaival. Valaki esetleg tudja az M8 szíjak adatait? Van egy M4-em, ami ugyan az a mechanika, csak 4 sávos.
Szia Ákos
Ez nagyon hasznos kis progi, sokszor a szíj darabokra esik egy régi magnóban, emiatt nagyon körülményes megmérni mekkora is kellene a pótlására. Köszönjük!
Egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy a víruskergető megfogja - Heur.AdvML.B fertőzöttként. A kitalált számítási módot ha megosztanád, akkor nem kellene nekünk törni rajta a fejünket
Sem a NOD32, sem a Kaspersky nem fogta meg nekem. Téves riasztás lesz nálad...
Üdv! Az M10-esé van meg, amelyik ugyanaz, mint az M8. Egész véletlenül megtaláltam a papírokat, amelyre felírtam a méréseimet a sugarakra és a távolságokra vonatkozóan. Hadd ne szedjem szét megint.. Eleget túrtam benne nemcsak mechanikai hibák okán.
Motor-hangtengely a legkisebb sebességnél: r1 = 42, r2 = 20, a = 135, vastagság = 1,5-2 mm, szűkítés: 3-5 % ajánlott Motor-felcsévélő: r1 = 10, r2 = 42, a = 130, vastagság = 2 mm, szűkítés: 3-5 % ajánlott Felcsévélő-számláló: r1 = 42, r2 = 22, a = 108, vastagság = 1 mm, szűkítés: 2-3 % ajánlott. Az M4-es a Concert, szerintem annak más a mechanikája, talán a hangtengely-motor szíjméret ugyanaz, de a többit nem hiszem. Egyébként ritka rosszindulatú szerkezet, alig lehet szétszedni, javítani, káromkodtam vele annyit, mint a disznó.. Nem csodálom, hogy nem gyártották és kiadták inkább összerakósdiba. Ha amúgy is kicseréled a szíjakat, ahhoz szét kell szedni. Ha szétszeded, akkor már nem áll sokból egy tolómérővel megmérni a kerekeket és a távolságokat. Ha nincs tolómérő, akkor egy kis vonalzó is megteszi. Utána a programot használni.. Majd irány a Kerekes u., ott vannak a szíjak nagy választékban. Ja és mind négyzetes, körös keresztmetszetű már sehol nincs. Jó szórakozást
Ne.. Ha Win10-ed van, én nem használnék vírusirtót, több kárt csinál, mint hasznot. A 11-hez meg nem értek, nem is lesz olyanom.
Küldök egy excelt, amelyben még a szűkítés nincs benne, így aztán hagyok egy kis munkát.. De fejben is megy pár százalék mínusz Ez még érzékeny arra, hogy a nagyobb sugár az r1, a kisebb az r2, különben meghülyül. Az a a két kerék középpontjának a távolsága. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2022
Köszi a választ, az adatokat!
Van kicsi félreértés, én vagyok az oka. Két M4-es létezik. Az egyik az M4 Koncert, a kétirányú, problémás mechanikás. És van az M4 Revue, ez utóbbi mint az M8, csak 4 sávos. Utóbbi nem volt túl gyakori, tudtommal eredetileg exportra készült.Van mind a kettő.
Ha a képleted átalakítod, hogy a kivonást abszolút érték függvénybe teszed, akkor ez se lesz érzékeny rá melyik a nagyobb
Symantec Endpoint Protection viszont hisztizett, ezért szóltam. Előfordul Visual Studioval fordított alkalmazásoknál, hogy beszól értük (s zömmel valóban csak a norton/symantec). szerk.: A fórumos kutatásaim szerint ez akkor jön elő, ha az alkalmazás x86 debug módban van fordítva, nem pedig release módban, vagy x64 alkalmazásként. A nagyközönségnek szánt alkalmazásokat amúgy is célszerűbb így fordítani, s csak két kattintás A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
Köszi a kiigazítást. Ezek a típus számozások nem mindig követhetőek a BRG-nél.
http://www.freeweb.deltha.hu/perneky.ini.hu/magno/brg/m4/m4.htm - Láttam több képet is erről, de nem tudom megfejteni, mi középen az a fekete lyuk, mi az?
Kösziii, igen, az a korrekt megoldás
Mit szólnál hozzá, ha ez a kis számításod felkerülne az oldalon a segédprogramok közé? Megkérdezem hogyan lehetne megoldani, s miután választ kapok rá, elég valószínű, hogy meg tudom csinálni olyanra, hogy itt elférjen Természetesen a babérokat nem akarom learatni, de így például az a visszhang is elnémulhat, amelyik arra panaszkodik, hogy ez jelenleg windows alkalmazás, s akár mobiltelefonon is mehetne...
szerk.: megjött a válasz, csak rajtad múlik szeretnéd-e, hogy kikerüljön A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
Az a fekete folt nem tudom mi lehet, de nem gyári, ahogy a balra felette lévő felirat sem. Csináltam egy nem túl jó, hevenyészett képet. Jobb oldalon a két kis kapcsoló - az M8-hoz képest - a sávváltó, és a szélén valami trükk megoldás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2022
Közben kiléptem, már nem tudom javítani.
Butaságot írtam, a jobb szélső kis kapcsoló nem trükk, hanem valamit a nem kiválasztott sávval csinál. Talán hozzáadja a kiválasztotthoz, vagy kiteszi csatlakozóra? Meg kellene keresni.
Az oldal címéből kiszúrtam, hogy ismerem a tulajt, megkérdeztem mi az a fekete folt. Azt írta, hogy filc, amit nem tudott eltávolítani. A tulaj gyűjtő, Verőcén van is egy terme régi rádiók bemutatására.
Idézet: „Az oldal címéből kiszúrtam, hogy ismerem a tulajt,” Mint bennfentes, akkor szervezel HE túrát oda? Előre is köszönjük. |
Bejelentkezés
Hirdetés |