Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3389 / 3605
(#) mateatek válasza bbb hozzászólására (») Ápr 30, 2022 /

Ugyanazt nézhettük. Csak nekem nem volt sárgarezem, csak betonacélom.
(#) bbb válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 30, 2022 /

Ez volt az: youtube Nekem meg nincs hozzá célszerszámom se
(#) mateatek válasza bbb hozzászólására (») Ápr 30, 2022 /

Igen, ez az.
Ha látnád az én esztergapadomat, akkor azt gondolnád, hogy nekem sincsen hozzá szerszámom.
(#) SALáta válasza mateatek hozzászólására (») Máj 1, 2022 /

Mutasd....
(#) Skori hozzászólása Máj 1, 2022 /

Hogyan kell kiejteni Verebély László nevét? ("Verebéj" "Verebéji" "Verebéli" ?)
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Máj 1, 2022 /

Én simán "Verebéjezem", majd rúgdossuk egymást az urnában, ha közel raknak egymáshoz (kevéssé valószínű).
Személy szerint nagy kedvencem.
Fura mostanság az Y tetején a kettőspont.
(#) mateatek válasza SALáta hozzászólására (») Máj 1, 2022 / 5

Ne kövezzetek meg érte, ócskavasként vettem és javítgatom. Nincsen gépi előtolás, csak kézi. Szíjpakolással lehet fordulatot szabályozni. Egy asztalos műhely "karbantartó" gépeként szuperál. Felszabályzás, leszabályzás, igazítás, meg ilyesmi.

IMG_1325.JPG

(#) granpa válasza mateatek hozzászólására (») Máj 1, 2022 /

Én is eltökölödnék vele szívesen!
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Máj 2, 2022 / 1

Idézet:
„Én is eltökölödnék vele szívesen!”

Imi65-nek talán még megvan "tökölődős örökmény", de hogy én nem cipelem el Györökre, az tuti, még ha el is zsákmányolod Tőle.
Majd hosszú téli estéken,
esztergálunk csendesen.
(#) SALáta válasza mateatek hozzászólására (») Máj 2, 2022 /

Semmi gond nincs ezzel. Nem a gép a fontos hanem aki kezeli.
Lehet javítgatni, ha meg majd úgy érzed megy ez veszel egy nagyobbat. Most láttam facebookon egy kis masinát, kótyavetye áron. Egy igazi asztal-oldali gépet.
Én is küzdök a géppel, szóval ezek ilyenek.
Most dro lesz rajta, egy bontott, de legalább Fagor.
(#) Gafly hozzászólása Máj 2, 2022 /

Napi jó hír, dúsgazdag lettem:

Idézet:
„Staffan Hornberg úr asztaláról
Cím: Lindhagensgatan 86, 112 18 Stockholm, Svédország Irodai e-mail: staffanhornberg@vertex-ab.com Privát e-mail: staffan_hornberg62@zohomail.eu

Kedves Uram!

A nevem Staffan Hornberg úr, egy svédországi befektetési bank menedzsere vagyok, aki könyvvizsgálatért és számvitelért felelos.

A jelenleg uralkodó európai Covid-19 helyzet alapján, Svédország az Európai Unió egyik érintett országa. Engem bíztak meg a bankunk ellenorzésével itt Svédországban, a kormány egyesülési és számláival összhangban. Számviteli és egyéb pénzügyi tranzakcióim ellenorzése során százegymillió-ötszázhatvankétezer-kilencszáztíz svéd koronának és tizenkét milliónak megfelelo húsz centnek (101 562 910,20 SEK) megfelelo összegu lebego alapot fedeztem fel, százharmincháromezer, négyszázhuszonhét amerikai dollár és huszonöt cent (12 133 427,25 USD) alvó számlán, ez a számla az alap valódi tulajdonosának halála után 2014 óta alvó.

A fentiek felfedezése után kértem a számlanyitási fájlt, amelyet alaposan áttanulmányoztam, és minden erofeszítés, hogy kapcsolatba lépjek az elhunyt személy legközelebbi rokonaival vagy családi kapcsolataival, sikertelennek bizonyult. Ennek fényében úgy döntöttem, felveszem Önnel a kapcsolatot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy Ön ismeri-e az elhunytat, vagy rokoni kapcsolatban áll-e az elhunyt családjával? Ennek az az oka, hogy elozetes megállapításaink szerint Ön és az elhunyt azonos vezetéknevet viselnek.

Azt javaslom Önnek, hogy szeretném, ha a betétes/számlatulajdonos legközelebbi hozzátartozója/jótevoje lenne, és megkapná az alapot. Az Ön hozzájárulása esetén, és a bankomban betöltött pozíciómból adódóan elosegíthetem a pénzeszközök Önnek történo felszabadítását. Mint tudod, az információ hatalom.

Bankom könyvvizsgálójaként és ügyvezetojeként kiterjedt kutatásokat végeztem, így garantálhatom, hogy ez a folyamat 100%-ban életképes, kockázat nélkül, ahogyan az itt Svédországban hatályos pénzügyi törvények értelmében azt jelenti, hogy a könyvvizsgálati folyamat lezárultával senki sem jelentkezik igényelheti a pénzeszközöket, és visszakerül a kormány tulajdonába. Ha nem, tegye meg a szükséges lépéseket.

Nyugodtan mondjon véleményt errol a tranzakcióról. Jelezze, hogy hajlandó-e folytatni ezt a folyamatot, vagy vegye fel a kapcsolatot a fent megadott személyes e-mail címemen további részletekért.

Üdvözlettel,
Staffan Hornberg úr
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Máj 2, 2022 /

S az ilyeneket nem lövik ki azonnal?
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Máj 2, 2022 / 1

Vagy írsz egy rövid választ: he?
(#) kaqkk válasza Gafly hozzászólására (») Máj 2, 2022 / 1

Próbáld meg mi történik , nyiss egy számlát 100Ft al és add meg neki a számlaszámot (tuti az lesz az első kérése) és valószínűleg addig fogja csűrni csavarni a mondandóját amíg teljes hozzáférést nem kap a számlához (vagy csak feltöri)
(#) tbarath válasza Skori hozzászólására (») Máj 3, 2022 /

Bármelyik lehet helyes, adott embertől függ. Én ilyen esetben videóra szoktam keresni, ami az adott emberről szól, és remélhetőleg kimondják a nevét, pl.: Bővebben: Link
(#) bbalazs_ hozzászólása Máj 3, 2022 /

Rossz magyarsággal megírt szöveg (ez még így is messze átlag feletti) mindig gyanús.
Én az első hibánál abba szoktam hagyni az olvasást. Ordít róla a csalás. Ilyen ügyekben MINDIG levél útján veszik fel a kapcsolatot. Csak aki kapzsi, úgy jár, mint a népmesében a folyóba ejtett baltájú paraszt.
(#) Ódenka válasza Gafly hozzászólására (») Máj 3, 2022 /

Hasonlókról egy régebbi értekezésem 2019-ből:

Csapkod körülöttem a szerencse fortunája

Azt hiszem, lassan komolyan kell vennem, ami néhány éve szórványosan, majd egyre sűrűbben kapott levelekben áll. Alig győzöm őket kihalászni a spamvederből.
Régebben is jött olyan levél Libériából, hogy valami aranybánya tulajdonos elhalálozott és engem jelölt meg egyedüli örökösének. Szép tőle, az biztos. A nyeremény csekély 8 jegyű szám és utána 32nulla, dollárban.

Szeretnék, ha az örökséget mielőbb átvenném, lehet aranyban is, akkor egy átalakított tankert bocsátanak rendelkezésemre, ha gondolom, olajjal is feltöltik.
Csupán annyit kell tennem, hogy egy nevetséges 8ezer dollárt utaljak át a megadott számra, hogy számomra a szállást - tiszta ciha felhúzás, miegymás - luxusautó bérletet, társalkodó nőket (12fö naponta váltásban), szóval mégis önköltségi áron ezek lennének.
...és tényleg igyekezzek, mert a jogi, ügyvédi feladatokat ellátó öreg John Mclekaluki ügyvéd erősen köhög, ki tudja meddig húzza.

Szóval megütöttem a legfőbb nyereményt, de az asszony nem enged el... Meg a 8ezer dolláron is ülne. Ha volna. Ez van. Illetve nincs.

A másik, szintén ígéreteset ma kaptam a jueszből.
Írta egy asszonka, hogy milyen jó fogása volt!
Egy kártérítési ügyben, amit két összeragadt ropi miatt indított, sok évi húzódás után megnyerte!
Hiába mondják, vagyis nemhiába mondják, az ország ...Most nem jut eszembe mit is, szóval, minden lehetséges.
Aztán nem mellékesen megadta az ügyvéd úr nevét, címét, ha én is szeretnék 10 millát nyerni dollárban, igyekezzek, mert sorállás van. Meg küldjek előleget, gondolom, de nem is olvastam végig.

Nem mondom, volna miért pereltetnem, sokkal nyomósabb ügyekben - pl. vizes tüzifát hoztak ki az ősszel, meg a jégeralsóm is foszlik, pedig tuti jótállásos, még a 90-es években vettem és csak télen hordom...
De, amilyen otthon(itthon) ülő típus vagyok, nem megyek a pénz után.
Lesz az nekem itt is. A héten például ötösöm volt!
Az öt nyerőszámból eltaláltam az ötöst. Ha ez így megy tovább - 5 hetes a lottóm -minden héten eltalálhatok egy számot.
Kellhet ennél több?
(#) gyerek67 válasza Ódenka hozzászólására (») Máj 3, 2022 /

Úgy látszik, ma jó passzban vagyunk.
Én az imént kaptam egy ímélt az "MKB NyRt."-től, hogy nagyon sürgősen vegyem fel velük a kapcsolatot, mert 15 millió forintot akarnak jóváírni a számlámon!
Persze, linket is küldtek hozzá, hogy egyeztessük az adatokat...
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 3, 2022 / 1

Dicséretes dolog a gödöllői tűzoltóktól (minden élet számít).
M1
M2
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 3, 2022 /

Nekem a nem létező gáz számlát kellene kiegyenlíteni. Egy részről be sincs kötve a házba, más részről meg palackos gázom van.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

A cicus a kilenc életéből most legalább egyet ellőtt.
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Kettő tűz és kettő macskusz (egy héten belül), de a gödöllői tűzoltók kezelték a helyzetet.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Pontosítanék: nem egy hét, hanem három év alatt történtek az esetek.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Igaz.
(#) Ge Lee válasza mateatek hozzászólására (») Máj 4, 2022 / 2

Annál inkább dicséretes ha olyat tudsz vele csinálni. Az én kecskelábasom jóval jobb annál, mégse tudnám vele megcsinálni mert a késeim olyanok mint a bot, élezni se egyszerű mert a hagyományos köszörűkő nem viszi, na meg nem tudom milyen anyag ez a fekete keményfém betét mert ha meg meg van élezve, és jön neki valami olyan ami nem gömbölyű hanem szögletes vagy hornyolt vagyis csapkod, akkor néha le is töri az él sarkát. Kéne egy jó kis váltólakpás késkészlet hozzá, de ahogy nézegettem az olyan 80 ezernél kezdődik...

k_eszt.JPG

(#) granpa válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Élezéshez SiC követ tegyél a köszörűdre, az való Vidiához. Nagyobb élszög, kisebb forgácstörő; kevesebb letörés, lepattogás.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

El ne hidd, remélem, hogy azonnal törölted az emailt! Az ilyenek csak be szeretnének ugratni, hogy adatokat szerezzenek meg az embertől! Volt már nekem is valami hasonló, de a Freemail azonnal odatette a tűz ikont a feladó mellé, hogy valami nem stimmel!
Idézet:
„Jó napot,
A nevem Lil Hilal (ügyvéd) Korábban írtam neked, de nem válaszoltál. Segítségre van szükségem kései ügyfelem (8 500 000 USD értékű) pénzeszközeinek visszaszerzésében, amelyeket a bank biztonsági osztályán helyeztek el biztonságos megőrzés céljából. Vegye figyelembe, hogy az Ön vezetékneve hasonló a néhai ügyfelem családi vezetéknevéhez, és ez volt az oka annak, hogy felvettem Önnel a kapcsolatot, hogy segítsek visszaszerezni a fel nem használt összeget, mert a bank hivatalos felhatalmazást adott ki a kedvezményezett nevének követelésre történő benyújtására, különben elkobozni és bezárni a fiókot, ha nem válaszol.
Ha további információra van szüksége ezzel a kölcsönös haszonszerzési tranzakcióval kapcsolatban, sürgősen keressen vissza. Megosztási arányunk 50-50%. 4 250 000,00 dollár lesz a saját részesedése ebben a tranzakcióban.
Sürgősen küldje el nekem az adatait
1) Teljes név -----------------------
2) Mobilszám -----------------
Üdvözlettel.
Lil Hilal
E-mail cím......... ( liaahil100@gmail.com )”
(#) gyerek67 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Tulajdonképpen kíváncsi lennék, mi lenne a folytatás, ha "teljesen gyanútlanul" válaszolnék erre a levélre.
(#) Skori válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Add meg Zsombor email-címét aztán majd elmeséli
(#) gyerek67 válasza Skori hozzászólására (») Máj 4, 2022 /

Nem rossz, de ezt azért mégsem!
Következő: »»   3389 / 3605
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem