Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3388 / 3605
(#) sany válasza Remci hozzászólására (») Ápr 18, 2022 1 /

Pacal tücsökhúsival.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /

Igen, amíg a szoftverhibákat ki nem javítják sok frissítéssel.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /

Nos, komolyan véve a kérdésed:
A csokit 30-40 foknál többre hevítve odalesz a "csokiság", tehát: a bacit lehet, hogy megölöd, de a csoki is egy rosszkinézetű kakaómasszává vál.
Nem fényképeztem tegnapelőtt, mert kevésbé büszkeség, de én is túlhevítettem a csokimázt, és csak az volt a szerencse, hogy volt másik. Így mégis lett zserbó.
(#) nagym6 válasza szs hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /

Ha komolyan vesszük, elképzelésem: a mikrosütő frekvenciája a vizet melegíti. A csoki víztartalma nagyon alacsony a baktérium víztartalmához képest. Tehát a csoki alig melegszik, mialatt a baci szétfő. A valóságot nem tudom, bacit nem ellenőrzöm túl kicsi, nem tudom a hőfokát mérni.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 18, 2022 /

Próbáltam már mikróban régen -mert én is így hittem, mint te. Tönkrettette a csokimázt. Tényleg tapasztalatból írom, szoktam sütögetni, az is hobbim.
Hiába a hirtelen melegítés-hűtés, hiába döglik meg a baci, ha csoki sem bírja ki...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2022
(#) bbalazs_ válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 19, 2022 / 1

A zsírt jobban melegíti, mint a vizet.
(#) BarnaPili hozzászólása Ápr 20, 2022 /

A Lidl szakembergárdája ismêt remekelt.Rendhagyó módja a lakatfogó használatának.
(#) Gafly válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 20, 2022 / 1

Volt már multiméter akasztóval is.
Ezek talán még mindig nem annyira gagyik, mint a máshol kaphatóak.
(#) nagym6 válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 20, 2022 /

Csípőfogónak gondolták.
(#) Rosszmáj hozzászólása Ápr 24, 2022 /

Pestlőrincen dörög. Meg ahogy látom, másutt is.

ménkű.jpg

(#) Bakman válasza Rosszmáj hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Felettünk átszáguldott. A képen a pénteki cirkusz nagy része még látszik.

villam.png

(#) Udvari Zsombor válasza Rosszmáj hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

A te képeden is látszik, hogy nálunk Keszthelyen semmi. Jelenleg csupán kis bárányfelhők mászkálnak, picit fújdogál a szél és kellemes napsütéssel 22°C van.
(#) mnyugger hozzászólása Ápr 24, 2022 /

Békéscsabán dörög piszkosul.
(#) sany válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 24, 2022 /

Arra felé 2-es riasztást adtak ki.
Itt szakadozó felhőzet, szép naplemente. Délután volt egy kis eső. Ennyivel megúsztuk. Szerencsére.
(#) sargarigo hozzászólása Ápr 27, 2022 /

FB kihívás:
Földönkívüliekkel találkozol, és a hozzád legközelebb eső könyv 74. oldalának 3. mondatával kell üdvözölnöd őket. Mit mondasz?

Nekem ez adódott:
"A szegélyekkel jól el lehet szórakozni, ezért beállítunk egyet a következő címsorhoz is"
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Idézet:
„Amikor az ajtók teljesen félrecsúsztak, a lény összevonta hatalmas bőrszárnyait; kitárt szárnnyal túl széles lett volna ahhoz, hogy beférjen az ajtón, amelyen át repülőgépek szoktak kigördülni.”

De csak centiken múlt, hogy nem ez lett a befutó...
Idézet:
„Hooke-törvény (nyújtásra vonatkozóan): σ=εE.”
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2022 / 1

sose kezdj sárkánnyal?
(#) nedudgi válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 27, 2022 /

Ugrott a kapcsolat, nincs 74. oldal. Most miattam nem sikerül felvenni a kapcsolatot?
Ezért nem járok a fészbúkra, így nyugodtan alszom.
(#) Rosszmáj válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Idézet:
Idézet:
„Nyeregbe múlik el napunk, az éjszakán át vágtatunk, vidáman, mert nem riaszt veszély.”
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Azt hittem a másodikat fogod hamarabb kitalálni
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Idézet:
„Ez abból adódik, hogy a csövek negatív rácsfeszültségek esetén gyakorlatilag nem vesznek fel rácsáramot, de a tranzisztorok bázisára egy előfeszítő áramot kell adnunk ahhoz, hogy a kollektoráram egyáltalán beindulhasson.”

Törhetik a fejüket honnan van. Elmennek az tuti.
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Itt is ugrott, mert csak könyv van, de ufó nincs.
(#) tbarath hozzászólása Ápr 28, 2022 /

Vízvezetékkel kapcsolatban kérdeznék. A társasházban indult egy "mozgalom" (igazából közgyűlési határozat), hogy a vízcsöveket ki kellene cserélni. Állítólag rozsdás és fémdarabkák is jönnek belőle, én ez utóbbival nem találkoztam, rozsdás pedig az után "szokott" lenni a víz, ha valami komolyabb munkát végeznek valahol, és emiatt elzárják. Ez nem tudom mennyire normális.
Az épület a 90-es években épült, tehát max. 30 éves, ezzel kapcsolatban kérdés: mennyi lehet egy vízcső élettartama? Hogyan lehet megállapítani, ha cserélni kell?
Illetve ennek szerintetek 3 db 4 emeletes társasháznál mi lehet a reális ára?
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Egyik háznál kb.: 30 éves vízvezetéket cserélni kellett, eléggé "megette" a rozsda. Ugyanitt az új vízvezeték majdnem tökéletes, az is 30 éves, hálózati vízköves víz. Másik háznál 50 évesnél nem tapasztalni problémát, artézi kút táplálja lágy vízzel. Harmadiknál kb.: 50-60 éves erősen lerakódott belül, itt is hálózati vízköves a víz. Mind hagyományos horganyzott vascső. Mindenhol volt valamiért bontás, amikor látni, hogy a csövek milyen állapotban vannak kívül belül a bontás helyén. Ennyit tudok erre mondani.
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Vascsőnél nem baj ha a jobb félni mint megijedni mondást preferáljátok inkább. Lehet hogy még 10-20 évig nem lenne baja, de az is lehet hogy hamarosan lesz, és az általában úgy szokott történni, hogy tél is van, meg még hétvége is, a falak meg szépen áznak mert valahol elrepedt a felmenő ág. Na az az igazi szívás, jobb az ilyet megelőzni. A mai többrétegű műanyag csövekre 50 év garancia van. Mármint a csövekre, mert ott meg a szerelvények hagynak némi kívánnivalót maguk után, feleannyit sem bírnak mechanikailag mint a régi horganyozotthoz valók.
(#) KBal76 válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 28, 2022 /

Az a kérdés mire akarja a ház cserélni a vascsövet. Amúgy lehet indokolt már hamarább is, nálunk idôszerû lenne, nálunk egy 20 éves tházban néhány évente (!) kilyukad a horganyzott melegvízcsô. Az oka is meg van: a kivitelezô az egyik épület (4 van) egy részén rézcsövet használt, ami valami galván folyamatot indított el. Amikor kiderült a hiba ok, kicserélték horganyzottra, de már késô. A kazánokat is eszi azóta is. Mi 3 éve lakunk itt, de már lyukadt ki a szervizaknában (egyik WC mögött a falban) csô. Nagy élmény volt, kibontotta a falat. Az a megoldás, hogy mûanyag (KPE) csôre kellene cserélni minden strangot.
(#) tbarath válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 29, 2022 /

Fogalmam sincs, hogy milyen csőre cserélnék (mi van az ajánlatban), csak az árat láttam, az alapján az aranyat se tartok kizártnak. Az elmúlt pár évből nem tudok vizes problémáról (csőtörés, ilyesmi), persze ne is legyen.
(#) Skori válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 30, 2022 /

A vas vízvezeték cső élettartama 30...40 év, ezt saját tapasztalat is alátámasztja. A rézcső elvileg jóval hosszabb élettartamú, és könnyebben is javítható: ennél az egyenes szakaszok nem szoktak kilyukadni, a forrasztásoknál és a kanyaroknál (idomok) fordulhat elő probléma. A korszerű műanyag / többrétegű csövek nagyon hosszú élettartamúak, viszont a kötőelemekkel lehet gond...
Itthon kb 40 éves vascsövek voltak a falban. Amikor ki lettek szedve, kis pöttyök látszódtak a felszínén, és rozsdás szivárgásnyomok. Nem jött ki annyi víz belőle, hogy a falon kívül látszódjon, de lehet hogy 1...2 éven belül spriccelt volna a falból a víz. A cső belsejében vastag vízkőréteg volt. Jelenleg a vízórától bejövő fővezetéket műanyag csőre cserélték, a többi a falban rézcső (ez tűnt a leginkább megbízhatónak, és tartósnak).
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2022
(#) mateatek hozzászólása Ápr 30, 2022 / 4

Ma pihentem.
4 bites DAC, szinusz jel, 77 milliméteres hullámhossz, 14 milliméter amplitúdóval, 6 milliméter csúcstól-csúcsig zajjal.

IMG_1324.JPG

(#) bbb válasza mateatek hozzászólására (») Ápr 30, 2022 /

Pont a minap láttam ilyet a youtube-on
Következő: »»   3388 / 3605
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem