Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Amikor az unokahúgaim még általános iskolások voltak, volt több kínai kislány osztálytársuk is, mindegyik ugyanolyan tökéletesen beszélt magyarul, mint a magyar anyanyelvű gyerekek.
Eredeti? Nem akarnám hosszan fejtegetni.... Kína nagyhatalom, aminek az alapja a gazdaságán múlik. Hely hiányában keresik a jobb megélhetést. Ebben számunkra csak egy probléma van, hogy amit ők keresnek rajtunk, az nem a mi országunkat gazdagítja. Amilyen cégeket felvásárolnak, azoknak használják a cégimázsát.
Sajnos manapság nem annyira ismert, hogy a drágább az olcsóbb huzamos használat esetén. Mindenki az olcsóbbra hajt, hogy jusson a jó helyen lazítanira. Most mondták, hogy a mekiben a srácok férfiasságának annyi, ha az a törzshelyük. De a lányoknak sem igazán használ, amit ott fogyasztanak.... Hát ilyen a mi kis világunk. Sajnos a butaságainkért meg kell fizetni, kinek-kinek hogyan.
A 2 világháború közt a kubikusok meg a nincstelen zsellérek mentek ki amerikába. Ma már ott sincs rájuk szükség. A gépek olcsóbbak. Ide is olyan jön, akinek van egy kis sütnivalója. Van elég építkezés Kínában is ...
Amit az úniós cégek felvásároltak/felvásárolnak, az melyik ország kasszáját növeli ???
Magyarországon az első (!!!) privatizált cég, a Tungsram volt, Németh Miklós/Demján Sándor nevével fémjelezve. Volt szerencsém(?) ott dolgozni pár évet. Ha láttál még tönkretett, lepusztított céget ... De a hírekben már hallhattad, hogy nagy a baj, küldik el az embereket sorba.
Gondolom Te sem vagy fiatal. De ne magunkból induljunk ki. Emlékszem amikor a Külügy Minisztériumban voltam külsős, és nem tagadom jó lett volna belsősnek lenni, hallottam az ottani kiküldetési megoldásokat. Szóval akkor a kiküldetésben lévők több évig dupla fizetést kaptak. De a meglévő lakásaikat is kiadták a kiküldetés idejére, és ebből állt össze a maximum bevétel.
Szerinted ma gond munkát találni? Amikor fiatal voltam évekig kerestem a helyemet a világban. Akkoriban igyekeztek mindent sajátosan értelmezni, és ezt valóságnak beállítani. Tehát én akkor vándormadár minősítésű lehettem volna. A valóságban annyi tapasztalat jött össze fiatalon, mintha a tudás fájáról szakítottam volna titokban. Szóval a múlt még kísért. A Balatonon nem találnak elég munkaerőt, és itt a nyár. Nem a vízparton kellene lakásár után érdeklődni egy leköltözés esetén, és az itteni lakást, meg ki kellene adni, és abból lehetne az ottani vásárol lakás OTP-jét fizetni. Mert gondolkodjunk praktikusan, nyavalygás nélkül. És még lehet, hogy kis kert is akadna az új "birtokhoz". Persze figyelembe véve a helyi közlekedést a helyet illetően. Ennél a dolognál csak az egészség dominálhat, a berögzült elképzelésen lehet változtatni. Nem gondolnám, hogy az Izzó kemencéje előtt kellemesebb lett volna, mint a Balatonon egy büfében. de ott vannak a szállodák is. és elképzelhető, hogy bizonyos szakmákkal is lehet boldogulni helyben. Végre el kellene uralkodni az önmenedzselésnek a megszokott eltartósdival szemben. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2022
Lehet hülye kérdésem lessz.
Adott egy ezeréves vga kártyám ami kissé elretkelődött. Isoprophil alkohollal ha lemosom az jó lehet? Nem bánt semmit az alkohol? Idézet: „Most mondták, hogy a mekiben a srácok férfiasságának annyi, ha az a törzshelyük.” Kik mondtak ilyen marhaságot?
Eredeti. Ott más is van, csak nagy iparban. Talán berendelt készlet. Nem csúcskategória, de rendkívül tartós. Pont a keményfém az aminek globálba alapanyag előállitója csak pár van és minőségben is csak 20-30 por, a porkohászatot jóval többen művelik. A bevonattal illetve geometriákkal játszanak. Pl újra köszörült kennametal havri 2 szerszámok gagyik, eredeti gyári újraköszörüléssel és bevonattal ugyan az.
A kínai gazdaság, egész más. Azért elég maffiaszerű a dolog, sok pénz csorog ott ki életképtelen vállalkozásokra. Bár a lépték is más ... Anno kinevezték 7-8 éve a barátomat egy céglátogatáson. 2 ember volt az előkészítő vagy 40 fűrészgépre. Automata körfűrész, nem szalag.... Fémiparban.... Drága de olcsó, igen termelékeny. Idézet: „A Balatonon nem találnak elég munkaerőt, és itt a nyár.” Nem találnak _arra_ a munkára, _annyi_ időre és _annyiért_ nem találnak elég embert. És mivel nem találnak elég embert, ezért aki elmegy, az szezonban hajtsa szét magát heti 5-6 napon napi 12-14 órában a 45 fokos konyhán, olyan 2 ezres nettó órabérért. Hogy a bejelentés hogy van, arról nincs szó. Persze szállást és kaját biztosítanak, de a kaját persze megenni sincs időd rohanás közben, a szállás pedig olyan amilyen, gondolom úgy nézik, hogy ennyi meló mellett a falnak dőlve is elalszol...
Ez igaz. Nekem haverom csinálta. Heti 6 nap, napi 12óra minimum. Hulla volt. Bulira nincs idő. Enni sem nagyon, maximum a melóhelyen, de az első héten már unalmas a kebab... A pénz jó volt, de hogy megérte-e egy nyarat eltölteni úgy, hogy nincs egy perced sem pihenni? Hát nem tudom... A jó pénzt viszont csak a bejelentéssel nem lehetett volna elérni, kapott zsebbe is pénzt...
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2022
Amikor még én is dolgoztam, rendszeres volt a napi 10-12 óra, és még nem is ennyiért. De volt munkám, és tudtam fizetni az OTP-met. Nekem sem volt kedvem "bulizni" utána. Sót a telefonomat sem nyomkodtam unottan, és pihentem, ahogy tudtam. Tévét sem nagyon néztem akkoriban, legalább is nem volt olyan műsor, amibe ne aludtam volna bele magam. Az életképességen volt a hangsúly. A véleményem a nehézségekről, túl kell élni. Adhat mindenki munkát magának, ahol eldöntheti mennyi munkát fektet bele. Úgy hívják, hogy vállalkozás. És lehet, hogy akkor más lesz a munka íze.
Van egy jó ismerősöm aki tévedésből, duplán regisztrált és emiatt kizárta a rendszer.
Van rá lehetőség, hogy egy moderátor vagy valaki feloldja a korlátozást ?
A lap alján van a "Hibabejelentés" menüpont, azt kell kitölteni értelemszerűen.
Köszönöm, megírtam ahol mondtad. Remélem sikerül megoldani.
Kékes színű termést adó szőlő fajta, akitől a tövek vannak, az azt mondta, hogy nem kell permetezni, mi pedig elhittük. A közeli képen látható, hogy a levelek beragyásodtak, és tavaj a ragyás levelű tő kevesebbet termett a többinél, de idén már mindegyik tő egyformán ragyás.
Mi ellen lehetne ezeket permeztezni?
Atka ölő szerrel.
Sziasztok!
Tudom hogy ez nem informatikai fórum, bocsássatok meg nekem hogy itt zaklatlak bennetek a hülyeségemmel. Ha tud valaki segíteni, nagyon megköszönöm, (küldök virtuális sört). Rasperrypi-vel küzdök, "openmediavault"-ot akarok feltenni, de elakadtam. Csatoltam egy képet, nem jövök rá mi a bánatot kell ide beírnom. Tudom hogy a ggooggllee mindíg segít, de nem találok magyarul szinte semmit. Sajnos magyaron kívül nem beszélek,(még Klingonul sem). A fordító meg olyan amilyen. Előre is köszönöm! Szép hétvégét mindenkinek!
Hol a kép? (Nem mintha értenék hozzá.)
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2022
Kékes színű akkor otello szőllő lessz.
Direkt termő fajta ergo bármit csinálsz vele így is úgy is lessz rajta és egész jó amugy. Hajdan nagyapám (Isten nyugosztalja) semmi mással nem permetezte csak rézgáliccal. Amikor megpermetezte vele akkor az egész dűlőnyi szőllő merőadta kék volt utánna. Olcsó permetszer és nem olyan ártalmas mint a mostani csodaszerek. Ja, és tavasszal, mint a fákat, a tövét meszelte. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2022
Moderátor által szerkesztve
Igen most látom a kép az lemaradt.
Csatolom.
Oda van írva alá magyarul. Írd be azoknak a klienseknek az IP címét, vagy a komplett tartományt, amivel el akarod érni. Pl. ha 192.168.1.123 a géped IP címe, akkor azt, vagy 192.168.1.0/24 (ekkor a 192.168.1.1-254 mind eléri).
Hi Mesterek!
Azon gondolkodom hogy a gyerkőcökkel (3 és egy 5 éves) fel kerekedünk kempingezni. Valakinek van tippe, vagy ajánlása balatonon hol érdemes ezt megejteni? Max 1-2 ejszakában gondolkodok. Én nagyon régen voltam, még tízen éves koromban utoljára, remélem bejön majd nekik A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
Tudom ajánlani a révfülöpi Napfény kempinget. Balaton körbetekerés alkalmával aludtunk ott, nekem nagyon tetszett. Viszonylag kicsi, nincs az a nagy embertömeg mint Balatonfüreden.
Jé tényleg oda van írva, talán kevesebbet kellett volna innom.
Ezer hála és köszönet! A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
Manapság egyre több példát látok arra, hogy egy no-name termék sokkal jobb minden szempontból, mint egy márkás. Gyakran a régi, nagynevű cégek olcsón felvásárolnak egy-egy szinte eladhatatlan sorozatot, és a nevüket kihasználva eladják viszonylag drágábban.
Egyre inkább ez a tendencia, legalábbis ezt látom sok esetben, persze természetesen nem mindig igaz. Egy ismeretlen nevű gyártónak nem a neve által, hanem a termékének tudása által kell versenyeznie a világpiacon. Jó példa erre a klímák piaca jelenleg. 20-25 éves vállalatokról van szó, (direkt nem írok konkrét nevet) teljesen megbízható gyártók, kevesebb gond van a gépeikkel, mint valamilyen "márkás" mindenki által ismert nevű, egyébként OEM gyártott selejtnek. 20-25 éve még gyakran szitokszó volt a "kínai", ma már szinte garancia arra, hogy megbízható a gép. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
Varrógép olajozásához milyen olaj használható? Autóban használható szintetikus 5w40? Vagy valami hígabb kell hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |