Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Vaterán, akitől vettem azt mondta gyárilag volt így a nyomtatóban, mert nem fért be másképp Elég érdekes volt számomra ez, de annyira nem érdekelt, mert nekem annyi a lényeg, hogy csináljon ~10V-ot a VF3-nak . Viszont bővülne a végfok még pár TDA2030-val, így kell a másik tekercs is, ezért kérdeztem meg, hogy mennyire lehet terhelni.
Minden elismerésem :kalap:
Nagyon szép, rendezett... Gratula
Jol nez ki, szep munka
Egyik ismerősöm kérésére készitettem ezt a mikrofonerősitőt. Semmi extra,LM1875,+2db BC414.
Dinamikakompresszor nincs. Kérdeztem hová kell,de nagyon titokzatos,csak annyit mondott kocsiba kell ...(biztos csirkét akar árulni)
Sziasztok!
En az elektronikaval foglakoztam mikor kisebb voltam de abbamaradt, akkoriban megépitettem egy szirénát és valami villogot és nekem ugy 6 évre annyi volt..de jött az egyetem és automatizálásra jelentkeztem ahol volt már végé az első évnek amiben egyik félévben analog elekronikát tanultunk és meg jön 3 év hihi..na de erről ennyi...gondoltam hogy ha már itt a nyár fogjak neki mesterkedni egy kicsit. Első dolog amit elkészitettem az egy hőkapsoló volt ami 1 nap alatt elkészült. A második dolog amit épitettem az egy kivezérlés jelző (VU Meter). Már elégé belejöttem a NYÁk tervezesbe ami időbe telt amig kibogoztam hogy mi és hogy kell és nekikezdtem a VU nak ...3 nap alatt el is készült és őrvendtem hogy müködik mert első nyákom volt amit a rajz alapjan "terveztem". Már csak a tápja van hátra és a beépitése az erősitöbe amiben már az őregem is fog segiteni Feltettem néhány képet is...a lyúk furások egy kicsikét "slégek"
Gyárilag lakkozott nyákra még sohasem fotóztam.
Nem ördöngősség jól lakkozni.
Ma szereltem fel tesztelésre a fóliasátor ajtó vezérlőmet. A fóliasátor ajtajait nyitja/csukja hőmérséklet, és idő függvényében (és majd szélerősség függvényében) de az időkapcsoló része most nem kellett, ezért azt a részét nem használja a kód. Menürendszerből lehet beállitani mindegyik ajtó nyitási és csukási hőmérsékletét (a fóliasátor 2 végén lenn és fenn ajtó, és középen egy ajtó felül..). Van egy kis távirányítója benn a fóliában ami méri a hőmérsékletet, és a rajta lévő gombokkal lehet megállítani az egész rendszert, és az ajtókat föl/le nyitogatni ha véletlen szükség lenne rá. Egy-két műszaki adat hőmérőként MCP9801-est használtam, ugyanazt tudja mint a DS1621,meg az LM75 csak kb. harmadáron. Időmérésre DS1307-t használok, ATmega16 és ATtiny2313 a lelke az egésznek, RS232-n kommunikálnak kb. 25m UTP kábelen 2400baud sebességgel. Az egész 24V-ról megy, 2db autóakksiról, méri az akkufeszültségét, és (majd a töltőáramot is, csak egy-két dolgot még ki kell hozzá számolni) és majd ennek függvényében kapcsolja az akkutöltőt is. A 12V-os kimeneteket FET-ek kapcsolják és erre jönnek rá a relék amelyekkel polaritást váltok az ajtómozgató motoroknál.
A távirányítóban a lomexban egy ideig kapható számukra teljesen ismeretlen kis LCD-t használtam, mondhatni elég csúnya protokollja van, főleg amikor értelmes adatot akarunk kiírni arra a négy hétszegmenses karakterre Az akrillan lakk nagyon nem fér meg az SMD alkatrészekkel, lakkozás előtt be kell forrasztani mindent mert nagyon rondák a forrasztások.... :no:
És még a maradék 2 kép a központról
Ez nagyon szuper lett
Gratula!
Maximális elismerés, gyönyörű munka!!! GRAT
Nemsemmi. Teljesen mintha gyári lenne. Nem is tudom, hogy én mikor fogok ilyen szintre jutni.
Minden elismerésem! Tényleg gyönyörű,profi munka.
B...sszus. Ez nem semmi. Szép munka:yes: , nem állnék neki ilyennek az biztos.
Hali
" Nem nagyon szoktak nálam kiszakadni alkatrészek a panelból" nekem sajna már nemegyszer volt rá példa, meg sokszor tervezek olyan helyekre panelt ahol nagy rezonancia van, (pl kompresszor, kapunyitó) és megfigyeltem, hogy ilyen helyeken pár év után fellazulnak a forrasztások (sajna). Azt a zöld színű szabványos sorkapcsot én is szoktam használni, fogóval (fellazított állapotba) ki lehet húzni a lábait kb fél centire, így szoktam betenni a panelba, forrasztóval hozzá lehet férni óvatosan, aztán meg vissza lehet tolni az egészet. üdv
Na, végra valahára le tudtam próbálni a 4 ledes levilágítómat.
A megvilágítási idő 6:30 és dupla üvegen keresztül. Egész jó lett :gumicsirke:
Én nekiállnék..........de hogy ilyen panel nem születne belőle az tuti
Mindenesetre szebb (és hasznosabb!) mint a honlap-feltörés... :hehe:
Szevasztok!Kesz ledtem vegre a kis szkopomal,mar februar ota csinalom,es most ledtem kesz vele,mert az eredeti szkop rajzhoz 5 lo 38-as kepcso illik,de ennekem egy b7s1-es tipusu kepcsovem volt ithol,es ezert sok atalakitast kellet hogy vegezek a kapcsolason.Sok koszonet jar Medvenek es mp3makernek,mert nagyon sokat segitetek nekem hogy sikeruljon a szkopom. Nehany parameter a szkoprol:Y bemeneti erzekenyseg 5mV/div,bemeneti ellenalas 1Mohm/30pf,frekvencia 30 HZ-2,5MHz.A bemeneti max terhelhetoseg 300V.X bemeni erzekenyseg 10mv/div,bemeneti ellenalas 220kiloohm,frekvencia 20 Hz-500 khz,max bemeneti terhelhetoseg 300V.Teszek fel nehany kepet a szkoprol.
Ebben a hsz-ban bemutattam a még be nem ültetett nyákot. Leteszteltem, és fülre egész jól teljesített a kapcsolás! Ha valakit érdekel egy 2x32w/4 ohm vagy kb. 1x60-70w/8 ohm erősítő, akkor szívesen készítenék belőle cikket, de csak ha van érdeklődés! Köszi!
Sziasztok!
A hamarabb bemutatott panelfúrómnak elkészültem a szabályozójával hála FERCINEK a rajzért és a segítségért :yes: A nyák nem a legtökéletesebb lett mert az auto-gnd-t megmarta a TN150. Ez annak a hibája hogy nem volt egyenletes a lakkozás. Ezt egy 80W os HgLi vel fotóztam eddig 160W os HmLi vel fotóztam... Ott a fólia oldalon lévő ellenállást még át kell forrasztanom mert csúnya lett:yes: Az ónozó pedig a fogdosástól dörzsölődött le üdv!
Jó lesz. Szerintem ha már újra tervezed/építed akkor azoktól a vastag átkötésektől is próbálj megszabadulni.
Amúgy szép lett!
Próbáltam megszabadulni természetesen, csak a probléma az, hogy a nyák jobb és bal oldalára ugyanazok a csatlakozási pontok vezetnek (mute láb, +vs, -vs, gnd), és ez eléggé megnehezíti a tervezést, de következőnek hátha sikerül! Köszi!
Gratula, nagyon szépen fejlődsz!
Tetszik az a masszív kinézetű drótos nyák megerősítés. :hawaii:
Köszi!
Olvasok, gondolkodok, informálódok. Sajnos megfelelő suli nélkül csak ennyire tellik... de majd jövőre |
Bejelentkezés
Hirdetés |