Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
vagy a szeme,(tudod kire gondolok aki gazdag és egyik szeme a zsákon,a másik az órádon)
A feladótól függ, milyen kézbesítést ír elő.
Hát erre inkább nem írok semmit, mert kitiltanak.
Többet nem offolok, erről. A postás múltkor a címzett nevét írta fel,mint átvevő, ami a levélen volt
megadva.
Még mindig jobb mint, ha a sajátját írta volna.
Estét, tudtok nekem linkelni egy AC230V -os két állásos 18650 töltőt, amin legalább három vagy négy szintes feszültségszintjelző led is van (tehát nem csak egy piros/zöld opció), kb 10$ -ig?
Lehet rosszul tudom, de a töltő tölt 4.2V / x mA
Ha feltöltötte az akkut akkor zöld. Mit szeretnél közben látni ?
Van olyan, amin négy led van, a körülbelüli töltöttséget / feszültségszinteket mutatja,
azaz 25% 50% 75% 100%.
Én mindenhol csak külön látok indikátor paneleket.
Üdvözletem!
Megelégeltem a posta hozzáállását és regisztráltam ügyfélkaput a NAV eVAM miatt... Na de ezt hogy kell kitölteni? Olyan adatok kellenek neki, amit nem is tudok...
Aztán jön a kategória besorolás... NAV eVAM2.png
Lentebb görgetve vannak még a következők: - Számítástechnika - Személyes használatú tárgy - Szépségápolás, kozmetikum - Szerszám, háztartási gép - Telekommunikáció Na és akkor most egy banándugót hova soroljak be? Vagy egy forrasztópasztát? Elektronika vagy valami hasonló lehetőség nincs. Na nem baj, kiválasztottam neki a számítástechnikát... Aztán választhatok alkategóriát... NAV eVAM3.png Lentebb görgetve vannak még a következők: - Grafikus tábla - Hálózati kártya - Hálózati töltő - Hangkártya - Integrált áramkör - Inverter - Kártyaolvasó - Konverter - Laptop - Laptop alkatrész - Más elektronikus integrált áramkör - Memória - Memóriakártya - Merevlemez - Notebook - Nyomtató számítógéphez - Nyomtatott áramkör - Nyomtatott áramköri lap - Pendrive - Processzor - Router - SSD számítógéphez - Statikus áramátalakító - Számítógép alkatrész - Számítógép ház - Szkenner - Tablet - Tápegység - USB eszköz - Videókártya - Winchester Na és végre kifújt. Mert ugyebár állatira lényeges a navnak, hogy az aktuális számítógép alkatrész épp egy hangkártya, egy videokártya, vagy épp csak egy USB eszköz... Mondjuk a statikus áramátalakító eszköz az aztán mindent visz... Esetleg ha definiálná valaki... Vajon mi lehet, lebetonozott tápegység? Aztán góógle barátom felvilágosított, hát az a transzformátor... Most úgy érzem aknára futottam, hát ide nem illik be úgy látom a banándugóm. Mehetek másik kategóriába keresgélni úgy érzem...
Szerintem ne kínlódj!
Idáig a kínaira fogták, hogy rosszul töltötte fel az adatokat, ezért nem küldtek neked SMS-t, e-mailt, hogy fizetni kéne, meg az ÁFA-t is rosszhelyre írta ezért tőled is bevasalják mégegyszer, így az Áfa-s árra + szállításra ( gondolom az is ÁFA-s ) számolják az ÁFA-t, és ha még kötözködsz akkor az ÁFA-ra is rászámolják az ÁFA-t... Persze azt nem tudják megmondani (bizonyítani!) mit hogyan ronott el az eladó ... Ezentúl meg Te töltenéd ki rosszul! Nem éri meg!
Nem tudom, nekem a Posta annyit írt vissza egy kétszer vámolt küldeményemre, ők semmiről nem tehetnek, nem kaptak valami számot, ezért vámoltak, ezt nem tudják újra csinálni. ( mindezt 3 hónap múlva) Kérjem a pénzem az eladótól. Gondoltam kérem, addig nem is volt baj míg az alin keresztül mellékletként nem akartam elküldeni a számla másolatot. Na ezt a Kínai állami tűzfal úgy eltüntette a levélről hogy csak no. A file megosztókkal is hasonlóan bánt. ( az eladó meg nézett mit akarok...) Így hagyjuk az egészet, nem ér annyit címszóval feladtam. Ezután minden ajánlat dupla ÁFÁ-s és 800 Ft kezelési költséges lesz azt kész.
Múlt héten jött egy csomagom kínából, hozta a postás, aszongyanekemhogy: ezerháromszáz lesz...
A csomag értéke kb annyi, egy tubus folyasztószer van benne. Én meg mondom neki, hát hogy? Áfa meg van fizetve vásárláskor, értesítést nem küldtetek. Akkor? - Hmhm hát én nem tudom, nekem ez van meghagyva, hogy fizetős... - Mondtam neki, jó akkor vidd vissza a postára és tegyék letétbe, majd bemegyek érte. Hozzátettem azt is, ki ne hozzon még egyszer fizetőset kínából mert nem veszem át, dobja csak be a papír értesítőt... Aztán elköszöntünk. A héten valamelyik nap bemegyek érdeklődni. De az a gyanúm, hogy tettek rá új csomagszámot. Írtam az eladónak, hogy nem az a csomagszám szerepel az áfás számlán, ami a csomagon. Még nem válaszolt, ez már kb egy hete. Úgyhogy megmondom a postán, ha nem tudjátok elfogadni, akkor küldjétek szépen vissza. Nem fogom átvenni, és eszem ágában sincs egy vasat sem fizetni érte... Már csak azért sem, mert kb ugyan annyiba került a termék kínából ideszállítással együtt, mint amit rólam megint le akarnak gombolni...
Ha az alirol vetted, azok magyar lerakata egy katasztrofa. Már jeleztem nekik. Az eredetileg egy zacskoban levö cuccokat Budapesten ujracsomagolták, a fele elveszett a dolgoknak elveszett. Egy másik csomagban azt kaptam, amit nem én rendeltem igy ment vissza. Érdekes máshol még ilyen zürvavarban nem volt részem.
Igen onnan rendeltem. Mit értesz "máshol" alatt? Az ebay-t ismerem még...
Hozzám az Ali nemcsak a magyar eloszton keresztül szállit, de eddig baj csak a budapesti elosztoval volt ( fizetnem eddig nem kellett, de sok minden elveszett, nem jött meg, vagy nem az jött meg amit rendeltem.)
Mondjuk arra nagyon kíváncsi volnék, a szürke dobozba lévő adatokhoz a posta (vagy nemtudom kinek a feladata) vajon mit ír??? Mert a csomagra írt adatokból ezek nem derülnek ki, főleg amin eleve nem is angol karakterkészlet szerepel a feladónál hanem kanji-k...
Ez érdekes, mert én is jó pár éve rendelek már aliról, és mindig az jött amit rendeltem. Talán kétszer volt olyan, hogy nem stimmelt, amit az eladó benézett, és a kicsomagolási videófelvétel alapján kénytelen volt elismerni a hibáját, így megvolt a kártérítés is, de pár dolláros tételek voltak. Csomagom pedig még nem is veszett el tőlük...
Na megvan az utolsó oldal... Fizethetek átutalással, vagy bankkártyával. Na de mit? 5$ az érték...
Az miért nincs feltüntetve, ha az áru nem éri el a 150€ értéket, nincs mit fizetni?
Nekünk egyszer egy géphez küldött a gyártó 1db EPROM-ot (firmware). Sima átvételnek indult az Orczy téri logisztikai központban, de amint az ügyintézőben tudatosult hogy az áru egy szoftvert tartalmaz, +kb 2órás ügyintézés lett, csomagbontással, vám fizetéssel, egyik ablaktól a másikig ugráltatással.
Azt tudja e valaki, hogy az ingyenes futárszolgálathoz hogy kerül csomag? Lehet azt választani valahogy? Már csak azért, hogy ezt az aljas postát kihagyjuk a kézbesítési útvonalból?
Többször is volt már olyan csomagom, amiről futárszolgálat küldött értesítést emailban. Egy két nap múlva meg csengetett a futár, kezembe adta, és ment is tovább. Érdekes módon nekik soha semmit nem kellett fizetnem...
Nem ismerem a Te konkrét esetedet, de felfigyeltem arra, hogy kb. 1300 Ft-ot fizettél a dolgodért, és nem is akarsz semmi egyebet.
Azért hoztam ezt szóba, mert talán a mohóság is közrejátszik a dologban. Én is rendszeresen rendelek ezt-azt, és bizony ha valami 2-3 $-ba kerül, én még nem érzem barátságtalannak ha ehhez jön további 10 $ szállítás+Áfa+ügyintézés+tranzakció meg ki tudja még mi. Tehát a vége 13$. Kína messze van, ezért a szállításnak kell legyen egy reális díja. Megjegyezem, általában a beszállító néhány nap alatt legyártja, feladja, érkezteti Európába, vámolja és minden egyébbel együtt átadja a Postának, aki ezután akár több hétig is elbajlódik azzal, hogy elhozza nekem kb. 50 km-re.
Az a felháborító hogy Kínától magyarországig eljön 1 euróért ( ebben benne van az áru, a szállítás és a magyar ÁFA is) Majd a posta dolgozik rajta jó sokat, és rátesz 1000Ft-ot, lehetne ez a fele is, de arra hivatkoznak, hogy nem jó adatokat adtak meg, így fizesd újból meg az ÁFA-t, meg az emelet kezelési díjat. Na ez a felháborító!
Gondolkodtam mi lenne, ha az ilyen csomagokat mindenki inkább visszaküldené! Dolgozzanak csak a Postán!!! Ingyen!!! Kapzsiskodni akarnak, megérdemelnék!!! Persze, ha Belgiumba lép be az unióba akkor minden stimmel, semmit sem kell fizetni, ingyen hozza a futár ... Arra nem jöttem még rá hogy min múlik hogy milyen úton érkezik a csomag! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2022
Én is küldtem vissza csomagot, kb. 40$ értékű cucc volt. Kétszer akarták velem az Áfát kifizettetni. Nem vettem át, visszament a csomag kínába. Azonnal ügyet nyitottam az aliexpressen (adja vissza a pénzem), mert mi az hogy 2x kell Áfát fizetnem. Erre az eladó küldött egy screenshotot, hogy a csomag még úton van, és az ügy lezárásra került. A csomag visszament az eladóhoz, néztem a követési számon. Mikor megérkezett szerettem volna ügyet nyitni, de már nem lehetett! Vagy az időből futottam ki, vagy csak 1x lehet ügyet nyitni... Így buktam 40$-t, és még a csomag sincs nálam...
Alin egy ideje találkozok "kombinált szállítással". Úgy vettem észre, hogy ezek a csomagok Belgiumban lépnek az EU-ba. Persze ez lehet véletlen egybeesés is.
Szerintem ebben az esetben a supportot kellene keresned...
Persze nem a chatrobotot, az ló..... sem ér. Élő emberrel chatelj, ha még nem késő...
Ha Aliexpressről "AliExpress Standard Shipping" -et választottam, akkor mindig az Express One hozta a csomagot. Ezt már feladáskor tudom onnan, hogy a tracking number hosszú, nálam mindig 800 -ra végződő, és csak számokat tartalmaz.
Persze ez nem ingyenes, de általában csak néhány €, gyorsabb, nincs átvételkor fizetnivaló, értesítés jön az Express One -tól. Amióta bevezették az új rendszer (áfa és vám), azóta minden rendben megérkezik, egyszer sem kellett nekem áfával vagy vámmal foglalkoznom. Pedig túl vagyok 40-50 rendelésen biztos. Aki rendeléskor "kapzsiskodik", az szembekerül az alkalmatlan és "kapzsiskodó" Postával is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |