Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás börzék időpontjai: Bővebben: Link
Korábbi: » Egri hobbielektronika találkozó - 2023. augusztus 13 (vasárnap) » MVM Paksi Atomerőmű Zrt. látogatás - KÉPTÁR Mostanában aktuális: » ELBAFTA - ELső BAlatonFelvidéki TAlálkozó, 2024. május 11 (szombat), Balatongyörök » Viharsarki tali - VII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2024. június 15 (szombat), Békéscsaba
Ha már erre jártok, esetleg érdemes lenne hozzácsapni a látogatáshoz a Bátaapáti hulladéktárolót is, az is érdekes.
Az én olvasatomban gyakorló reaktor, hulladéklerakó és halászlé evés lenne most a műsor.
Igen ezek lennének. Persze, ha Ti is egyetértetek. Nem én döntök...
( Esetleg a múzeum, majd... )
Oké. Akkor már 13 jelentkező már biztos van. Sany (én) + 1 fő.
Namost:
Az RHK Kht. (Nagyaktivitású hulladékok átmeneti tárolója, ami itt van a kedvenc atomerőművem mellett) =/= Bátaapáti kis és közepes aktivitású hulladékok tárolója. Utóbbira írtam azt, hogy az is érdekes. Ott már jártam, a nagy aktivitásút még nem láttam én sem. Sajna, azonban a segítségemre most nem tudtok számítani: elfelejtettem, hogy holnaptól szabin vagyok másfél hétig, mert egy csomó "süldőt" kell tanítanom a vitorlázás tudományára.
A "fullos" program nem férne bele ?
Ismétlés a tudás édesanyukája . Séta az I. blokk fölé is.
Beleférne. Csak akkor az 8:00-kor kezdődne. Azért szerintem néhány embernek az korai időpont lenne. Meg nem tudom, hogy arra lenne-e lehetőség, hogy valaki egyikre-másikra menne a regisztráltak között.
Erre megyünk: III. Program: Tájékoztató és Látogatóközpont – Üzemi terület – Karbantartó Gyakorló Központ időtartam: 4 óra, maximális létszám: 40 fő Tehát a 4 óra a programban úgy tevődik össze, hogy ebből 2 óra a Tájékoztató és Látogatóközpont és Üzemi terület. A másik 2 óra pedig a KGYK. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Ugyan ez most nem érint Benneteket, mert nem az erőműbe jöttök, de:
November 8-tól november 28-ig (de az is lehet hogy tovább) leáll a 4-es blokk. Tehát erre az időre nem szabad erőmű látogatást szervezni, mert ilyenkor csak a 2-es blokk látogatható, a blokkvezénylő viszont csak a 4-es blokkon tekinthető meg!
Lehet, hogy csak ezért lehet menni külön a KGYK-ba. Vagy ez nem lehet?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Kösszi !
Akkor ennek ismeretében szerveződjünk tovább . A "gyakorlóban" meg olyan mintha lent sétálnál a blokkban , amit csak fentről nézhetsz. Persze , persze ... van köztük némi különbség ... legalábbis kevésbé sugároz, maximum az arcunkról a vigyor , hogy itt is jártunk . A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Idézet: „Erre megyünk: III. Program: Tájékoztató és Látogatóközpont – Üzemi terület – Karbantartó Gyakorló Központ időtartam: 4 óra, maximális létszám: 40 fő Tehát a 4 óra a programban úgy tevődik össze, hogy ebből 2 óra a Tájékoztató és Látogatóközpont és Üzemi terület. A másik 2 óra pedig a KGYK.” Ez számomra így új fejlemény...
Tehát:
- TLK nem üzemi terület. - Üzemi terület == Blokklátogatás. - KGYK nem üzemi terület.
De viszont a KGYK-ba kell a regisztráció.
Idézet: „- KGYK nem üzemi terület.” Ezt nem gondoltam volna.
Bizony!
Továbbá le kell adnotok azoknak az autóknak a rendszámait, amelyekkel be szeretnétek hajtani az épülő Paks2 területére (mert a KGYK ott van).
Az RHK. Paks-Bemutató termébe mehetünk, a KGYK után 12:30-ra. A hölgy azt mondta, hogy a KGYK-tól pár percre van autóval, odaérünk addig. Csak tudja. Beírassam biztosan a csoportunkat, egyelőre 40 fővel? 40 -en biztosan beférünk. Akarunk menni? Nem kell semmit leadni, nincs a látogatásnak korlátja, csak a létszám, de azt még november első hetében egyeztettem kell a pontos számról, hogy akkor pontosan mennyien megyünk be. Kb. 45 perces program lenne.
Szerintem írasd be, meg hozzuk annyira előre az egészet, amennyire lehet. Most csak a múzeum miatt van ennyire eltolva.
Ha a dátum kőbe van vésve, akkor lehet elkezdeni a szabadságok intézését, és egyéb adminisztrációt.
Engem leginkább a karbantartó - oktató stb. részleg érdekel.
Hm, voltaképpen érdekes!
Meg lehet lesni azt, hogyan jutunk be az ellenőrzött zónába (és hogyan jövünk ki). Bele lehet mászni a gőzfejlesztő primer kollektorába (már ha nem vagy klausztrofóbiás), megnézni egy csomó (azt hiszem) ausztenites, rozsdamentes acélcső-gyűjteményt. Meg lehet nézni a reaktortartályt és a bele való alkatrészeket. Lehet látni egy főkeringtető szivattyút, a maga 4 emelet magasságával. Hát, a 2.5 - 2.8 bar-os emelőmagassága az így nem látszik, de tudom, hogy tudja.
A nov. 17 nem lesz jó?
Érveim: - Tudom, hogy egy kicsit még távolabbi dátum. De legalább fel tudunk készülni. - Tavaly is novemberben voltunk. - Hátha lesz múzeum is addigra. - Meg tegnap a Hölgynek nov. 17-ét mondtam, hogy majd arra regisztrálunk. Azt nézte meg. Igaz nem mondátok, hogy nem jó dátum, meg az sem, hogy nem. Tudom, hogy a csütörtök nem a legjobb mindenkinek, aki netán jönne, de emiatt nem tud. De sajnos a KGYK csak kedden és csütörtökön van. Igaz így a regisztrációt nov. 2.-án kellene véglegesíteni. De inkább legyen okt. 31.-e ( november 1.-je miatt). Az adminisztrációt szeptember 15.-én elkezdenénk. Azonban, ha többség nem ért egyet a nov. 17-tel, akkor megbeszélem hamarabbra és beregelek oda, ahova gondoljátok. De akkor ti mondjátok meg a dátumot, hogy mikorra menjünk.
Jaj, bocsánat nem kedd-csütörtök , hanem hétfő-csütörtök a KGYK, tehát a III. Program választható napja. Elnézést.
Szabad időpontok itt elérhetőek:
Időpontok Írjatok be 10-nél nagyobb számot és megjelenik az időpont táblázat. Most láttom, a nov. 17. már foglalt is, nekünk. De nem gond, majd szólok, hogy nem jó. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2022
Érdekességképpen:
Azt tudtátok-e, hogy: Ha sikerülne befesteni pl. pirosra egy vízmolekulát, akkor az kb. 10 mp alatt fordul meg a fővízkörben (reaktor meleg ági kilépő - főkeringtető szivattyúk - gőzfejlesztők - "hideg" ági belépő - vissza reaktorba)? Tehát: Blokkindulásnál a felfűtéskor úgy néz ki a képlet hogy: a 6-ból 5 db. főkeringtető szivattyúval elkezdik (egyéb, más, fűtésre alkalmas "apróbb" rendszerek, meg a " "régi" (2/3), megmaradt üzemanyag remanens hője mellett) keringtetni a fővízköri hőhordozót, egészen addig, amíg el nem éri a 200-210 fokot, és ezt szinte csupán a víz súrlódásával... Ekkor kezdik el húzni felfelé a rudakat, míg el nem érik a 263 fokot, ami már az ún. izoterm állapot, amikor a reaktorba be- és kilépő hőhordozó hőmérséklete egyenlő... Ekkor telefonálnak nekem....
Milyen gyorsan száguldhat az a piros vízmolekula abban a rendszerben? Kiszámolta már valaki?
Ha szabad kérni, ne trollkodjátok szét az atomerőmű látogatási oldalát.
Voltunk már ott csoportosan és nevesítve (nem volt gond). Ha akarunk menni hasonló néven, akkor visszafogottan, mert egyébként megkapjuk a választ: Ami NE regisztráljatok sok próba időpontot féktelenül.
Mitől indul be a maghasadás? Kap valami külső löketet, vagy elég maga a kritikus tömeg?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |