Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A kérdésem a következő: ki használja rajtam kívül a PC-met? Ma vettem egy HDD-t, mert a régi már 52 százaléknál tart. Mindent, de tényleg mindent átrámoltam az új szerzeménybe de a "C" meghajtómon még mindig túl sok "valami" van, amit nem értek. A "felhasználók" mappában 16,4 Giga cucc van, de nem tudom mi !? Üres a doku mappám, a letöltések, a zenék, a videók. Akkor meg mi zabál fel ennyi helyet? A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2022
Ha nagyon érdekel, akkor windirstat-ot szedd le és az grafikusan megjeleníti. De mindenről raktál fel képet, csak arról nem, hogy a felhasználók mappán belül mi és mekkora van.
Szia!
A "felhasználók" mappán belül (lásd a képeket!) az én fiókom a furcsa.
Esetleg ha bekapcsolnád a rejtett mappák, fájlok megjelenítését...
Meg aztán a Temp mappában is érdemes körülnézni...
Előfordulhat hogy fen maradt pár funkció frissítés telepítő file is azok bitang méreteket tudnak foglalni!
Szia!
Annyira nem akarok vele vacilálni, mert már van a gépben egy másik HDD, csak bosszant hogy valami így telepakolta a "C" meghajtómat. Azt tervezem hogy a Win 7-et feltelepítem az "új"-ra, ezt meg leformázom és háttér tárolónak használom. Csak abban nem vagyok biztos hogy a "tizen éves" telepítő lemezemmel rendesen fog-e menni a gép, mivel már a 7-eshez nincs támogatás? Addig amíg nem próbáltam ezt ki nem akarom az egyébként jól futó OP rendszeremet törölni. Esetleg most hogy üres a "D" meghajtóm, megpróbálhatok egy partíció kibővítést 75GB-ra és akkor már lesz elég helyem a "C"-n!? A plusz GB-ket meg lekakkantom.
Azon múlik, hány éve telepített az a rendszer és mennyit lett használva. Mondju öt évnyi használat után (pláne rendszeres karbantartás nélkül) elég jól tele lehet mindenféle szeméttel.
Szerintem is jobb volna újratelepíteni - igaz hogy a Win7 már nem támogatott, de a frissítések letölthetők rá, és legalább lesz egy új, tiszta rendszered...
Kösz a biztatást!
Végül is ha nem megy az új vinyón, még vakerálhatok a régivel. Ha meg megy, a régire ráuszítom a radírpókot. Na, egy röpke ima és hozzá is fogok!
Törölgetni (biztonságosan) a beépített Lemezkarbantartóval kell (admin módban indítva), nem külső programmal vagy pistikék javaslata alapján.
Filekezelők alkalmatlanok a könyvtár foglalt hely megmutatására. Csak a teljes és a szabad területet mutatják helyesen a filekezelők (mind). Ha könyvtár méretek érdekelnek akkor a TreeSizeFree progit használd. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2022
Mintha említettem volna a windirstat-ot, ami ugyanazt tudja, mint a TreeSizeFree.
De azt semmilyen lemezkarbantartó nem fogja helyette rendberakni, ha valami program az évek során telepakolt rejtett mappákat. De amennyire nem hasznos képeket sikerült felrakni a mappák méretéről meg figyelmen kívül hagyta az ajánlást, lehet célravezetőbb újratelepíteni a gépet egy SSD-re, úgyis ráfér és filléres.
Bocsáss meg érte hogy én egy másik programot merészeltem ajánlani neki..
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2022
De ha egyet figyelmen kívül hagy, minek mégegy
Még most sem tudni a nyilvános mappa vagy rejtett mappa ami túl nagy és esélyes nem is fogjuk megtudni. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2022
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Tegnap felraktam az új gépre az OS-t. Ma reggel be sem töltötte a Windowst valami korrupt izét írt ki. Harmadik indításra végre betöltötte a Win-t ami azt írta hogy "Ön valószínűleg szoftverhamisítás áldozata lett." Aztán kis idő múlva egy ablakban felajánlotta hogy vásároljak, vagy adjak meg új regisztrációs kódot. Újra bepötyögtem ugyanazt a kódot amit tegnap és pár perc múlva kiírta hogy sikeresen regisztráltam. Pár napig hagyom dolgozni az Update-t. Aztán kikapcsolom, mert lehet hogy a másik HDD-t az pakolta tele felesleges dolgokkal. Lenne hozzátok még egy kérdésem. A CHKDSK-t akartam futtatni régi HDD-n, hátha fel tudná kicsit javítani azt az 52 százalékot. Parancssorba beírtam hogy D: CHKDSK enter, mire a gép azt írta hogy nem vagyok jogosult a program futtatására. Ilyenkor mit lehet tenni, vagy milyen más programmal tudnék a kütyün javítani?
Próbálok feltelepíteni néhány progit, de nem megy simán. Az AVC-nél ezt írja ki. Mi most a teendő?
A fent levő HDD regenerátorokat érdemes kipróbálni?
Gugli a barátom!
Sikerült találnom frissítést és most már az nyomorult dll is a helyén van műkszik az AVC! Szenvedek tovább a telepítésekkel.
Próbáld meg ezt a linket, vagy töltsd le külön a hiányzó *.dll-t dll letöltés
Lemezellenőrzést a kívánt meghajtón jobb egérrel kattintva,
a Tulajdonságok menüben az "Eszközök" fülön található [Ellenőrzés] gombra kattanva tudsz indítani.
Szia!
Ez a probléma már megoldódott. A Microsoft oldaláról letöltöttem és telepítettem a frissítő csomagot. Kösz hogy segíteni próbáltál!
Szia!
Kösz a segítséget! Mindjárt utána nézek annak amit javasolsz. Azt szeretném elérni hogy az 52 százalékos HDD szektorhibák valahogy csökkenjenek. Úgy emlékszem hogy a CHKDSK nem csak ellenőrzi de javítani is tudja a lemezhibákat. Azt már elfelejtettem, hogyan kell elindítani. A fenti képen levő HDD regenerátorokat nem ismerem (csak letöltöttem). Rájuk keresek, hátha va leírás róluk. Idézet: „52 százalékos HDD szektorhibák” Dobd ki, vegyél újat. Azon már az ima sem segít..
A chkdsk lemezhibát soha nem tudott javítani, csak fájlrendszer (logikai) hibát
Javasolom, hogy időnként futtass "lemezkarbantartót" is a rendszer meghajtódon, az akár sok szemetet is kipucolhat onnan (pl. ideiglenes fájlok, naplófájlok, stb.)
Bocsi , hogy egy naiv kérdéssel zavarok . , mi lehet a hiba?. felraktam a Stellárium nevű csillagászati proginak szinte az összes verzióját , és a müködtető ikonok nem jönnek , és a funkció gombokra sem hatásos , nem lehet setupolni , a progi működik szegényesen. Win10 napra készen , 4 Gb ram , ssd wincsi , van hely bőven. előre is köszönöm a segítséget ha lesz.
Idézet: Milyen videokártyád van, s annak a legújabb illesztőprogramja fent van? „System requirements for version 0.19.2: Minimal Linux/Unix; Windows 7 and above (still on XP? Try the "0.19.0 classic" version!); OS X 10.12.0 and above 3D graphics card which supports OpenGL 3.1 512 MiB RAM 400 MiB on disk Keyboard and Mouse”
Ez az beintegrált kártya van a gépben.
ezt adta az infó , nem tudom hogy lehet-e javítani a driveron ? lehet hogy ez a problema ??? köszönöm a választ .
Ez egy rendkívül „karcsú” integrált videókártya.
Irodai használatra való, nem komolyabb 3D programokra. Azonkívül csak OpenGL 2.1-et tud, lehet ez is kevés... Itt ellenőrizheted... Idézet: „rendesen fog-e menni a gép, mivel már a 7-eshez nincs támogatás?” Nekem minden gépemen Windows 7 van, és csodák csodája. Feltehetően egy kissé hazudik a Microsoft, mert néha bizony kapok frissítést. (miközben az már "nem jár"???) Csak a példának okáért - a múlt héten is frissített valamit a napi használatú gépemen.
Szia!
Tegnap telepítettem rá egy frissítő packot, azóta minden telepített progi fut rajta. Ami bosszant, hogy ma reggel a Win betöltése előtt megint leállt valami "korrupt" kiírással. A gépet használtan vettem 8 éve. Eredeti Win7 pro matrica van rajta a reg. kóddal. Ki tudja a régi gazdája hány gépet regisztrál vele!? Lehet ez ellen tenni valamit, vagy marad az újraindítás?
Ha a géped nem felel meg a minimális követelményeknek, akkor igen, lehet az a probléma. Ha ez egy asztali gép, akkor pattints bele egy olyan videokártyát, ami már tudja a kért szabványt és kész. Wikipédia szerint ez a szabvány 2009-es, szóval elég nagy piacról válogathatsz, ami már jó bele Persze hozzá kell tenni, hogy a videokártyák árai az egekben vannak, ami pár éve 10-15k között volt (geforce710), most 25k huf (arukereso).
Ha laptopon próbálod, akkor pech. |
Bejelentkezés
Hirdetés |