Fórum témák
» Több friss téma |
Nem, többes számban írja, tehát több is van, ha lehet nem az mind.
A másik a sorrend, először a vezeték, utána azt védjünk a kismegszakítóval. Tehát oda 16 A-es kismegszakítót betenni nagy hiba volt. Túl régi nem lehet az a sárga sorolható doboz. Ráadásul ott van berajzolva benne a konnektor jele. A nulla is lehetett volna kék vezeték. Elég sok hiba van benne. A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2022
A sárga dobozt nem láttam, azt hittem az a fal.
![]()
Üdvözlet! Nem kókler csinálta, ez a dugalj a régi gázfözőlap szikrázójához lett csinálva. A villanysütőhöz van behúzva vastagabb kábel de arra én nem akartam rákötni mert úgy gondoltam hogy ha együtt megy akkor gond lehet. Nem vagyok villanyszerelő
![]()
Na a C karakterisztika és a végig c16 bejött
![]()
ezzel mi a baj? ezeket most tették be amikor órát cseréltek…. kezdek nagyon aggódni..
Az, hogy szabvány szerint 1,5 kábelre max 13A kismegszakítót illik rakni.
sziasztok !
szeretnék segítséget kérni kismegszakítókhoz lakás teljesen átvan vezetékelve külön osztva a szoba, konyha, fürdő, és bojler áramellátással kismegszakitókkal 16A-kal. A mérőóra kismegszakítoja is 16A a gondom az hogy ha túl terhelödik pl a konyharészről akkor a fő megszakítót egyből leolja, kérdés mivel lehet és hogy ? orvosolni azt hogy csak az adott terhelésen lévő kismegszakítot oldja le ne egyből a fő kismegszakítot ( mérőórának )
Növelni kell a bejövő ampert 32A ig ingyenes ,csak ezt meg az kell fizetni ja meg kb 6 hónapot kivárni még átveszi a szolgáltató.
köszönöm a segítséget
A kérdésre a válasz :
A helyesen megválasztott kismegszakítókkal. Ha a mérőóránál 16A és C karakterisztika van feltéve, akkor az elosztószekrénybe 10 A -es és 13A-es és B karakterisztikájút kell betenni. Ha a mérőhelyre 25 A-es bővítést kérsz, akkor nem kell olyan sokat várnod, mint a 32 A-es bővítésre. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
Szia nekem bőven elég a 25A amperes kis megszakító jelenleg a kismegszakító dobozban 16A C 5db kismegszakító van !
Köszönöm a segitségeket
Idézet: „jelenleg a kismegszakító dobozban 16A C 5db kismegszakító van !” Akkor ezeket is cseréld ki, olyanra, amit leírtam.
Oké úgy is teszek köszönöm a segítséget
Ja, még mindig egészen másról beszélünk.
![]() De ha ennyire ismered a lelkivilágát, akkor meg is válaszolhatnád a kérdést, hogy akkor ez igényli-e a működéséhez a hálózati feszültséget, vagy nem...
Nálunk a 32A-s is ment már a 16A (B)-vel együtt. Abszolút biztos módszer rövidzárra szerintem nincs, csak a nagyon durva védelmi lépcső esetén.
Szia!
Dehogynem , a hurok ellenállás ha elég kicsi akkor ez van. Szerintem az a legrosszabb amikor már csak egy kismegszakitó old le.
Szia!
Az a régi Ganz FI relé! A feszültség megjelenésekor behuz egy jelfogó tekercs ,fel tudod kapcsolni akismegszakitó billentyűt, S fenn is marad . ha a feszültség 180v környékére esik kiold a tekercs -lekapcsol. ha hibaáram lesz a mérőtranszformátoron Az IC-s komparátor átvált a relétekercs szintúgy bontja a mechanika arretálóját. kikapcsol. Ez egy 1985-s darab 1fázisú (2P) 16A --0,03A Ennyit tudtam kipróbálni. Az USa ban szokásos 5mA Fi relét láttál már itthon? A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2022
Már nagyon régen volt, hogy én ezt javítottam. Akkor le is rajzoltam a kapcsolását, de már nem találom. Úgy emlékszem, az elektronika működéshez, ill. a kioldáshoz, a teszteléshez kellett a kb. 220 V feszültség a két ág között. Úgy lehet, ahogy írtad: ha megszakad a nulla, akkor nem old ki a hibaáramra.
Az lehet, hogy lassú feszültségesésre kiold 180 V-nál, de pl. áramszünet esetén nem. A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2022
Üdv!
Vettem egy kis kertet nincs áram bevezetve. Telekkel szemben van a villanypózna ahonnan a szomszéd is kapja az áramot. Építmény nincs a területen, oszlopot lehet telepíteni, arra menne a mérőszekrény Tud valaki segíteni, hogy kb mennyibe kerül a villany bevezetése? köszönöm Tamás
Ameddig nem jár erre villanyszerelő.
Csodálkoznék, ha negyed milla alatt megúsznád.
Ha nincs építmény a telken, keress egy helyi regisztrált szerelőt, aki esetleg tud segíteni abban, hogy egy másik helyről használt mérőhelyet felszerel ideiglenes mérőnek. Ez e legolcsóbb megoldás.
Egy érdekes dolog történt velem. Van egy teljesítmény mérőm (valódi effektívet mér). Az új rezsi őrület fényében megmértem, mennyit fogyaszt a bekapcsolt PC + monitor. Nyugalomban: 70 W.
Van mellettük egy kis lapos Samsung LCD tv. Ha bekapcsolom, a kimutatott fogyasztás 16 W lett. Kikapcsolva visszaállt a 70 W. Hát ez meg mi? Azt nehezen hiszem, hogy a Conrad-nál elég drágán vett műszer rossz lenne.
Lehet, hogy a meddő teljesítménnyel nem tud mit kezdeni, pláne a nem szinuszos impulzusokkal.
Az elég gáz lenne. Valamint ekkora meddő?
Idézet: „jönnek a nem túl józan áramszolgáltatói dolgozók, bekötik az ideiglenes órát, elszívnak 2 doboz cigit fejenként, aláíratnak mindenféle szerződést, aztán visszahúzódnak a fészkükbe. Ez valamiért ingyenes, nem is értem (inkább nem adok nekik ötletet).” Igen ez még mindig dívik..
A jelenséget tudod reprodukálni? Esetleg a TV megfordítható a konnektorban?
Jó lenne tudni a valódi effektívet mérő műszer valódi típusát.
![]() Van ipari mérőeszközöm ami 63. felharmonikusig mér. Na az garantáltan valódi effektívet mér, valódi cosFi-vel.
Tudom reprodukálni a jelenséget.
De csoda történt: ha megfordítom a tv dugóját, helyes érték lesz: 85W. Azaz 15 Wattot vesz fel a kis tv. Már csak az az érdekes, hogy lehet ez?
A műszer: Voltcraft Energie Check 3000
|
Bejelentkezés
Hirdetés |