Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   522 / 605
(#) VIM válasza Skillet hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Sokat nem változtat a helyzeten, hogy egy relével kevesebb van. Így kettő relé egy záró kontaktussal rendelkezik egy pedig váltóval. Talán amit erről a részről találtam az már újabb változat de az is lehet, hogy az anyagtakarékosság vagy egyszerűség jegyében készült a nálad beépített darab.
(#) Hutty válasza Skillet hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Kinek mit adott a Magasságos...
Ha van aki kicserél-megjavít, nosza.
A szivattyú is induktív, a ventilátor is, szikrázik, beég. Lehet 1, de lehet több hiba is.
A hibajavítás alapja a kizárás. Ha a paneljavítással megjavul, nagyon sok lehetőség lett kizárva.
Sok sikert!
(#) Gombszem hozzászólása Júl 23, 2022 /

Hallottam egy gázmegtakarítás ötletet. Miután a villany túlfogyasztás kétszeres, a gázé hétszeres áron van, tehát megérné villannyal besegíteni.
A lényege az lenne, hogy a cirkónak a fűtési víz visszatérő ágába be lenne kötve egy kis tartály, amiben egy 2-3 KW-os fűtőpatron van, ami szintén a szobatermosztátról van vezérelve. Így melegebb víz jutna a kazánba, kevesebbet kellene hozzáadni gázzal. Esetleg a kiegészítő tartály helyett egy hasonló teljesítményű, nyomásálló átfolyós vízmelegítő is lehet. Ha az áram ki van kapcsolva, olyan az egész, mintha ott sem lenne.

Mit szóltok hozzá?
(#) bitmixer válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Az ötlet majdnem jó . Számolj utána energiatartalom alapján is. Mindjárt más lesz a kép. Nem akarom lelőni a poént. Ha csak a limitek kihasználása a cél, akkor nem szóltam.
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2022
(#) jpuskas99 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 23, 2022 /

Az ötlet energetikailag jó. 1 m3 gáz klasszikus értelmezés szerint fűtőértékben 8 kWh villamos energiának felel meg, ez piaci áron előbbinél 747 Ft, utóbbinál 561 Ft. Sőt, előbbinél azért számolni kell a hatásfokkal, utóbbinál viszont az 100% értékű.
Persze kérdés, hogyan állsz a fogyasztási határokkal.
(#) ádinka válasza ádinka hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

Sziasztok! Vegul kazanszerelo oldotta meg a problemat, de leirom, hatha mas is jar(t) igy; a vezerlopanel volt egy helyen megsutve, illetve a gazszelep lett cserelve, mert miutan leallt a futes/melegviz elvitel, volt egy fura utohang. A piros LED sem villog mar, es nincs utohangja sem.
(#) Skillet válasza VIM hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

Amúgy a biztonsági szelepet kicseréltem gyári újra. Azóta nem folyik, nem is esik a nyomás, szóval egy gonddal kevesebb.
A ventilátort ma leteszteltem, sarukkal rákötöttem egy vezetéket, a vezeték másik felén meg villás dugó, aztán hajrá. Persze gyönyörűen felpörög. Szép hangja van.
Egyébként víznyomás van rendesen, ha meleg vizet nyitok. Szóval eltömődve nem lehet (itt pl a szűrőre gondolok). Persze, ettől még lehet valamelyik érzékelő rossz, akár az áramlás érzékelő is.
Egyelőre maradok az alaplap javításnál, jelzek majd, hogy tényleg az volt-e a probléma. Köszönöm.
(#) Skillet válasza Hutty hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

No igen
Nem fogok másik lapot venni. Legyen inkább a miénk javítva.
Én is úgy vagyok vele, hogy így rengeteg hibalehetőség ki lesz zárva, és ha végül mégsem az a ludas (szerintem 99%, hogy az) talán könnyebb lesz megoldani a rejtélyt
Kérdés:
Az, hogy milyen meleg víz menjen a radiátorokhoz, illetve a HMV körben, az előlapi két tekerentyűvel állítható. Viszont ezek szabályzásához az infókat honnan, melyik szondákon keresztül veszi a lap? Néha mosogatásnál majdnem leégette a kezemet, illetve az előremenő is forró volt, hiába állítottam lejjebb.
KATT
6-ost és 11-est érdemes cserélni?
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2022
(#) Hutty válasza Skillet hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

HMV NTC a 11-es, kb. 5000 Ft.

És képzeld el ezt a "javítást" fűtésidényben.

Akkor gyanítom ez lesz az: Bővebben: Link
Ő lesz az: Bővebben: Link
Rendelek majd egyet, ha már működik a lap.
Így is alig tudtam visszarakni (leszedtem ugyanis, megnéztem magamnak), ha tűzforròak a csövek, nem csak nőgyógyásznak kell lenni, de még mazohistának is
Erre gondoltál?
A másik ilyesmi, vagyis a 6-os, az így néz ki:
KATT
KATT
Ez pedig itt van, ha jól gondolom ... KATT
Amúgy mi rajta az a kis pöcök?
(#) bitmixer válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

Én a gázszámláimban úgy látom, hogy a gáz energiatartalma 34,81 MJ/m3. Ez 9,67 kWh-nak felel meg, nem klappol a 8-cal. Lehet, hogy a "klasszikus értelmezés" másként működik, vagy vannak ekkora földrajzi és/vagy gázfajtánkénti eltérések? Tényleg csak kérdezem...

Az NTC ebben a típusban konkrétan hogy néz ki, nem tudom. De hasonlít hozzá, én még pasztát is kennék a cső és az NTC közé

A pöckös, az véghatároló, biztonsági. Adott hőfokon kipattan, a tulaj nyomja vissza a hiba elhárítása után. Ez nem szabályoz, ez kikapcsol.

Hmmm. És a képeken nem úgy tűnik, mintha ki lenne pattanva?
Mert ha igen, akkor megvan a bűnös?

Hmmm. És a képeken nem úgy tűnik, mintha ki lenne pattanva?
Mert ha igen, akkor megvan a bűnös?
Kiszedtem. Hát azt nem igazán lehet nyomkodni. Olyan, mint a beton. Ennél jobban én már nem merem nyektetni, mert félek, hogy a másik oldalon jön ki
Amúgy multiméterrel mérve, jelenleg zárva van a két pólus. Nem tudom mi az alap...

Idézet:
„Amúgy multiméterrel mérve, jelenleg zárva van a két pólus. Nem tudom mi az alap...”

Az az alap. Ha jó vezet, ha hiba van, szakadás.
Van még egy a hőcserélőn is...
(#) proli007 válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 24, 2022 /

Hello! Messze nem egyformák, csak ha felhívod a szolgáltatót, akkor egyforma.
Légnemű fűtőanyagok (25 °C-on)
(#) jpuskas99 válasza bitmixer hozzászólására (») Júl 25, 2022 /

Anno több éve gázkromatográffal munkahelyemen mi is kimértük a hozzánk beérkező gáz fűtőértékét, mert valahogyan eltérést tapasztaltunk. Akkor számoltuk ki ezt a 8-szoros értéket. Volt tippünk, hogy miért e különbség a számlázott és valódi fűtőérték között, de az már külön dolog. Inkább azzal a 8-szoros értékkel számolj.
(#) Gombszem válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

>>Volt tippünk, hogy miért e különbség a számlázott és valódi fűtőérték között<<

Ha nem titok, áruld el. Mert nem mindegy, hogy a csövön tényleg az jön ki, amiért fizetünk ((jó sokat).
(#) Gafly válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

(#) Skillet válasza Hutty hozzászólására (») Júl 26, 2022 / 2

Elvittem a dokihoz a lapot. Szemrevételezte, nem látott rajta semmit. Jött a bevizsgálás. Tesztpad. Konkrétan mindent rákötött, mintha csak a kazánban a helyén lenne. Persze, a fogyasztók (pl venti) helyén lámpa van. És... meg se nyekkent.
Innen már biztos volt, hogy szar a lap. Megleste újra nagyítóval. Megtalálta a hibát, javította, újra tesztpad és minden működött.
Garis.

Pár cuccot még ki akarok majd cserélni a kazánban, mert nem az igazi. Többek között a túl forró víz a fűtési és a HMV körben is.
Akkor ezekhez miket érdemes cserélni? 4,6,11?
KATT
Poénból nem cserélném mindegyiket, csak azt, ami tényleg hibás.
Elég a 11-est cserélni, amit beszéltünk?
Ez lesz az:
KATT
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2022
(#) bitmixer válasza Skillet hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

Minden elismerésem a tiéd! OK, legyen 20-25% azé a mesteré, aki ennyire felkészült ilyenfajta javításokra. Nekem nagyon tetszett a hozzáállásod a dologhoz, és hogy ezzel nem szaporítottad a szemét mennyiségét. Ha nyilvánosan nem akarod, privátban megírhatnád nekem a szaki elérhetőségét. Bármikor szükség lehet a segítségére.
Sajnos, a kérdéseidhez nem tudok hozzászólni...
(#) Hutty válasza Skillet hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

4, 6 határoló, nem szabályzó. Biztosíték.
11-es NTC, szabályzó, " hőmérő ". A pontos típusát nem tudom. Külalak, ellenállás, csatlakozás.
(#) Skillet válasza Hutty hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

Most zuhanyoztunk. 1-esre állítottam a kazánon a HMV hőmérsékletét. Maxra elfordítva a keverő csapot a meleg felé sem volt kellemetlen/forró. Közben asszonyt kértem, rakja fel 3-asra. Szépen felmelegedett a víz, forró lett. Vissza is raktuk 1-esre. Szóval jól működik. A fűtést meg majd tesztelem.
Köszönöm az infókat mindenkinek!
(#) Skillet válasza Gafly hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

Idézet:
„Nem tudom, szabad-e megosztani ilyesmit... ha nem, kérem törölje valaki
Kazán alaplapok javítása.
4. kerület
Egy hölgy veszi fel, elmondja a címet, stb. Ha ragaszkodunk, hogy mindenképpen szeretnénk a szakival is beszélni, mielőtt vinnénk a lapot, akkor megadja a közvetlen elérhetőségét.
Amíg ott voltam, rengetegen jöttek hozzá, folyamatosan hívták őt telefonon. Mesélte, volt egy bácsi, aki Balatonról vitt hozzá alaplapot javításra. De többen is postáznak neki, ha nem budapestiek. Ritka az ilyen szaki, mint a fehér holló.”

*** erre ugyanis bárki rákereshet:
KATT
Ott a név, telefonszám és hogy mit csinál. Ugyanis hirdeti magát. Saját maga adja meg az elérhetőségeit. De mondom, ha szeretnétek, töröljétek a hozzászólásomat.
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2022
Moderátor által szerkesztve
(#) Skillet válasza Skillet hozzászólására (») Júl 26, 2022 /

Vagy ez:
KATT
(#) Moderátor hozzászólása Skillet hozzászólására (») Júl 27, 2022

A visszaélések elkerülése érdekében a nevet, telefonszámot tartalmazó hozzászólás eltávolításra került.
(#) jpuskas99 válasza Gombszem hozzászólására (») Júl 28, 2022 /

Privát ment.
(#) bitmixer válasza jpuskas99 hozzászólására (») Júl 29, 2022 /

Elküldenéd nekem is? Kösz!
(#) bigdadylacika hozzászólása Júl 31, 2022 /

Hali

A fűtési rendszerben alacsony a nyomás (termomax inka 24krk). Hogyan növelhető? Vizet nem nyomnék már bele legutóbb a szerelő is csak felfújta mert azt mondta sok a víz benne és úgy alacsony.
A kazán tágulásit már felfújtam elzárt előre meg visszatérőnél nyitott leeresztő szelepnél. Van még két nagy piros tágulási is a falon de azokat is kéne? Vagy hogy lehet nyomást rakni a rendszerbe? Vagy csak fujjak a két nagy pirosba és kész? Köszönöm
(#) 444Tibi válasza bigdadylacika hozzászólására (») Júl 31, 2022 /

Tudni kéne hogy a 2 nagy piros a falon az fűtési rendszer része?
Ha igen, le kéne ereszteni nullára az aegészet, felfújni minden tágulási tartályt a megfelelő alapnyomásra mejd a vizet visszatölteni és így beállítani a nyomást.
Ha ezt így nem, akkor kísérletezgetni is lehet, pl. ha 1,5bar az üzemi, leengedni 1,1-re, majd a tágulásikat felváltva feljebb nyomatni. Ez lutri.
Következő: »»   522 / 605
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem