Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1020 / 1145
(#) david87 válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Birkozom vele most már csak a net fremwork 3.5 kel valahogy fel csalni neki.
(#) Régi motoros válasza david87 hozzászólására (») Szept 11, 2022 1 / 1

Azt nem értem, miért mindenáron külső meghajtóról akarod futtatni a wint? Ha van benne 120GB SSD érdemesebb lenne két külön partíciót létrehozni, és úgy feltelepíteni az egyikre linuxot másikra wint.
A W10 -nek azt hiszem 15GB kell a telepítéshez, a W7 -nek 10Gb. Ha már bebootol, ebből a méretből még lehet nyirbálni. Első körben (ha nem olyan programot használsz ami igényli) a VRAM -ot máris tilthatod, hogy csak fizikai RAM -ot használjon. (Persze ezért most pár ember biztos rám förmedne és jól leoltana, hogy azt nem kéne de nem érdekel). A másik opció amivel hely takarítható meg, hogy a hibernálást az SSD-re szintén letiltod a PowerCfg-ban. Egyébként amint már elmondták, ez a VAS valóban karcsú lesz, főleg ha nincs benne legalább 4GB RAM (ezt az információt nem említetted).
A Winnek annyi kell minimum, hogy használható legyen csak úgy magában. Ha ennél kevesebb van, működik ugyan, de az már sebességcsökkenést okoz. Másod sorban a W7nek (elvileg) kisebb az erőforrás igénye, mint a W10 -nek. Tehát azt sem értem, miért a W10 -est erőlteted erre a VAS-ra.
(Na most biztos ezért is kapok a pofámra másoktól, ami szintén mellékes.)
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2022
(#) Régi motoros válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Végső esetben, ha sehogy sem elég a 120GB beszerelhetsz egy SATA to mSATA adaptert,
így ha a házba befér, akár normál 2.5" nagyobb méretű SSD -t is betehetsz,
főleg ha van egy kis affinitásod egy SSD tartókeret elkészítéséhez és beépítéséhez.
(#) david87 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

8 Giga ram van a vasba.
(#) villanyipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

A gondokat tovább is sorolhatjuk a dual channel hiánya miatt, a beépített ki tudja milyen teljesítményű vga chippel(nem néztem utána), a bővítés utáni teljesítmény pluszok elfűtése, sanszos hogy egy 2 komolyabb művelet után a gép mellé már nem kell fűtés a szobában.
Azzal egyet értek hogy egy 32 bites win7 home talán sokkal jobb választás, viszont arra illő egy vírus kergető szoftver is, ami újabb fékhatás neki.
A linux töredék erőrrásból elviszi a szoftvert amit futtatni szeretne, kissé szöszmötölős beállítgatós móka, de az előttem szólók is említették, 30 körül vga nélkül már egy 3ik generációs i5 gépet össze lehet dobni, használt cuccokból, és az röhögve elfuttatna egy win10 64 pro-t is!
A 30k természetesen az érzékeny dolgok miatt mint új ram, ssd.
(#) Régi motoros válasza david87 hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Akkor ebből a szempontból szerencsés a helyzeted. Amit írtam azt fontold meg, úgy jobban jársz.
A video teljesítményről csak annyit, hogy ha valóban igaz amit írtál, és nem 3D -s alkalmazásokat fogsz futtatni, valamint a youtube -os videolejátszásoktól is távol maradsz, és még a H264
(és hasonló erőforrás igényes) videolejátszásokat is mellőzöd, addig a VGA is elég lesz.
Egy Win asztalt akármilyen gagyi VGA is meg tud jeleníteni 1920x1080 -ban.
Maximum ha minden kötél szakad, le kell tiltani az AERO megjelenítést (bár szerintem azzal is megbirkózik), és máris jó lesz. Mert nyilván nem a csillivilli üveg felületre vagy kíváncsi,
hanem a program UI -ra, arra meg jó a normál (akár Xp -ig butított) asztalfelület is.

A másik amit még megjegyeznék, hogy mostanra eljutottunk (sajnos) már odáig, hogy egy nyamvadt böngésző is zabálja az erőforrásokat, tehát ha mégis a Winnel a netre tévednél,
ott elképzelhető, hogy feltűnő lesz a gyengeség és a lassúság.
(#) david87 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Volt ezem már win 10 csak a hetente való telepítést untam meg mert mindig be nyelt valami vírust.
Így váltottam Linuxra.
(#) antiktelefon válasza david87 hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Teljesen félre lett víve a kérdés már, de ha hivatalos win10 telepítőt használsz és nincs tört programod, akkor szándékosan is nehéz vírust összeszedni, a w10 defender elég jó már.
De akkor keress egy windowsos gépet és arról tudsz akár windows to go megoldást is telepíteni a külső ssdre windows alól is.
(#) david87 válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Nem mondanám az asszony gépén hivatalos win 10 volt és csináltam egy virus keresést a defengerel nem talált semmit. rá küldtem egy malvarét egyből talált dolgokat azt leszedtem kapott egy nod 32 hivatalost amit én vetem meg az is talált elég sok mindent ennyit a virus irtókról.
(#) villanyipi válasza david87 hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Mint informatikát tanult ember elárulom neked, a vírusírtók vírust találnak olyan gépen ahol nincs, a driver kergetők a jövő évben tervezett kiadású titkolt drivert is felrakják neked, programozási fogás az ha nincs is semmi baj de netre tévedünk hihetetlen dolog de a neten át a nod vírust talál a gépeden, te kifizeted letöltöd ő kipucolja és minden rendben, bár addig sem volt baj !
(#) xxxyyy válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 11, 2022 /

Több száz gépen használunk Eset víruskeresőt és ez alapján elmondhatom, hogy nem túl gyakori a vakriasztás, kb. mint a fehér holló.
Arra sem emlékszem, hogy valaha is találkoztam volna a részükről agresszív marketinggel.
Informatikai vállalkozásnál dolgozom.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2022
(#) Gombszem válasza xxxyyy hozzászólására (») Szept 12, 2022 / 1

Pontosan így van. Annyit hozzátennék, hogy a ESET-nek van magyar irodája, és korrekt magyar nyelvű ügyfélszolgálata.
Persze a feltétele az, hogy meg kell venni, és nem valamilyen mókolt akármit futtatni.
Tanulóknak, orvosoknak, nyugdíjasoknak féláron van. Érdemes több évre venni, úgy olcsóbb.
(#) xxxyyy válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 12, 2022 /

Bár tény, hogy nem a legolcsóbbak de a többgépes licenc már jobban néz ki és az elmúlt években eddig nem követték a forintgyengülést sem (ügyfélkörünk miatt viszonteladójukként rálátok erre).
(#) Gombszem válasza xxxyyy hozzászólására (») Szept 13, 2022 /

Ráadásul vannak országok, ahol még olcsóbb is, többek kötött a nálunk levő hatalmas ÁFA miatt. A bárhol megvett licensz kód nálunk is használható. A program csak a valódiságot ellenőrzi.
(#) Sitti hozzászólása Szept 16, 2022 /

Egy Asus asztali számítógép alaplapon elfüstölt egy SMD alkatrész. Sajnos a google nem a barátom. Tudnátok segíteni, hogy milyen alkatrész lehet ez?
(#) antiktelefon válasza Sitti hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Mondjuk pontos típust írhattál volna. Ha a 12V RGB csatlakozó mellett van, esélyes 3 fetről van szó.
(#) Sitti válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

TUF GAMING B560M-PLUS
És igen - valóban az 12V RGB csatlakozóknál van.
Én is tranzisztorra, vagy FET-re tippelnék. Csak nem találok infót a rajta látható 15L22 felirat alapján.

Először szedd le a rosszat, nézd meg működik-e jól a lap és a gateje fele nem halt-e meg valami. Volt már ilyen, kilőtte q Nuvoton ict az meg a siot, gazdasági totálkár volt.
Ha jól működik a lap, akkor fogsz egy másik fetet, lekapod és alkatrész teszter megmondja a tipust és pinoutot és egy 4-5A-es, hasonló rdsonost raksz be. Vagy Bpn vadászok valami donorról egyet, ha délinél jársz.

A gép tökéletesen működik az RGB részt leszámítva. Windows betöltődik - lefagyás nincs - terhelés alatt (játék) is teljesen tökéletes. Érdekes, hogy az alaplapon két RGB csatlakozó van, és a másik sem működik, ami az alaplap túlsó felén van.
Sajnos a tudásom, és megfelelő műszerem nincs meg, hogy az alkatrészt kiszerelés után be tudjam azonosítani. Ezért próbáltam a szám alapján.... Hátha....
De te így a szám alapján tudsz donort keríteni?

Lehet tudnék, de ha a rosszat leszedve a többi nem megy, akkor csere sem fog segíteni, a vezérlőic is meghalt vagy valami soros ellenállás/bizti is kiégett. Ha ic meghalt, örülhetsz nem nyírta ki a siot és elindul a lap.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Szept 16, 2022 /

Rendszerindításkor a képen látható kis ablakot kapom, a feladatkezelő is csak annyit ír programnévnek, hogy "Error". Rendszer: Windows 98 SE. Teljesen nem értem, hogy mi történik.

error.png

De működik most is a többi. Csak olyan mintha a piros szín hiányozna.
(#) villanyipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Kevés a ram.

Azt írtad a másik sem megy, de mindegy. Akkor gate zárlat mérés és csere.
Budán jársz?
(#) pittti válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 16, 2022 / 1

Vagy sok...
(a Win9x rendszerek 512MB memóriánál nemigen kezelnek többet!)

Illetve trükkel lehet - lapozással, de az nem valós memóriakezelés...

Bocsánat rosszul fogalmaztam.
Helyesen: A másik sem működik rendesen.
Nem járok Budán. Békés megyéből irok.
De ez nem akadály. Rendelek futárt ha kell.

Futárt egy fetért, amikor lehet más is rossz
lcrt4 vagy hasonlód nincsen?
Ha nagyon nem akkor inkább keresek valami rajzot hasonlóról majd és kinézem.
(#) antiktelefon válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Tessék.
Beforgatta valamiért.
PM606BA N-Channel Enhancement Mode MOSFET 30V RDS(ON) 20mΩ @VGS = 10V .
szóval ilyesmi kell, sot23 vqagy hasonló. Kb ezt írtam tippre is, de ez pl jó lehet. Más rajza, de azonos részlet 99%
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2022

rgb.jpg

(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

48MB vajon minek lehet kevés? Eddig minden jól ment.
(#) villanyipi válasza pittti hozzászólására (») Szept 16, 2022 /

Ok, de ezt próbáld meg neki te elmondani, nekem bőven elég lesz az éjszakás műszak, nincs erőm egy "igazi szakembőr" pesztrálásához.
Következő: »»   1020 / 1145
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem