Fórum témák
» Több friss téma |
Miért pont fat32? Nem esetleg exfat? Win10 telepítése eleve ntfs-ről megy nekem kissé ilyen elugrok Amerikába mert épp Ázsiában van dolgom de arra menőbb kerülni szaga van a dolognak
nem de már ki vagyok teljesen. reggel mentem volna fényt technikát vezérelnem de le kellet mondanom.
azért mert a linux nem ismer mást
Fogj egy telefont egy OTG kábellel, amit összeszenvedsz, még az is sokkal egyszerűbb lesz a végén...
De akár egy szomszédhoz is beugorhattál volna, egy win telepítő írása nincs 5 perc, ha nem hulladék a pendrive.
itt ki zárva minden mert a szomszédokba idősek laknak ott meg nincs sz .gép
A gparted tud ntfs-re formázni.
Az alaplapok többsége nem tud exfat-ot uefiben bootolni, de 99% hogy ntfs-t tud, fat32-re pedig nem fér rá az install.wim csak darabolva.
most ki keresem a gpartedet a szoftver kezelőből és fel teszem
de az UNETboot in nem ismeri fel az NTFS fájrendszert
Gparted fel ismeri a pendrájvot de nem tud vele kezdeni semmit. most ez jön ki hibának.
mit rontok el ebbe a két parancsba. ajzer@hajzer-string:~$ sudo mkdir /mnt/iso [sudo] hajzer jelszava: mkdir: nem lehet a következő könyvtárat létrehozni: ”/mnt/iso”: A fájl már létezik hajzer@hajzer-string:~$ sudo mount -o loop win10.iso /mnt/iso/ mount: /mnt/iso/: failed to setup loop device for win10.iso. hajzer@hajzer-string:~$ A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Szerintem már megcsináltad egyszer, nyilván kétszer nem engedi becsatolni..
Nézd meg mi van a ”/mnt/iso” könyvtárban. Szerintem már minden ott van, csak át kéne másolnod filekezelővel a tartalmát pendrivera. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
meg leltem az mnt mapát most másolom bele az iso fáljt
ez a hiba fogad sudo mount -o loop win10.iso /mnt/iso/ mount: /mnt/iso/: failed to setup loop device for win10.iso. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
most ez a hiba üzenet jön.
ajzer@hajzer-string:~$ sudo mkdir /mnt/iso [sudo] hajzer jelszava: mkdir: nem lehet a következő könyvtárat létrehozni: ”/mnt/iso”: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár hajzer@hajzer-string:~$
Látom ez neked nem fog menni.
Kérj meg valakit aki megcsinálja neked a pendriveot (windowsos gépen), sőt talán az egész telepítést rábízhatnád.
nincs környékemen aki értene ilyesmihez akit ismerek azok meg applés termékeket használnak.
csak azt nem értem ha a linuxot le töltöm iso ként és a be épített pendrájv lemezkép íróval ki írom egy usb meghajtóra az működik a win 10 meg nem megy ezzel a módszerrel. A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Ennek egyik oka amitől nem tudunk elszakítani,a fat32 korlátja amire nem fér rá a win10 telepítője sem, oda ntfs illik és a fent leírt megoldások pontos követése, javaslom nézegess youtube videókat erről vizuálisan nézve talán jobban megérted ami tőlünk kínaul hangzik!
az a baj nem sok videó van ami foglakozik ilyesmivel meg fele kinai amit én nem értek
Üdv!
Kezdjük az elején: milyen gépre akarod telepíteni (BIOS vagy UEFI indítású)? BIOS indításúnak MBR partíció formátum kell FAT32-re formázva, UEFI indításúnak pedig GUID, NTFS-re formázva. BIOS alapú telepítéshez be kell kapcsolni a CSM-et (Compatibility Support Module) az alaplap BIOS-ában, UEFI alapú telepítéshez viszont ki kell kapcsolni. A "Secure Boot" UEFI alapon bekapcsolható igény szerint. Ha nem tudod FAT32 pendrive-ra összehozni, akkor telepítsd UEFI módban (10 évesnél csak nem öregebb a géped, azóta meg már mindenre került UEFI is).
Bővebben: Link
Itt a kész linuxon végrehajtott win telepítés képes szöveges leírása, neten találsz a rufuszhoz annyi leírást hogy hetekig csak olvasgatni fogsz de Doky kolléga leírása is tökéletes, formázd le a pendrive-od teljesen és azután már lépésről lépésre menni fog a dolog, ha nem sikerül keress fel egy maszek szervizt félóra alatt feldobja neked a dual boot rendszert!
a gép már régeben vásároltam a Hestoréban Bővebben: Link erre szeretnék a linux melé egy kűlső merevlemezre egy win 10 felteni
Ez a gép ezzel a procival igen csak döcögős lesz win10 op-pal nem lesz se szép se gyors bár rengeteg rammal el fog rajta futni.
Minél többet írsz, annál rosszabb... Ez egy olyan pc, ami pénztárgépnek, raktárba, célfelhazsnálásra, ipari vezérléshez való, USB-n át win10 meg fog halni, olyan használhatatlanul lassú lesz. Illetve win10 nem szeret USB-n át stabilan működni.
Bővebben: Link Egy 6800-as 775 szintjén van, csak single coreban fele alatt van. 3320m nálam a win10 elviselhető felhasználóélmény korlát.
nem most vettem hanem 3 ével ezelőtt.
AZ asztali gépem javítása többe került volna mint ez
Na igen, gyorsabb voltál. Nem fog elfutni. Van 3 ilyen kategóriás procijú olcsó laptopom és még eladni sem rakom fel, mert csak szenvedne vele a vevő.
Most 35 ezerért lényegesen sokkal sokkal jobb gépet összedobálsz. Amúgy nem tudom milyen javításról beszélsz, de pctáp van ingyen bárhonnan, ház nem kell/akad, egy 4570 vagy hasonló proci egy H81 lappal, 8GB rammal használtan már nincs 30 ezer se, mondjuk ha integrált GPU van, lehet érdemes valami olyat keresni, amiben erősebb, de ez is mindenben minimum triplán veri ezt a gépet. De ha távolabb megyek egy mostanival egyező tudású gépet ingyen megkapsz bárhol, most is van vagy 8-10db a pincében és amiatt nem hoztam el még 10-et.
Ez a gép 3 évvel ezelőtt is pontosan arra volt jó, mint amit írnak a hirdetésben, ez célfelhasználásra készül, nem otthoni pcnek, egy 1080p videót sem tud lejátszani tapasztalat alapján, új linux/win telepítéssel sem. Ebben most egy msata SSD van csak? Mondjuk arra nem fog felférni win10 esélyes.
én nem filmet akarok nézni rajta hanem egy pár programot futtatni rajta ami windowsos.
és Linuxon nem fut. 1 darab m sata SSD van jelenleg benne ami 120 gigás A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2022
Nem filmre írtam, azt bírja is. Youtubera, mondjuk ha rá akarsz keresni, hogy kell win telepítőt csinálni. De nem fog menni, túl gyenge a proci ahhoz, hogy az USB korlátaival együtt jól fusson meg virtuális géphez is gyenge.
Mit akarnál futtatni rajta amúgy? Single core tudása valami elképesztő, ha nincs optimalizálva, kb el sem fog indulni.
Freestylert akarom futatni mert abbol nincs linuxos verzió.
Meg kell neki a Netfremvork 3.5 verziója. Azért akarok egy külső ssd re rá tenni win 10 et.
Ez ugyan angolul van de a te szoftvered futtatják linux alatt wine progin keresztül, ezért tényleg kár vesződni a win-nel egy ipari pcre!
Bővebben: Link
Van egy erős tippem, hogy ez a csoda csak egy bizonyos USB portról hajlandó bootolni, ami USB2.0-ás és valószínűleg belül van, egy alaplapi headeren kivezetve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |