Fórum témák
» Több friss téma |
Teljesen haszontalant.
Elvileg a "Media Feature Pack csomag" az upgrade "N" verzióról simára. Letöltöttem, lefuttatom a telepítőt, hátha...
To download the Media Feature Pack, navigate to the page: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack and select the Edition of Windows that you are using.
Létezik média pakk hozzá, az gyakorlatilag upgradeli, csak a licence verzió lesz N még mindig de mivel tört verziód van, olyan mindegy. Én szereznék jogtiszta vagy minimum felhasználási feltételekben picit szürke kulcsot és raknék jogtiszta win10 prot aztán akkor tényleg lehet újratelepíteni.
Nekem már annyira mindegy, csak működjön... Lefutottam egy újabb kört a driver telepítővel, hátha... ("A remény hal meg utoljára.") ...de még továbbra sem jó.
Kell vajon újraindítás a "Media Feature Pack csomag" telepítését követően?
Ezt kaptam, szerintem haszontalannak tűnik.
Igen, régóta közismert tény hogy az N-es verzió csak mazohistáknak való...
A Google-ba másold be ezt a karaktersort. Milyen találatokat kapsz?
Sajnos vettem észre... Holnap vissza kimásolok pár mappát, utána ismét újratelepítek.
Az első sor nem vezetett találatra, de a második sorra többek között ezt is kaptam, ami szintén egy USB digitalizáló, de a találatok köszönő viszonyban sincsenek az én hardveremmel, tehát nem jutottam előrébb.
Idézet: „usb\vid_1d19&pid_6109”
Viszont a hardverileg nagyon hasonló. Én megpróbálkoznék annak a drájverével is.
Megpróbáltam, vagy köszönő viszonyban sincsenek vagy ez sem működött. Erősen lehet, hogy ennek újbóli újratelepítés lesz a vége...
Nem te mondogattad nagyban az informatikai képzést?
Bővebben: Link HW azonosító alapján az ms update catalogban keresel... Letöltöd és ha nem akarsz parancssorban szenvedni kicsomagolod egy mappába és a mappában keresel drivert az eszközkezelőben. És mint írtam, a chip és a hw azonosító számít, nem a burkolat. Már ha nem annyira kínai, hogy hazudik a hardverről, mert akkor nehéz lesz drivert találni. Mi az, hogy hardverilag nagyon más? az egyik fekete a másik meg szürke és esetleg más hosszúságú kábele van? Attól még a chip ugyanaz. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2022
Gyártó és szériafüggő, mert a ma használatos WD-k, Toshibák és Hitachik kint (a rámpán) parkoltatják a fejeiket, az ex Samsung 3.5"-ök közt volt több széria, ami bent (a tányérok felületén, az erre kialakított CSS landoló zónában), de a 2.5"-jeik kint, a Seagate-ek is vegyesen.
Nagyon a hőskorban még rugó húzta be a fejet parkoláshoz, később volt olyan megoldás amikor leállítás előtt külön paranccsal kellett parkoltatni különben utána már nem indult el a gép, aztán jöttek az automatizált megoldások, hogy amikor a firmware érzékeli, hogy elfogy a tápfeszültség, akkor a motort átmenetileg generátorként használva visszaforgatják a mozgási energiáját ami az inerciával együtt besegít, hogy a fejeket parkolni lehessen. Azért a 3.5" HDD-ken alkalmazzák a belső parkolást, mert ott extra motornyomaték áll rendelkezésre a 2.5" gyengébb motorjaihoz képest, plusz a tányérok vastagabbak is lehetnek, így nem csak védőréteg, hanem tapadásgátló réteg is kialakítható rajtuk. Egyetlen kivétellel találkoztam: az egy tányéros, 500 GB-os Barracuda 7200.12-vel, aminek úgy tűnik, hogy alulméretezték a motorját és emiatt hajlamos letapadni. A parkoló zóna kialakítását meg már leírta pittti.
Köszönöm neked is.
Van még sok rossz winyó ami szétszedésre vár, tanulmányozni fogom.
Üdv kollegák!
Azt szeretném megkérdezni, a Windows milyen néven és hová teszi el a netről töltött frissítéseket? Valamint hol található a Windows-ban az olyan saját alkalmazás, amikor pl. a kissé hibás Windows megjavítja önmagát? Értem alatta - jelenleg a Windows-ban a kikapcsoló-gomb nem aktív. A gombra rávitt egérkurzorra valamiért egyáltalán nem aktiválódik.
A név valami randa azonosító. A helye pedig c:\windows\softwaredistribution
Rendszerfájlok ellenőrzésére a system file check (sfc) szolgál, de olyat még nem láttam, amikor az megjavított volna bármit is
Miért bontod szét őket? Mihez van ennyi mágnesre szükséged? Vagy mindből dizájnos falióra készül?
Sziasztok!
Reggel a következő piros villogó felirat: HDD0 : BOOTCODE - HANARO 2 ENGINE (REV1) 144PB A HDD nem tud bebootolni??? Döglődik?
Ennyi infóból megállapíthatatlan a probléma.
Milyen gép, milyen merevlemez (Samsung-ra tippelek), milyen op-rendszer? Bios ellenőrzés megtörtént? Egy fotó a képernyőről?
Boot üzenet karakteres képernyőn, XP, SP1233 Samsung 120GB. Kicsit melegedett, most meg megy... Sentinel szerint jó. Hmmm. Nem szereti a hideget. (mondjuk 3046 napos szegény)
Lehet akár kontakthiba is valamelyik kábelnél.
Köszönöm, átmozgatom. Csak az a HANARO sehonnan sem volt ismerős...szép japán nói név is lehet...
A Windows Update-et nem tanították nekünk, alap, hogy a Windows frissítéseit el tudjuk indítani, de ennyi. Nagyon sok ott a különböző driver, elveszek közöttük.
Nem vacakolok tovább, vissza kimásolok pár mappát, utána újratelepítek, csak kínzom magam ezzel az N verziós rendszerrel... Most alaposan megtanultam, hogy az "N" jelölésű Windows verzókat még bottal se ajánlott piszkálni, mert nagyon sok szükséges dolog hiányzik belőle. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2022
Semmi nem hiányzik, ami kellene és ne lenne pótolható.
MS update catalog az nem a windows update... Bármilyen picit is egzotikus laptopot ha valaha drivereztél, biztos kellett. Egy Dell xps vagy Razer blade esetében nem ritka 10-12 driver kell onnan külön. De régebbi thinkpadre win10 telepítés után kellett drivereket vadászni. OEM wifi modul csere után is pl a jól működő, nem alap driver is onnan lesz stb. Szóval kell tudni használni, mert újrarakástól még nem lesz driver.
Idézet: „kínzom magam ezzel az N verziós rendszerrel” Csak nyugodtan. Mindenki hajlamai szerint... A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2022
Ha utana olvastal volna a verzioknak, mielott felrakod, sokkal okosabb lettel volna...
De ez nem szokasod, mint tudjuk...
Céges adatok vannak rajtuk. Van aki átfúrja egy bika fúróval az egészet, de nekem az túl brutális. Pár csavar kiszedése után szépen bontható.
A ház, meg egyéb alu alkatrészek mennek fém hulladékba, az elektronika veszélyes hulladékba. Gyönyörű, nem mágnesezhető csavarokat lehet belőlük termelni. Sok collos, de nagyon sok metrikus is található bennük. A mágnesekre meg mindig van jelentkező barkács hajlamú kolléga.
Hát ja, "ha az a volna nem lett volna"... Valamiért azt gondoltam, hogy "áh, úgyse kell nekem az a Media Player"... Na persze, meg nagyobb rakat szükséges dolog is hiányzik belőle. És igen, most tanultam ebből. Újratelepítek, mert ez így nem nevezhető teljesen "használhatónak"...
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2022
Sorold már fel a rakás dolgot, ami hiányzik. Konkrétan van egy pakk, ami mindent felrak, de amúgy is csak az alapvető média dolgok hiányoznak, egy vlc, ffmpeg, irfanview meg audacity és OBS amúgy is feltelepítendő, ha hatékonyan akarsz dolgozni bármivel.
Nem arról van szó, hoyg távoli asztal vagy biztonsági funkciók hiányoznak.
Egyszer nagyon felhúztak egy Dell javítással és torx hdd csavarokkal pótoltam, ami hiányzott Rá 2 generációra a gyártók maguktól áttértek a torx retkekre...
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2022
Nem lehet feltelepíteni az USB-s digitalizálómat, hiányzó dll hibákat kapok rendszerindításkor (amddvr.exe), valamibe kellene Media Player integráció de hiányzik valami dll, meg úgy eleve hiányoznak multimédia dolgok.
20 percen belül megkezdem az újratelepítést, kellően elegem lett az egész "N" verzióból! |
Bejelentkezés
Hirdetés |