Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Win7 asztali gépről másolok Win10 tabletem egyik megosztott mappájába filmeket totalcommanderrel. A gond az, ha a tablet elmegy energiatakarékos módba, megszakítja a hálózati kapcsolatot, így nem folytatódik a másolás. Be lehet azt valahogy állítani, hogy hálózati forgalom közben ne szakadjon a kapcsolat és végig várja a fájlok másolását?
Köszi, biztos, nem vírus, saját viber-es fényképem
Csak emlékeznék rá, ha véletlen letiltottam volna.
Nem feltétlenül szükséges bűvészkedni, ha Total Commander programon belül nyitod meg a képfájlt, akkor magától a jó öreg Windows Fényképnézegető fog megnyílni, ez tapasztalat, nekem is Win10 van már jó ideje.
(Csupán akkor kellhet így bűvészkedni, ha nem használ az ember semmi mást, csak Windows Intézőt.)
Szia!
Szerintem ez csak úgy fog működni, ha a másolás idejére kikapcsolod az energiatakarékos módot a tableten. Nekem Ps3-al volt ilyen gondom, és sajnos annál is csak ez segített, ha alvó módba ment azonnal szakadt az ftp.
TC alatt nekem a beépített Lister nevű nézegető nyílik meg, duplakattra pedig az XnView...
Ó jajj szegény fejemnek. Hogy ennek a "szuper" rendszernek nincs magától annyi esze, hogy épp fájlírás művelet zajlik a helyi hálózaton, akkor nem megyünk szunyókálni míg az be nem fejeződik.
Őszintén szólva én is elértem azon kort hogy ha megunok hegeszteni fúrni faragni elzavarok bárkit bezárom az ajtót és leszunyókálok
Neked nyilván azért az nyílik meg dupla kattra, mert telepítve van, nekem pedig nincsen telepítve semmi más, csak ami a Windowsban alapból benne van. Azt, hogy "nyitod meg", értelemszerűen dupla kattintásra valamint Enter gombbal való megnyitásra értettem.
Szia.
Az alábbi oldalról letölthető a regisztrációs file a hagyományos képnézegető használatához. A hagyományos képnézegetőt használom az újabb helyett, nekem a régebbi jobb. A regisztrációs fájlokat futtatni kell, majd a képnél a társításnál kikeresni és használni. Link A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
Amennyi szenvedés megy ezzel napok óta, nem lenn egyszerűbb ránézni az ajánlott alternatívákra? Már csak azért is, mert lényegesen jobb a beépítettnél. Irfanview még XP-s korszakból maradt és pár megás kis dolog, de baromi jó.
Igen, pont ezeket a fájlokat javasoltam én is, csak a link nem volt meg.
Ilyen gondra vannak direkt picike programok, amik akadályozzák az alvását a Win-nek.
De a legegyszerûbb megoldás, egy Winamp-ot, vagy egy videolejátszó programot elindítasz (pl. hang nélkül, egészen kicsiben hogy erôforrást se nagyon egyen), az ilyen lejátszóprogramok alapból akadályozzák az alvását a gépeknek.
Sziasztok!
Ha a számítógéphez kapcsolt monitor (LG 17" Lcd) HDMI vagy VGA kábellel van csatlakoztatva, akkor automatikusan felismeri a csatlakozás típusát? (win 10 64 bit). A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2022
90%ban igen, ha nincs másik kimeneten valami amit elsődlegesebbnek érez.
Köszönöm, ugyanis most mid a kettő cstlakoztatva van, és nem reagál a monitor gombokra sem, csak a ki/be kapcsolásra, és nem tudom állitani a bemenetet.
Ha ezt úgy kell értelmezni, hogy mind 2 kimeneten van mondjuk egy monitor vga és egy tv hdmi-n általában a gyorsabbra kapcsol elsőre, de a gombokhoz a monitoron ennek nincs köze, az a monitor sajátja, jel ide vagy oda a menüjének be kell jönnie.
Ha csak a monitor van csatlakozva és nem érez úgysem jelet, lehet akár kábel hiba is, vagy más. Gondolom a driver a legfrissebb, de a vga típust se titkold el nagyon!
Idézet: .„mind 2 kimeneten van mondjuk egy monitor vga és egy tv hdmi-n” Nem, a monitorban van midkettő és a menü sem jön elő.
Van lehetőséged másik gépen kipróbálni a monitort, vagy esetleg egy közeli tv amin a géped kimenete tesztelhető?
Bár a menü hiánya engem monitor hibára irányít, de azt egy cserebere módszer rögvest ki tud zárni.
Köszönöm, megpróbálok másik monitort szerezni.
Kössz a sgítséget.
Esetleg még megoldás lehet a monitort tesztelned ha van tv előfizud hdmi kimenetű médiaboxxal, azt is rádughatod a monitorra ha ott sem kap jelet akkor a monitor szervizes lett.
Idézet: „Nem, a monitorban van midkettő és a menü sem jön elő.” Bocs, de ezt hogy kell érteni? A monitorodon van HDMI, és VGA bemenet is, és mindegyikre csatlakozik egy-egy PC? Én azt csinálnám, hogy a monitorra csak vagy a HDMI, vagy csak a VGA bemeneten adnék jelet, és úgy vizsgálnám. Ha egyik esetben sem jön elő a menü, akkor nagy valószínűséggel meghibbant a monitorod, és javítani vagy cserélni kellene. Amúgy nem a monitor ismeri fel a csatlakozás milyenségét, hanem a PC. A monitor az adatcsatornán visszaküldi a VGA drivernek az adatait, a típusát, az általa megjeleníthető felbontást, bitmélységet frekvenciákat, és a VGA driver abból tudja, hogy egyáltalán milyen beállítási lehetőségeket kínáljon fel, és többnyire beáll a legoptimálisabb formátumra.
1 monitort 1 kábellel kössél a géphez. Van amiből a 2 már sok.
Idézet: „mindegyikre csatlakozik egy-egy PC? ” Nem, 1 pc, 1 monitor. Amúgy már tárgytalan, a monitor már a szervízben van.
Sziasztok. Esetleg valakinek Lenovo V15-ADA 82C7 típusú notebook BIOS-ja megvan-e? Nagy szükségem lenne rá. Neten .bin nincs sehol.
Az alaplap NM száma alapján kellene keresni. De a bios updatekből is vissza lehet fejteni sokszor. Régit backupold a win kulcs miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2022
Én az ilyesmit innen szoktam letölteni...
Link... (csak vigyázz, ha a Main chipet újraírod, az EC-t is újra kell írni!) A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2022
Idézet: „"Amúgy nem a monitor ismeri fel a csatlakozás milyenségét, hanem a PC"” Na azért ez nem egészen így van! A két-bemenetes monitor a bekapcsolás után végignézi a bemeneteit. Nekem pl. a Samsung mindjárt kezdi a VGI-vel, majd átmegy a DMI-re. Ha semmit sem lát, lelép.
Gondolom a forrás választást is a monitor végzi, (egy monitor két forrás) de a pc tudja beállítani magát, hogy működjön is.
Hisz ha nem lenne fizetős, akkor nem is lenne gond. Az a gond hogy a tulaj próbáta frissiteni a BIOS-t, lement az UPDATE, azután már nem kapcsolt be. CH341A val próbálkozom, beleirja hiba nélkül, de ha verifyt nyomok akkor a felénél hiba. Lehet kell vennem másik chipet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |