Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1025 / 1144
(#) Régi motoros hozzászólása Szept 26, 2022 /

Üdv!

Win7 asztali gépről másolok Win10 tabletem egyik megosztott mappájába filmeket totalcommanderrel.
A gond az, ha a tablet elmegy energiatakarékos módba, megszakítja a hálózati kapcsolatot, így nem folytatódik a másolás. Be lehet azt valahogy állítani, hogy hálózati forgalom közben ne szakadjon a kapcsolat és végig várja a fájlok másolását?
(#) SzilCsong válasza img hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Köszi, biztos, nem vírus, saját viber-es fényképem
(#) SzilCsong válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Csak emlékeznék rá, ha véletlen letiltottam volna.
(#) Udvari Zsombor válasza Gombszem hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Nem feltétlenül szükséges bűvészkedni, ha Total Commander programon belül nyitod meg a képfájlt, akkor magától a jó öreg Windows Fényképnézegető fog megnyílni, ez tapasztalat, nekem is Win10 van már jó ideje.
(Csupán akkor kellhet így bűvészkedni, ha nem használ az ember semmi mást, csak Windows Intézőt.)
(#) 1tom válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Szia!

Szerintem ez csak úgy fog működni, ha a másolás idejére kikapcsolod az energiatakarékos módot a tableten. Nekem Ps3-al volt ilyen gondom, és sajnos annál is csak ez segített, ha alvó módba ment azonnal szakadt az ftp.
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

TC alatt nekem a beépített Lister nevű nézegető nyílik meg, duplakattra pedig az XnView...
(#) Régi motoros válasza 1tom hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Ó jajj szegény fejemnek. Hogy ennek a "szuper" rendszernek nincs magától annyi esze, hogy épp fájlírás művelet zajlik a helyi hálózaton, akkor nem megyünk szunyókálni míg az be nem fejeződik.
(#) villanyipi válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 26, 2022 / 1

Őszintén szólva én is elértem azon kort hogy ha megunok hegeszteni fúrni faragni elzavarok bárkit bezárom az ajtót és leszunyókálok
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 26, 2022 /

Neked nyilván azért az nyílik meg dupla kattra, mert telepítve van, nekem pedig nincsen telepítve semmi más, csak ami a Windowsban alapból benne van. Azt, hogy "nyitod meg", értelemszerűen dupla kattintásra valamint Enter gombbal való megnyitásra értettem.
(#) martin66789 válasza SzilCsong hozzászólására (») Szept 27, 2022 /

Szia.

Az alábbi oldalról letölthető a regisztrációs file a hagyományos képnézegető használatához. A hagyományos képnézegetőt használom az újabb helyett, nekem a régebbi jobb. A regisztrációs fájlokat futtatni kell, majd a képnél a társításnál kikeresni és használni.

Link
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
(#) antiktelefon hozzászólása Szept 27, 2022 /

Amennyi szenvedés megy ezzel napok óta, nem lenn egyszerűbb ránézni az ajánlott alternatívákra? Már csak azért is, mert lényegesen jobb a beépítettnél. Irfanview még XP-s korszakból maradt és pár megás kis dolog, de baromi jó.
(#) Gombszem válasza martin66789 hozzászólására (») Szept 27, 2022 /

Igen, pont ezeket a fájlokat javasoltam én is, csak a link nem volt meg.
(#) KBal76 válasza Régi motoros hozzászólására (») Szept 27, 2022 /

Ilyen gondra vannak direkt picike programok, amik akadályozzák az alvását a Win-nek.
De a legegyszerûbb megoldás, egy Winamp-ot, vagy egy videolejátszó programot elindítasz (pl. hang nélkül, egészen kicsiben hogy erôforrást se nagyon egyen), az ilyen lejátszóprogramok alapból akadályozzák az alvását a gépeknek.
(#) Kari55 hozzászólása Szept 28, 2022 /

Sziasztok!
Ha a számítógéphez kapcsolt monitor (LG 17" Lcd) HDMI vagy VGA kábellel van csatlakoztatva, akkor automatikusan felismeri a csatlakozás típusát? (win 10 64 bit).
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2022
(#) villanyipi válasza Kari55 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /

90%ban igen, ha nincs másik kimeneten valami amit elsődlegesebbnek érez.
(#) Kari55 válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 28, 2022 /

Köszönöm, ugyanis most mid a kettő cstlakoztatva van, és nem reagál a monitor gombokra sem, csak a ki/be kapcsolásra, és nem tudom állitani a bemenetet.

Ha ezt úgy kell értelmezni, hogy mind 2 kimeneten van mondjuk egy monitor vga és egy tv hdmi-n általában a gyorsabbra kapcsol elsőre, de a gombokhoz a monitoron ennek nincs köze, az a monitor sajátja, jel ide vagy oda a menüjének be kell jönnie.
Ha csak a monitor van csatlakozva és nem érez úgysem jelet, lehet akár kábel hiba is, vagy más.
Gondolom a driver a legfrissebb, de a vga típust se titkold el nagyon!

Idézet:
„mind 2 kimeneten van mondjuk egy monitor vga és egy tv hdmi-n”
.
Nem, a monitorban van midkettő és a menü sem jön elő.

Van lehetőséged másik gépen kipróbálni a monitort, vagy esetleg egy közeli tv amin a géped kimenete tesztelhető?
Bár a menü hiánya engem monitor hibára irányít, de azt egy cserebere módszer rögvest ki tud zárni.

Köszönöm, megpróbálok másik monitort szerezni.
Kössz a sgítséget.

Esetleg még megoldás lehet a monitort tesztelned ha van tv előfizud hdmi kimenetű médiaboxxal, azt is rádughatod a monitorra ha ott sem kap jelet akkor a monitor szervizes lett.
(#) Suba53 válasza Kari55 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /

Idézet:
„Nem, a monitorban van midkettő és a menü sem jön elő.”

Bocs, de ezt hogy kell érteni? A monitorodon van HDMI, és VGA bemenet is, és mindegyikre csatlakozik egy-egy PC?

Én azt csinálnám, hogy a monitorra csak vagy a HDMI, vagy csak a VGA bemeneten adnék jelet, és úgy vizsgálnám. Ha egyik esetben sem jön elő a menü, akkor nagy valószínűséggel meghibbant a monitorod, és javítani vagy cserélni kellene.

Amúgy nem a monitor ismeri fel a csatlakozás milyenségét, hanem a PC. A monitor az adatcsatornán visszaküldi a VGA drivernek az adatait, a típusát, az általa megjeleníthető felbontást, bitmélységet frekvenciákat, és a VGA driver abból tudja, hogy egyáltalán milyen beállítási lehetőségeket kínáljon fel, és többnyire beáll a legoptimálisabb formátumra.
(#) Doky586 válasza Kari55 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /

1 monitort 1 kábellel kössél a géphez. Van amiből a 2 már sok.
(#) Kari55 válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 28, 2022 /

Idézet:
„mindegyikre csatlakozik egy-egy PC?

Nem, 1 pc, 1 monitor.
Amúgy már tárgytalan, a monitor már a szervízben van.
(#) cupika97 hozzászólása Szept 29, 2022 /

Sziasztok. Esetleg valakinek Lenovo V15-ADA 82C7 típusú notebook BIOS-ja megvan-e? Nagy szükségem lenne rá. Neten .bin nincs sehol.
(#) antiktelefon válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 29, 2022 /

Az alaplap NM száma alapján kellene keresni. De a bios updatekből is vissza lehet fejteni sokszor. Régit backupold a win kulcs miatt.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2022
(#) pittti válasza cupika97 hozzászólására (») Szept 29, 2022 /

Én az ilyesmit innen szoktam letölteni...
Link...

(csak vigyázz, ha a Main chipet újraírod, az EC-t is újra kell írni!)
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2022
(#) FAZ1 válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 29, 2022 /

Idézet:
„"Amúgy nem a monitor ismeri fel a csatlakozás milyenségét, hanem a PC"”

Na azért ez nem egészen így van! A két-bemenetes monitor a bekapcsolás után végignézi a bemeneteit.
Nekem pl. a Samsung mindjárt kezdi a VGI-vel, majd átmegy a DMI-re.
Ha semmit sem lát, lelép.
(#) Epu2 válasza FAZ1 hozzászólására (») Szept 29, 2022 /

Gondolom a forrás választást is a monitor végzi, (egy monitor két forrás) de a pc tudja beállítani magát, hogy működjön is.
(#) cupika97 válasza pittti hozzászólására (») Szept 29, 2022 /

Hisz ha nem lenne fizetős, akkor nem is lenne gond. Az a gond hogy a tulaj próbáta frissiteni a BIOS-t, lement az UPDATE, azután már nem kapcsolt be. CH341A val próbálkozom, beleirja hiba nélkül, de ha verifyt nyomok akkor a felénél hiba. Lehet kell vennem másik chipet.
Következő: »»   1025 / 1144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem