Fórum témák
» Több friss téma |
A legelső lehet öngyógyuló bizti a jelzése alapján. A kondi meg poliészter kondi.
Köszi, az öngyógyuló biztire nem gondoltam,megpróbálok rá keresni.
Ha öngyógyuló bizti, akkor annak minimális ellenállásúnak kell lennie. Kvázi majdnem zárlatot kellene mérned.
Ha szakadást mutat, akkor valami más lehet. Kondi, vagy varisztor.
Sziasztok!
Olyan SOT323 tranzisztort keresek, ami az 1-es lábán Emitter és a 2-es lábán Bázis. Tudtok ilyen típusról, vagy ez kb kizárt, mert mind egy kaptafára készül? A panelen fel lett cserélve a két kivezetés. Be tudtam forrasztani (megfordítottam és áthajtottam a lábait), de jobb lenne egy gyári kivitel. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2022
Na meg is van, ha más is keresne ilyet: Bővebben: Link
én úgy látom a lábkiosztás a "szokásos", és a számozás van kavarva
![]()
Igen, már kicsit késő volt...
Köszi. Akkor ha ismer valaki ilyen tipust,me tartsa magában.
Találkozott már valaki az EMOS MK A60S02-10 WW energiatakarékos lámpával? (240 V 60 ma, alumínium hűtőbordázata van kívül.)
Villog, ha bekapcsolom. Hogy lehet szétszedni? A szokásos, kipattintom a burát, nem működik.
Ne kinlódj vele dobd ki! Majd én elkapom!
![]()
Ja, nekem nincs macskám, amit dobáljak vele.
Amikor éppen villog, nem fogyaszt, csak energiatakarékosabb lett. Érdemes amúgy lámpagyűjtőből összeszedni inkább a ledeket, szinte mindig egy szenes rajta és áramgenerátoros, meg sokszor azonosból kidobnak 5db-ot, amiből 3 rossz csak, de egyben cserélik.
De amúgy szilikonnal van ragasztva, az obi fa/kék festett nyelű krómozott glettelő spaklija elég rugalmas monitorok, laptopok meg ilyesmi szétszedéséhez, de egy mozdulattal magadba is állítod, nem érdemes piszkálni.
A szomszédnak sincs?
Ha pattintani nem lehet, akkor marad a csavarás.
A technika már rég megvan az ilyenekre, de ezt cselesebben berhelték össze. Már körben kifeszegettem, de olyan, mintha lejjebb lenne ragasztva, bepattintva. Gondoltam, hátha valaki már megküzdött vele.
![]()
Balról 2, jobbról 3, de nincs velük baj.
![]()
Mikor legutóbb ilyet hoztak javítani, abban volt egy rejtegetett csavar amit körbe feszegettek és szilánkosra törték a panelt, de valójában csak egy jól beragasztott kupakot kellett volna kivenni, és a csavart, esetleg keress ilyet.
Ilyesmire gondoltam. Mivel más bejutási lehetőség nincs, a domború kupak lesz a nyitás áldozata (bár más bontásnál se törtem el még ilyet).
Ez is úgy van beragasztva, mint a többi! Csak több és jobb ragasztóanyag van használva, valamint az üvegbúra alján van egy körbefutó U alakú, befelé álló horony...
Na meg ma már 290,- Ft egy darab új ára (Tudom, a kihívás!) ![]()
Amit belinkeltél én be sem merném kapcsolni.
Egy LED ami izzik? Még felgyújtja nekem a lakást.
Az üvegbúrán belül "csinálja", amit kell...
![]() De akik "ledes villyankörtére" vágynak, azoknak pont ez való.. Ez az a típus lehetne, amivel Grandpa "küzd"... az általa leírt számokról nem tud a net (csak a 12WW verzióról...de az meg bordás)
Há' sze' írtam, hogy oloméneom bordás.
![]() ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2022
Alu hűtőborda van "bordás" (12W) és "sima"(10W)...nekem a sima nem bordás, csak hűtőborda...
![]() ![]() Sonajkniz-nek: A lengyelek is "Żarówka"-nak nevezik... ![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2022
Hasonlót szedtem szét, van egy perem a búrán, plusz 2 helyen van egy kis bütyök elforgatás ellen. (nem biztos, hogy a Tied is ilyen)
A hiba látható jele 99% eséllyel egy fekete pötty az egyik leden. Vagy nem.
Rádió műsorban kérdézték a riportalany hölgyet, hogy miért "Zsuzsánna" és nem "Zsuzsanna"?
![]() Erre én is kerestem a választ, ami a következő: Idézet: „Az anyakönyvben volt egy légypiszok, és mivel ez a hiteles, ezt kell elfogadni, és ezt vezetik át mindenhová...” ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |