Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Lefényképeztem a panel ezen részét. Gondolom a nagyobb a zéner ,de sajnos nem látszik rajta az azonosítója. Légyszi nézd meg és tanácsolj valamit , hogy mire kéne kicserélni , mert gondolom kimérni nem egyszerű. Ha nem sikerül akkor sajnos kuka. Köszönöm a hozzászólást.
Én is guvasztom a szemem, de így tényleg nem igazán olvasható. Amikor én ilyennel szembesülök, akkor egy erős LED-es lámpával a legkülönfélébb szögekből világítom meg, és a legtöbbször sikerül kiolvasni (esetleg nagyítóval). Olyat is szoktam csinálni, hogy ujjal megnyálazom. Amíg fel nem szárad, egészen kontrasztossá is válhat.
Úgy látszik egy kis nyálazás itt is segít.
Én donor panelről szoktam átrakni, mert a felirat sokszor nekem is olvashatatlan. De valójában ez egy szupresszor, a régi kapcsolásokban volt zéner. A soros dióda meg azért van ott, hogy a szupresszor csak az egyik irányban nyisson. 160-200V-os szokott lenni. Kívülre is rá lehet barkácsolni más tokozásút, de mielőtt cserélgetsz, ezt vedd ki és mérd meg, hogy működik-e.
Leválasztó transzformátorral kéne ha nincs 200V feletti tápegységed (ezt mindig ide írom, mert fő a biztonság, aztán vagy sikerül betartani, vagy nem).
Mit lehetne helyette beépíteni? Mert én kimérni nem tudom (nem értek hozzá ,nincs ilyen tápom).
Én erre tegnap válaszoltam, csak eltűnt innen.
Sajnos a válaszodat én sem láttam. Megismételnéd? Ezt szerinted be lehetne építeni helyette?(Szupresszor dióda P6SMB200A)
Sziasztok! Adott egy Gorenje WP60S3 típusú mosógép. Eddig is hisztis volt párszor, de mindig tudtam orvosolni az adott baját. A mai napon viszont olyan hibát produkált amire még nem tudtam rájönni mi okozhatja. A lényeg, hogy program indítás után pár perccel a gép lefagy, megáll, nem hajlandó reagálni a kezelő szervekre. A konnektorból való kihúzás, majd visszadugás után a Start és a funkció ledek felváltva 3-at villognak, kezelőszervekre ugyanúgy nem reagálnak. Fél/1 óra pihentetés után a helyzet nem változik, különböző programokon se, annyi hogy ilyenkor megnövekszik a működési idő.
Egyenlőre az ajtókapcsolót szedtem szét átnézni, de az jónak bizonyul. Mi lehet a gond? Hogyan tovább? Elég fontos lenne mert sajnos nincs tartalék gép itthon, hétfőre meg jó lenne ha tiszta lenne a munkásruhám. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia! Vagy nem enged be elég vizet , vagy nem tud üríteni rendesen. Első kőrben ellenőrizzed a bemenő víz szűrőit, utána a lefolyórendszert az üst aljától a fali szifonig. És a légsűrítőt+vízszintmérőt.
Szia!
Az ürítés szerintem ok, mert a centri program működik, utána kitekerve az alsó szűrőt, nem folyik ki belőle víz. A víz mennyiséget nem tudom, engedi befele a vizet rendesen, a csatlakozási ponton tiszta a szűrő, nyomás rendben van. légsűrítőt+vízszintmérőt--> ezeket hol találom? Most egyébként az öntisztító programot indítottam, ez is megállt. Fűtőbetét lehet ludas? Bár az öblítő program is megáll...
Szia!
Én azt gondolom inkább ez tápegység hiba. Mennyi idős a gép? Nem azt mondom, hogy rögtön a vezérlőbe kell keresni a hibát, sőt azt javasoltam volna én is, mint Dino, de ha ezek rendben vannak, sőt a tesztprogram is megáll, akkor azt hiszem a vezérlő tápegységét kellene első körben ellenőrizni. Ha nem igazán vagy jártas benne, akkor keress szakembert. Üdv, Palkó.
Szia! KB 5 éves lehet. Nekem is a vezérlés kezd gyanus lenni, csak ki akarok zárni minden mást, mielőtt még szétszedem. A fűtőbetétet még megmérem aztán ha az se, akkor muszáj leszek megkukkantani a panelt.
Esetleg a nagy szűrő kondi nem lehet a ludas?
Meg kell nézni amiket írtam. Az semmit nem jelent, hogy a centrin elindul. Szedd szét az üstöt és a szivattyút összekötő gumicsövet. lehet benne bármi is. Pl legtöbbször egy pénz érme játszik pillangószelepet. Az is lehet, hogy a fali szifon van elkoszolódva. A gép figyeli azt is , hogy mennyi idő alatt üríti le a vizet. Ha ezek tutira rendben akkor jön a fűtés ellenőrzése, testre 1000V al is. És a mociban a szénkefét is megnézném. Legalább 2cm és legyen a kefe még benne. Ha ezek valóban rendbe csak utána masszírozzad az elektronikát.
A szivattyú tiszta, az üst és a szivattyú közötti cső tiszta, leeresztő cső tiszta.A légsűrítőhöz sajnos nem férni hozzá, a vízszintfigyelő megvan, de elektronikus, így szkóp nélkül nem tudom lehet e ellenőrizni hogy működik e. Szifon nincs, egyből lefolyóba ürít, de ha a program elején akad meg ez nem is lehet hiba. Az elektronikán véltem felfedezni némi fekete por szerű anyagot, lehet a szenesedés jelei, viszont ezek az alkatrészek mérve jók. Relék jók(mérve),fűtőbetét jó(mérve).
A vizet beereszti, jár egy darabig a gép(5-15 perc) ,utána leáll.30perc pihi után tudom resetelni a programot, aztán a centri program elindul, és végig fut rendesen. Ruhával, ruha nélkül ugyanez a helyzet. A mocit még nem tudom, ahhoz fel kell borítani a gépet, de az a gyanum, hogy 1000-es fordulaton jelentkezne a hiba, mert pl a centrit is próbáltam ruhával.
OK. A fűtést ellenőrizted tesre szigetelés ellenállás mérővel? Ha az is rendben akkor valóban elektronika gond lesz. A fekete por az elektronikán az szénkefepor, azt távolítsad el. Cseréld a táprészben lévő kondikat.
Igen, ellenőrizve lett a test is, "sajnos" az is jó. A táp kondik nekem is gyanusak, mert egy 2W-os pár ohmos ellenálás mellett vannak, ami szintén feketedik, úgyhogy valószínű, hogy a hőjéből kaphat a kondi is. Csere után jelentkezem.
Melyikre gondolsz? Ha a hálózati zavarszűrőre, akkor az nem igazán okozhat ilyet.
Még azt is ellenőrizd, hogy nincs e a motorban hővédelem. Láttam már ilyet samsung gépnél meg bosch-nál, hogy a motorban a hővédelem leold és megfagy a program. Kis pihenő után visszakapcsol és megy megint.
Még akár ez is lehet, de kicsi esélye van.
Elsőnek a vezérlő panelen lévő kondikan mérném, esetleg cserélném, utána a zavarszűrőt.
Hmmm....A motoros hővédelem ötleted megnézem következő pihenősömbe. Most egyébként majd 1 napot kellett várnom, mire le tudtam resetelni a programot. Így elég lassan halad a hibafeltárás.
Sziasztok!
Még mindig ezzel az EWT1376HLW mosógéppel küzdők. Az elektronika táprésze most úgy néz ki ,hogy működik ,de most meg nem fűt. Mi lehet a gond? A fűtőszál 28ohm, az NTC 5,1k ohm ,menet közben a fűtőszálon 188 voltot mérek testtel szemben mind a két oldalán. Hogyan tovább?
Szia!
A fűtés relét ellenőrizném. A fűtőszálat nézted testre 1000V al?
Sziasztok!
Még mindig ez az EWT1376HLW mosógép szívat ,de rendesen. Táp hibával kezdődött (se kép ,se hang). Cseréltem benne eddig LNK586GG ic-t egy 470ohmos ellenállást (ami zárlatos volt), majd a szupresszort (kimérni nem tudtam így raktam bele egy P6SM200A -at remélem ez jó lesz bele). Majd nem fűtött (kiszedtem a reléket ,kimértem ,jók , majd vissza, NTC 5,1k ohm fűtőszál jó). Ezután elindítottam rajta egy programot aminek a felénél egyszer csak elkezdett fűteni ,majd kb. 20 perc múlva elkezdett halványodni és vibrálni a kijelző és megint megállt. Kb 20 perc után megint betudtam kapcsolni, majd a szivattyúzás és centrifuga simán ment. Mi lehet még a baj? Szeretném a panel cserét megúszni.
Kondenzátorcsere is divat mostanában, bár nem mindig célravezető.
Melegedésre gyanakszom, de így látatlanban csak találgatni lehet. Hőkamerával kéne megnézni a panelt működés közben. Kollégának van egy mobiltelefonhoz csatlakoztató eszköze, ill. lehet kölcsönözni is, bár az lehet kicsit drága.
Ma is szórakoztam vele. A kondikat is kicseréltem már korábban , ma végig forrasztottam a táp részén a nem smd alkatrészeket ,de nem használt. Leállás után végig tapogattam a panelt ,de melegedést nem tapasztaltam. Azt figyeltem meg ,hogy azután áll le ,hogy bekapcsolt a fűtés. A lakásba évé relé van bekötve , így a test zárlat nem valószínű. Sajnos én már kifogytam az ötletekből, de szívesen fogadom a találgatásokat.
Működik, szuper! Köszönöm!
Hogy mi volt a baja az eredetinek, azt nem tudom. A "váltószelep" nem működött, hiába távolítottam el a vízkövet.
Zanussi ZWP 581 typ mosógépem van, 7éves,jó. Az a kérdésem,hogy az eddig hideg vízre csatlakoztatott mosógépem, célszerű-e, (lehet-e) melegvízre(HMV tartályra) átkötni? A programja megengedi-e ezt,vagy maradjon így? Az vezérel,hogy a fűtés energia csökkenhet-e? Köszönöm.
Hááát, az összes öblítés is meleg vízzel fog történni, azt érdemes figyelembe venni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |