Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én is összeraktam TDA7294 IC-vel amit KIT-be vettem, de nagyon halkan és torzan szól. Nem tudom mi lehet a baj. Továbbá azt kérdezném, hogy a MUTE és a STANDBY csatlakozásokat hogyan kell bekötni.
Sziasztok!
Szükségem lenne a Hobbi Elektronika 97/9. számából, a Kékesi István Miniatűr 100W-os erősítő lapjaira. A KIT-hez csak az első oldalt adták oda, jó lenne a többi lap is. Előre is köszönöm!
én is vettem olyat.nekem meg se mukkant,ugyhogy a tiéd már kész csoda hogy egyáltalán szol.ha jol sejtem mikroel. bt-s a dolog?
Idézet: „nekem meg se mukkant” biztos, nem jól csináltad
Igen Jocko eltaláltad a Mikroelektron Bt- nél vettem.
Viszont én a MUTE és a STANDBY-t nem kötöttem sehova. Szerintem ez lehet a gond. Találtam egy rajzot,hogy ezeket a +tápfeszre kell kötni. Kipróbálom, remélem működni fog.
Hali!
Erre gondolsz? Itt találtam a topikban. Bővebben: Link Bővebben: Link A MUTE és Stby lábakat fel kell húzni tápra. (Ha ezeken a lábakon kevesebb mint 3.5V van, akkor az IC Stby, ill. Mute állásban ban. Üdv!
Köszi a segítséget!
Nekem nem pontosan ez a kapcsolás van, de legalább tudom, hogy mit kell tenni a MUTE és a Stand by-al
Ha valakit érdekel van egy teljesen működő, sztereó TDA7294-es nyákrajzom. Ha kell valakinek szóljon előkerítem és felteszem ide. Jah és Sprint Layoutban van...
Sziasztok. Aki tud segítsen lécci.Megépítettem a gyári kapcsolás szerint ami a datasheet-en van.Műxik is de alacsony bemenő jelnél olyan hülyén szól "nemtom" mintha a háttérben torzítana egy kicsit,azt hiszem a táppal lehet gond.Gondolom ki lehet küszöbölni a táphibát 3db akksival 36V-al nem?Nekem mono ill.stereo táppal is ezt csinálta.amikor felküldöm a bemenőjelet akkor se az igazi de annyira nem vészes.Ja +-32V 8Ohm Köszi
Hali!
Milyen tápról próbáltad? Idézet: „Nekem mono ill.stereo táppal is ezt csinálta.” Ez úgy értendő, hogy átalakítottad a kapcsolást szimpla tápossá, és úgy is kipróbáltad? (Ha nem eléggé szűrt a táp, akkor "brummoghat" (belezúg az 50Hz-es hálózat)) Milyen jelforrásra kötötted? Árnyékolt kábellel?
Igen AC 25V pufferelve 4700mikro +Graetz =32V DC Számítógép+előerősítőről hajtom
Egy erősítőnél sokat számít a tervezés is, hogy jó minőségű, "zajmentes" legyen.
A HE-ben megjelent cikk pedig 10000µF puffert ajánl. Sajnos látatlanba ennél többet nem tudok mondani... Idézet: (gondolom előbb a graetz, és utánna a puffer.. ) „AC 25V pufferelve 4700mikro +Graetz”
De ha akksikkal prószálom ki akkor elméletileg semmi háttérzaj nincs igaz,? mert az tényleg stabil egyenfesz.
Igen.
Aksis működéshez szimpla tápos verzióvá alakítva nézted? Honnan vetted a rajzot, mert az adatlapon csak hidalt van szimpla tápról?
sziasztok.
most megfogalmazok pár kérdést, és ha hülyeségnek találjátok, akkor is válaszoljatok valamit légyszíves. szóval: most nézek egy koppanásgátlót az erősítőhöz. találtam egy bekötési rajzot hozzá, de nem értem pontosan.. mert ugyanis nem tudom eldönteni, hogy kell e ennek egy külön tápforrás, vagy nem... rajzolt bekötés az áramkör és a rajzolt bekötésnél ott van a jobb oldalon a 0 rész szabadon hagyva, az miért? a rajzon meg van egy vcc 12V os rész is, de a panelon nem látok ennek csatlakozást... a 47uf os kondik, azok hány voltosak legyenek? milyen relét vegyek hozzá? és a második kérdésköröm: ez a táp ellátással kapcsolatos: az oldalon találtam egyleírást ide jönne a + - ághoz 4A os bizti mind a 2 greatz hoz, tehát 4 db ezeken kívül ki kel e még egészíteni a kapcsolást valamivel? kondik 4 db 10.000uf os 50V os kondi megy g-luxon márkájúak ha nagyon lajikusnak tűnnek a kérdéseim, akkor az azért van, mert az is vagyok.. :S és inkább kérdezek, mint hogy valami rosszat csináljak, és valmi baj történjen.. válaszaitok előre is köszönöm: lewi
Hali!
Kell neki táp! (lásd kép) kondik szerintem 25V 12V-os egy áramkörös relé. (nem kritikus) A táp szerintem ok. (Bocs, hogy szavakban, de már rég aludnom kéne.)
nagyon szépen köszi
szép álmokat, ha már aludni fogsz üdv: lewi
A fenti rajz alapján csináltam.Szerintem nem brummog ez más lesz mert 16000µF-al is csinálja pedig a táp is 500w-os úgyhogy nem tom.
Hali!
Ma reggel kipróbáltam a MUTE-t a +tápfeszre kötöttem és tökéletesen működik. Köszi mégegyszer a segítséget!!!
Most látom:
Idézet: „Számítógép+előerősítőről hajtom” Szerintem az előerősítőt nyugodtan elhagyhatod, a PC kimenete is szépen meghajtja. Lehet, hogy az előerősítőd szedi össze a zajokat. Ugye árnyékolt kábelekkel van bekötve a jelvezeték?
Valóban nem tom miért is kötöttem be közé az előerősítőt mikor így is műkxik ugyanúgy. .Walkman jack dugót használok kb:30cm,asszem árnyékolt.Egyébként most már azt csinálja,hogy amikor ráadom a tápfeszt 1-3másodpercig szépen szól alacsony bemenő jelnél is utána meg torzulást hallok.Amikor feltolom a bemenő jelet úgy hallom elmúlik a torzulás,aránylag szépen szól.Nem lehet hogy valamelyik kondi kiment, merta 22µF-osak csak 25V-osak?Ja számítógéprőlgépről hajtva is ugyanezt csinálja másik IC-vel is.
Igen,. akár kondi is okozhatja a jelenséget.
Most a szimplatápos verzióról van szó? Nézd meg a kicsatolókindit, az is lehet. Ha meg szimetrikus, akkor mérj rá a kimenetre, hangszóró nélkül, van-e rajta fesz.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megőrülök fordítva tettem be a 22µF-ost ilyen nincs is.Így már szuper is . Egyébként nagyon köszönöm hogy segítettél jó hogy vannak ilyen segítőkész emberek.Teccik ez a cucc úgyhogy megcsinálom hídba is . :worship: :wave: Jó éjszakát Aszomszéd már dörömböl is.....
Szívesen!
(Azért van ez az oldal, hogy segítsünk egymásnak.)
Üdv.Megcsináltam hídba is a mellékelt rajz alapján,de igen furcsán viselkedik.A GND és a Spk között tökéletesen műxik mind a két fele együtt is.Ám ha hídba akarom hallgatni Spk-Spk között egyenfesz megy ki utána meg elkussol.Ha úgy csinálom,hogy úgy kapcsolom be hogy az egyik felére ráteszek egy hangszórót akkor utána már simán engedi Spk-Spk között is és hangosabb is(Valszínű így van hídban).Nem merek már vele szarakodni mer eggyet el is füstöltem.Ha valaki tud segítsen lécci.
Hány voltról járatod? Hány ohm-os a hangszóró?
Próbáltad úgy, hogy amikor a tápot rákötöd még némitva van, és csak utánna kap a Stby tápot?
Hali.titi. 8 ohm-mal terhelem sajna csak 20V DC-m van de ez gyári LITEON inverter 6A-t simán bír.Úgy ahogy mondtad azt csinálja,hogy kb:4 sec múlva elkezd halkulni és torzítani míg teljesen el nem halkul de abba a 4 másodpercbe nagyon királyul tisztán,szépen szól hangos mint állat(240W-os hangszóróval).Nem teccik neki a 20V? szerezzek valahonnan 25-öt?
elkók jók? jól vannak betéve?
esetleg még arra gyanakodok, hogy a 22k-s ellenállásoknak nagy pontosságúnak kellene lennie... Hídalt Tda7294-el még nem volt tapasztalatom. Azért kérdeztema feszt és ohm-ot, mert az adatlap szerint min 8 ohm-al kell terhelni. Esetleg sorba tudsz kötni kettőt? (hangfal) |
Bejelentkezés
Hirdetés |