Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fűtőfólia vezérlése

Témaindító: dodolle, idő: Dec 5, 2012
Lapozás: OK   2 / 2
(#) uniman válasza Karesz 50 hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Jó ideje létezik már a "Low-E" (low emissivity=alacsony sugárzás) réteggel ellátott hőszigetelt "thermo" ablaküveg...
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Nálunk most cseréltek háromrétegű üvegre. Sajna a megvilágosodás későn jött. Egy dolog, hogy az ablakon nem megy ki a meleg, de mivel egy jól benapozott szobán történt az akció, ősszel, tavasszal be sem jön, mert van az üvegen valami UV szűrő réteg. Jöhet a matek, melyik a több energia, amit nem fűtünk el, vagy amitől elesünk a besugárzás hiánya miatt. Úgyhogy a hiperszuper üveget már bánom, jobb lett volna a hagyományos bevonat nélküli.... (nyáron redőny le van engedve, szőlő felnő az ablak elé, tehát a klímával semmit nem takarítok meg, mivel nem kellett eddig sem használni..)
(#) Karesz 50 válasza proba hozzászólására (») Nov 4, 2022 /

Ezt az UV szűrőt nem nagyon értem. A hősugárzás nem az infravörös tartományba esik? Nem ezt kellene visszavernie a belső térbe a thermo üvegnek? Ugyanígy nem értem miért árulják ezt a fűtőfóliát infrasugárzó panelként. Annyira infrasugárzó, mint a radiátor, vagy a csempekályha (de ezt már sokan leírták).
Amúgy meg felőlem annyi hőt sugároz a vakvilágba amennyit akar, csak fűtsön bent is szabadidejében.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem