Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek, mert már teljesen tanácstalan vok. Van egy Panasonic mini hifim, ami nagyon rossz hangzású, ezért rá szeretnék kötni egy komolyabb hangtechnikát, viszont a probléma ott kezdődik, hogy a hifinek semmilyen kimenete nincs (a high level hangszóró kimeneteken kívül). Vettem hozzá egy jelszint átalakítót, de nagyon-nagyon gyenge jelet produkál, ha rákötöm a hangszóró kimenetekre. Belinkeltem ezt a kütyüt. Ez azért ilyen gyenge, mert igazából autós fejegységhez van kitalálva (kb. 2x50 W) és nem a gagyi hifimhez (2x10 W)? Vagy át kellene hidalnom a potméter közelében lévő ellenállások közül azokat, amik a jelszint átalakító kimeneteinél vannak? Van ötletetek? Előre is köszönöm szépen a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2022
Ha van esély jobb minőségű kimeneti jelre az a készüléken belül van a végfok bemenetén.
Tehát ha ezen is maximumra tekered és az erősítődön is a potmétereket, majd adod a hangerőt a rádión, akkor hiába tekered azt is maxra, halkan szól? Azok a hangszórók, amikre kötötted, ilyenkor hangosak? Mennyire halk az erősítőt keresztül, épp csak áthallatszik valami? Akkor szakadás.
A mini hifi hangosan szól, de közben a kütyüről alig jön le némi jel, azaz fülhallgatón keresztül alig hallani.
Fülhallgatón?? Hogy jön az ide? Előbb erösítőt írtál. Köss rá azt és üvölteni fog! A fülhallgatónak nagyobb jel kell, mint egy erösítőnek. De zolika60-nak igaza van. Belülről a végfokot kihagyva jobb minőségű jeled lenne és ez a kütyü sem kellene.
Természetesen erősítővel is kipróbáltam, nagyon gyengén és rosszul szólt.
Azok az erősítők és aktív mélyládák, amelyek tudják kezelni a high level inputot, azok milyen átalakítóval oldják ezt meg?
Ki kellene dobni mindkettőt!!
Az átalakítóban van tekercs vagy trafó, de minek?? Kuka!! Minihifi rosszul szól!! Szintén kuka!! Semmi nem garantálja, hogy a végfok előtt még jó a hang, ha meg a kimeneten rossz azon semmilyen átalkítő nem segít!! Megannyi jó jelforrást lehet fogni a Facén vagy a Jógogáson is. Kakából nem lesz vár!!
Idézet: „Azok az erősítők és aktív mélyládák, amelyek tudják kezelni a high level inputot, azok milyen átalakítóval oldják ezt meg?” Ellenállásos osztóval!
Árulj már el valamit a komolyabb hangtechnikáról!
Egyébként ezen a minihifin nincs véletlenül egy fülhallgató kimenet?
Nem semmi ez Panasonic-éktól...erre nem fért el egy Line, vagy füles kimenet? Ehh...
A helyzet nem túl fényes, semmi más esélyed nincs, csak a végfok kimenetből lehet valamit kialakítani házilag. Jól kötötted be az átalakítót? A fülhallgatós tesztet felejtsd el, az itt nem játszik. A gyári hangszóróknak, vagy annak megfelelő impedanciának rajta kell lennie a kimeneten. Bár ahogy látom, ebben az átalakítóban van valami teljesítmény ellenállás, kérdés, hogy hogyan is van bekötve. Hhidalt végfok, úgyhogy nem szabd a (-) pontokat közösíteni, mert nem test! A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2022
Azért most te is fogsz egy kicsit csodálkozni...
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2022
Miért kellene??
Idézet: „Minihifi rosszul szól!! Szintén kuka!! Semmi nem garantálja, hogy a végfok előtt még jó a hang, ha meg a kimeneten rossz azon semmilyen átalkítő nem segít!!” Ez a forrás szerintem nem kuka, így, hogy már látjuk. A végfok előtt sincs kivezetési lehetőség. Szerintem annyi gondja van vele, hogy a hozzá járó kis hangszóróknak szerények a képességei. Maga az eszköz valóban érdemes lehet arra, hogy máson szólaljon meg. Csak erre gondoltam. Persze látatlanban igazad van. Én is meglepődtem, amikor belinkelte és ránéztem. Ejj, ezek a japánok.
Én nem vagyok hasra esve a teljesed digitális belső és a PWM végfog okán!!
Sőt... Annyit még megérhet hogy kap egy rendes hangfalat, hátha.. De PWM végfokról levenni a jelet... a hátamon feláll a szőr!
Idézet: „Annyit még megérhet hogy kap egy rendes hangfalat, hátha..” Igen, az is segítene. De attól még marad a 10W és az itt már 10% THD. Idézet: „De PWM végfokról levenni a jelet... a hátamon feláll a szőr!” Ja, de nincs más és a hangszórón azért már analóggá válik a jel, nem? Max kéne egy magas vágás a felharmonikusok ellen...
Idézet: „hangszórón azért már analóggá válik a jel, nem?” Nagyon konyhanyelvi megfogalmazás! Nem szokták túlzásba vinni a szűrést a kimeneten, a hangszórón is csak azért "lesz analóg" mert az nem tud olyan gyorsan mozogni! Ettől a jel még egy halom tüske marad! Jó nagy feszültségű tüskehalom! Minimum egy jól méretezett RC szűrővel kellene visszasimogatni a tüskehalmot normális jellé!! De nem vagyok biztos abban, hogy meg fog jönni a hangminőség!! A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
Idézet: „Nagyon konyhanyelvi megfogalmazás!” Igazodik a kérdéshez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |