Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az autógumival kapcsolatban szerintem teljes mértékben igazad van.
Végül a gumis 599.- árban hajlandó volt átvenni a "selejtet". Mármint annyit fizettem, hogy méltóztatott átvenni. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2022
Tudna valaki ajánlani egy ingyenes fórummotort, ami legalább annyira jó, mint ez?
Lehet én másik bolygón élek, de simán a 15.ker szemétégetônél (szakszerûen: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű) tôlem átvették a kopott gumikat ingyen. Elkérték a hulladékszállítási csekket bemutatásra, meg talán felírták a kocsim rendszámát. Azonkívül az e-hulladékot is simán ingyen kérdés nélkül átveszik bármilyen FKF hulladékudvaron. Plussz az elektronikai boltokban (MM) is az ügyfélszolgálat melletti fakkokba bedobható, vagy ha nagy akkor mellé tehetô.
szerk: Bővebben: Hivatalos tájékoztató A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2022
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, mert az elektronikai hulladékot kötelező szakszerűen megsemmisíteni: ezt magánszemélyként, kis mennyiségben a kerületi hulladékudvarban kell megtenned, vagy cégként, nagy mennyiségben viheted a korábban linkelt újrahasznosító cégek valamelyikéhez ahol ők fizetnek neked. Magánszemélyként általában te fizetsz, mert kis mennyiségre az erőforrás ráfordítási aránya jóval nagyobb, mint a nagy mennyiségben, ahol az újrahasznosítás utáni nyereség fedezi azt is.
Hiába jó, lehet az egy Ferrari motor is. Nem a fórummotor a lényeg, hanem akik forgatják azt. Legyen üzemanyag.
Mivel az elmúlt időszakban többször is igénybe vettem, összefoglalnám a budapesti tapasztalataimat:
Ingyenes leadás FKF lakossági hulladékudvaron: - Elektromos és elektronikai hulladék (bontatlan!); fényforrások; elemek és hordozható készülékek kis akkumulátorai minden udvaron leadhatóak. - Bontott készülékeket (roncsokat) és ömlesztett elektronikus hulladékot lomként tudtam leadni. Erre csak 3 helyen van lehetőség, előzetes online időfoglalással. Vidd magaddal az utolsó lakcímedre szóló szemétszállítási befizetett csekket is. - Mivel szóba került a gumiabroncs: "Gumiabroncs: csak személyautó, illetve kisteherautó (Teherautó és mezőgazdasági gép abroncs nem adható le.) Leadására a XVIII. Ipacsfa úti, a XV. Károlyi S. utcai, a XXII. Nagytétényi úti és a XVI. Csömöri úti hulladékudvarban van lehetőség, maximum 150 kg/év, illetve maximum 4 db vagy 50 kg / nap súlykorlát erejéig." - Ezt is adtam már le ingyenesen, de nem mindig tudják átvenni. Eladni jópénzért: Budapesten több helyen is van lehetőség legálisan lakossági ügyfélként eladni bizonyos fajtájú e-hulladékokat, de pontosan tájékozódni kell a feltételekről. Pl. van olyan telep, ahová csak autóval (és láthatósági mellénnyel mehetsz be), gyalogosan nem. Leginkább a számítástechnikai hulladékokból lehet pénzt keresni, de a szimpla réztartalmú vezetékekért is 6-800 Ft/kg adtak. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2022
Én is vittem elektronikai hulladékot a hulladékudvarba 13. Kerület. Nem kell fizetni érte. Vidéken más a helyzet, Mohácson nem találtam ingyenes leadási lehetőséget.
És gcsabee: ismét tanultam valamit, köszönöm!
Pár fórumon vannak külön listák az új témákhoz és a friss válaszokhoz, mint itt is a bal oldalon. A lista alapján ránézésre lehet látni, hol van mozgolódás. Én ezt a funkciót tartom elengedhetetlennek ahhoz, hogy jó legyen egy fórum, miközben alig-alig használják. Ott, ahol van, az alaprendszerhez külön feljesztett dolog lehet, a "gyári" motorok nem nagyon tartalmazzák ezt. Ha van lista, akkor a többi már szinte mellékes. A legtöbb fórumon kattintgatni és/vagy görgetni kell sokat hogy lásd, melyik témában van élet. Pl.: Stack Exchange. 30 kérdés négy képernyőnyi helyen fér el (FullHD felbontás), 100 %-os méretben.
Én úgy tudom, ez a fórummotor egyedi fejlesztés. A nyílvános motorokról itt egy kis gyűjtemény: Bővebben: Link. Mellékletben egy régi, mára bezárt fórum listája, mint második referencia. Talán az sem mellékes hogy a fórum, mint olyan, kezd kimenni a divatból, elterelődött a dolog a Q&A rendszer felé, a mai tinik már nem is nagyon értik, hogyan működik egy kalsszikus fórum. A "jó" fogalomnak is lehet több nézőpontja, pl. az, hogy megengedett-e az igénytelen írásmód vagy nem.
Sok energiát fektettél be (újonnan, csak ezért? regisztrált ) fórumtársunk eredeti kérdésének megválaszolásába:
Idézet: „Tudna valaki ajánlani egy ingyenes fórummotort, ami legalább annyira jó, mint ez?” A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2022
Érdekes dolgokat írsz!
Nekem a fórum nem divat, hanem a kommunikáció egyik formája. A kommunikáció meg nem megy ki a divatból. Sokan szeretnék ugyan, de nem fog nekik összejönni. A kommunikációra nagy szükség van. Úgy értem, hogy az EMBEREK között. Vizsgálódásaim szerint az állatok körében, akiket az "emberek" nem befolyásolnak, fontos dolog. Sőt! Az emberek igénylik a kommunikációt egymás, és az emberek között. Én meg egyszerű vagyok, mint a faék. Tehát, fontosnak tartom a KOMMUNIKÁCIÓT. Kommunikálok a cicáimmal, kutyusaimmal és a körülöttem élő emberekkel. Tehát a divat egy kicsit sem érdekel.
Ez előbb elfelejtettem kiemelni, hogy nekem a kommunikáció, az KÉTIRÁNYÚ adatáramlást jelent!
Nem pedig parancs kihirdetést.
A kommunikáció nem megy ki a divatból, csak a felület változik, nem kell félreérteni semmit.
Célközönség választásnál nem feltétlen csak a te elképzeléseid kell figyelembe venni. Mert hiába gondolod valamiről hogy jó, ha a kuncsaftoknak nem tetszik. Leírtam egy "apróságot" ami hiányzik kb. minden fórummotorból, pedig nagy lépést lehet vele tenni a siker felé. Gyakorlatilag csak választanod kell egy kész megoldást, amit vagy módosítasz vagy nem, esetleg egyedit készítesz/készíttetsz.
Ilyen kérdésre nem lehet egyszerűen válaszolni mert a "jó" is egy relatív fogalom.
Akkor szerintem ez az a pillanat, amikor várjuk meg Topi válaszát.
Szerintem ha felteszi GitHub-ra a fórummotor forráskódját (lehet már ott is van, a fene se' kereste) akkor sem vagy előbbre. Nem csak a fórummotor adja a fórum lelkét, hanem a "zemberek", azaz moderátorok (sokat leamortizáltak már), segítőkész fórumtagok, stb. Amiről nem beszélünk, lehet pénz, meg infrastruktúra is kellhet egy fórum működtetéshez.
Talán félreérthető voltam.
Számomra fontos az ÖNÁLLÓ GONDOLAT. Tehát, nem én akarom kijelölni az irányt. A saját gondolataim csak SZÁMOMRA fontosak, de nem várom el, hogy a közösség számára meghatározók legyenek. Egy másik ember gondolata akár formálhatja is az enyémet. Ami persze nem biztos, de adott a lehetősége. A lehetőség pedig nem kényszer.
Nem gondolom, hogy feltenné. Szerintem semmi oka rá.
Én csak példának hoztam fel a funkciói végett. Követhető, hogy ki és kinek válaszol, kinek a felvetésére reagál. Ez az, ami többi fórummotortól különbözővé teszi. Van persze még másik fórummotor is, csak azok nem férhetők hozzá saját használatra.
Lehet FB lenne inkább a Te fórumod, de ezt azért olvasd el előtte.
Látom, semmit nem értesz a világból.
Mert hogy ez a trágya az elveim tagadása. Ekkorát azért nem lehet tévedni.
Sziasztok!
Újabb segédprogramokkal jelentkezünk! A jelenlegi rezsi témakör kapcsán sokszor merülnek fel a használati melegvíz (HMV) vagy a fűtési rendszer vizének felfűtésével kapcsolatban teljesítmény / idő és energiaszükségleti számítások. A barkácsolásokat, spórolásokat és gondolkodásokat szeretnénk megsegíteni az alábbi három számoló programmal: - Víz felfűtéséhez szükséges energia - Víz felfűtéséhez szükséges idő - Víz felfűtéséhez szükséges fűtőteljesítmény A víz fajhőjét veszi minden számoló alapul, tehát amennyiben a fűtővíz korrózióvédő adalékot tartalmaz, vagy egyéb hőcserélő alkalmazások esetén fagyálló keveréket, úgy a kijelzett értékeket korrigálni szükséges. Használjátok egészséggel!
Mértékegységek helyesen:
Víz felfűtésének energiaszükséglete KJoule -> kJ vagy kilojoule kilowatt óra -> kilowattóra Víz felfűtéséhez szükséges idő Watt -> watt Víz felfűtésének energiaszükséglete Watt -> watt
Köszönjük az észrevételt, módosítottuk.
Watt meg nem energia, hanem teljesítmény.
Sziasztok!
Egy turbófeltöltőnél megoldható, hogy valahogy tengelyt szereljek rá, és meghajtsak vele valamit? (Lehetőleg a turbó csapágya ne menjen tönkre.)
Kizártnak tartom. Ez annyira nehéz mérnöki feladat, hogy nyugodtan lehet rá mondani, hogy pillanatnyilag lehetetlen. 100.000 1/min fölött pörögnek, a legkisebb kiegyensúlyozottság is végzetes hatással lenne rá, ráadásul folyadék vagy légcsapágyasak, azaz nem merev, hanem forgás közben veszi fel a pozícióját, bármilyen más megvezetés ez ellen dolgozna, ami fatális következményekkel járna, valamint a meghosszabított tengelyt nem lehetne szigetelni, bármilyen szimmering azonnal túlmelegedne a súrlódástól, nem beszélve a meghajtott forgástest kiegyensúlyozásáról. Még fordulatszám mérő szenzort sem tudtak sokáig rá szerelni. A Ferrarinak sikerült először a F1-ben
Az elektromos hulladékot és is többnyire a Euronics-ba viszem, ott nem is igazán szeretnek érte.
Viszont nagyon áruházak hulladékosából (pl. Interspar, Auchan) mentettem már kidobott elektronikát, amiket aztán szépen megjavítottam s így lett egy újra működő cuccom. Rossz LED égőket elég rendszeresen megjavítottam. (Szétszedni sokkal nehezebb!) Volt már kukába kidobott DVD lejátszó a távszabályzójával együtt (ékszíjcsere (kb. 200 Ft!), vagy SUB erősítő (amely IC csere után ismét működő). A legutóbb pl. egy házaspár dobott ki az Allee-beli Intersparban kézi elemlámpát, bár nem mai gyerek,de nem is működött. És mi volt a baja? A 6 voltos töltő-csatlakozója rosszalkodott. Csere után egyből működik. Van benne egy izzólámpa-rész, egy sárgán villogó lámparész, és egy kb. 15 centi hosszú miniatűr fénycső. Az egész cucc 4 darab ceruzával működik.
Ha ez így van - azaz, hogy fizetni kell mindazért, hogy egyáltalán bevegyék - akkor minek beszélünk itt országos környezetvédelemről? Általában senki sem fizet ráadásnak még azért is, ezért tehát inkább kidobják az erdőben, út szélére, avagy simán bele otthon a kommunális háztartási szemétbe!
Mit gondolsz, én fizettem néhány éve a használt gumiabroncsokért? Egy nagy túróst! Bele velük egy éppen útba eső utcai sittes konténerbe - "oszt jónapot!" A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |