Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mivel veszélyes hulladéknak számít a konténeres sittszállító cég el sem vihette azokat. Ha sittes konténert rendel az ember akkor még a csomagoláshoz használt papír- műanyagfólia sem mehet bele (mert akkor vegyes hulladéknak számít és az utólagos válogatásért felárat kell fizetni), veszélyes hulladékot felárért sem szállíthatnak. (pl. azbesztes hullámpala, szigetelőanyag.)
Akkor ez így felejtős.
Pedig jó kis generátort lehetne építeni.
Vannak már golyóscsapágyas turbók de egyrészt nagyon drágák másrészt szerintem azok sem bírnák sokáig. Ha gázturbina építés és abból teljesítmény levétele a cél, kell csinálni egy szabadturbinát mint a turboprop repülőknél. Bővebben: Link Fordulatszám méréshez a kompresszorházba szoktak egy induktív vagy optikai szenzort befúrni ami a járókerék éleit figyeli.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2022
Próbálom elképzelni a vitát a konténert megrendelő emberke, és konténert elszállító válalkozó között:
- Én ezt nem viszem el, veszélyes hulladék van benne. - Ebben nincsen, csak sitt. - Nézze meg, autógumik. - Nem én tettem bele. - Ezt bárki mondhatja. - Ez engem nem érdekel, vigye el. - Én nem vihetem el, tőlem sem veszik át így.
Ez nem elképzelt vita, a szomszédom pont így járt, akár szó szerint is idézhetted.
Haszonjárműveknél újra használni kezdték a turbókompaund technikát, ami a motort lélegeztető turbó után elhelyezve még tud használható teljesítményt nyújtani. Vagy a főtengelyt hajtja, vagy ( szerintem ez a hasznosabbik megoldás) egy generátort ...
egy kis olvasnivaló Otthon nem igazán tudom elképzelni, de egy jó műhelyben bármi lehetséges ... esetleg bontóban ?
Mi november elején a keszthelyi hulladéktelepre vittünk elektronikai hulladékot: súly alapján kell fizetni, befelé és kifelé is lemérik az autódat, a súlykülönbség az, amit leadtál, az alapján fizetsz. Mivel nekünk kicsi volt a súlykülönbség, így azt mondták, hogy inkább ne fizessünk, de nem ez az általános.
Ezért kőbunkóság más konténerébe bármit engedély nélkül betenni..
De hát sokfélék vagyunk. Van aki oda teszi, más kidobja az erdőszélen. Én egyiket sem teszem, megkeresem, hol tudom korrekten leadni. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2022
A gumi árában benne van a hulladékkezelés, ha új garnitúrát veszel a gumisnak át kell vennie a régit és ezért külön fizetni nem kell. (kéne) Ha használtat vesz az ember az más téma. Elektronikai hulladékra meg vannak cégek akik vesznek át magánszemélytől is, eszembe nem jutna még fizetni érte hogy duplán jól járjon az átvevő.
Üdv. Láttam már pár helyen, hogy régi panel lakásban megoldották a padlófűtést. Egyértelműen nem vizes, hanem elektromos a padló + vastagsága miatt.
Na most nekem vizes fűtés van, 10cm szigetelés, 5cm beton. Elektromos padlófűtésnél mi a rétegrend, vagy hogy oldják meg hogy a padló minimálisat vastagszik? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2022
Beton, némi hőszigetelés, fűtőfólia, párazáró réteg (ami gyakran kimarad), laminált parketta. Sokkal jobb, ha a betonon is van egy vastagabb szigetelő réteg de ez gyakran nem kivitelezhető, főleg társasházak, panellakások esetén.
Roppant egyszerűen. Panel (vagy tégla tömb) házakban a két emelet között nincs más mint egy vasbeton áthidaló. Felül ezen sok helyen a mai napig nincs semmi, rá van téve egy műanyagpadló borítás és ennyi. Ezt felszedik, elterítik az aljzatkiegyenlítőt ami emel az aljzaton mondjuk 2-5mm-t, ráteszik a fűtőfilmet, ráhúznak egy ragasztóréteget, és vagy húznak rá kötés után még egyet vagy nem, szóval egyből ebbe az első réteg ragasztóba bele is nyomják a járólapot. Így az egész aljzat nem emelkedik még 2 centit sem, vagy max. annyit. Emeleten nem gond, mert alatta nem fagy van hanem elvileg fűt az alatta lakó, tehát mondjuk 18 fok legalább van, így felesleges is lenne alászigetelni. Mint a képeken.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2022
A laminált padló alá kell szivacs, hogy ne zörögjön, ha rálépnek.
Mi történik, ha a fűtő fólia fölé szivacsot, meg műanyagot teszünk?
Nem fűt az annyira, hogy hőgutát okozzon bárminek, vagy megolvadjon rajta ilyesmi. -20 fokban konkrétan nálam a műhelyben, nem tudott beleszólni a belső hőmérsékletbe. Persze lehet másnál bevált, de nekem nem jött be.
éppen azt írtam, hogy a z idióta hőszigetelés megakadályozza, hogy fűtsön.
Én nem alkalmaztam fölé hőszigetelést, de azon kívül, hogy a fogyasztásmérőt kergeti, más hatását nem tapasztaltam ami fűtésnek nevezhető. Persze, ettől még másnak beválhatott.
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2022
Nekem itthon ahogy mondtam vizes padlófűtésem van. Viszont a ház után lett kialakítva egy kis folyosó, és egy helység, ahol radiátoros fűtés van, de meg akarnám azt oldani, hogy ebbe a két helyiségbe is meleg legyen a padló, ne legyen felemás hőmérsékletű padló a házban. Ide gondoltam elektromos kiegészítő fűtést. A másik gond, hogy járólapot szeretnék tenni, nem laminált padlót.
Láttam vékony szigetelő lapokat, legyen 1cm, az is jobb mint a semmi. De arra hogy lehet már stabilan burkolni?
Régen jártam már általánosba, de olyasmire emlékszem, hogy a hő háromféleképpen terjed.
Vezetéssel áramlással és sugárzással. Ha ügyesen SZIGETELÜNK, akkor sikeresen akadályozzuk mindhárom lehetőséget.
Amit én nem tudok, nem értek, hogy tudnék 2-3centi szigetelő anyagra járólapot burkolni? Mármint a ráburkolás még menne, a tartósságában kételkedek. Azért egy szobában nehéz szekrények is vannak.
Pl ha ilyennel borítanám be a szobát, erre rá a fűtés, rá a ragasztó, és a járólap. Nem repedezne meg a fuga, nem törne el a járólap egy idő után? Főleg ágy-szekrény terhelésénél?
Nem vagyok szakember, de nálunk közel negyven éve tökéletesen működik.
Egy réteg hungarocel. 5cm vastag Rá síhháló Erre jön a fűtéscső. A hálóhoz kötözve. Erre öt centi misung. Nem beton! Homok és cement vízzel keverve. Erre ragasztani a burkolót. Mindent el fog bírni, amit egy lakásban el kell bírnia. A burkolóra lehet tenni módjával szőnyeget is. Ha a cső elég sűrűn van fektetve (15 cm -re egymástól), akár a szoba negyed részét is gond nélkül le lehet takarni. Lehet kapni speciálisan padlófűtéshez szőnyeget. Itt persze vigyázni kell, mert nekem akartak már eladni olyat, aminek szivacs a "fonákja". A boltosnak minden eladó. A padlófűtéshez szánt szőnyeg meglehetősen légáteresztő. Innen biztosan felismered. Mert ugye a vackot is lehet drágán adni. Ha van lehetőséged, tehetsz vastagabb hőszigetelőt. Az csak jó. Kizárólag a fűtés ALÁ!
helló!
Esetleg tudtok segíteni. Klarstein bella pico 2g robotgép Kikopott kóvályog benne a dagasztókar lehet ilyet beszerezni? A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2022
Itt a hangsúly azon van, hogy oldható meg minimális emeléssel. Nekem is 10cm szigetelőlap+5cm vasalt beton van a vizes fűtésen, persze hogy jól bírja a terhelést.
A téma az hogy pl hogy oldható meg 2-3centi emeléssel elektromos padlófűtés.
Nem hiszem, hogy kapható. Meg kell perselyezni.
Próbáltam segíteni, de mivel szándékosan nem nekem címezed a kérdéseidet, így nem akarom rád erőltetni a pofon egyszerű és olcsó megoldást.
Sok sikert!
Kb. egy hónapja tiltottak ki egy felhasználót erről a fórumról. Kísértetiesen hasonló arrogáns hozzászólások.
Laminált padló az semmiképp nem jó? A fóliához van direkt az alá való hőtükrös szigetelő, a laminált padló és a fűtőfólia közé sok minden már nem kell.
Nem semmiképp, de ha már az egész házba járólap van, azt tennék tovább is.
Hce, még mindig csak azt mondom, te abban adsz infót, hogy kell vizes padlófűtést csinálni magas padlóemeléssel. Nálam max 3cm lehet az emelés.
Szia! Ezzel az Orczy-hoz fordulnék.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |