Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szia!
Nekem is Nordmende TV-m van, csak egy kicsit nagyobb. A hibajelenség nálam is ugyanez a magától történő ki-bekapcsolás. A többség véleménye az, hogy ki vannak száradva a kondenzátorok, ez okozza a hibát. Első sorban a tápban lévő kondenzátorokat kellene cserélni. Viszonylag olcsó alkatrészek, ennyit még megér rászánni. Én a jövőhéten fogok sort keríteni rá...
Köszi. meggondolom,mert tényleg jó kis tv,sajnálnám kidobni.
Udv
Az elterito tekercs nagyon ritkan lesz menetzarlatos,de benne van a pakliba.Igaz altalabban az elkok csereje megoldja a problemat de szerinetem itt mas hiba is van.
Udv
Nem teljesen szarazak meg azok az elkok,de jo uton jarnak a kimulashoz.A primer korben levoket csereld eloszor,meres nelkul.Majd keres a szekunder oldalon felpuposodot elkot,foleg a hoforasok mellet,nagy teljesitmenyu elenalas,hutoborda,toroid,stb.
Köszi a segítséget.
Másik tv (Orion LCD PT32S) hibája az,hogy nagy az alapzaj. Ez akkor is megmarad,ha lenémítjuk. A hangszóróból jön,nem a készülék belsejéből.
Üdv
Milyen tipusu ez a zaj?bugó vagy csak zug?
Szerintem egy törött pár nanos tárcsa kondit kéne keresni a hangerösittö körében vagy egyet rá tenni,esetleg a végfok végén hiányzik ,ez magyarázhatja a gerjedést is.
Szia. Egyrészt elirtad a linket. Bővebben: Link
Másrészt elnézéseteket kérem egy darabig nemigen tudok segiteni senkinek, otthon most nincs netem és egy bokatöréssel fekszem, begipszelve. Kb egy héten egyszer-kétszer jutok netközelbe. Fery
Sziasztok!
Nagyon jónak találom a honlapot és jó tudni,hogy elég sok hozzáértő ember is van,aki esetleg segít is ha tud! Van egy elég régi sony KV-25R1E tv-m.Most beadta a kulcsot, kép összement és mintha egy homorú képet látnék,a feliratok negatívja látszódott.Aztán kikapcsolt és a készenléti led 6-ot villog.Újra már nem kapcsolt be. Van valakinek hibakód táblázata?(Kerestem de nem találtam)Szerintetek érdemes megjavíttatni? Előre is köszönöm!
Hy. Az a nagy helyzet hogy van itthon egy ITT ELECTRONICS 28FHD7050H tv ami egy viharos idő után már nem akart bekapcsolódni szétszedtem cseréltem benne biztit bekapcsoltam de ugyanúgy kiment a bizti.
A többi fórumban olvastam hogy kondicsere a nagyobbakat kicseréltem de nem javult meg és nemsok ötletem van. A kérdésem hogy hol lehet a probléma. Javító ötleteket várok és előre köszönöm a segítségeteket.
Szia
Több mint valószinü hogy meghajtó tranyó zárlatos,egy hütöbordán lakik általábban a táp közepén.Ved ki és mérd le biztos rövidzárlatos.De ha fet akkor általábban magaval viszi a táp ict is. És ne csak a nagy elkókat cseréld hanem a táp primer oldalán lévö öszest,ott általábban picik vanak.
Szia
Sajnalom hogy balasetet szenvedtél,tudom hogy elirtam,elöször jól irtam de akkor sem nyitotta meg,és egy javitás után már nem volt lehetöségem ujra javitani.Gyógyulást
Találtam egy W7NB80 -as tranyót és kimértem a G (1) -es láb és a többi közt semmi a D (2) és az S (3) lábak közt van zárlat nemtudom hogy jó-e de dobok egy linket hogy honnan tudom a lábkiosztását. Tranyó Lábkiosztása
Üdv ted a multid dioda mérö állásba,Ha Drena és a Sursa vagy akármelyik lába közt 000 mutat,akor kuka.Egyébként minden tranyónál ez a helyzett
386 -ot mutat és a többinél semmit akkor az azt jelenti hogy jó? Amúgy kösz a segítséget.
Az még nem bisztos de,nem zárlatos,de valaminek az kell lenie ha kiveri a bisztositékot,mérd le egyenként a grates hidat,négy dióda a pufer kondi elött,lehet hogy azok közül zárlatos egy-kettö,szivesen segitek,persze én sem vagyok szaki
Nemlátok 4 db diódát egymás mellett sehol, de majd dobok fel képeket a nyákról 1-2 nap. Amúgy énse vagyok nagy szaki ebben de egy kicsit vágom a témát, legfeljebb többet kérdezek.
Hello!
A táp élesztésénél a biztosíték helyére köss egy 100W-os izzót! Ha működik a táp, akkor egyet villan amikor bedugod és megy a stadby. Indításnál villog, ahogy indítgatna a tévé. Ha folyamatosan világít akkor valahol még gubanc van. Jah és a PTK-t vagy forraszd ki, vagy a demag. tekercset húzd le a panelről! Táp részen az összes félvezetőt mérd ki. Táp IC alapból cserés(tud érdekes dolgokat produkálni). Ha szerencséd van akkor a táptranyó/fet megúszta a villámlátogatást. Ha jól tudom ez a tévé BEKO TV9.1 es szasszi.
Udv
Akkor meg dioda hid van,az egy muanyag kocka 4 kivezetesel,a fokapcsolo utan kell legyen. Ha rajta hagyod a demag tekercset az izzos modszernel,akkor virit max fenyel bekapcsolasnal,meg zabal a tekercs majd elkezd egyre gyengulni,egy bizonyos pontig,ha jo a tap,ha nem akkor max fenyel virit.
A képeket mellékeltem ahogy az előbb említettem.
A tv-t még nem teszteltem le az izzós módszerrel de később megteszem. Az a gond hogy egydarabig nem leszek netközelben de megpróbálok mielőbb itt lenni. A nyákról annyit hogy az alján smd alkatrészek vannak.
Udv,egy kepet ha lehetne a nagy puffer kondi es a hutoborda kozot,talan ott bujnak meg a diodak
en ugy latom a dioda hid ott bujik meg a puffer es a zavarszuro kondi es a tekercs kozott de lehethogy rosszul latom
Sziasztok
van egy Hitachi SF 5system tv-m és nagyhirtelen összeugrot a kép oly modon hogy hitelesen 45%os szőgbe fut a kép és minden szinbe játszik. persze két képközött Ha van valami jó gondolat azt előre megköszönöm
Udv
Jo lenne ha tennel fel egy par kepet rola
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő: bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.) A segítségeteket szeretném kérni.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.Van egy hibás Grundig színes TV-m.A hibajelenség a következő: bekapcsolás után tökéletes minden, kristály tiszta kép, majd halvány csikok zavarják a képet, mint annak idején a CB rádiók, majd elsötétedik, csak a szinek látszanak erőteljesen legyengült fényerővel. Van amikor visszaáll eredeti állapotba . Ha Scart-ot megütögetem visszaáll. Ha kikapcsolom, 24 óra múlva tiszta képpel indul ismét el. Scartot cseréltem, másik jeladót is kötöttem rá (DIGI, DVD.) A segítségeteket szeretném kérni.
Udv
Lehet hogy az,nezd meg nagyitoval a panelt.es ahol kirohadt forasztast talalsz ,forraszd at ujra.Egyebkent menyi idos a kicsike?
Ami nekem van grundig tv-m az forrasztási hibák garmadával volt "megáldva" .Ezen egy jó nagyító meg egy páka segít leggyorsabban.
A kisfeszültségű rész nem annyira ,de a többi az tragédia volt.
Annak idején a szervizben az volt a mondás: Grundighoz 5m-nél kevesebb forrasztóónnal ne menj javítani! Sajnos a hullámforrasztás annyira óntakarékos, hogy idővel - legelőször a nagyobb frekvencián működő táp és sorvég részeken - az forrasztások "elfáradnak" sokszor nagyítóval is nehezen láthatóan.
Még hozzáértőként is azt javaslom: szépen forraszd át akár az egész panelt. Ez egy előre látható időráfordítás, míg a hiba logikus megkeresése és elhárítása időben nem behatárolható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |