Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Ismerem én is, de már gyerekkoromból. (Bp környék).
Fest német eredetű. Jelent ünnepet, de jelenthet rögzített, szilárd, >állandó, ... fogalmakat.
Én az ország más tájain is hallottam, helybéliektől. Vas, Zala. Általánosan használt kifejezés (volt). Van némi "csak azért is" felhangja.
A békésieket sem kell félteni, ott is feszt isznak.
Ez a cikk sokmindenről szól, csak éppen arról nem ami a valóságban történik, mondom ezt úgy hogy a szóban forgó autómodellen volt alkalmam beázás miatt a hálózati kaput kicserélni. Még a visszahívás előtti időkben történt az alkatrész csere, úgy tűnt hogy az ülésre valamit ráöntöttek és attól ázott be, más nyoma sem volt a beázásnak.
Na mi a hiba?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
Kívülről kapja a delejt
Igen, megtaláltad. Jutalmad egy hangszóró.
Ilyen nem figyel a kedves feltaláló.
Amúgy kíváncsi lennék arra hogy mennyi a betett és a kivett áram.
De ebben mi a hiba? Az természetes, hogy ha forog meg világít, akkor ahhoz be kell vinni energiát...
Á dehogy az a két vezeték Paksra termel vissza.
Nem mindegy? A lényeg, hogy a két mennyiség egyenlő.
Videóból való a kép. 3 db energiatakarékos izzót meghajt róla,minden dugaljban 230V van természetesen.
Nem figyel a géniusz.
Feltalál egy olyan eszközt, amely forradalmi találmány és a két vezetékre nem figyel. Még csak nem is índítómotor. Ha működne is csak "dinamóként", nem "free energy" generátorként. De az is kizárt a fénycső előtéttekkel. A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2022
Végül is.
Ja igen, gyújtógyertya! Amikor 5 percig nézegetik egy videó elején. Forgatják, szétszedik bizonyítva, hogy sima gyertya.
Szoftware aktualizácio (update) anno 1970 elött.
Ezen a hőfokon fagy a víz - mondta Fahrenheit.
Hardware upgrade rendszerint alkatrészcserével jár.
Ezért írtam inkább hard-vert, mert itt nem cserét, hanem inkább mechanikai jellegű "átalakítást" láthatunk!
Az idei győztesek egy csoportja: WIN Compilation BEST OF 2022 Edition.
Semmi uj a nap alatt. Ausztriában egy pár évig hasonlo nyilászárok voltak a divatban. Az ablakok a földig értek, ha az emeleten volt, akkor kivülröl volt még egy kb 1 méter magas rács is. Láttam olyan házat is, ahol van külsö ajto ami a redönyt helyettesiti.
Az egyik bérházban még a konyhába is ilyen ablakokat raktak, gyakoltatilag ahhoz a falhoz, ahova az asztal került. Gondolom mennyire örültek ilyen megoldásnak nyári kánikulában, amikor nem lehetett az asztal miatt kinyitni a földig érö ablakot, csak billenteni. Dehát a sogoroknál is vannak épületdivattervezök. A minap voltam egy ismerösnél a bécsi uj pályaudvar lakonegyedében. Szinte minden ház egy üvegkalitka, belülröl még szörnyübb mint kivülröl. Az egész épület vaskos betonoszlopokra lett szerelve, de ugy, hogy a külsö üvegfal meg a belsö oszlop között csak kb 30 üres tér maradt. Talpán legyen az ember aki befér ebbe a résbe az ablakot pucolni ( a padlotol a plafonig). Az egyik helységben ( ovoda lesz), hat ilyen oszlop van. A gyerekek persze vigan átmásznak az oszlop meg az üveg között. A tervezö másik csucsötlete a belsö elrendezés. Az üvegház kivülröl szép kocka 90 fokos sarkokkal. De ezt a monoton hatást belül megspékelte kb 30 fokban elforditott válaszfalakkal, amik természetesen több helyen 30 illetve 120 fokos sarkokat adnak. Na ilyen helységekbe szerezzenek majd butort. Ja persze 2022 ben már mindenki unja a 90 fokos sarkokat, kell az inovácio. Egy másik barátom bécsi lakásában - uj ház - a háloszoba háromszög alaprajzu. |
Bejelentkezés
Hirdetés |