Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Halli
Ja az még hozzá kell tenem hogy ez a tv már lassan a 15 évét tapossa
Szerintem nalad valami oszetett hiba van,hianyzik a zold szin,szin dekoder hiba talan,de lehet hogy a szin agyunal vacakol a zold szin.De ez mar tul no rajtam,fordulj Feryhez,o bisztos fog segiteni. Bővebben: Link
Köszönöm szépen a szegitséget az elfelejtettem hozzá teni , hogy igaz hogy hiányzik a zöld szin de néha né ha Meg ha bemelegszik elöbukant a szin. meg eddig mentvele. de ahogy szétkaptam a kondik alatt mintha valamikifolyt volna
Szia
probald meg melegiteni egy hajszaritoval azt az elkot,altalabban meg melegek mennek rendesen,de szerintem mar csak a csere segit,ha van kapacitas merod merd le oket,megfoksz lepodni lehet meg a fele sem lesz meg az ertekenek.Csereld ki es meglatjuk mi torten,a hoforasok mellet levoket is,nagy teljesitmenyu elenalas,hutoborda,stb.Na meg ha van pupos elko azt is
hello.nekem is van egy grundigom.nálam kondi hiba volt ki is cseréltem.most ha megy egy darabig a tv pukkan egyet újraindul és leteszi az első adóra a készüléket utánna egy órát megint megy rendesen...ötlet?
Na visszatértem és az a helyzet hogy exsógor hazatért külföldről és jól megszólt hogy minek nyúltam a tv-hez mert ő bevinné a szervizbe de most mivelhogy hozzányúltam lehet hogy a szerelő drágábban csinálná meg. Hát, ennyit a jóakaratról. De azért köszönöm a segítségeteket.
Udv
Nezd meg este levet hatlappal,nem a magasfeszultsegu trafo szivarog valahol,es ha lecsap a testre meghujiti a procit,es azert valt csatornat
Szia
Egy otlet,ha nem nagyon latszik hogy babraltal a geppel,telepits bele egy pokot :yes: egy par nap es elitezi a dolgat,es megmondod a szerviszbe hogy igy vetted a tvt
Van egy Philips tv-m mely nem kapot fűtést, meg kaptam a hibát egy tekercs megszakadt, amely sorosan a fűtő tekercsel volt kötve, a színkódja: lila, arany, arany, barna. Én ezzel párhuzamosan kötem egy 1.5ohmos ellenállást.
A kérdésem az, hogy igy a képcső kapé elég fütő feszültséget,esetleg nem lesz-e hoszú távon probléma ezzel? A választ előre is nagyon szépen köszönőm
Udv.merd meg menyi az elenalas bemeneti labban a feszko .
Sziasztok!
A problémám a következő: Adott egy ORION T1430 MTX nevű TV Apám kikapcsolás nélkül standby állapotban kitépte a konnektorból, átvitte a másik szobába,és ott már nem indult. Standby led sem világít, a hangszórókból ütemes halk pattogás hallatszik. A kapcsoló üzemű tápra gyanakodtam először, cseréltem ic-t, és fet-et, csak kicsit elkapkodtam. Ugyanis az inverteren nem mértem feszt úgy hogy lekötöm a "terheléseket" 2db fesz jön ki az inverter trafójáról, az egyik egy 1A os diódán megy egy LM317-re, valószínű az csinálja a kisfeszt, aztán arról még egy 7805-ös stabkocka gondolom az ic-k tápja is. A másik egy 5A os diódán megy a sorkimenőre. Ha ezt lekötöm, akkor halk sipolások,és sokkal ritkább kattogások mellett 11V körüli érték jön ki az LM317-nek, de a táp így is kapcsolgat ki-be.. A sorkimenő tranyója kimérve jó. Lehet a sorkimenő elszállt?? Előre is köszi a válaszokat!
Sorkimenőt kicseréltem, az sem oldotta meg...
Ja, csak aztán ki kell venni, mert külömben lehet hogy egyszercsak csatt, és bumm a pók beletenyerelt a nagyfeszbe és rövidre zárta
Szóval csak fogtátok és átvittétek egy másik szobába és hoppá megdöglött? Ez nekem eléggé kontakthibának tűnik, lehet a mozgatástól szétment az egyik forrasztás amit amúgyis már csak az ima tartott össze. A másik tippem az hogy a konnektorból való "kitépés" során megsérült a tápkábel.
Idézőjelben "kitépte" Magyarul a főkapcsolót nem kapcsolta ki előtte,és így lehet kapott egy feszültséglökést. Tápkábelnem lehet, mert a kapcsolóüzemű táp indulna (másodpercenként kb.2-3szor), ez a hangszórókban is hallatszik halkan.. Szerintem valami túlterheli a tápot,és nem tud elindulni... Táp környékén átforrasztottam mindent,most kiszedem az elkokat, és megmérem nem lett-e zárlatos valamelyik..
az egy kicsit problémás, mert a sorkimenő traforról kapja a fütő feszt. amely kb.15kHz frekit szolgáltatt, nincsen olyan műszerem amely ilyen frekvencián méri a feszültséget.
Ha jó sejtem valahol van egy rövidzár és a védelem szerencsére fogja a tápot, szerintem én nem sokat tudok segíteni, csak azt tudom mondani hogy az elkókat cseréld ki jó minőségű újakra, próba cseresznye.
Minden kimenetet lekötöttem a kapcs üzemű táp trafójáról.A lábak lógnak a levegőben... így a trafó adja a pattogó hangot ugyanebben az ütemben... Tehát elvileg táp nem? A kimeneteket így megmérve (dióda után) nincs zárlat... A kondik töltődnek-kisülnek...
Ha a tápban a 220egyenirányítása utánni elko van elröppenve, akkor nem csinálhat ilyet?
Már mintha találkoztam volna ilyennel pc tápnál. A kondi nem simította eléggé az egyenfeszt, és nem tud működni rendesen... Bár az először sípolt, aztán erősen sípoltés utánna döglött meg..
Azért köszi...valami csak lesz...
Ha gyanús a kondi akkor szerintem cseréld is ki, ha jó volt a megérzésed akkor bejön, ha nem akkor is kicseréltél egy kétes kondit egy újra
Ja. Csakk épp ez nincs itthon... A pc tápokban a tízszerese van. (470µF/400V) ebben meg 47µF/400V.. Egyszer javítottam a routerem tápját, az is ilyen volt. a nagyobb kondi elröppentette a graetz-et.Még keresgélek kicsit, de lehet ebből már csak holnap lesz fejlemény..
Van egyOrion tv-m ami a fökapcscsoló bekapcsolása után ki-be kapcsol.Kép nincs,a hangszóróból pittyegő hang jön.Remélem tud valaki nekem segíteni.
Előre is köszönöm!
Segitenétek srácok még mindig a THOMSON 28DT68L-el kinlodom, továbbra is ki-be kapcsol és 4szer 4-et villog a Stb led ,Sajnos hiba kod tábla nélkül nem megyek semmire,csak találgatok.Idáig bármit mértem,cseréltem ,nem változott. Köszi.....
Van egy Orion T2835 STX-Silver tv-m,ami a főkapcsoló
bekapcsolása után ki-be kapcsol.Kép nincs,a hangszóró ból pittyegő hang jön.Remélem tud valaki nekem segíteni. Előre is köszönöm!
Udv
Nem madar pokot gondoltam hogy telepitsen
Udv
Probald meg az izzos modszerel hogy jo e a tap.Ved ki a sorimeno tranyot es a colector laba helyere tegy egy 100w izzot,a masikat meg tap testre.Ha izzik az izzo,90%hogy jo a tap.
Udv,Meghalt a sorveg tranyo,nagy valoszinusegel,vagy a sormeghajto tranyo.Ved ki es ugy merd ki,szerintem zarlatos lesz valamelyik
Probald meg,mu terhelve a sort,egy izzoval,ha eg,akkor legalabb bisztos leszel hogy nem a tap rossz.kozben merd a sortapot.
Izzóval sem csinál semmit.. ugyanúgy pattog a hangszóró halkan. Magyarán a táp nem tud elindulni... DE szerintem terhelés nélkül is el kellene induljon, mert a FET-nek szaggatnia kellene (kicsit gyorsabban mint ahogy most kb. 2-3Hz ) A táp trafóján külön van még 2db kivezetés, ami a vezérlő KA3842B felé a referenciafeszültséget adja. Tehát elvileg függetlenítve van... Nem úgymint a pc tápoknál, ahol optocsatolón jön vissza a cucc a vezérléshez.
akkor valmi elkos hiba lesz,legalabb is a patogas a difuba arra utal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |