Fórum témák
» Több friss téma |
Az hogy a tekercsek mérése közben ugrál az érték az lehet attól hogy nem tökéletes a csatlakozás a mérővezeték és a komp csatlakozója közt .
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2022
20MOhm-os méréshatárban szakadást mutat a multi a tekercsek és a ház között.
A kompresszor 3 pólusú csatlakozója fémtiszta. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2022
Legalább testzárlat nincs ... A kültéri ventillátor működik ?
Igen, könnyedén forog.
Nem ezt kérdeztem ! Működik ? Amikor megy a kompresszor forog a ventillátor ? Jártam már úgy hogy a ventillátor hibája miatt ált ki túláram hibára a gép .
Igen, először indul a ventillátor, majd kis idő elteltével a kompresszor is.
Akkor valószínűleg kültéri elektronika hiba lesz .
Ettől félek én is. Azt még ellenőrzöm, hogy a beltériben lévő két szenzor mit csinál.
Ha szenzor hiba lenne akkor más volna a hibakód
Elektronika, vagy jó vagy nem. Nem? Egy darabig működik,aztán hiba. Pl mi történik a hibakód előtti pillanatokban Kellene még ott méregetni sz.tem.
Ha minden jó de mégis hiba van akkor valami csak nem jó .... Méregetni lehet csak nem biztos hogy megéri fél napot a létrán ülni csak azért hogy kiderüljön pontosan az elektronika hibája .
A szenzorokat nem volt még időm megmérni, de a beltéri N és az 1-es pontja között mérhető a 230V, az N és a 2-es pont között 80-140V között folyamatosan változó a feszültség. A műszer AC-ben mér, DC állásban nem mérhető semmi.
A kültéri ventillátor kb 2 percre elindul, majd le is áll. A kompresszor már nem indul.
Nem tudom számíthat-e, összefügg-e, de az eredeti távirányítón a kijelző nem mutat semmit. Hiába az új elem. Gombnyomásra csippan, de nem tudom mit csinál.
Kapott egy univerzális távirányítót. Nem lehet, hogy ez szívat?
Előfordulhat hogy te látatlanban valamit állítasz de az nem az amit szeretnél . Az univerzálissal csinál valami értelemes dolgot ? Egyébként már megint ott tartunk ahol általában .... Van valami hiba valakit hibáztatunk de csak vaktában lövöldözünk mert nem ismerjük az egész történetet ...
Már kezd megtelni a mamuszom a csöpögtetett infókkal ...
Tegnap megmértem a beltéri szenzorokat. Az elpárologtatón lévő 5C fokon 18kOhm, ha megfogom lecsökken 8kOhm-ra az értéke. A szoba érzékelője, ami az elpár előtt van, viszont fixen 18kOhm, bármit is csinálok vele.
A kültérit nem bontottam még nagyon szét, de a hőcserélőn nem találtam érzékelőt. A távirányítóval látszólag tudom állítani a funkciókat. Csak most jutott eszembe, mint körülmény, hogy hátha.
Szeretnénk egy páran ilyen mamuszt, én biztosan
Az órából van eladó a mamuszt a jézuska hozta de ha nagyon kell megpróbálok tenni valamit az érdekedben (szerzek linket )
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2022
Sziasztok!
Van olyan aki XIX. ker. (kispest) klima vákuumolásában tudna segíteni?
Sziasztok!
Hoztak nekem egy MIDEA beltéri vezérlőpanelt javításra. Nagyjából kibogoztam a kapcsolást, de van egy számomra rejtélyes dolog a panelen. Egy kapcsiüzemű táp szekunder oldalán 12 VDC-ből egy ismert TO220 tok csinál(na) 5Voltot. A stab IC neve CW7805. Ebből az ember azt mondaná, hogy ez egy mezei 7805, amit a zöldségesnél is lehet kapni. Hát nem. Egyrészt a közepe a bemenet (ilyennel már találkoztam), de 5V helyett 7,3 V-ot csinál. A talpa nincs megemelve, ezért csak arra tudok gondolni, hogy megmakkant. Létezik ilyen szerintetek? Vagy megint hülyít bennünket valamelyik gyártó és tényleg 7 Voltosnak kell lennie? Ezt nem tartom valószínűnek, mert a panel szélén több perifériához is kimegy ez a fesz, ami sztem nem kóser...
Létezik, persze. Azok is elhalálozhatnak. A lábkiosztása valóban fordított a többi társához képest.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2023
A lábkiosztása a megszokott!
CW7805 Amit linkeltél rajz az egy állandó áramforrás áramkör, amely CW7805-ből áll. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2023
Guglival lefordíttattad? a linkeden az első kép a mezei 7805, a második kép meg a CW a Sany képpel egyezik.... az hogy áramgencsi meg tök mindegy, a bekötés látszik...
bár Bitmixer szerint : "Egyrészt a közepe a bemenet" ami egyikkel sem egyezik... A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2023
Persze, ha nem is azonnal, de megoldható.
Aksis vagy 220-as?
Sziasztok,
Van egy, a képen látható klímám ami 18 éve teszi a dolgát (szerelő még nem látta azóta, de tisztítva van rendszeresen a kültéri-beltéri). Mostanában mintha csökkent volna a teljesítménye, feltehetően a kültéri kondenzátor fáradt el. Cserélném, ha valaki biztosan meg tudná mondani milyen értékű kell bele (kettős kondi). Tudom, egyszerűen meg lehetne nézni, csak nem szeretnék kétszer kimászni a kültérihez, elég bonyolult már az én koromban.
Sajnos nem tudod elkerülni a kimászást , de miből gondolod hogy "elfáradt " a kondi ? Azt olyankor kell cserélni ha nem indul el a kompresszor vagy a kültéri ventillátor .
Csak a 18 év használatból gondoltam. Bár lehet, hogy tényleg csak bemesélem magamnak a teljesítmény vesztést.
Ha a teljesítmény csökkent az két okból lehet . 1: szökik a gáz (ez 18 év után elég valószínűtlen)
2: csökkent a kompresszor szállítóteljesítménye (ez kompcserével javítható ami szinte reménytelen ) Az üzemi kondenzátornak semmi beleszólása sincs a dologba , de ha szeretnéd kicserélheted bajt nem csinálsz vele.
Maradjunk annyiban, hogy meggyőztél, akkor nem piszkálom, használom tovább így.
Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |