Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bővebben: Link Van itt VFD is ha már a nixi ronda, ez még dobozolásra vár de már nemsoká az is meglesz . Egyébként örülnénk ha egy két munkádról láthatnánk képet
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Igazán a gyerek iskolás körzője, háromszög vonalzója és egy 5 Ft-os kellett csak előrajzolni.
Nem kell mindenhez szuper felszerelt műhely és géppark. Még persze le kell festeni, de három méterről még az sem látszana ha nem... Tudom, kacsa szalag is megfogná a cuccot, persze.
Elolvastam. Ezt írtad például:
Idézet: „Üdítően igénytelen ... Egy vásárolt modul igénytelen dobozolásában mi az új a tanulságos” Ebben a topikban a "mit csináltam volna másképp" is ellenjavalt, nem a csúfolódás. Elekkel pedig épp pozitívan értekeztem. Nem kell így hozzáálni, én csak igyrkeztem a topik szabályát ideidézni, semmi kedvem veszekedni. Egyáltalán nem azért írtam. Nahát. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Olysn szép sárga a fejléc, olyan szép fekete betűkkel benne van.
Idézet: „Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, ” Van viszont le- és felminősítési lehetőseg. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Igen ezt tényleg én írtam, de nem Zsombornak ha megnéznéd a hsz fejlécét . mekk elek nek szólt a kérdés ..... És az sem ártana ha azt is elolvasnád miért . Ha egy szövegkörnyezetből kiragadsz egy mondatot rögtön más értelmezést kaphat (szívesen használják ezt a mai újságírásban )
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Jól van, félreérthettem, hiszek én neked.
Békát köthetünk már?
Addig csesztettétek Zsombit, míg megmutatta!
Most meg dúdolgatjátok Koós János örökbecsű slágerének egyik sorát. "Jobb lett volna nem látni. Tudom." Idézet: Miért ? Te harcoltál ? Én nem ! „Békát köthetünk már?”
Olvastad amit 17.06 kor írtam ? Ne kezdd te is a félremagyarázást ....
A topic címe:
"Ki mit épített" Nem győzelemre kéne menned -én hányszor ajánljam fel: béke van...???? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
Már megbocsáss, de ha jobban megnézed, én nem neked írtam. Gyakorlatilag nem címeztem senkinek.
Csupán poénkodtam picit. Nem gondoltam volna, hogy ezt külön el kell magyarázni.
Mindenki kiírhatta magából, mit gondol Zsombor „műalkotásáról”. Köszönjük ha támogatjátok a kezdőket, ez mindenképp becsülendő, de kérjük, hogy egymásnak ne essetek.
Köszönjük, ha befejezitek az OFF-ot!
Kötegelővel ezeket? "Hajszálvékony", egy elemi eret tartalmazó vezetékekről van szó, esélytelen, hogy ezeket bármivel is összefogasd. Átépítés előtt kisebb dobozban volt, ezért kellett, hogy ennyire vékony szálakkal vezetékeljek.
A kábeleket viaszos zsinórral ki lehet varrni, bármihez jó. Csak meg kell tervezni a hosszokat, hogy szépen kiadja.
Így.
Amit felraktál, véleményem szerint praktikus, mert jól takarítható. Nekem az óra két mutatóból áll. Mondom ezt azért, mert hajdanán volt digitális karórám, 7 szegmenses kijelzővel. Volt, amikor az autók műszereit is így képzelték el. Én a kakukkos órákat sem viseltem volna el otthon, mert valahogy nem igazán tartottam felhasználóbarátnak. Az időjelzés nem több annál, hogy látni mire kevés az ember ideje. Amiket én építek az nem a látványra hajaz, hanem a zenei részletekre, mivel zenebarát vagyok. És egy fényjáték van benne, a hálózati kapcsoló glimmje.
Ha Neked így jó, akkor ne foglalkozz más elképzelésével...
Nos, ha neked nem tetszik Zsombor megoldása, komment nélkül menj tovább...
"hajaz" = hasonlít
Jó lenne a szlenget is helyesen használni...
Szerintem meg nem kéne napok óta mindenkibe belekötnöd. Azt meg biztosan nem mondod meg én mit csináljak. Azt linkeltem be, hogy lehet kivarrni a kábeleket.
Ha megbántottalak valamivel, sajnálom... Azonban ezt Te is megtehetnéd Zsomborral szemben. Persze, ez csak az én elképzelésem...
Továbbra is kérjük, hogy NE offoljátok szét a Ki mit épített topikot! Köszönjük!
Asztali digitális óra,(jellegzetes kinézet). Arduino alappal, ASZTALI DIGITÁLIS ÓRA (modell) 7 szegmenses kijelzővel. Óra, dátum, hőmérséklet, és egy kis játék.
Asztali digitális óra (MODELL) - VIDEÓ A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2023
Gratula.
Az óra tetszik de a videóra külön adnék egy csillagos ötöst. A hangok is jók ,meg a rotaty encoder ahogy recseg mikor tekered.... very good
Sziasztok.
Ez egy átépítés volt, új házat kapott. A Condesa Electronics adta az ötletet. Asztalos csinálta a fakeretet, aminek a belsejére gipszkarton profilokat csavaroztam. Lakatos által levágott rozsdamentes lapok lettek az alja, meg a teteje. A belsejét a fantáziára bízom. Egy félbehagyott madárfészek, amire azt mondta a madár, hogy: - ÁÁÁ, inkább csinálok egy másikat máshol! Sok kábel, panel. Sajnos az eredeti állapotról a kép eltűnt egy telefon váltásnál és további képek meg egy HDD hiba miatt. Még tanulóként építettem a '95-6 körül, ez volt az első komolyabb készülékem a bistabil multi és az LM386 után, pont annyi tapasztalattal. 4 darab csatornalemezt hajlítottam meg U profilra, az lett a 4 oldala és egy-egy pozdorja lemezt kapott alulra-felülre. Az egységes megjelenésért famintás, öntapadós fólia felelt. Akkor minden egysége külön panelen volt. 99-ben egy nyákra került minden és akkor kapott 2*12 ledes kivezérlésjelzőt. Kezdettől fogva rossz volt és az is a mai napig. Olyan hibái voltak, hogy a fejhallgató erősítő beterhelt, működése jelszint csökkenést okozott, a kivezérlésjelző zajt szórt kimenetre és a makacs gerjedés. A két évtized alatt nem sikerült a megtalálnom a gerjedés okát. Az a jelenség, hogy ha a szabályzók maximumra vannak tekerve, akkor 100-150kHz-es gerjedés van a kimenetén, ha bármelyik potit letekerem, zajtalan, tökéletes. Tanulóként szkóp hiányában csak azt láttam, hogy leesik a tápfesz. Később találtam benne egy hatalmas földhurkot, megszüntetése után sokat javult, de továbbra is gerjedt. Ennél az utolsó átépítésnél kapott buffereket a fejhallgató erősítő, a kimenet és az új kivezérlésjelző is. Ugyan is a régi azt csinálta, hogy üres kimenettel, a fejhallgató erősítőt a kimenetre kapcsolva, ahogy toltam fel a master potit, a ledek villogásának ütemére jól hallható fehér zaj jelent meg. Ha a ledek nem villogtak, zaj sem volt, így repült a 2*12-es. Bőven elég ez az 5-ös is. Tippeim mindig voltak, hogy miért gerjed és minden tippre jól reagált, de hibátlan soha nem lett. Most is van tippem, hogy a két nem egyforma 2030-ból (a fejhallgató erősítőben), az egyik hamis és gerjed és az lerántja tápot. Ha ez nem jön be, akkor még mindig ott a kivitelezési hiba, mint jolly joker. Egyik tipp után jön a másik, ez ilyen volt, van, lesz. Több buliban is volt már és egyszer sem jött elő olyan helyzet, hogy mindent maximumra kellett volna tekernem. E mellett meglepően tisztán, zajtalanul szól. Annak idején TL071 -ekkel építettem és nem is fogom másra cserélni, csak a csatoló elkókat cseréltem fóliára. Néha bekötöm a CD és az erősítő közé, csak hogy szimplán átmenjen rajta a hang. Nosztalgikusan tekergetem egy kicsit, olyankor Emmanuel Top-ot, Sven Väth-et és társait hallgatok. Ebben a formájában valószínű többször fogom használni.
Igazi Zoli_bácsi minőség!
Igen ötletes!
A piros vezetéket kell elvágni, nem?
Tetszetős és átgondolt szerkezet. Gratulálok.
Szokatlan az agyamnak a visszafelé számoló másodperc jelzés. Láttam már ilyet máshol is, de ott is értelmezési gondom volt vele, olyan érzetet kelt, mintha az óra és perc az születne (szaporodna), de a másodperc az fogyna. Milyen ideológiát találtál ehhez a fordítottsághoz?
Nagyon szép és hasznos is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |