Fórum témák
» Több friss téma |
Elvileg a kapillárcsőnel gyárilag kialakított helye-és rögzítése van , leolvasztásután fotózd le hogy hol és hogyan van rögzítve .
Sziasztok!
Indesit BA 35 FNF total no frost tipus. A normál hütötérben 5-6 fok a mélyhütörészében csak -10 .Kompresszor bekapcsol, a kollektor rács felsö részén langyos lejebb hideg, kb 12 fokos helységben áll a hütögép. Köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2023
Megválaszoltad a kérdésedet
Idézet: „kb 12 fokos helységben áll a hütögép.”
Köszi ! Nem úgy értettem , h áll. Megy csak gyengén hüti a fagyasztó részt.
A 12 fok a lényeges információ ... , próbáld melegebb helyre tenni .
Szerintem azt szerette volna írni a kolléga, hogy egy kompresszor van benne, és az a normál hűtőtérre van szabályozva (azaz abban tartja a termosztáttal a belállított hőmérsékletet). A mélyhűtő térben meg annyi lesz, ahogy sikerül.
Minél hűvösebbre teszed a készüléket, annál melegebb lesz a mélyhűtőben. A normálban meg ugyanannyi, csak kevesebbet kell neki ehhez hűteni.
Sziasztok!
Gorenje készülékkel (sima, fagyasztó nélküli, kb. 160 literes)van az a problémám, hogy a hátsó fala jegesedik.A nyáron volt már ilyen problémám, elvileg hőfokszabályzót cseréltek, de eddig tartott volna ?! Ez nem valami kontakt hiba és azért nem megy a leolvasztás? Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat!
Szevasz!
Rossz szót használnak, ezekben soha nincs leolvasztás. Csak úgy á'la natúr leolvad. Mikor? Minden járási/hűtési ciklus után (na akkor jegesedik/deresedik le) kikapcsol a termosztát, és a visszakapcsolás hőfoka a pluszos tartományba esik. Ott meg már (le)olvadni fog, egyszerű fizika. Egyet azért nem árultál el: mindig megy a kompresszor? Sosincs szünet? Mert akkor persze hogy jegesedik. Már ha a többi dolog rendben van. Üdv: StMiklos
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Még most jelentkezett a probléma, nem volt időm megfigyelni, jelenleg megy a kompresszor. A fokozat 2-esen van a hatból vagy hétből (ez szerintem nem magas), most beteszek egy hőmérőt!
Mi a típusa a termosztátnak?
Üdv: StMiklos
Azt honnan tudom? Ki kellene szerelnem hozzá ?!
Szevasz!
Igen, azt csak úgy tudnád meg. Hány éves ez a csak normál hűtő? Még egy jégkocka készítő rekesz sincs benne? Hol van a termosztát érzékelőjének a vége? Az új a régi helyén van? Pontosan? Próbáld a legkisebb fokozatra tenni, de véletlenül se kapcsold ki. Ha igen 10 percig ne kapcsold vissza. Üdv: StMiklos
Szia!
Idézet: kb.20 éves.„Hány éves ez a csak normál hűtő?” Nincs benne jégkocka készítő.Nem én raktam bele az új érzékelőt, de egy szervízes kolléga tette, remélem, hogy a helyén van. A lehető legkisebbre tettem (nem állt le!), mielőtt lecsavartam 5,3°C volt benne középtájon.
Úgy veszem észre, hogy nem kapcsol ki, eddig még mindig ment, mikor arra jártam !
Sziasztok!
Most reggel is ment, 3,9°C van benne...
Szevasz!
És még mindig deres? Ha sohasem áll le, akkor sohasem olvad le. Olvasd a 14:26-os hozzászólásomat.. És ha jeges a hátfal, az rontja a hőátadást (az eszkimó jól elvan a jégkunyhóban, mert szigetel), ami hűt sem jut oda ahova kéne. Állítsd le (most megteheted), hagyd leolvadni, és abszolut minimum állasban indítsd újra. A benne lévő (ami szükséges hozzá) termosztát ritka, mint a fehér holló.. Messze nem szokványos. Nem is szokott lenni a szerelőknél.. Üdv:? StMiklos
OK, köszönöm!
Idézet: Ez világos volt , de korábban (az elmúlt félévben!) nem jegesedett. Arra próbáltam rákérdezni, hogy a termosztát karakterisztikája szokott megváltozni vagy pl. beégett az érintkező és azért nem kapcsol ki, mi a szervíz tapasztalat !?„Ha sohasem áll le, akkor sohasem olvad le.” Idézet: Ezt lehet anélkül tudni, hogy nem te vetted ki előzőleg ?!„Az új a régi helyén van? Pontosan?” Köszi a segítő szándékod!
Szevasz!
Változni több év alatt szokott.. Ritkán "ragad" össze, ha mégis, akkor rendellenes áramfelvétel vagy ilyesmi miatt. Még gázhiány is előfordulhat, akkor sem áll le, mert már nincs meg a szükséges teljesítmény. Hátul a kompressor szívócső, a vastagabb vizes, deres vagy jeges, netán alatta víznyomok, csöpögés látható. Most megteheted, kapcsold ki a termosztáttal, szét fognak nyílni az érzékelők 1 órán belül leolvadhat és egy mozdulattal kapcsold vissza, legyen minimumon. Valami nem stimmel ott, de nem tudom mi? Amikor jegesedik, milyen vastag a jég? Jó az ajtószigetelés, jól záródik? Üdv: StMiklós
Sziasztok! Kérdésem, lenne az inverteres motor DC vagy AC
Köszönöm a választ.
Sziasztok! Van egy 2019 ben vásárolt Zanussi alacsony, felül fagyasztós kombinált hűtőnk. Ami az utóbbi időben sajnos nem akar leállni. Csak ha maunálisan kapcsoljuk le. 3-as fokozaton a normàl térben 5-6 Celsius fokot mértem, a fagyasztótérben -20-22 Celsiust. Kivettem a termosztátot a márkàja-típusa: Danfoss 077B3505 sajnos sehol nem találom ezt a fajta típust. Találkozott e már valaki ilyen hibával, vagy van e esetleg valakinek valami tippje ezzel kapcsolatban? Válaszotokat előre is köszönöm!
Szevasz!
https://heilmann.hu/spd/1-03/Huto-szabalyozo-Danfoss-2063979724-ere...yari-E https://orczy.com/hofokszabalyzo_danfoss_077b3505_huto_86651 És még akad néhány helyen.. A normál térben lehet (kell) mérni 3 helyen: felül, középen, alul és köztük van normál esetben 4-5 fok különbség, és az normális. Miért nem próbáltad 1-esen (is)? Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2023
Szevasz!
Maga a motor és a vezérlés egyenfeszültségről üzemel, amit 230V AC-ból állítanak elő. A kulcs: a vezérlés Üdv?: StMiklos A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2023
Helló !
köszönöm!
Sziasztok!
Adott egy 10 éves Whirpool WBE 3411 A+W típusú alul fagyasztós, 1 kompresszoros hűtő. Észrevettük, hogy nem elég a hőfok a hűtőben, folyamatosan megromlott a tej, érezhetően "meleg" volt az üvegpolc. Hőmérővel próbálkoztam először és max fokozaton fagyasztóban alig éri el a -10 fokot. Azt vettem észre, hogy bekapcsol a kompresszió és 4-5 perc múlva leáll. Vettem bele egy hőfokszabályzót, beraktam azóta nem áll le 4-5 percenként, hanem 10, sőt sok nyitogatás után 25 percet is megy a hűtő, de még mindig nem érezzük elég hidegnek. A net szerint a 3 *** elvileg -18 foknak kelleni lennie, de sose éri el a hőfokot. Mit tudnék tenni? Valami tipp????? Köszönöm hogy elolvastad és segíteni próbálsz.
Üdv.a csoportnak!
Egy kb. fél éve vásárolt Whirpool syde by syde hűtő időnként kattog,főleg akkor feltűnő amikor a kompresszor indulna. Előfordul hogy kétszer is van kattogás sorozat(kb.5-10 mp.)mire elindul. Egyébként jól hűt,nincs semmi észlelhető más probléma,csak ez zavar hogy hátha egy kezdődő müszaki hiba lehet. Indító relére gondoltam,és az ilyen esetben be tud égni? A készülék még garanciás. Talákkozott más is hasonló jelenséggel? Köszi.
Sziasztok!
Hűtőgép termosztátok leírását néztem. És valahogy nem értettem a ráírt kapcsolási értékeket. Lehet, hogy csak túlkobinálom és azért nem értem. Valaki eltudná magyarázni, hogy milyen kapcsolási értékek ezek? Köszi
Szevasz!
Ezek az értékek a termosztát (kapillárcső) érzékelőjéhez (annak is utolsó max. 10 centiméteres végéhez, amit Te nem látsz) tartozó kapcsolási értékek. Az itt mért értékek szerint szabályoz: Éspedig: a kompresszor kikapcsolási értéke állítható -16 és -30C között. A bekapcsolási, hogy a leolvasztás (leolvadás) bekövetkezzen MINDIG +4,5C. Ezért nem hűt az 5-10 fokos erkélyre vagy garázsba kilökve. Ezek az érzékelő értékek kellenek egy 1 kompresszoros normál+mélyhűtős kombinált hűtő vezérléséhez. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2023
Így már érthető. Köszönöm szépen a válaszod. Most is tanultam valamit.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2023
Sziasztok
Kaptam egy whrilpool kombi hűtőt (WNF8 T32 XH) Sajnos az inverter nem volt benne amit ( aszerelő elviite és nem hozta vissza)az ORCZY nál rendeltem hozzá. Beépítettem (nem hinném ,hogy ezzel van a baj) olyat csinál,hogy indítja a motort ,megáll újra indul és megáll. Ez csinálja darabig aztán semmi. Ha kikapcsolom kezdi elölről. Szóval szükségem lenne a segítségetekre mert enélkül most megcsüntem. Előre köszönöm ha tud valaki segíteni. Üdvözlettel P Lajos |
Bejelentkezés
Hirdetés |