Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Gondolom a védelem alatt a limitert érted.
A kérdés, kivezérelhető teljesen a CH2?
Tippelgethetnék mi játszódik le a CDS200 belsejében, de ez az alkatrész egyértelműen hibás.
A pótlásának is elég korlátozottan látom az értelmét. A túlvezérlést figyelő áramkör kiszolgáltatott a passzív alkatrészek pontosságának, nincs beállítási lehetőség. Szerk.: az elvet ami az erősítődben a limitert vezérli clip jelzésére használom. Tapasztalom, hogy környezeti zavarra is beadja a időnként a jelzést. Nagyon bosszantana, ha ilyenkor lekapná a hangerőt. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
érdemes lenne át melegíteni a panelt egy hőlég pákával
Szia!
Találtam egy netes szűrőt, amit összehoznék a meglévővel. Az elektorost mellőzném. A fázisfordítót beletenném, csak nem tudom, mely alkatrészek maradjanak, milyen módon kössem össze. Nézd meg légyszi, ha van időd. A front volume, hány k-s legyen? A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
Mi volt az a kontakt hiba amit találtál?
Az átmelegítést nem ajánlom, az inkább árt mint használ. Kalte spray-t, ami erősen lehűti a kezelt felületet, szokás a hiba behatárolásához használni. Ehhez a feladathoz viszont nagyon drága.
Még nem leltem meg de most így megyen.
most keresek Linuxra egy szignál generátort mert ez a youtube-os elég pontatlan dióda vizsgálóval rá mértem a LED-re CH1 egyik irányba 1003 másik irányba 822 CH2 1005 822 A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2023
Amit találtál és még jó néhányat kipróbáltam és egyik sem vált be igazán.
Kénytelen voltam magam fabrikálni Bővebben: Link Ez esett át pár ráncfelvarráson, melyek kapcsolási rajzai Alkotó gondozásában jelentek meg. Tucatnyi készült belőle, autóstól az egészen igényes felhasználásig, a legkülönbözőbb mélysugárzókkal, de az aluláteresző szűrő frekvenciájának módosítására egyáltalán nem mutatkozott igény. 100-120 Hz táján kezd vágni, illetve 16 Hz alatt. Ha a megrendelő ragaszkodik hozzá, ám legyen fiziológiai hangerőszabályzás, de a középtartományt és a felharmonikusokat érintő fázistolása miatt előbb-utóbb ki lesz az kapcsolva. Építettem a front csatornákhoz a helyes fázismenethez optimalizált felüláteresztőt, hogy ne legyen átfedés a szubbal, de az sem vált be. Keresd meg privátban Alkotót, szerintem tud segíteni akár NYÁK-kal, akár szerelt panellel. Azt berakod, teszi a dolgát
Köszönöm, akkor ez lesz.
A fiziológia, kikapcsolható lesz.
Elnézést, de az ic-k típusát nem találom.
Próbáltam keresni a cikkek és a 2.1-es topikban, de nem leltem. Légyszi mondd meg, mit tegyek a sárga/kék/zöld helyére.
Köszönöm szépen.
Sajna nincs fiókom, megveszek mindent.
A Front volume miért került a kapcsolásba? Azonkívül, hogy látszólag semmi haszna, még árt is. A Front/sub arány a szub csatorna potijával nagyon tág határok között (némítástól tízszeres erősítésig) állítható.
A legtöbb végfok nagyon meghálálja, ha alacsony impedanciáról hajtod meg és nem egy potenciométerről.
Azért gondoltam régebben, mert akkor lett volna az elején master volume és front volume meg mély volume. Ezt akarta volna a srác.
Kérdeztem is, hogy az úgy jó lehet-e, de nem mondtál semmit. De nem baj, mert akkor úgysem azt csinálom meg, hanem a legutóbbi rajzodat.
Csináltam egy olyat hogy a potik helyére jumpert raktam és rá mértem a 4 lábra ohm állásba CH1 9,1k ról 10k ra nő míg a CH2 9,2 ről 6,3 k ra csökken kivetem most az átkötést
A megrendelő szava dönt, csak ha magadnak is építenél legyen meg ez a szempont.
Visszakerestem: Bővebben: Link
A jumperelést értem. A 4 láb mire vonatkozik? Melyik átkötésről van szó?
Köszönöm a linket.
Ingyen csinálom, úgyhogy egy szava sem lehet. Amúgy, megcsinálom magamnak is, legyen valami a laptophoz. Elküldtem neki, amit írtál és mondta, hogy te jobban értesz hozzá, legyen, ahogy mondod. Nekem meg nincs időm, légszerelni/kísérletezni, hogy mi hogyan szól. Köszi mindent.
CDS200 4lába rajz szerint az átkötés R262 ről levetem . ha az R262 megszakad akkor mi történik jobban le zár.
Ami megfontolandó, legyen-e balansz szabályzás a front csatornák között. Évekig tűrtem, hogy az éppen távolabbi hangszóró halkabb ha csak egy sztereó potenciométer a hangerő. Most már hedonista módon beáldozok egy potit és kap egy műveleti erősítőt a jelszint és az impedancia visszaállítására.
Így már értem. Az R262 szakadása esetén megszűnik az U206A visszacsatolása és az U206B/7 pillanatnyi testhez viszonyított polaritása szerint közelítőleg táptól-tápig ugrál az U206A/1. Ez okozhatja a CDS200 3-4 lábak közötti ellenállásának lecsökkenését.
Nincs megszakadva csak egy feltevés volt mind R162 R262 462k mérek.
Biztos hogy az egyik CDS200 rossz.
Meg lesz az az erősítő CH1 limiter nélkül is.
az lesz lehet ki szedem majd R161 és R261 560 ohmos ellenállást vagy kiszedem 2 CDS200
Hááát, jó kérdés?
Arról is volna rajzocskád?
Még annyi kérdésem van, hogy a 10uF, az polarizált, vagy valami MKT legyen?
Elkót használok, lehetőleg audio célút Bővebben: Link
A rajz készülget, keresem a helyet a loudness-es hangerő potidnak.
Köszönöm. Ilyen potit találtam. Ez jó lehet? Ha, meg nem lesz mégsem loudness benne, akkor használhatom a Balansz-ként felrakott rajzodat?
Kiszedtem az LDR -t mind a 2 oldalból és össze szereltem az erősítőt marad védelem nélkül másik erősítőmbe sincs védelem.
A 2 LDR között 5 ohm különbség van érdekes mind a 2 egy irányba csökken ugyan arról a táp fesszrről. |
Bejelentkezés
Hirdetés |