Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ezek szerint az enyém 6-os vezeték lesz, tehát ha jól nézem, akkor max 25A mehet rá. Végül is az az 5A is több mint a semmi.
Köszönöm.
Mivel a 6 mm2 az papíron 2,76 mm átmérő, hát lehet, hogy 6-os.
A 6-os alumínium alapterhelhetősége a már visszavont magyar szabvány szerint elhelyezési körülményektől függően 27-45 A közötti.
Estét!
Létezhet, hogy egy digitális fogyasztásmérő elromlik? Ismerősöm ehavi leolvasáskor esett majdnem hanyatt. Kb. 9x nagyobb fogyasztás jött ki, mint a korábbi megszokott, értve ezt a mutatott kWh-kra. Szivárgást keresvén, körbemértünk mindent ÉV műszerrel, eredmény nélkül. Vizsgálat lesz az ügyből az már biztos de kiváncisak vagyunk, mire lehet számítani.
Létezik. Nálam cseréltek hiba miatt oda-vissza mérőt. A visszatáplálás szépen növekedett, a fogyasztás 1-2 napig nőtt, aztán visszaesett és kezdte elölről.
Elég furcsa, de így volt. Szerencsére (talán) hamar észrevettem és jelentettem. Pedig várhattam volna néhány évet.
Smart mérő vagy csak "sima" digitális?
Egyszerű, egyirányú digitális.
Kár, smart mérő esetén lehetőség lett volna a mérő hibáján kívül, a szubjektív és akár a belső hibák felderítésében is.
Sziasztok!
Lehet egy kérdésem egy H tarifával kapcsolatban? (Hogy ezt egy nyugdíjas néni, hogy intézi, elképzelni sem tudom!) Diktálni kellene és persze az MVM oldalán véletlenül sem az van, hogy ide írja a fűtési időszak fogyasztását, ide meg a nyárit hanem.... - Hatásos, csúcsidő - Hatásos csúcsidőn kívül Na most fűtési időszak van és a H tarifa aktív, akkor ez ebből a szempontból a csúcsidőszak és a nyári a csúcsidőszakon kívüli, vagy fordított a logika és a nyári drága a csúcsidőszak és a téli fűtési a csúcsidőszakon kívüli? A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2023
A "csúcsidőn kívül" megnevezés a vezérelt ("éjszakai") áram jelölésére szolgálna - logikusan, bár én nem diktálgatok, tarifás mérőm sincs.
A H-tarifa mindig csúcsidős, csak a tarifaváltó átkapcsolja a mérőt, hogy télen kevesebb impulzust számoljon. Így olyan,mintha kisebb lenne az áram tarifája. A "hatásos" a wattos teljesítményt jelöli, szemben a látszólagos (VA) és a meddő (Var) teljesítménnyel szemben. Van mérő, ami a meddőt is méri, de ez lakossági fogyasztónál nem fizetős. A mérőn szerepelnie kell egy táblázatnak, hogy melyik kijelzett kódon (pl. 1.8.1, 1.8.2) melyik értéket mutatja éppen a mérő.
A1: normál, állandó.
B: vezérelt, "éjszakai", napi 8 óra A2: két tarifás, csúcs- és völgyidőszak, időponttól függően H: hőszivattyú és társai B komfort: vezérelt, "éjszakai", napi 12 óra
Ez az állításod nem felel meg a valóságnak!
Idézet: „ A H-tarifa mindig csúcsidős, csak a tarifaváltó átkapcsolja a mérőt, hogy télen kevesebb impulzust számoljon. Így olyan,mintha kisebb lenne az áram tarifája.” Pontosan méri a fogyasztást csak másik regiszterbe teszi, és ez alapján számolják el a díjat. Az, hogy 1.1.1 illetve 1.8.2-ben mit mér az terület és szolgáltató függő sajnos. És a diktálós oldalon nem egyértelmű, hogy mit hová kell írni.
Hátha valakinek segít megvan a válasz az ELMŰ/BP és néhány agglomerációs település tekintetében:
1.8.0 vételezett hatásos energia (ez a szumma) 1.8.1 Csúcsidőszak (T1) 1.8.2 Csúcson kívüli időszak (T2) a "csúcsidő" megy nyáron (áprilistól októberig) a "csúcsidőn kívül" meg télen, a fűtési időszakban (októbertől áprilisig) remélem segítettem
Tisztelt Kollégák!
Létezik olyan lépcsőházi automata, ami nem hagyományos relés, hanem szilárd test relés a kimenete ? Nem nagyon találtam ilyet. A válaszokat előre is köszönöm!
A szilárdtest relés kimenetet a ledes lámpák nem nagyon fogják szeretni... Kis teljesítménynél vibrálhatnak. Az SSR-ek kikapcsolt állapotban is "kicsit" átvezetnek, a ledes lámpák ettől időnként felvillanhatnak, vagy halványan világíthatnak...
Ha gondolod én kicserélem a relét SSR-re. Mi gyártunk ugyan 8 relés panelt, ami tudja ezt az üzemmódot és az SSR-t i, de relésből eladtunk 3000-et, szilárdtest relés változatból 10db-ot. Valóban igaz, amit írnak a derengésről, vagy ledes fényforrások be-bevillanásáról, mivel az SSR-nek van szivárgó árama is. Azonban, ha a fényforrással párhuzamosan kapcsolsz egy 100nF X2-es kondenzátort, megszűnik a jelenség. Findernek van olyan 3A terhelhetőségű SSR-je ami a 40-es sorozatú elektromechanikus relékkel lábkompatibilis, de csal 3-24V-os a vezérlése. Azaz a 12V vagy 24V-os relé helyére épíhető be.
Érdekes, hogy ezt mondod, mert pont emiatt akarnám. A ledek amikhez használni akarom, összeégetik a relét. Mivel egy kis kapcsolóüzemű táp van bennük felépítve (nem kapacitív feszültség csökkentés) elég nagy ívet húz a relé, és emiatt összeég... Persze megoldás, hogy kicserélem simán, de viszonylag hamar előjött ez a jelenség.
Köszönöm szépen a felajánlást, próbáltam megúszni, hogy egyedit kelljen csinálni. Reméltem, hogy létező dolog az ilyen.
Számomra már csak egy kérdés van, muszáj diktálni?
Nálunk is feltettek ilyen okos mérőt, ami ilyen számokkal kommunikál velem. Legnagyobb meglepetésemre, a szolgáltató oldalán ha beregisztráltam, az okosmérő menüpont alatt naprakészen mutatják a fogyasztásmérő állásait. Lehet a Néninek nem is kellene diktálni. Egy telefonhívást megérne megkérdezni. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2023
Próbára kicserélheted ssr-re a relét, mi akadálya? ezért nem kell új vezérlést venni.
De barkácsolhatsz is magadnak egy MOC30xx optotriak + triak + pár ellenállás (lásd a MOC adatlap). Az "igazi" SSR-ben is kb ez van. Ma érkezett a jlcpcbs moc+triak nyákom
Szia!
S egy megfelelő soros ellenállása fázisban? Izzóval ! Igy sem ég össze a relé pogácsája. Tudom nem világszinvonalú.(Ezt már 1910ben ..)
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget. Majd kitalálok rá valami megoldást!
Joule-integral.
Az a kérdésem a Tisztelt Kollégákhoz,hogy egy 160A-es gG/L késes biztosító után közvetlenül beépíthető-e egy C16A-es kismegszakító?Ennek névleges zárlati megszakítóképessége 6kA. A jellegsávokat nézegetve a 160A-es betét joule integrálja (100000A2s).A megszakítási idő 10msec(0,5Hz) lenne megfelelő.
Szia!
Ha az előtét biztositó 160A és gG/gL --Akkor megfelel a 6kA-s
Most pontosítok,hogy jobban megnéztem a késes betétet.
VNO 0/gL 100kA Azt hiszem,hurokmérés (L1-PEN=0,11 OHM) után számítgatnom kell.
Nem is tudtam hogy ilyen kötést is alkalmaznak ilyen helyen.
https://youtube.com/shorts/UUVDRXUZg2A?feature=share
Termitkötés... Vasúti síneken használják, de villanyszerelésnél...
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2023
A kötési módot azt ismerem de ezen a helyen ahol bemutatják, no meg vörösrézsodronynál .... Nekem ilyen (100mm2) anyag van leütve földelésnek de én forrasztottam hozzá a földelő vezetéket.
Sziasztok,
ez Schneider Asfora lehet, ugye? Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |