Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sárkeresztúron szerintem ritka a panelház, és gyári beton.
Ahhoz az egy ajtóhoz lehet túl drága is ez a cucc...
Szerintem kifizetődőbb kölcsönözni 1-2 napra valami normális ipari cuccot. Igaz ajtófelet sem sokfelé láttam vasbetonból kiöntve, többnyire a ház falazóanyagából van.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
Leginkább felette az áthidalót, de azt meg nem szokás kivésni.
Kölcsönözz, jobban jársz.
Melyik mérete más az új ajtónak? Ha szélesebb, akkor új áthidaló (az már gáz). Ha magasabb, akkor küszöbsüllyesztéshez kellene betont vésni? Tokostól csere (gondolom). A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
Nekem ilyen Einhell van, 900W-os: Bővebben: Link, bírja, véstem már vele hosszabb ideig is nyáron, nem melegedett túlságosan. Először én is bérelni akartam, de úgy éreztem, nem éri meg, mivel én sűrűbben használom az eszközt. Amit linkeltél, az is viszi a beton, mondjuk attól függ, milyen beton. Találkoztam már olyannal is, amit csak a vizesen fúró speciális szerszám vitt gyémántbetétes fúróval. Ha ilyened van, akkor nem érdemes egyik ütvefúróval sem próbálkozni. Ha viszi a betont a sima véső és kalapács, akkor érdemes venni ütvefúrót.
A régi nagyobb CMI-s fúrókalapáccsal próbáltam panelban a túlfolyt betont kötődobozból kivésni, hát alig vitte. Pedig a 8mm-es lukakkal nem volt baja. De amint szélesebb vésőt raksz bele, ezeknek elfogy az ereje, hiába 1600W meg hidraulikus ütőmű. Ha valami véshető ezzel, akkor azt egy kézi véső és egy nagy kalapács is vinni fogja szerintem.
Ugyanakkor érdemes jó minőségű szerszámot venni, ha már veszel valamit. Az a régi CMI cucc itt lett véve már széthasználtan, aprópénzért, de betonba fúráshoz sokkal jobb, mint az új olcsó valami, amivel máshol próbálkoztam.
Biztosan igazad van teljesítmény és minőség tekintetében. Nekem csak itthonra kell, nincs nagy elvárás, ez a 900W-os elég volt, nem éreztem gyengének. Mondjuk nem is 8órában betont véstem vele. Olyan gépet kell venni, ami az igényeknek megfelel. Nekem is felesleges lenne egy fél millióFt-os ütvefúró, ha csak a függönytartó sínt fúrom fel vele egyszer.
Pesten vannak házak, ahol olyan hulladék a fal, hogy egy teljes lakás bútor és függönyszereléshez csak az akkus Parksideot vittem egy 2 és egy 4Ah akkuval és csak a 2Ah akku háromnegyedével minden polc, tükör, kép, karnis, tv, korlát stb fel lett rakva. Pedig a karnisokat az áthidalóba kérték.
De tervben van egy rendes fúrókalapács, mert az igazi betont nem viszi kb semmi sem. 8mm-es fúróval ementálivá fúrod fél nap alatt, az segít csak, de az nem tesz jót se a gépnek, se a fülednek, se a szomszédoknak.
Az ajtó alá lépésálló hungarocellt tennék padlószint alá.
Vágóra hegeszteni nyelet, hogy ne a kezedet verd szét és nagykalapács. Én a vízóra vasbeton aknát lékeltem meg ezzel a módszerrel. Ha ketten vagytok rá, az maga a luxus.
![]() Hát persze! Sőt, a víz is kivájja, mégcsak nem is az erejével -ha tudjuk ezt. Hát a gép hasznosságát, használhatóságát kérdezte, nem alternatívát ![]()
Csupán egy ötletet próbáltam adni, hogy lehet olcsón megoldani, nem tudtam, hogy mindenáron gépet akarsz vetetni vele
![]()
Én nem akarok vele vetetni
![]() Ő szeretne venni, ha használhatónak mondják mások is, nemcsak ő véli annak (avagy nem is biztos benne, azért kérdezi) Semmiképp nem azt kérdezte, kézzel meg lehetne azt csinálni... Szerintem meg tudná, de sok dolgot géppel csinálunk, betont is lehet lapáttal átdobni (én csináltam), de ha van gép, azért könnyebb ám... És biztosan máskor is használná, nemcsak ezért az egy munkáért venné (úgy tényleg drága lenne, abban igazad is van) A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
Persze, hisz el lehet cirógatni egy aljzatbetont akár hetekig is egy "remek" kínai géppel mire felsérti. Vagy fel lehet püfölni egy 20 kilós kalapáccsal is fél óra alatt. Minden a pénz és idő kérdése, kinek mennyi áll rendelkezésre belőle.
![]() Jó, igaz is. De ő azt a gépet kérdezi, hogy használható-e. Ha van PONTOSAN olyanod, és csalódtál benne, akkor írd is le, jól teszed. Ha valakinek van pont olyan, és jónak tartja, akkor ő is írja le. Ezt szeretné megtudni. A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2023
Sziasztok!
Mi a gond az ip címemmel? Hova kellene fordulnom, ha a lenti, "hiba jelentése" után nincs semmi válasz?
Idővel (pár nap) elmúlik, illetve sürgetheted egy router újraindítással.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2023
Köszi!
Az idő mindent begyógyít, igaz? ![]() De hogy / mitől történik ilyen?
Az általad nyitott moderálási kérelemben már választ kaptál a kérdésre tegnap. Beidézzük ide is:
Idézet: „Kedves Felhasználónk! Az említett IP cím szerepel számos nyilvános IP feketelistán, mely sebezhető nyílt proxy-kat és spam küldő szervereket listáz. Ideiglenesen feloldottuk az IP címet, viszont amennyiben publikus IP feketelistákon a cím továbbra is szerepel, úgy időről-időre automatikusan vissza fog kerülni a kiszolgálóink feketelistájára, így célszerű megvizsgálni miképpen hárítható el a probléma eredete.”
Azért az elég furcsa, amikor dinamikus IP címek tartósan feketelistára kerülnek. Azt sem gondolnám, hogy erről az a felhasználó tehet akinek éppen ezt az IP-t osztotta ki a rendszer, azt pedig végképp nem, hogy neki kellene "megvizsgálnia, hogy mit tehet ellene.
Dinamikus címeket csak ideiglenesen szokott például a Talos is feketelistára tenni, hiszen mindenki tudja, hogy cserélődnek a dinamikus címek, ők sem ma láttak először internetet
![]() Olyan szolgáltatások, amik a hálózatbiztonság alapját nyújták (pl. mint ezesetben Talos - Cisco), tudják a dolgukat. Ha egy gépen pedig openproxy fut és ennek sebezhetőségét bejelentik egy publikus open-proxy feketelistákra az lehet jó is rossz is, hiszen ha a probléma még mindig fennáll akkor az adott user hálózatát kihasználva "nevében" cselekedhetnek, szóval minden résztvevő érdeke a sebezhetőség kihasználásának csökkentése. Ha pedig spam küldés miatt kerül egy IP cím feketelistára (dnsbl, barracuda, sorbs) az nálunk csak minimálisan szól bele weboldal elérési kérdésekbe, hiszen az az MTA-k / SMTP szerverek dolga szűrni. Nem tudom AZoli-nál mi volt a kiváltó ok, de a HE hálózati szervereinek biztonsági megoldásait ezek a külső és megbízható reputációs rendszerek adják. Hogy kell-e az érintett felhasználónak ezzel bármit tennie? Más szolgáltatások esetén nagyon sokszor kaptunk olyan visszajelzést, hogy ezeknek a reputációs szolgáltatásoknak hála derült ki, hogy feltörték a routerét - gateway-ét, stb. És köszöni, de ez szerintem mindig egyedi eset. Mit tehet ellene? Ha máskor nem, akkor csak ekkor amikor ilyennel találkozik, vizsgálja meg, hogy tényleg minden rendben van-e a hálózatán, ha tudja. Ha nem tudja megvizsgálni, nem-e módosított firmware fut-e a routerén, vagy olyan irányokba van adatforgalom ahova ő nem indított, vagy egyáltalán felügyelete alatt van(nak)-e az eszközei, ha csak ekkor ilyen esetben ránéz valaki, már azzal előrébb van. Szeretik az emberek kihagyni a fw frissítéseket a hálózati eszközökön, ilyenkor talán egy pici remény felcsillan általában ![]()
Tegnapi dátummal kaptam egy ilyet, spam szűrő nem fogta meg, mert a rendes bejövő leveleknél volt, nem a spam kategóriában. Érdekes...
bbb-nek volt igaza.
![]() Hétfőn este ameddig elláttam, csak három háznál tették ki. Szerda este már többen, de nem mindenki. Csütörtök reggel el is vitték. Arányaiban kedd volt a legkevesebb, soha a második helyezett, és csütörtök volt a nyerő az értelmezésben. ![]() Sikerült azért jól megkavarni az utcában lakókat...
Nálunk sokkal jobban szokták kezelni, az egyik, környékünkön ingyenesen járó újságba szoktak egy teljes oldalas éves információs lapot közzé tenni, ez általában egy évig érvényes, rendesen meg vannak a szállítási napok, amik előtt előző este kell kitenni a kukát. Mifelénk visznek kommunálisat, zöldhulladékot, de szelektívet csak kéthetente, mert egyik héten azokét, akik mindent egybe raknak (nem válogatnak szét), másik héten pedig a szelektívet. Eddig nem volt ezzel gondunk.
Indulás helyett a mellékelt figyelmeztetést kaptam.
Elfogadva a kockázatot, látszólag minden működik. Van tennivalóm?
Kedves Alkotó!
Semmi teendőd nincs, sajnos nem frissült megfelelően a HTTPS biztonsági kulcsa, ezért egy pár pillanatra még a régi SSL kulcsok töltődtek be, a hibát elhárítottuk azóta. ML
Adott egy tagos lemezradiátor. Ennek kicsi a hőleadó felülete ahhoz, hogy a kondenzációs üzemmód maximum hatásfokkal fennálljon.
Gondoltam teszek rá egy ventillátort. De hova? A radiátor alá? Fújja radiátor tagok közé a hideget, vagy fölé, hogy elszívja a meleget? Melyik lenne a hatásosabb?
Szerintem a fújás, vagy inkább egy több tagból álló (vagy nagyobb) radiátor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |