Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD kijelző PC-re
Lapozás: OK   19 / 52
(#) pipi válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

tudtommal ez nem választható, a chipre rá van festve melyik karaktergenerátor van benne, ha más kell akkor csak a user def. karaktereket használhatod
(#) mkovacs válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Ezt sajnos nem tudom, az enyém egy kis ügyeskedés után simán ment, esetleg próbálgasd végig beírva a $Chr kódokat ??
(#) Krisz03 válasza pipi hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Akkor a nevében lévő "A00" jelzés ezt jelenti...
Kerestem neten ilyen kalkulátorokat, megrajzoltam vele egy "á" betűt, beillesztettem a számsorozatot a Smartie-ba, de nem rajzolta ki. Ez nekem már bonyolult.
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Beírtam több száz kódot "$Chr(kód)" formátumban, de az adatlapban lévő karaktereket kaptam csak. Ha 255 fölé mentem, akkor ismétlődtek.
Ha más nem, repülőékezetesre cserélem a karaktereket.

európai fontkészleted van egyáltalán?
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Ezt nem tudom. Az adatlap 17. oldalán lévő táblázatban szereplő karaktereket tudom előcsalogatni a Chr parancs próbálgatásával.
(#) szilva válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Az adatlapban lévő "romcode A00" kódtáblázat az A00 jelölésű chipen elérhető, a "romcode A02" táblázat pedig az A02 jelölésű chipen. Magyarul akárhogy erőlködsz, az A02-es táblázatban lévő speciális karaktereket az A00 jelölésű chipen sehogy sem fogod előcsalni, mert nincsenek benne.

Annyit lehet tenni, hogy a definiálható 8 karakterpozícióra a legszükségesebbeket definiálni, aztán karakterhelyettesítést alkalmazni a PC oldali meghajtásban. Pl. a hosszú "ő" és "ű" betűket "átirányítani" a rövid "ö" és "ü" betűkre - tudom, nem szép, de még tán mindig szebb, mint az "o" és "u" használata.
(#) Krisz03 válasza szilva hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Végülis megfelelne, ha így tudnám helyettesíteni, de még mindig nem tudom, hogyan kell definiálni? Ilyen karakter rajzoló kalkulátorokkal nem sikerült, amik a rajz alapján generálnak egy számsorozatot.

Ez engem is érdekelne majd! Nekem sem ír ki semmit
(#) Krisz03 válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 13, 2008 /

Egy kis fejlemény, bár még csak netes szimulátorokkal.
Topi cikkét olvasva "Az intelligens LCD modulok használatáról", és ezt meg ezt használva, készítettem egy "á" betűt, amit eltároltam a CGRAM-ba. Elő is tudtam hívni. Ez mind szép, de mint ahogy Topi is írta, ezek elvesznek, ha megszűnik a tápfesz.

A fenti friss ismereteim birtokában arra következtetek, hogy ezt szoftveresen kellene megoldani, minden indításnál. De hogyan és mivel?
(#) mkovacs válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Az "á" vagy más karakter elkészítése menne, de hogyan töltöm fel CGRAM-ba?
(#) Krisz03 válasza mkovacs hozzászólására (») Júl 14, 2008 /

Ezt én sem tudom, hogy a "gyakorlatban" hogy menne. Én csak Topi cikke alapján itt gyakoroltam (lényegében én vezéreltem az LCD-t a bitek állítgatásával).
Biztos valami programot kellene írni hozzá, amit az LCD Smartie indítása előtt kellene mindig futtatni. Vagy nem tudom, ehhez már/még nem értek.
(#) sprofan hozzászólása Júl 18, 2008 /

Megtudá valaki mondani, hogy hogyan lehet winamp+lcdsmartie programokkal előlcsalni az LCD-n egy grafikus eqvalizert? köszi
(#) mkovacs válasza sprofan hozzászólására (») Júl 18, 2008 /

A plugin csomagban asszem van egy demo config.ini több lehetőséggel is. Persze winamp alatt is el kell indítani a Spectrumanalizert, hogy működjön.
(#) pipi válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

én ezt találatam:
user char definiálás:
$CustomChar(asciikod,value,...)
asciikod: 1..8, a value amit grafikusan megszerkesztettetek
pl: $CustomChar(8,31,31,31,31,31,31,31,31)$CustomChar(7,14,31,31,31,31,31,31,31)$CustomChar(6, 0,14,31,31,31,31,31,31)$CustomChar(5, 0, 0,14,31,31,31,31,31)$CustomChar(4, 0, 0, 0,14,31,31,31,31)$CustomChar(3, 0, 0, 0, 0,14,31,31,31)$CustomChar(2, 0, 0, 0, 0, 0,14,31,31)$CustomChar(1, 0, 0, 0, 0, 0, 0,14,31)

a definialt karakter megjelenitése:
$Chr(asciikod)
pl: $Chr(1)$Chr(2)$Chr(3)$Chr(4)$Chr(5)$Chr(6)$Chr(7)$Chr(8)
fentiekkel a saját szövegben tetszőleges karaktert lehet használni, de pl a dátumban továbbra sem lesz jó a kiírás
(#) Krisz03 válasza pipi hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

Hali!

Köszi! Eddig még talán érthető is, de ezeket hova irkáljam be? Ezt az egész mindenséget a progiban a "Screen settings" résznél abba a mezőbe, ahol megadom, hogy mit jelenítsen meg (minden olyannál, ahol használni szeretnék általam definiált karaktereket)?
(#) pipi válasza Krisz03 hozzászólására (») Júl 21, 2008 /

igen, elég egyszer valamelyikhez beírni a definiálást, utána bárhol használhatod, vagy egy másik képernyőnél átdefiniálhatod
pl itt van egy ó és é betű:
$CustomChar(1,2,4,14,17,17,17,14,0)$CustomChar(2,2,4,31,16,30,16,31,0)

érdekes módon nem az 1 és 2 helyen jelenik meg, hanem az 1-es és 8-as. bugos lehet...
1$Chr(1)2$Chr(2)3$Chr(3)4$Chr(4)5$Chr(5)6$Chr(6)7$Chr(7)8$Chr(8)
(#) tukko hozzászólása Júl 22, 2008 /

Röviden erről lenne szó: Bővebben: Link
A kérdés az lenne milyen lcd lenne jó hozzá(mivel a legkönnyebb megépíteni, melyik adna szép képet)? Pl.: hordozható lcdtv, dvdlejátszó stb...
(#) bviktor hozzászólása Júl 22, 2008 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni.Kaptam egy kijelzőt.(Tettem fel képet róla).Azt szeretném megtudni hogy hogyan tudom pc-re kötni és vezérelni?Milyen kábel kell hozzá,miként,hogyan és hova kell csatlakoztatni?Egyszóval semmit nem tudok erről a kijelzőről és az egész dolog menetéről.Minden segítséget köszönök,jöhetnek rajzok,utasítások,parancsok,sértegetések.stb. Ha esetleg van már ezzel a kijelzővel kapcsolatban topik akkor elnézést mindenkitől,és kérem tegye át valaki a megfelelő helyre ezt a kérdést.Köszönöm
(#) titi válasza bviktor hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Hali!
Itt megtalálod a lábkiosztást: Bővebben: Link
Ebben a topikban pedig találsz hozzá kapcsolást.
Ha nem boldogulsz vele, írj!
Üdv!
(#) bviktor válasza titi hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Szia

Köszönöm szépen,majd megnézem,tanulmányozom és írok ha nem megy!
(#) titi válasza bviktor hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

Egy kis olvasnivaló:
Bővebben: Link
(#) pipi válasza bviktor hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

http://www.harbaum.org/till/lcd2usb/index.shtml
én ezt az lcd2usb-t építettem meg, az lcdsmartievel jól működik. szerintem megy a te lcd-del is, a duplasoros csati rá van nyomtatva.
maradt még panelem, ha kell keress magánba.
az atmega8 beégetésében is tudok segíteni ha kell

IM000001.JPG

(#) kemenygolya hozzászólása Júl 22, 2008 /

sziasztok
van egy laptop monitorom
rá tudnám vhogy kötni pc-re?
(#) pipi válasza kemenygolya hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

attól függ milyen csatlakozási felülete van, ha ttl rgb akkor ha találsz régi pci videokártyát amin van feature connector akkor nagy valószinűséggel igen.
ha lvds akkor az nagyon bonyi, nem éri meg.
túrd a google-t az lcd tipusszámával találsz-e bekötést.
esetleg itt nézz szét:
http://www.phys.szote.u-szeged.hu/bbalazs/bb/lcd/
(#) pipi válasza kemenygolya hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

(#) kemenygolya válasza pipi hozzászólására (») Júl 22, 2008 /

szia hát ennek a csatlakozása szalagkábeles
ha gondolod csinálok egy fényképet
(#) zoly15 hozzászólása Júl 23, 2008 /

Sziasztok!
Egy Ilyen kijelzőt hogyan köthetnék rá a PC-m re? Több adat nem fellelhető :no:
Előre is köszönöm a port lehet nyomtató és sorosport is

üdv!
(#) pici válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Teljessen szabványos HD44780 nak néz ki
A lábkiosztása ott van
pinout
(#) zoly15 válasza pici hozzászólására (») Júl 23, 2008 /

Szia!
A lábkiosztását láttam de én ennyivel nem tudok semmit sem csinálni
Szóval elkélne nekem a segítség

üdv
Következő: »»   19 / 52
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem