Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
A 600W-hoz inkább 8uF: Bővebben: Link
Sziasztok!
Egy KKO-20-6817 kapcsoló bekötéséhez kérnék segítséget. (KK0-20-6817 Dahlander kapcsoló, 2 forgásirány 2 fokozat 2-1-0-1-2)
Szia! A Ganz kapcsolók között (már?) nem találni ezt a pólusváltól irányváltót de EZ a rajz talán segíthet össehasonlítani a kapcsoló kivezetéseit, hogy a nálad lévő darab egyezik-e vele ill. a betű és számozása mindenképpen kijelöli a betáp és a motor vezetékeinek hovatartozásást.
Szia! Ez a kapcsoló létezik a Ganz kínálatában ,bár a honlapon nem szerepel. Csináltam róla egy pár képet. Belső átkötések vannak benne az 1-3 , 5-7 , 10-12 , 14-16 , 21-23 , 25-27 , között. A többi átkötés a képeken látszik.
Valahogy így nézhet ki az átkötésekkel. Nekem feladta a leckét, nem bírok vele. Tippem az volna de az ide nem elég.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2023
Csináltam egy színes rajzot amin jól látható ,hogy az egyes pozíciókban melyik érintő zár. A kérdés ,hogy mit hova kössek?
Hali!
Bocs., hogy bele kotyogok. Én már rendeltem ez alapján tőlük. Több évvel ez előtt.
Nem könnyítette meg számomra még így sem a dolgot. Az az átkötés az még kell bele a 11-17 közé.
Hello! Nézegetem a kapcsolót (nem mintha értenék hozzá) de én nem látom a rajz és a kapcsoló összefüggését. Én a képen 4db. 3-as és 1db, 2-es átkötést látok.
2-6-10 18-22-26 4-8-16 15-19-23 11-17
Fogalmam nincs. Mint írtam, rég volt. Tízen éve. Egy hegesztőzafóhoz kellett.
Szervusz! A többi az belső elkötés amit említett is. " Belső átkötések vannak benne az 1-3 , 5-7 , 10-12 , 14-16 , 21-23 , 25-27 , között."
Oké, akkor ezeket ezért nem láttam (meg nem olvastam)..
Sziasztok!
Van egy ilyen villanymotorom. Hogy kell kössem, hogy fordítva forogjon? Köszönöm
Szia Honnan vetted a kapcsolót? Biztosan gyári állapotban van? Nem lettek áthelyezve az átkötések? Nekem sehogy sem jó így. Eleve a Dahlandernek kis fordulaton csak három fázis kell az egyik sorra, a másik három pont szabadon marad (delta). Gyors fordulaton( csillag-csillag) az előbbi bekötötteket rövidre zárni és a másik három csatl.pontra kell a három fázis. ( + meg a fázisfordítás) Ezt így ez a kapcsoló nem tudja szerintem.
Szia! Átfordítod az átkötéseket balra így és megfordul a forgásirány. A motoron legyen bekötve a védőföldelés is, mert az a két szál fehér vezeték az nem erre való, még a keresztmetszete (0,75mm2 sem! Tessék ezt ettől komolyabbam venni!
Úgy lesz, épp azon vagyok, hogy tisztába tegyem ezt a motort . Köszönöm.
Még frekvenciáváltót is fog kapni. Lesz rajta egy vész leállító, relés nyomógombos ki-be kapcsoló, egy forgásirány váltó, és a frekvenciáváltó. 3x 1,5mm2 kábelt fog kapni.
Szerintem tegyél egy próbát, írjál nekik IDE, hogy szeretnéd megtudni ennek a kapcsolónak a bekötését. Szerintem segíteni fognak, pláne ha a műszaki osztályon hívsz fel egy villamosmérnököt és szépen kéred, hogy segítsen.
Én már feladtam, nem akarom, hogy bármelyik érintkező is károsodást szenvedjen a hibás találgatásom miatt. A kapcsoló az jobban fest az átkötések nélkül, azok csak bezavarnak és szerintem sem alkalmaznak ilyet gyárilag.
Egyfázisú motorra ne akarjál frekvenciaváltót tenni!
Szerintem így jó lesz, ha máskép látjátok írjatok. Köszönöm a hozzászólásokat!
Szia! Így lehet, hogy jó, nem néztem át alaposabban, de akkor a te motorod nem Dahlander motor. Dahlanderről szólt a legelső kérdésed! Csatoltam egy pdf-et. Ebben az A/ rajz a legáltalánosabb Dahlander motor. A második rajz B/ egy sima kettős tekercselésű motor - ehhez lehet jó a rajzod - habár ez is kétfordulatú, de nem Dahlander motor!
Miért?
https://www.tablazat.hu/iramko_hajtastechnika_kft/frekvenciavalto_i...z.html A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2023
Miért nem gyártanak olyan frekvenciaváltót ami kétfázisú jelet ad ki, így kondenzátor nélkül is teljesen működne, kell hozzá 2 H híd. A neten orosz oldalon láttam hasonló kapcsolást, de ezt a megoldást miért nem gyárják?
Elvileg gyártanak.
Szerintem még jobb is, mint ha rajta lenne a motoron a kondenzátor. RT évkönyben is volt hosszú cikk, ahol ezt is kirészletezték.
Ismerem ezeket, szállítószalagon használják pár 100 Wattig, kondenzátoros, és fázishasítással szabályozza a fordulatot, azaz nem vezérli hanem szabályozza, ugyanis a tengelyen van enkóder, ennek segítségével nem billen ki a motor a fordulatból.
Szia! Szerintem teljesen igazad van ez egy kettős tekercselésű motor (faipari előtoló motor). Ebben az esetben a 11-17 közötti átkötés szerintem felesleges. A (KK0-20-6817 Dahlander kapcsoló, 2 forgásirány 2 fokozat 2-1-0-1-2) neten találtam ,így árulják. Köszönöm a hozzászólást!
A segítségeteket köszönöm. 8µF-al szépen muzsikál a szivattyú.
Miért volt olyan érzésem, hogy nem kellet volna bedőlnöm egy "faipari előtoló motornak"? Ezzel kellet volna kezdened de sokszor csak később kerülnek elő a szekrény mélyéről a csontvázak.
Szia! A kapcsoló megnevezése is megtévesztő - helytelen, mert nem Dahlander kapcsoló. A dahlanderhez szükséges csillagpont összekötést gyors fokozatban nem tudja. Csak én úgy néztem a kapcsolót. Ha tudom, hogy a motor kettős tekercselésű, előbb meglett volna a megoldás, és gondolom VIM is írta volna a helyes bekötést. Egyébként a Dahlander motor egyik sebessége mindig duplája a másiknak. Ha ez nem teljesül, akkor a motor nem Dahlander tekercselésű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |